Hopp til innholdet

Køkkenbelysning – Dekorativ og praktisk belysning i køkkenet

kjøkkenbelysning

Køkkenet er et af de store værelser i huset, hvor man samles til både hverdags og hyggeligt. God køkkenbelysning er en vigtig del af rummet og bør være velegnet til mange situationer som madlavning, spisning eller om børnene laver hjemmearbejde på køkkenøen.

Dette billede mangler alt-tekst;  dens filnavn er Ballroom-1000x1000-ABCD.jpg
Farverige glas pendler – perfekt i symfonien / Lampemesteren.dk

Belysning i køkkenet kan opdeles i tre hovedpunkter, praktiske, generelle og dekorative. Her vil vi overveje, hvad der er vigtigt, når du planlægger en god køkkenbelysning, og du kan også opdage produkttips og smukke nyheder, der skaber et godt lys og en behagelig atmosfære.

Lian – Moderne trelampe /Lampegiganten

Franske Lampe Gras startede i begyndelsen af ​​1900-tallet som praktisk og ergonomisk belysning til den voksende klasse af kontor- og fabriksarbejdere. Deres ikoniske stil med fokus på praktiske løsninger og industrilignende design har holdt deres lamper populære i over 100 år, og vintagelamper bliver ofte bortauktioneret for høje summer på samlermarkedet.

Lampe Gras er perfekt som belysning over en køkkenø eller et langbord, og passer lige så godt ind i den moderne skandinaviske stil, som en rustik eller industriel indretningsstil.

Les Acrobates fra Lampe Gras /Lampemesteren.dk
Lampe Gras til køkken /Lampemesteren.dk

Ønsker du en anden stil af Lampe Gras lamper, kan du nemt udskifte lampeskærmen med en rund glaskuppel i opal-hvidt glas, der skaber et hyggeligt og varmt lys, der ikke blænder.

Skift udseende på lamperne ved at udskifte skærmen med en glaskuppel /Lampemesteren.dk

Clam/Musling fra Fritz Hansen er en elegant nyhed, der hurtigt er blevet hyldet og nomineret til en række designpriser for sit stilfulde og funktionelle design. Lampen henter sin inspiration fra naturen, hvor lyskilden er perlen og du kan justere lysmængden ved at åbne eller lukke glasskærmene.

Lampen består af to halvkugleformede glasskærme af mundblæst opal-hvidt glas, der spreder lyset på en behagelig og elegant måde. Lampen er derfor perfekt som ophængt lampe i stuen, over en køkkenø eller over et spisebord.

Musling fra Fritz Hansen / Andlight.dk

Stilrent og klassisk design med et jævnt og blødt lys, der ikke blænder. Perfekt til dekorativ og stemningsfuld belysning omkring køkkenbordet og i stuen. Lampen kommer i to størrelser, der kan kombineres med hinanden. Læs gerne mere om Clam fra Fritz Hansen eller se andre flotte glaslamper.

Clam fra Fritz Hansen / Andlight.dk

Fenomen er en elegant glaslampe fra svenske Konsthantverk med rustikke elementer af rå messing, der med tiden vil udvikle en vidunderlig og unik patina. Den gyldne rå messing er kombineret med en mundblæst lampeskærm af klart eller sodet glas og kommer i tre størrelser og former, der kan hænge pænt alene, men over et spisebord eller sofabord vil det være en perfekt kombination, hvis de hænges i forskellige højder.

Fenomen fra Konsthantverk over et spisebord / Andlight.dk

Konsthantverk er en lille lampeproducent fra Tyringe i Sverige, hvor de har håndlavede unikke lamper i over 90 år. Deres lamper har ofte et strejf af rustik og industriel, hvor glas kombineres med råmetal.

Fenomen kommer i klart eller sodet glas / Andlight.dk

Soleil er fransk for solen, og det er tydeligt at se, hvad der er inspiration til både form og navn med denne smukke lampe fra Danske Le-klint.

Dette er en moderne pendel, der passer perfekt over både stuen, spisebordet eller som belysning til køkkenet. Med sin slanke form og smukke håndfoldede lampeskærm får du en unik lampe, der skaber et smukt varmt og diffust lys.

Soleil – Le Klint /Lampemesteren.dk
Soleil – Le Klint /Lampemesteren.dk
Industriel loftslampe fra Lampe Gras i køkkenet / Andlight.dk
Rafael loftslampe til lange borde eller køkkenbord / Homeroom

Acorn fra Northern har hentet sin inspiration fra de nordiske skove og skaber et indbydende smukt lys, der passer fint ind over en køkkenø, spisebord eller som en pendel i stuen. Acorn kommer i en flot mat sort eller hvid farve med et stilfuldt, skandinavisk design.

Acorn – Nordlig, moderne og stilfuld pendel / Nordicnest.dk

Fokusområder i køkkenet

Køkkenbelysningen kan opdeles i tre zoner, den generelle og generelle belysning, den dekorative og den praktiske belysning.

Legende og kreativ køkkenbelysning – Mål fra Flos lamper / Lampemesteren

De langstrakte lamper fra Lucande skaber et elegant lys og passer smukt ind over en køkkenø eller et langstrakt spisebord. Lamperne er lavet af forskellige materialer såsom metal og træ og mange smarte funktioner såsom indbygget berøringsdæmper med hukommelse samt meget enkel og fleksibel højdejustering.

Lian – Lucande / Lampegiganten.dk
Lio – Sort aflang pendel med guld dekoration, der giver et varmt lys / Lampegiganten.dk
Karinja – Aflang pendel i eg og mat nikkel / Lampegiganten.dk
Petyr – Lucande / Lampegiganten.dk
Abu – Lucande / Lampegiganten.dk
Lian – Lucande / Lampegiganten.dk
Pia – Slim lampe i bøg / Lampegiganten.dk
Marija i guld – Lucande / Lampegiganten.dk
Marija i sølv – Lucande / Lampegiganten.dk

Dek fra Zuiver er en rustik og ru pendel med industrielle detaljer i metal og læder. Vedhængslampen kommer i tre farver og to størrelser og vil være fantastisk at bruge både som et kontrastelement eller til at fremhæve indretningen i hjemmet.

Dek fra Zuiver /Unoliving.dk
Dek fra Zuiver /Unoliving.dk

Ved generel belysning i køkkenet er LED-downlight i lofter og langs vægge et godt valg. Disse spreder lyset pænt ned fra loftet og dækker store områder.

Når du installerer downlight i køkkenet, skal du være særlig opmærksom på skygger, dette gælder især, hvis du ikke har et skab i køkkenet, hvor du kan installere gulvbelysning.

ført downlight
Easy Kap Wallwasher fra Flos har en skrå belysning/ Lampemesteren

Downlight i køkkenet skal placeres tættere på væggen, så du ikke skygger så meget for lyset, når du står over køkkenbordet og laver madlavning. Da et almindeligt skab bygger 30-40 cm, skal du installere downlight 50-60 cm fra væggen.

Hvis du ikke har et skab, kan du selvfølgelig montere disse endnu tættere på væggen og læse mere om led-downlight .

Flos Wan Spot – Overflade og dekorativ downlight, der kan vinkles / Lampemesteren

Undercover belysning i køkkenet

Eksempler på praktisk belysning i køkkenet er gulvbelysning , LED-strimler og møbellys. Formålet med denne køkkenbelysning er at sprede et lys ned over arbejdsoverfladen, fx over køkkenbordet.

I dag er der adskillige fantastiske produkter, der bygger lavt og giver et godt lys ned i køkkenbordet, både ledelister, møbelpotter og nye kliksystemer, der er lette at installere.

Noget, der er vigtigt at tænke på, er strålevinklen, lystemperaturen og farvegengivelsen. Der er et stort udvalg af belysning under vand, men produkter med den bedste farvegengivelse er desværre ikke tilgængelige med de billigste produkter.

Mir fra Unilamp har 120 graders stråle vinkel og høj farvegengivelse

Mir fra Unilamp er et eksempel på gulvbelysning i høj kvalitet, der er let at installere og tilpasse dit køkken. Listerne kommer i flere forskellige længder, så du blander & matcher. Mir leveres også med forskellige vinkler og stik, der muliggør ensartet belysning, selv i vinklede køkkener.

Mir fra Unilamp kan forbindes på mange måder

Et alternativ til færdige lysstrimler er at skabe deres egen undervandsbelysning med LED-strimler . Fordelen er, at du kan skræddersy din egen belysning og få en omfattende belysning fri for samlinger.

Led strips giver problemfri belysning i køkkenet /LEDproff.dk
LED strips på køkken /LEDproff.dk
  • Invester i aluminiumsprofiler. Disse afkøler samlingstrimlen og forlænger levetiden.
  • De fleste led stripsæt leveres med samlinger inkluderet.
  • En plastikafdækning i aluminiumsprofilen spreder lyset på en dejlig måde.
  • 14W eller 9-10 watt pr. Meter er gode lysstyrker til LED-strimler i køkkenet.

LED-strimler har brug for en såkaldt LED-driver for at betjene, dette er en transformer, der leverer 12 eller 24 volt. Normalt er disse relativt store, men de kan være skjult på indersiden af ​​et køkkenskab, under skabe eller på toppen af ​​køkkenskabe.

LED bånd til køkken /LEDproff.dk

Møbler gryder er et andet populært valg af belysning i skabe i køkkenet. Disse spotlights er normalt enkle, lidt mindre i diameter end de almindelige LED-downlights, du monterer i loftet, de er lette at montere og kommer i både overfladevarier eller forsænkede varianter.

ekstra små spots – Perfekt til dekorativt lys / Wattoo.dk
Overfladekøkkenspotter / Lampegiganten.dk
Underskapsbelysning /Lampegiganten.dk

Dekorativ belysning til køkkenet kan være så mange, men først og fremmest vil det være pendellamper, loft vedhæng eller lysekroner, der hjælper med at skabe en smuk og atmosfærisk belysning i køkkenet.

Trumpet – Stilfuldt messingloft vedhæng / Homeroom.dk

Der er et stort udvalg af lamper, du kan vælge imellem til køkkenet, og du er meget fri til at bestemme selv. Ofte kan det imidlertid være en fordel at vælge en farve, der matcher resten af ​​interiøret, eller som skaber en stor kontrast, læs mere om pendellamper til køkkenet .

Det smukke aflange Respiro vedhæng fra DCW passer fint over en køkkenø / Lampemesteren
Kobberlamper fra Lampe Gras / Andlight.dk

Clava Dine fra Danish Umage er en lækker retroinspireret pendellampe, der passer perfekt som en lampe over køkkenbordet eller spisebordet. Lampen er inspireret af 70’erne tendenser og har en perforeret lampeskærm, der udsender et dekorativt lys.

Clava Dine – Umage / Lampemesteren
Super fed og speciel lampe i oxideret kobber fra Designhome.dk
Bruneret kobberlampe /Designhome.dk
Blomsterpotte VP1 Matt Black / Andlight.dk
Nyt fra Belid – Primus Black / Lampemesteren
Aflang Secto 4201 Lampe i naturligt træ / Nordicnest.dk
Malu – Lucande / Lampegiganten
Durham – Phillips MyLiving / Lampeguru
Bell – Vinkelpendler fra Darø / Lampemesteren
Vintage kobberlampe / Nordlyhome.dk
Ambit Rail – Muuto / Lampemesteren
Lampe Gras industriel væglampe over køkkenbordet / Andlight.dk

Et andet godt supplement i belysning kan være loftslister til indirekte belysning fra Orac Decor. Disse taglister er lette og kan let eftermonteres, læs mere om indirekte belysning .

Læs mere om indirekte belysning i hjemmet

Læs mere om store lamper og interiør til køkkenet eller se andre store pendel lamper.