Hopp til innholdet

Indirekte belysning i stuen – Lys sæt væg og loft i stuen

indirekte belysning i stua

Brug af indirekte belysning i stuen er en moderne og populær måde at oplyse vægge og lofter på. Indirekte belysning kan installeres flere steder i stuen, enten i lofter og vægelister eller i væggen og loftet.

Indirekte belysning i stuen giver et atmosfærisk lys og kølig atmosfære i rummet. Denne belysningsmetode giver god generel belysning i fuld styrke eller en behagelig baggrundsbelysning i stuen, når den er dæmpet.

En cool måde at skabe et indirekte lys på er ved hjælp af en profil. Disse er monteret på kanten af ​​en gipsplade og gnistret og malet over, så du får et skjult, indirekte lys.

Montering af LED strips under gelændere i trapper

En fed måde at skabe et indirekte lys på er ved at bruge en tændrørsprofil eller en kantprofil. Disse kan foldes til riller i en gipsplade eller monteres på kanten af ​​en gipsplade og sparkles og males over, så du får et skjult, indirekte lys.

LED lys mod loft og væg

Fra EVN kommer denne kantprofil til led strips. Denne kommer i to varianter, en til lys mod væg og en til lys mod loft. Ved montering efterlades et mellemrum mellem gipsloftet og væggen, profilen skubbes derefter langs kanten af ​​gipspladen, herefter monteres led-strimlen og spartles/males over kanten. Resultatet er et stilfuldt indirekte lys mod loftet eller væggen!

Husk at lægge et rør i en af ​​enderne til forbindelseskablet til led-profilen. Dette rør skal lægges til LED driveren, dette kan placeres i naborummet, bag et møbel eller lignende.

EVN profil til lys mod loft / Lampegiganten.dk
EVN profil til lys mod væg / Lampegiganten.dk
VTac COB LED Strip 10watt pr meter /MrPerfect.dk

Denne belysningsmetode er perfekt til mange områder i hjemmet, både til belysning af vægge og lofter og til trapper, nicher og hylder. For dig, der ønsker en stram, diskret og moderne belysning af trappen, er dette en fantastisk måde at skabe et dekorativt og praktisk lys på.

Husk, at du har brug for plads til montering af en LED-driver senere, som efterlades frit i luften til køling, f.eks. Træk et tomt rør til placering gemt inde i en garderobe, over skabet i køkkenet eller i det næste rum.

R10-R profil til led strips langs en trapp / Lampegiganten.dk

Med ADP- profilen kan du montere indirekte belysning langs gulve, lofter eller i nicher i vægge og lofter. Dette gnistres ind langs kanten af ​​en gipsplade, og fugestrimlen kan senere indsættes i bunden af ​​profilen for at give et smukt indirekte lys.

ADP-profil til indirekte belysning / Lampegiganten.dk

Flex er en fleksibel profil til indirekte belysning og kan monteres langs runde kanter i loftet og væggen og giver en stilfuld lyseffekt.

Flex alu-profil til ledstrips / Lampegiganten.dk

Brug indirekte belysning og LED-strimler til at oplyse vægge og overflader

Stuk og rosette /Stukmand.dk

Ved at placere førte strimler i et loft og en vægstrimmel kan du lyse op eller ned på væggen. Tagene og væglisterne i belgisk Orac Decor er specielt designet til netop denne opgave og sælges af blandt andet Stukmand.dk

C373 Lofts- og vægstøbning /Stukmand.dk
C901 Loftsliste til indirekte belysning/Stukmand.dk
Loftsliste til indirekte belysning med god plads til led-strimler /Stukmand.dk

Indirekte belysning i stuen giver et stilfuldt lys og er let at skjule i alle tilpassede lofter og væglister. Brug dæmpbare LED-strimler og LED-drivere. Placer den ledede strimmel på listen og rulle den ud.
MrPerfect.dk har et stort udvalg af LED-strimler, også med farver.

Hvis LED-driveren er lille nok, kan LED-driveren være skjult i tagranden, hvis LED-driveren er for stor, kan du placere den en afstand i for eksempel et skab i nærheden og bruge en tyk nok ledning, der ikke giver spændingsfald.

C901 Loftsliste til indirekte belysning/Stukmand.dk

C371 form omkring et badekar/Stukmand.dk
C371 Cornice med indirekte belysning/Stukmand.dk

Disse tag og væglister fra Orac Decor er lavet af et meget let materiale, der ofte bare skal limes på underlaget. Listerne kommer til ende, men du er nødt til at udløse enhver overgang.

Brug en vægliste med indirekte belysning og ledelister længere nede i stuevæggen for at bryde muren op og skabe højde i et rum.
MrPerfect.dk har et stort udvalg af LED-strimler, også med farver.


Brug downlight og spotlights til at oplyse en væg

Hvis du ønsker en mere «holistisk» belysning af en væg i stuen uden store lysforskelle, er belysning via spotlights eller downlight en kan vinkel en god løsning.

For at belyse væggen skal downlights eller spotlights placeres med lige så stor afstand mellem dem som afstanden fra lyset op til væggen.

Læs mere? Få inspiration og produkttips til belysning i stuen.