Hopp til innholdet

Belysning i stuen | Tip og inspiration

belysning stue

Få gode tip til, hvordan du får god belysning i stuen, og hvilke lamper der er perfekte til montering i stuen. Som et af husets vigtigste værelser har belysningen i stuen meget at sige for atmosfæren og udsmykningen i resten af ​​huset.
Ved at kombinere lamper med den rigtige placering kan du skabe et behageligt og hyggeligt lys i stuen og få en belysning, der passer lige så godt til sociale sammenkomster og afslapning som til hverdagslige eller sene filmaftener.

Brass fra Hubsch – Gylden messing og opal hvidt glas, fantastisk som dekorative lamper i hjemmet / Lampemesteren.dk

Her kan du få inspiration til, hvordan man skaber en hyggelig belysning i stuen og opdager pæne lamper til loft, væg, bord og gulv. Ved at tænke på, at lys skal placeres i lag, kan vi skabe en belysning, der ikke kun er funktionel, men også behagelig og dekorativ.

Dejlige paplamper fra Graypants / Andlight
Soleil – Flot starburst pendel med guldfarvede rør fra Markslöjd /Lampegiganten.dk
Soleil – Flot starburst pendel med guldfarvede rør fra Markslöjd /Lampegiganten.dk

Indret dit hjem med den smukke Timberline lampe fra danske Gubi . Denne nordisk design inspirerede gulvlampe med smukke buede trædetaljer, støbejernsfod og plisseret lampeskærm vil ikke kun se flot ud, men den vil også skabe en mere dynamisk lagdelt belysning i stuen.

Elegant design med buede, organiske linjer – Timberline fra Gubi /Nordicnest.dk
Nordisk rent design, der skaber behagelig spotbelysning i stuen – Timberline fra Gubi /Nordicnest.dk

Auro er en smuk lysekrone i moderne stil med lange hule stænger af lyserøde glasstænger, der virkelig gør indtryk og giver et smukt lys, hvor den hænger. Lysekronen fanger øjet og skaber en hyggelig atmosfære.

Auro glas lysekrone / Jotex.dk
Auro kommer i pink og klart glas / Jotex.dk

Electra består af en metalbund og glaskugler med en kompakt form, der kaster et smukt lysspil ned på bordet og ud i rummet. Kuglerne er en blanding af runde glaskugler og glaskugler med mønstrede riller, der skaber en flot dynamik i belysningen.

Electra moderne glaslysekrone / Jotex.dk

Kizu fra New Works er en meget fin og elegant bordlampe, der kombinerer eksklusiv marmor i oval form med en halvkugleformet opal-akryl lampeskærm, der spreder lyset på en diffus og behagelig måde – perfekt som en dekorativ og behagelig sengelampe eller baggrundslampe i stuen og gangen.

Elegant marmorlampe med behageligt lys – Kizu fra New Works / Lampemesteren.dk

Den smukke og elegante form med to modsatrettede geometriske former får lampen til at se ud, som om den balancerer to former oven på hinanden i en delikat dans.

Elegant marmorlampe med behageligt lys – Kizu fra New Works / Lampemesteren.dk

Monas fra Eulunas er en stilfuld bordlampe i træ, der består af en firkantet stofskærm, der kommer i 5 forskellige farver og en lampefod af egetræ, der er behandlet med olie, så det naturlige træmønster kommer frem. Denne dekorative og stilfulde bordlampe skaber et hyggeligt lys og er nem at placere.

Monas egetræsbordlampe og stofskærm /Lampegiganten.dk

Plivello er en retroinspireret pendel og lysekrone fra Le Klint, der blev designet i 2022 til Le Klints 80 års jubilæum i 2023. Lampen har hentet inspiration fra de klassiske og glamourøse gulvlysekroner i art-deco stil og er håndfoldet af papir af deres fabrik i Odense, Danmark.

Plivello fra Le Klint – Håndbakke af papir /Lampemesteren.se

Plivello-lamperne kommer i en række størrelser og også i flerfarvede gulvlamper med dekorative, tynde ringe af gyldenfarvet aluminium. Lamperne er imponerende og skaber et smukt sart lys, samtidig med at de holder en lav vægt og kan derfor hænges op uden yderligere hensyn.

Plivello er perfekt, hvis du søger at skabe en luksuriøs stil i dit hjem, sommerhus eller til restauranter og hoteller. Perfekt til rum med højt til loftet.

Plivello fra Le Klint – Inspireret af klassiske lysekroner /Lampemesteren.se
Plivello fra Le Klint – Fås i flere størrelser og farver /Lampemesteren.se

Nantwin fra Lindby har et stilrent udseende med en lille gulvplade, der gør den nem at placere rundt i hjemmet. Gulvlampens store lampeskærm kan dæmpes med en integreret lysdæmper, mens den lille læselampe kan tændes/slukkes individuelt.

Nantwin gulvlampe i stilren design fra Lindby /Lampegiganten.dk

Cosiness er en ny gulvlampe fra det franske mærke Market Set – Gulvlampen har en elegant bund af tyk, hvid marmor, der holder lampen stabilt på plads. Gulvlampen har en lang bue og en delikat cylindrisk/konisk formet stofskærm lavet af bomuldsbouclé, der spreder lyset på en blød måde.

Cosiness buet gulvlampe med marmorfod og stor stofskærm /Lampegiganten.dk

Barre XL fra Ebb&Flow er en farverig serie af gulvlamper fyldt med mønstre og farver. Her kan du se gulvlampen i Chennai med en Fuchsia farvet stofskærm, der virkelig «popper» ud fra resten af ​​interiøret. Perfekt, hvis du gerne vil skabe lidt mere livlig belysning i dit hjem.

Barre XL med Chennai skærm i Fuchsia farve /Lampegiganten.dk

Oyster-lampen fra danske Ferm Living er en spændende og innovativ væglampe, der er perfekt til dekorativ belysning, der hænger alene på en væg i gangen, stuen eller badeværelset. Les mere om Oyster lampen fra Ferm Living.

Oyster er en stor og aflang væglampe, perfekt som vægdekoration / Lampemesteren.dk

Tojaka fra Lindby er en rustik og smuk loftslampe af brændt stål, gran og groft reb, der passer perfekt ind som en dekorativ og stemningsfuld loftbelysning. Med denne lampe er pæren tydeligt synlig, hvilket også betyder, at du nemt kan ændre udseendet blot ved at udskifte pæren. Vælg en gammeldags edison-glødepære for en hyggelig og rustik atmosfære, eller en hvid globuspære for lidt mere elegance.

Tojaka rustik loftslampe lavet af træ og stål /Lampegiganten.dk

Tavola er en aflang egetræsvæglampe med flad form og forsænket belysning, der skaber et stilrent og moderne indirekte lys. Det gør Tavola til en dekorativ trælampe, der kan monteres i rum, hvor man ønsker moderne belysning, men samtidig med et naturligt udseende. Med sit blændfrie lys er lampen perfekt til montering i stuen, trappen, soveværelset eller gangen og er fantastisk som natlampe.

Tavola – Aflang eg væglampe med led /Lampegiganten.dk

Indbyggede downlights fra Antidark er en populær variant. Disse moderne downlights med LED er både billige i indkøb, enkle og montere og har IP-grad 44, hvilket betyder, at du også kan bruge dem udendørs og på badeværelset. Downlight kommer i både moderne sort og klassisk hvid.

Indbyggede downlights fra Antidark /Lampemesteren.dk
Indbyggede downlights fra Antidark /Lampemesteren.dk

Art deco bordlampe messing med opalglas er en rigtig cool, retro blikfang i dit soveværelse eller i stuen.En rigtig fin bordlampe til soveværelse, entre og stue. Lampen skaber et blødt og atmosfærisk lys. Monter gerne en lysdæmper på ledningen, hvis du ønsker et ekstra flot lys.

Art Deco bordlampe med opalglas /Lampeoglys.dk

En fed måde at skabe et indirekte lys på i stue er ved at bruge en tændrørsprofil eller en kantprofil. Disse kan foldes til riller i en gipsplade eller monteres på kanten af ​​en gipsplade og sparkles og males over, så du får et skjult, indirekte lys.

LED lys mod loft og væg

Fra EVN kommer denne kantprofil til led strips. Denne kommer i to varianter, en til lys mod væg og en til lys mod loft. Ved montering efterlades et mellemrum mellem gipsloftet og væggen, profilen skubbes derefter langs kanten af ​​gipspladen, herefter monteres led-strimlen og spartles/males over kanten. Resultatet er et stilfuldt indirekte lys mod loftet eller væggen!

Husk at lægge et rør i en af ​​enderne til forbindelseskablet til led-profilen. Dette rør skal lægges til LED driveren, dette kan placeres i naborummet, bag et møbel eller lignende.

EVN profil til lys mod loft / Lampegiganten.dk
EVN profil til lys mod væg / Lampegiganten.dk
VTac COB LED Strip 10watt pr meter /MrPerfect.dk

Lacrima fra italienske Vistosi er mundblæst af eksklusivt hvidt muranoglas med en lækker og lang dråbeform, der spreder lyset på en smuk og jævn måde. Det diffuse lys, der skabes, gør lamperne perfekte som dekorative elementer og blikfang i den moderne indretning. Kombiner dem gerne sammen for at skabe hængende lysskulpturer rundt i hjemmet, over trapper eller langs store vinduer.

Lacrima Glasspendel fra Vistosi /Lampegiganten.dk

Clam/Musling fra Fritz Hansen er en elegant nyhed, der hurtigt er blevet hyldet og nomineret til en række designpriser for sit stilfulde og funktionelle design. Lampen henter sin inspiration fra naturen, hvor lyskilden er perlen og du kan justere lysmængden ved at åbne eller lukke glasskærmene.

Lampen består af to halvkugleformede glasskærme af mundblæst opal-hvidt glas, der spreder lyset på en behagelig og elegant måde. Lampen er derfor perfekt som ophængt lampe i stuen, over en køkkenø eller over et spisebord.

Musling fra Fritz Hansen / Andlight.dk

Stilrent og klassisk design med et jævnt og blødt lys, der ikke blænder. Perfekt til dekorativ og stemningsfuld belysning omkring køkkenbordet og i stuen. Lampen kommer i to størrelser, der kan kombineres med hinanden. Læs gerne mere om Clam fra Fritz Hansen eller se andre flotte glaslamper.

Clam fra Fritz Hansen / Andlight.dk

Disse elegante kartonlamper fra Graypants kommer i smukke, moderne design og spændende geometriske former. De små lysbilleder i kartonskærmen udsender stråler af lys og giver et smukt, varmt lys i stuen.

Dejlige paplamper fra Graypants / Andlight

Charmerende konglelampe i træ – Fra Svenske Olsson & Jensen kommer denne smukke loftslampe i naturligt træ. Lampen består af tynde plader af birkefiner, lagdelt oven på hinanden i form af en kongle. Denne lampe er fantastisk, hvis du vil bruge naturlige materialer i interiør og belysning.

Denne trælampe skaber et hyggeligt og charmerende lys, der hovedsageligt fokuseres nedad, men det udsender også små lysstråler gennem de tynde finérplader i lampen.

Konglelampe i træ fra Olsson & Jensen / Nordicnest.dk

Kegellampen i træ fra Olsson og Jensen kommer i farverne brun, lys og sort.

Grazyna fra Lindby er en bevægelig og formbar væglampe, der består af en række runde former i sort og guld. Med en baglyskilde bliver denne lampe til en belyst vægdekoration, og væglampen er med sin indirekte belysning velegnet til dekorativ belysning i stuen, trappen og gangen.

Grazyna fra Lindby / Lampegiganten.dk

Radiant fra Eva Solo er en moderne og smuk bordlampe i eg med bløde former, der kan bruges både indendørs og udendørs. Lampen har desuden indbygget batteri, så den kan bruges med eller uden ledning og nemt kan flyttes rundt i rummet eller bruges som borddekoration udendørs. Lampen kan dæmpes i tre niveauer via touch-funktion, så du kan justere lysniveauet for at få den rette atmosfære.

Radiant Oak fra Eva Solo med batteri / Nordicnest.dk
Radiant Oak fra Eva Solo / Nordicnest.dk
Radiant Smoked Oak fra Eva Solo / Nordicnest.dk

Sackit Light  – De nye lamper fra Danish Sackit skaber liv og atmosfære – og takket være det meget bærbare design og det indbyggede batteri kan du placere disse lamper, hvor du vil.
Denne fantastiske serie runde batterilamper fås i tre størrelser, der kan kombineres for at skabe fantastisk belysning på altanen, i haven eller indendørs.

Smukke kuppellamper med kraftigt batteri / Sackit.dk
Light – Elegante batterilamper fra Sackit / Sackit.dk

Dekorativ og fleksibel belysning, perfekt til både hjem og sommerhus.

Disse runde kuppellamper i sort bund og opalt hvidt glas har et stort batteri, der  kan tændes i 24 timer  ved normal lysstyrke eller 14 timer på højeste niveau. Batterilamperne kan dæmpes på flere niveauer, så du skaber den stemning, du ønsker.

Lamperne fås i tre størrelser / Sackit.dk
Med et gulvstativ kan du også oprette din egen gulvlampe fra batterilamperne / Sackit.dk

Aruba er en fantastisk kurvevæglampe fra Globen Lighting, der skaber et blødt og varmt dekorativt lys i hjemmet. Dette kan med fordel placeres rundt i hjemmet til atmosfærisk belysning, men kan passe særlig godt som en lampe i stuen, gangen eller trappen. Du er også velkommen til at se tip til belysning i stuen eller belysning til trapper.

Aruba fra Globen Lighting / Nordicnest.dk
Aruba fra Globen Lighting / Nordicnest.dk

Cebu lamperne fra PR Home er håndflettet i Filippinerne på den traditionelle måde og lavet af lampakanay. En type plante, der har en smuk og ru overflade. Cebu er derfor smuk som en dekorativ lampe til alle typer indvendige stilarter, moderne såvel som rustikke. Cebu fås i flere størrelser og kan kombineres sammen eller hænges alene, ude såvel som indeni (under et tag).

Cebu fra PR Home over køkkenø / Nordicnest.dk
Cebu – Fantastisk både ude og inde – Pr Home / Nordicnest.dk
Cebu – Fantastisk både ude og inde – Pr Home / Nordicnest.dk
Laforma Mahala /BOBOonline.dk
Fra Nordal -Lampeskærm i smukt velour /Nordlyhome.dk

Husk tip til belysning i stuen

For at få god belysning i ethvert rum, inklusive belysning i stuen, må man tænke på den lagdelte belysning. Den lagdelte belysning skaber liv, skygger, en hyggelig atmosfære og et lys, der ikke bliver kedeligt eller fladt.

Vi kan opdele belysningen i belysningen i omgivende , accent og funktionel belysning .

Bordlamper er en vigtig del af det dekorative lys – Her «Milk» fra & Tradition / Andlight

Det omgivende lys vil normalt være den faste basisbelysning eller den generelle belysning i stuen, dette kan for eksempel være LED-downlight eller indirekte belysning.

Aruba er en smuk og dekorativ væglampe, der er fantastisk at bruge i gangen og gangen såvel som i resten af ​​hjemmet. Lampen bygger lidt i dybden og er derfor også velegnet som belysning i smalle korridorer og gange. Lampen er lavet af flettet rotting i naturen, der passer godt til de fleste indvendige stilarter og farver.

Aruba fra Globen Lighting / Nordicnest.dk

Accentbelysningen fremhæver genstande eller er dekorativ i sig selv, mens gulv- og bordlamper tilbyder både accent og funktionel belysning .

Ferdinand /Homeroom.dk

Tænk også på at have flere lysniveauer i stuen . Her kommer kombinationen af ​​downlight, loftslamper, væglamper, bordlamper og gulvlamper.

Alle disse lamper har deres egne gode applikationer, men fungerer bedst sammen.

Ved at skabe lys fra flere niveauer i højden skaber du et behageligt og dekorativt lys, og du undgår at kaste skygger ned på dit ansigt ved kun at have lys, for eksempel i loftet.

Lamper i samme serie passer fint i stuen – Læs mere om Parachilna-kuppellamper

Gode ​​tip til belysning i stuen:

  • Brug både væglamper, bordlamper og gulvlamper sammen med downlight eller indirekte belysning.
  • Overvej at udskifte downlights til Warmdim Downlights for en hyggeligere atmosfære og et varmere lys. Warmdim downlights fungerer især godt i stuen.
  • Lys op hjørner, og rummet virker større.
  • Vælg farver, der passer sammen med resten af ​​interiøret.
  • Overvej at bruge vinklede downlights til at oplyse vægge og skabe skygger. Se også placeringen af ​​spotlights i stuen.
Blossi bordlampe, nordic guld/klar fra Nuura /Lamper.dk
Pump Svart / Opal – Woud / Lampemesteren

De smukke flowerpot lamper fra &Tradition skaber et smukt og dekorativt blødt lys, der passer smukt ind over en køkkenø, et hjørne i stuen eller som et loft vedhæng over et sofabord og spisebord. Flowerpot leveres i en række elegante materialer og farver og også i flere størrelser.

Flowerpot vedhæng i kobber /Lampemesteren.dk

De «små» flowerpot vp1-lamper ser godt ud over et lille bord eller hængende i række over et aflangt bord.

Flowerpot vedhæng i kobber /Lampemesteren.dk

De tynde skærme med rispapirlamper skaber et smukt og atmosfærisk lys i stuen, en rispapirlampe ville være et godt valg, hvis du ønsker en relativt enkel og minimalistisk belysning i stuen.

Gulvlampe med rispapirskærm – Vitra Akari / Andlight
Kyoto fra kloden. Også tilgængelig i en større version / Homeroom.dk

Den dekorative Maranga- serie fra Marset skaber et meget smukt og smukt lys. Lampen har en skærm, hvor lyset udsendes i geometriske mønstre og passer fint ind i stuen – og resten af ​​hjemmet.

Se hele Maranga-serien på / Andlight.no
Se hele Maranga-serien på / Andlight.no

Petite Machine fra Made By Hand er en stor ny serie af lamper inspireret af populære design fra 1930’erne. Serien leveres i bløde farver og en blank messingversion.

Petite Machine – Lavet af hånden / Lampemesteren

Ved at bruge den samme serie lamper som belysning i stuen, kan du skabe en flot rød tråd gennem belysningen, for eksempel kommer det elegante Multi-lite- sortiment fra Gubi i flere varianter til både bord, loft og gulv.

Multi-lite fra danske Gubi blev først tegnet i 1972 og består af cylindriske former, der omkranser den centrale lyskilde. Du kan selv justere disse cylindre for at ændre udseende og objektglas. Siden undfangelsen er Multi-Lite blevet en ikonisk lampe for dem, der foretrækker lys med charme, stil og historie i stuen.

Multi-Lite fra Gubi Rosa / Andlight.dk
Multi-Lite fra Gubi Bordlampe i ren messing /Andlight.dk
Multi-Lite fra Gubi pendler i ren messing / Andlight.dk
Multi-Lite leveres i flere smukke farver / Andlight.dk
Som gulvlampe tilføjer Multi-Lite et smukt lys / Andlight.dk

Anuur 6 fra Nuura er en dejlig ravfarvet lysekrone med buede, bløde ovale former, der skaber et smukt lyslegeme i stuen, her hænger pendelysene på forskellige niveauer og er især godt egnet til et rundt sofabord .

Anoli 6 – Nura / Andlight
Blanca Bordlampe / Homeroom.dk

Store pendellamper er perfekte til runde små stuer og sofaborde for at give en dekorativ og fokuseret belysning. Aarhus-lamperne fra Halo Design har et tilsyneladende enkelt design, men har samtidig smukke tidløse former og en åbning øverst, der slipper et lunefuldt lys.

Aarhus fra Halo Design / Lampeguru.dk

Darøs dekorative » Bell » vedhæng kommer i mange forskellige størrelser, så du kan kombinere dem sammen. Lamperne har et monteringspunkt, der giver dig mulighed for at vinkle dem til at hænge i en vinkel i begge retninger, som du ønsker, hvilket skaber en mere dramatisk belysning.

Bell – Vinkelpendler fra Darø / Lampemesteren

Mens små pendelys kan bruges som dekorativ belysning. En fælles placering er i vinduet, men hæng dem gjerne i forskellige højder i hjørnet af stuen for at skabe dybde – eller sammen med dekorative elementer i hjemmet.

To Plivierre pendler fra danske Le Klint /Lampemesteren

Oslo Wood er måske Norwegian Northern’s mest populære lampeserie til dato. Gulvlamperne i oslo-serien har tynde og delikate gulvben i lakeret metal eller træ og en lampeskærm af farvet tekstil, der skaber et behageligt lys, hvor lampen placeres i hjemmet.

Oslo trægulvlampe – Northern / Andlight
Oslo trægulvlampe – Northern / Andlight
Hübsch bordlampe i glas og med messing fod /ByDahlLiving.dk

Jazz fra Umage er en spændende lampeskærm af buede mørke egeblade, som du kan kombinere med flere forskellige lampebaser og holdere fra Umage. Sæt dit eget pendel, bordlampe eller gulvlampe sammen, og anbring det i stuen for at give den hyggelige atmosfære, som en trælampe giver.

Jazz – Umage / Lampemesteren
Jazz – Umage / Lampemesteren

Hawaii fra BePureHome er en fascinerende smuk loftslampe med overlappende jernstrå i antik messing. Lampens unikke form og dets overlappende design giver et smukt lys, der spreder sig gennem svævefly og oplyser skærmen med et varmt og hyggeligt lys. Perfekt som dekorativ belysning over et bord.

Hawaii – Jernlampe i antik messingfinish / Homeroom.dk

Atom fra BePureHome er en fantastisk loftslampe i et strålende design fuld af detaljer, der skaber et smukt lys. Lampen er lavet af jern med en antik messingfinish og består af palmeblade, der er indsat i forskellige dybder og i forskellige størrelser, og som skaber en glitrende varm og legende belysning.

Atom fra hollandsk BePureHome / Homeroom.dk
Atom fra hollandsk BePureHome / Homeroom.dk

Soleil er fransk for solen, og det er tydeligt at se, hvad der er inspiration til både form og navn med denne smukke lampe fra Danske Le-klint.

Dette er en moderne pendel, der passer perfekt over både stuen, spisebordet eller som belysning til køkkenet. Med sin slanke form og smukke håndfoldede lampeskærm får du en unik lampe, der skaber et smukt varmt og diffust lys.

Soleil – Le Klint /Lampemesteren.dk
Soleil – Le Klint /Lampemesteren.dk

Gross fra By Rydens er en meget populær hængelampe i glas, der nu også kommer i den spændende farve burgunder ud over den populære røg, champagne og klart glas.

Gross er en stor og iøjnefaldende lampe, der leverer et delikat og smukt lys i stuen med en rund form, der passer pænt over et sofabord.

Gross – Af Rydens /Lampemesteren.dk
Brutto – Af Rydens /Lampemesteren.dk
Brutto – Af Rydens /Lampemesteren.dk

Mange mennesker bruger lysekroner som belysning i en del af stuen, fx over spisebordet. Overvej at udskifte klassiske varianter med en moderne industrilampe.

Det danske traditionelle firma Le Klint har udviklet en ny konceptserie kaldet Pliverre . Det kombinerer et blødt hvidt lys fra opalskærmen med en rustik og industrielt inspireret sort ramme og messingdetaljer.

Pliverre lysekrone i stuen /Lampemesteren
Mere sammen for større styrke / Lampemesteren
Ny Pliverre gulvlampe i stue /Lampemesteren

Dekorer stuen med den smukke Anni bordlampe fra tyske Fischer & Honsel. Lamperne har en tidløs og elegant fornemmelse med messingfod og firkantet hvid tekstilskærm.

Med Soho / Noho væglamper fra Light Point kan du sammensætte dit eget mønster af dekorative væglamper. Disse runde eller firkantede væglamper er perfekte til at skabe dekorativ vægbelysning på store vægge i stuen.

Soho – Lightpoint / Lampemesteren
Noho – Lightpoint / Lampemesteren

Lady Costanza er en stor og buet gulvlampe fra Luceplan, hvor lampeskærmen strækker sig ind i stuen og leverer en delikat og atmosfærisk belysning over et sofabord eller lænestol.

Leveres i tre farver: Lady Costanza -Luceplan / Lampemesteren

Lady Coztanza  kan justeres i højden ved hjælp af et teleskoprør, der kan dreje 360 ​​° i bunden. Dette giver  Lady Costanza  en elegant, funktionel fleksibilitet, der altid passer perfekt ind i det rum, hvor det er placeret.

Lady Costanza -Luceplan / Lampemesteren

Naturlige materialer klarer sig også godt i belysningen, her kan du se de smukke og rå nederlandske loftslamper i rotting, der hvirvler rundt i den centrale lyskilde og skaber et dekorativt lys. Se også andre smukke trælamper, du kan bruge i belysningen.

Rattan loftslamper fra Dutchbone / Unoliving.dk

Lion er en stilfuld væglampe, der skaber et fantastisk lysmønster og spreder det ud over væggen på en dekorativ måde. Brug væglampen sammen med en topspejlpære, så lyset spredes ud over væggen uden blænding. Dekorativ væglampe, der passer fint til trapper, i soveværelser eller i gangen og stuen.

Lion – Dekorativ væglampe /Homeroom.dk
Lion – Dekorativ væglampe /Homeroom.dk

Braided fra Ferm Living er nogle smukke og delikate flettede lamper af rattan, der er perfekte, hvis du vil have en lampe med blød belysning i soveværelset eller over et bord. Lamperne er designet af Ferm Living og skaber et blødt og fint lys, hvor tusindvis af lysstråler finder vej gennem den håndflettede rattan og skaber en smuk lyseffekt. Læs mere om lamper til soveværelser.

Flettede rottinglamper – Ferm Living / Lampemesteren.dk

Acorn fra Northern har hentet sin inspiration fra de nordiske skove og skaber et indbydende smukt lys, der passer fint ind over en køkkenø, spisebord eller som en pendel i stuen. Acorn kommer i en flot mat sort eller hvid farve med et stilfuldt, skandinavisk design.

Acorn – Nordlig, moderne og stilfuld pendel / Nordicnest.dk

LZF er en eksklusiv lampeproducent fra Spanien, der har vundet en række designpriser for sine innovative og spændende lysdesign. LZF bruger ofte træ i sin produktion og håndplukker supertynde finérplader, som derefter formes og bøjes til innovative designs.

Innovative og eksklusive designlamper i træ fra LZF / Lampegiganten.dk
Innovative og eksklusive designlamper i træ fra LZF / Lampegiganten.dk
Innovative og eksklusive designlamper i træ fra LZF / Lampegiganten.dk

Muse fra Tala er en spændende og dekorativ trådløs bordlampe, som du nemt kan stille på et bord, i en vindueskarm eller tage med ud i haven som bordbelysning. Lampen er inspireret af gamle britiske lanterner og har et flot retro-look samtidig med, at den er fuld af moderne teknologi.

Med sit varme og behagelige varmedæmpede lys, der nemt justeres via dæmperknappen, er lampen perfekt som dekorativ havebelysning, eller som bord- og vindueslampe i sommerhus, hjem og café.

Muse fra Britiske Tala / Lampemesteren.dk

Med trådløs opladning, vandtæthed, stor batterikapacitet, der holder i 24 timer og varm-dæmpende funktion, har The Muse funktioner, der gør den attraktiv både som natbordslampe og vindueslampe, men også som havelampe til sensommeraftener.

IP44 og 24 timers batterilevetid / Lampemesteren.dk

Muse er en retro og smuk batterilampe, som du nemt kan tage med dig, hvor du vil have lidt lys og hygge. Du kan også lade den stå på ladepladen i vinduesrammen eller på kommoden. Warmdim lyset skaber et utrolig varmt og behageligt lys, der fjerner det meste af det blå lysspektrum, det er derfor også velegnet som aftenbelysning på natborde og i stuen.
Les gerne mer om Muse fra Tala.

Trådløs batterilampe med varmt og hyggeligt lunt lys / Lampemesteren.dk

HerzBlut er en tysk lampeproducent fra den traditionelle og landlige region Sauerland i Westfalen. Regionens store, tætte skove har inspireret HerzBluts design, som ofte inkorporerer lokalt FSC -certificeret træ i sin produktion og lamper. Disse smukke lamper har en moderne finish, men er på samme tid rustikke og traditionelle på mange måder. Lamperne er derfor lette at placere i et hjem eller sommerhus med både moderne eller mere traditionel stil.

HerzBlut buet gulvlampe – Håndlaget  / Lampegiganten.dk

HerzBlut har en række elegante designs, der passer perfekt ind i både hjemmet og sommerhuset. Deres lamper har ofte en rustik stil og charme og i høj håndlavet kvalitet.

Aflang LED -pendel / Lampegiganten.dk
Gulvlampe, hvor en gammel hegnsstolpe genbruges / Lampegiganten.dk
Moderne LED pendel fra HerzBlut / Lampegiganten.dk

Dekorer vinduet med den smukke Midtown lysestage lampe fra svenske Markslöjd. Disse elegante, smalle og lette at installere lamper kommer i en krom og sort version.

Midtown bordlampe / Homeroom

Hvis du vil have en farverig belysning i stuen, er ballroom lamperne fra Design By Us værd at kigge på. Disse smukke mundblæst lamper kommer i flere pene farver og med håndmalte detaljer.

Smukke loft pendler i farverigt glas / Lampemesteren.dk

Gulvlamper i stuen er en ofte overset men vigtig del af den lagdelte belysning i stuen. En fritstående gulvlampe fungerer godt langs en stuevæg, eller du kan vælge en mere buet gulvlampemodel, der kan kaste lys over stuebordet eller læsehalen.

Benik Gulvlampe /Lampegiganten
Jonera Gulvlampe buet /Lampegiganten

Nitra væglampen fra By Rydéns er en rund og stor væglampe, der fanger opmærksomheden og passer perfekt ind i et moderne og stilfuldt hjem. Nitra er designet i matsort metal med en gylden detalje, der fanger og spreder lyset på en smuk indirekte måde og gør denne væglampe perfekt som en stemningslampe i stuen eller dekorativ lampe i trappen og indgangen.

Nitra dekor væglampe fra By Rydéns / Nordicnest.dk
Nitra dekor væglampe fra By Rydéns / Nordicnest.dk

Galaxy fra Globen lighting er en smuk og moderne pendelys / lysekrone, der kommer i flere farver, herunder i populær mat-sort. Galaxy-vedhæng består af mange fremspringende arme, og du kan ændre udseendet ved at montere forskellige dekorative pærer , såsom opalhvide, sorte eller klassiske glødepærer.

Galaxy – Globen Belysning / Homeroom.dk

At noget så enkelt som pap kan skabe så smukke og stemningsfulde lamper er ganske utroligt. Hollandsk Think Paper skaber disse smukke kartonlamper for hånd, og de mange perforeringer skaber et meget dekorativt lys, der passer perfekt som atmosfærisk belysning i stuen. Se flere dekorative lamper i pap .

Paplamper Graypants /Andlight.dk

En væghængt arm er en anden mulighed til belysning over bordet eller læsehjørnet i stuen, hvis du ikke har loft vedhæng eller ønsker en buet gulvlampe. De store sektolamper giver dig mulighed for at hænge i en justerbar og vinklet arm, mens du hænger på væggen.

Secto lamper

Den enkle, men stadig dekorative, «månen» bordlampe fra danske Dyberg Larsen har et lavmælket udseende, men giver stadig et meget så smukt lys. Moon bordlampe med sin store, lysende glaskugle er nemt placeret og kan stå i stuen vindue eller på et bord eller kommode. Moon kommer også i en ny version med røget glas.

Moon bordlampe – DybergLarsen /Lampemesteren
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er mush-watt-a-lamp-3.jpg
Mush – Watt A Lamp /Andlight.dk
Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er mush-opal-1.jpg
Mush – Watt A Lamp /Andlight.dk

Hashira er en smuk serie lamper, der henter inspiration fra japansk tradition og design. Hashira får meget af sin form fra traditionelle rispapirlamper, men her anvendes linned.
Det tynde materiale tillader et varmt og atmosfærisk lys at skinne igennem, hvilket giver en atmosfærisk belysning i stuen, og samtidig giver lampen et utroligt elegant og let udtryk.

Hashira – Menu /Lampemesteren.dk

Hvis du kan lide disse fantastiske lamper ud af linned, kan du se på flere stoflamper eller disse fantastiske rispapirlamper.

Hashira – Menu /Lampemesteren.dk

Indirekte belysning i stuen

For dem, der totalrenoverer eller renoverer huset, kan indirekte belysning i stuen være et spændende og anderledes belysningsalternativ. Indirekte belysning kan oprettes på flere måder, enten ved at bygge nicher, eller ved at installere specielle og lavvægtslister, der kan rumme LED-strimler.

Indirekte belysning i stuen med loftslister fra Orac Decor / Byggmax
Indirekte belysning i stuen med loftslister fra Orac Decor / Byggmax
Indirekte belysning i stuen med loftslister fra Orac Decor / Byggmax

Læs mere om indirekte belysning i stue og hjem .

Læs også om gode kommoder til gangen og stuen , tip til køkkenbelysning eller hængelamper til hjemmet.