Hopp til innholdet

Bordlampe Tips og Inspiration – Fine bordlamper til dit hjem

Oplev uovertruffen komfort og funktionalitet med en stilfuld bordlampe, der tilføjer charme til dit opholdsrum og samtidig tilfredsstiller dine belysningsbehov. Bordlamper er ikke kun et vigtigt tilbehør til at skabe en hyggelig og indbydende atmosfære, men også en alsidig løsning til forskellige opgaver.

Uanset om du krøller sammen med din yndlingsbog eller arbejder til langt ud på natten, giver en bordlampe den perfekte mængde fokuseret belysning, der hjælper med at reducere øjenbelastningen og forbedre den samlede oplevelse. Lad ikke utilstrækkelig belysning begrænse din produktivitet eller nydelse – invester i en bordlampe, der passer til din smag og forvandler dit rum.

Siden 1950’erne  har franske Jieldé skabt smuk belysning med et industrielt præg. Lamperne henter meget af deres inspiration fra traditionelle franske industri- og kontorlamper med bevægelige led og store brede lampeskærme, der giver godt lys.

Jieldé Bordlamper i industriell vintage stil /Lampegiganten.dk
Jieldé Bordlamper i industriell vintage stil /Lampegiganten.dk

Umage EOS Mini er en meget flot og dekorativ bordlampe, der passer fint som dekorativ belysning i entre/entré, soveværelse eller på kanten af ​​vinduet. Lamperne består af en fjerlampeskærm, som du kombinerer med det ønskede stativ. Det smukke ved disse lamper er, at lyset vil blive spredt, men også følge forskellige veje ud gennem de lette og luftige fjer, hvilket skaber et smukt lysspil.

Umage EOS Mini Bordlampe lavet af fjer /Lampegiganten.dk
Umage EOS Mini Bordlampe lavet af fjer /Lampegiganten.dk

Visir fra Örsjö Belysning er en hyldest til den klassiske bærbare olielampe. Med ny LED-teknologi og et effektivt genopladeligt batteri kan du lade den være permanent tilsluttet USB-opladeren eller tage lampen med dig rundt i rummet eller ud i haven uden ledning, når du vil have noget ekstra behagelig belysning.

Visir fra Örsjö Belysning – Med trådløs QI-opladning /Nordicnest.dk
Visir fra Örsjö Belysning – Fås i flere farver /Nordicnest.dk

Visiret er håndlavet i Sverige og kommer i en række smukke finish, herunder rødt kobber, messing, sort mat og hvid. Batteriet oplades via USB og holder i cirka 6 timer. Den kan også oplades trådløst via en QI-plade, hvilket gør det hele meget nemmere.

Visir fra Örsjö Belysning – Perfekt til indendørs og udendørs /Nordicnest.dk
KARE DESIGN Roses bordlampe – titaniumbelagt stentøj /BOBOonline.dk

Flowerpot Portable er en lækker batterilampe udgave af de kendte lamper i flowerpot-serien fra &Tradition. Disse batterilamper er lidt mindre end originalen, så de kan være ekstra fleksible i brug og de genoplades via USB-kabel.

Flowerpot portable kan dæmpes fra 100 % til 50 % eller 20 %, har 11 timers brug ved 100 % lysstyrke og endnu længere, hvis lampen dæmpes ned for at skabe et hyggeligt baggrundslys uden ledning. IP44 tæthed så den også kan bruges udendørs til at pynte havefesten.

Flowerpot Bærbare bordlamper fra &Tradition / Nordicnest.dk
Flowerpot Portable – &Tradition / Nordicnest.dk

Monas fra Eulunas er en stilfuld bordlampe i træ, der består af en firkantet stofskærm, der kommer i 5 forskellige farver og en lampefod af egetræ, der er behandlet med olie, så det naturlige træmønster kommer frem. Denne dekorative og stilfulde bordlampe skaber et hyggeligt lys og er nem at placere.

Monas egetræsbordlampe og stofskærm / Lampegiganten.dk
KARE DESIGN Animal Rabbit Gold bordlampe /BOBOonline.dk

Mushroom fra Cozy Living er en dejlig serie af glaslamper formet som en svamp, der kommer i en række sarte farver og nuancer. Disse passer perfekt som stemningsbelysning sammen med indretning og indretning i stue, entre og soveværelse.

Mushroom bordlampe fra Cozy Living / Lampemesteren.dk
Fantastiske bordlamper, både med og uden lys / Lampemesteren.dk

KARE DESIGN Mamo Deluxe bordlampe – Elegant og stilfuld bordlampe med lampeskærm i guldfarvet plastik og lampefod i brunt lakeret stål

KARE DESIGN Mamo Deluxe bordlampe /BOBOonline.dk

Tamarin fra Prios er en smart, moderne og funktionel bordlampe, der passer godt til arbejdsbelysningen og skrivebordet. Reducer øjenbelastningen ved at have god belysning, når du arbejder på computeren. Tamarin bordlampen er nem at justere og klemmes let på plads i bordkanten.

Tamarin fra Prios / Lampegiganten.dk

Schweden um 1927 er en nostalgisk design bordlampe Technolumen fra 1927 i klassisk Bauhaus design stil. Bordlampen er skabt med funktionalitet først og fremmest og har en let justerbar lampefod med en hængende lampeskærm i sort metal. Perfekt som vintage bordlampe på kontoret og derhjemme.

Schweden um 1927 – Technolumen / Lampegiganten.dk

JWDA fra danske Menu er en populær og trendy lampe med en opal hvid glasskærm, der skaber et varmt og indbydende lys, der ikke blænder. Fås i flere farver, JWDA bliver et stilfuldt omdrejningspunkt i interiøret og passer fint på kommoder og natborde.

JWDA Bordlampe af hvid marmor / Nordicnest.dk
JWDA Bordlampe / Nordicnest.dk

Vipp591 er en elegant og smuk bordlampe, der kombinerer hvid eller sort marmor med et smukt stenmønster og en stor og luftig glasskærm med et fint riflet mønster, der skaber et fantastisk lysspil. Bordlampen kommer med indbygget lysdæmper, så du får et delikat lysniveau, der passer til dine ønsker.

Vipp591 bordlampe lavet af marmor og glas / Lampemesteren.dk

Hashira er en elegant cylindrisk trådløs lampe, der minder om klassiske japanske rislanterner. Med en skærm af naturligt hørstof, der er spændt ud over lampens ramme, skabes et diffust og behageligt lys, perfekt som dekorativt lys til borde eller hjørner.

Da dette er en batteridrevet bordlampe, kan den nemt flyttes fra sted til sted uden at skulle bekymre dig om ledninger og med en 3-trins lysdæmper kan du skabe det lysniveau du ønsker. Hashira kan også forbindes permanent med en ledning på dens faste placering.

Hashira Raw fra Menu / Nordicnest.dk
Hashira White fra Menu / Nordicnest.dk

Seletti er et italiensk designhus, der ofte skaber mærkelige og sjove lamper og interiørgenstande. Her kan du blandt andet se dekorative lamper Amor i sin velkendte positur, hvor pilespidsen er erstattet af en hjerteformet pære og den berømte abe, der ser flot ud som en dekorativ bordlampe.

Seletti Bordlamper /Lampemesteren.dk
Seletti Bordlamper /Lampemesteren.dk

Taccia fra Flos er en ikonisk lampe inden for italiensk design og blev formet med tanken om at skabe en lampe, hvor enkelthed og indirekte lys var i fokus, men endte med en ret kringlet start, der var alt andet end simpel.

Taccia fra Flos / Andlight.dk

Taccia blev oprindeligt designet af Achille og Pier Giacomo Castiglioni i 1958. Den oprindelige idé med at bruge plastik i lampen førte til problemer med varmeudviklingen fra pæren i lampen. I 1962 overtog Flos derfor designet og brugte glas og aluminium, der kan holde til varmen.

Fra 2010 og med introduktionen af ​​moderne LED-løsninger begyndte Flos dog igen at eksperimentere med plastikskærme, der var tro mod den oprindelige designidé, og den nye lampe lavet af PMMA stod klar i 2016 – og var nu på linje med, hvad de Castiglioni-brødrene forestillede sig dengang i 1958

Taccia fra Flos / Andlight.dk

Verner Pantons ikoniske Panthella bordlampe fra 1971 er skabt med enkle organiske former, der spejler hinanden. Dette er en populær lampemodel, der forbliver høj i pris og er værdsat blandt samlere.
Med sit smarte design fungerer foden og skærmen som lysreflektorer. Den halvkugleformede skærm leder lyset nedad, mens den trompetformede base reflekterer lyset opad og udad i rummet.

Panthella – Louis Poulsen /Lampemesteren.dk
Panthella sort – Louis Poulsen /Lampemesteren.dk
Panthella bordlampe fra Louis Poulsen /Lampemesteren.dk

Milenka er en klassisk banklampe, der blev populær til kontorarbejde i 20’erne og 30’erne. Bordlampen har en traditionel grøn skærm og messingfod med en praktisk ledningskontakt.

Milenka Bordlampe Banker /Lampegiganten.dk

Skulpturelt og elegant – Kizu fra New Works kombinerer en halvkugleformet opal-akryl lampeskærm, der spreder lyset elegant og en afrundet, oval lampefod lavet af eksklusiv marmor. Lampen har indbygget batteri, giver et varmt lys, kan dæmpes og kan placeres hvor som helst i hjemmet og haven.

Udsøgt marmor og opal skærm i en elegant kombination /Lampemesteren.dk
Lampen kan dæmpes og giver et blødt, varmt lys /Lampemesteren.dk

Oluce Zanuso er en designklassiker fra 1965, der har vundet mange designpriser gennem årene og nu har oplevet en nyfundet popularitet blandt dem, der elsker ægte retrodesign og tidløse klassikere. Italienske Oluce har lavet Zanuso-lampen med en stor halvkugleformet lampeskærm, som er fastgjort med en lang, buet metalarm.

Oluce Zanuso – Designklassiker fra 1965 /Lampegiganten.dk

Dusk fra 101 Copenhagen har en enkel form og idé. Bordlampen består af to runde skiver af oxideret aluminium, hvor lyskilden er placeret imellem dem, hvilket skaber en indirekte baggrundsbelysning og et fantastisk lysspil.

Dusk bordlampe fra 101 Copenhagen /Lampemesteren.dk

Ocean fra Dyberg Larsen er en bordlampe med fede retro vibes, hvor meget af farvepaletten har hentet inspiration fra 60’erne og 70’erne. Lampen er fantastisk at placere både i hverdagsrummet og på kontoret, hvor du både får praktisk belysning, du kan dreje og dreje, og samtidig ser den flot ud.

Ocean bordlampe med retro farver /Lampemesteren.dk

Soleil fra Globen Lighting  er en yderst dekorativ bordlampe med designinspiration hentet fra Art-deco-stilen og klassiske solspejle, der var meget populære i 1920’erne. Soleil har en central opal glaskuppel med fremspringende arme af gylden messing og bliver et smukt og dekorativt blikfang, der er perfekt til brug som dekorativ belysning rundt i hele boligen.

Soleil – Globen Lighting /Homeroom.dk

Kaiser Idell fra Fritz Hansen med sin Bauhaus-inspirerede designstil blev lanceret allerede i 1936 men fås nu i en række nye og flotte farver, blandt andet easy grey og luxus black. Denne subtile, matte farve skaber en flot kontrast til den gyldne lampearm i bøjet messing og passer samtidig fint ind i moderne vægfarver i mat stil.

Bauhaus bordlampe fra 1936 /Lampemesteren.dk

Elegant både som skrivebords- og soveværelseslampe, men den kan også bruges som en flot dekorativ lampe på et sidebord ved siden af ​​lænestolen eller i entre og entré.

Kaiser Idell – Easy Grey /Lampemesteren.dk
Kaiser Idell – blank grøn og sort luksus /Lampemesteren.dk

Læs gerne mere om smuk belysning og flotte lamper, se blandt andet Gulvlamper: En allsidig og dekorativ belysning for ethvert hjem, Antikke lamper – Lamper med sjæl og antik design og Nattbordslampe til soverommet – Inspirasjon & Tips til sengelampe.