LED Downlight til hus – Tips og inspiration til Downlight

led downlight

LED Downlights er populære som belysning og kommer i et stigende antal farver og former. Her gennemgår vi LED downlights og hvordan man skaber god belysning i hjemmet.

LED-teknologi har revolutioneret belysning og brug af downlights i hjem og større bygninger. Med LED er der åbnet nye applikationer og spændende design, inklusive downlight-bygninger med lav bygning og isoleringssikre downlights, der kan monteres direkte i taget uden en kasse.

Nordtronic Velia /Wattoo.dk
LED downlight 5W /LEDproff.dk

En af de seneste lystrends er introduktionen af varmdim downlights . Warmdim-teknologi giver dig mulighed for at omdanne det hvide og klare lys til et varmt og hyggeligt lys ved blot at skrue ned en almindelig dæmper.

Warmdim skaber et varmt og behageligt lys – læs mere om warmdim downlight

Warmdim LED-downlights klarer sig godt i de fleste værelser, men er især godt egnede i stuen, badeværelset og soveværelset. Ved at montere disse kan du få en dynamisk belysning, hvor du nemt kan skifte mellem hverdagen, hvor du ønsker et godt og klart lys, og aftenkys eller filmaftener, hvor du sætter pris på et svagt og varmt lys.

Ghost Dobbelt sort downlight / Lampemesteren.dk

Astro blanco er også en downlight indbygget i loftet og giver en problemfri overgang mellem loftet og stedet. Blanco leveres også i en enkelt version og giver et elegant og usædvanligt loftslys.

Astro Blanco / Andlight

LED downlights vs lamper

Som elektriker ser jeg konstant lejligheder, der sælges med udelukkende downlight og spotlights som en lyskilde i loftet. Desværre viser det sig ofte, at anvendelse af kun downlights som lyskilde giver en flad og ofte kedelig belysning.

Når man planlægger belysningen, skal man tænke, at lyset skulle være ”lagdelt”. Ved for eksempel kun at have downlights i loftet, vil du opleve belysningen som ubehagelig og opleve, at lyset kaster irriterende skygger ned i dit ansigt.

Nem Cape Vaskemaskine fra Flos / Lampemesteren
Nem Cape Vaskemaskine fra Flos / Lampemesteren

Et eksempel på hvor man især skal være opmærksom for at undgå kun loftbelysning er foran spejlet i badeværelset. Her bør spejlbelysning bruges ud over downlights, netop for at undgå lidt smigrende skygger, der støbes over ansigtet.

  • Downlights / loftslamper kan bruges som generel belysning i belysningens øverste lag.
  • Pendellamper hænger yderligere ned og giver dekorativ belysning.
  • Brug gulv- og væglamper til at skabe et lavere lag af lys, der skaber skygger og spreder lyset på kropshøjden.
  • Bordlamper kan bruges som dekorative genstande placeret på skænke, sideborde eller kommoder.
LED Downlights findes i mange spændende former – Flos Wan / Lamp giganten

LED-downlights er fremragende at bruge i hjemmet, men brug dem i kombination med flere lyskilder for at skabe et pulserende lysbillede i hjemmet. Samtidig bidrager lamper meget til den interiørstil, du ønsker i dit hjem eller din lejlighed, hvilket er noget, som sjældent opnås ved kun at bruge downlight som belysning.

Placering af LED-downlight i hjemmet

Downlights har mange gode anvendelser i hjemmet, både som generel offentlig belysning og som dekorativ spotlight. Jeg har tidligere skrevet lidt om placeringen af ​​downlights i hjemmet, og hvordan man beregner den korrekte symmetriske placering i forskellige rum.

  • Placer downlights 50 – 60 cm fra væggen.
  • Et fælles rum mellem downlights vil være omkring 1 meter.
  • Brug downlight med udtrækkelig lyskilde til lys uden lys.
  • Asymmetrisk dowlight kan bruges langs kanten til at belyse vægge, billeder og malerier.
  • Læs mere om placering af downlight i badeværelset .

IP44 downlight eller isoleringssikker downlight, som du kan installere uden en kasse, er god til montering udendørs. Således er rørene lagt op til 3 stk downlight, der skal monteres i et nyt loft over indgangsdøren.

Røret fra en gammel lampe blev erstattet af et nyt rør, der går op til downlight

Rørene er omhyggeligt fastgjort, så de ikke falder ned og gør livet kedeligt for tømreren, når du senere kan bore huller, kan du trække nok rør til at forbinde pletterne.

I tilfælde af LED-downlight udendørs skal man vælge downlight af god kvalitet og helst pulverlakeret, hvilket bedre holder malingen.

Løs rør til senere boring af huller og tilslutning af downlight

Hvis du vil have flere downlights i hjemmet, kan du bruge isoleringssikre downlights, der kan monteres direkte på loftet uden en kasse, eller udforske det store udvalg af overflademonterede downlights, der kommer i mere og mere spændende design og varianter.

LED Downlight for vanlig og indbygning direkte i isoleringen /Wattoo.dk
Mbox Snow Surface Downlight / Lampemesteren.dk

Cavity – Overflade downlight / Lampegiganten.dk
Overflade downlight klarer sig godt i betontag – Læs mere om downlight

Læs mere om downlight i hjemmet og se flere guider, jeg har lavet om montering og tip.