Hopp til innholdet

Isoleringssikker Downlight, du kan montere uden kasse

downlight i isolasjonen

I de senere år er udvalget af isoleringssikre downlights blevet meget større. Virksomheden, der hurtigt blev kendt for denne nye metode var Norwegian QuickInstall, efter at deres nye produkt kom på markedet, tog det ikke lang tid for andre producenter at komme videre, og nu finder du et stort udvalg af downlight, der kan placeres lige i taget uden en kasse.

Fordelen er, at det er endnu lettere at supplere med nye downlights, hvor du oprindeligt ikke har planlagt det, men det giver også muligheden for at «udsætte» placeringen af ​​spotlights til loftet og væggene er færdige puds, og du kan få en lidt mere «følelse af rummet» «.

Nordtronic Low Profile ECO indbygningsspot, mat hvid, 2700K. Denne LED-indbygningsspot er godkendt til direkte installation i isolering og andre brændbare materialer, hvilket sikrer en sikker og pålidelig brug. Med fjedre på siden er den let at montere, og den medfølgende aftagelige driver gør det enkelt at tilslutte selve spotten igen, hvilket er særligt praktisk efter f.eks. malerarbejde.

Nordtronic Low Profile ECO indbygningsspot, mat hvid, 2700K /Greenline.dk

Indbyggede downlights fra Antidark er en populær variant. Disse moderne downlights med LED er både billige i indkøb, enkle og montere og har IP-grad 44, hvilket betyder, at du også kan bruge dem udendørs og på badeværelset. Downlight kommer i både moderne sort og klassisk hvid.

Indbyggede downlights fra Antidark /Lampemesteren.dk
Indbyggede downlights fra Antidark /Lampemesteren.dk

Her vil vi se på de forskellige downlights, du kan placere lige i isoleringen, hvor det er nødvendigt, og hvordan det påvirker levetiden.

Dette symbol betyder, at en downlight ikke skal dækkes.
LED Downlight for vanlig og indbygning direkte i isoleringen /Wattoo.dk

Installation af isosafe downlight i loftet

Isoleringssikre spotlights og downlights er et godt valg til både ny installation, men måske især til rehabilitering, dvs. når du vil installere spotlights på tag uden spotlights fra før.

Tidligere var der ingen downlight – strømmen tages fra loftet i midten af ​​loftet

I denne stue monterede jeg spotlights på begge sider af rummet ved hjælp af isolationssikre downlights. Det kan være værd at investere i en bjælkesøger for at kunne kontrollere, hvad der er bag loftet for at undgå at ramme en loftbjælke.

For at eftermontere loftets downlight skal du gå ud via et eksisterende tagpunkt og trække en ny ledning over loftet og ned i de nye huller, du har boret.
Du kan læse mere om, hvordan du trækker nye ledninger i loftet i disse stolper: Fjernelse af downlight i loftet og hæng lysekronen i loftet .

Isoleringssikker downlight i haveloftet

Isoleringssikker downlight bruges også mere og mere i nye installationer. Dette skyldes, at det er mindre tidskrævende at undgå installation af spotbokse, kvaliteten af ​​den isoleringssikre downlight er nu også på samme niveau som almindelig downlight, og prisen er faldet markant i de senere år.

Ved ny installation trækker du rørene i loftet og lader det være lidt «slapt», så du senere kan trække rørene ned i de huller, du laver, og derefter forbinde downlight på den sædvanlige måde.
Se mere om installation af downlight i tagplader .

Her brugte jeg Qlight Isola

Hvor kræves isoleringssikker downlight?

NEK og FEL, der er regler og love inden for elektrisk installation, siger ikke noget direkte om dette. På den anden side henviser Nek til det faktum, at det hovedsageligt er producentens retningslinjer, der skal følges, samt en separat risikovurdering. Kontroller derfor symbolerne og producentens brugsanvisning.

Det skal også huskes, at den næste boligejer muligvis ønsker at bruge huset anderledes end dig selv, så hvis du installerer gu10 downlight til f.eks. Phillips hue , der ikke skaber meget varme. Den næste husejer tror måske, at du kan montere GU10 halogenpærer, der producerer betydeligt mere varme.

Firesafe hætte fra Optime udvides i tilfælde af brand og slukker ilden.

Firesafe Cap var et tidligere alternativ til halogen spotlights, jeg har faktisk også brugt dette på moderne downlight.
Især hvor en kunde ønskede Phillips Hue downlight i et eksisterende tag, kræver denne frakke en hel del plads i loftet, så det er absolut ikke noget problem at løse nogen steder.

Har du brug for en kasse, når der ikke er nogen isolering?

Dette har været tilfældet før, en kunde ønskede at belyse et soveværelse, hvor der ikke var nogen downlights i fortiden. Da et af de huller, vi borede ud, kom lidt for tæt på en træbar, måtte jeg ty til Firesafe Cap (ovenfor) på to af pletterne.

Du skal altid følge producentens instruktioner, desværre har Phillips ikke udarbejdet nogen let tilgængelige instruktioner om afstand til brændbar, så du er nødt til at sikre kunden baseret på hvad du kan antage.

Som vi gør, bør sådan downlight med udskiftelige GU10-pærer altid sikres enten med en kasse eller en ildkapsel, fordi selv hvis LED-pæren, der bruges til HUE, ikke genererer megen varme, kan den næste husejere muligvis erstatte pæren med en halogen, der udvikler meget mere varme.

Qlight’s modeller har en kop, der dækker mod isolering. 

Har du brug for kasse, når der er beton i taget?

Mange lejligheder har originale betontag uden isolering. Loftet er lagt ned, og der er derefter gips.
Du behøver ikke at installere isoleringssikre downlights i et tag, hvor der ikke er nogen isolering omkring og god nok afstand til brændbart materiale, pramme osv. Her skal du følge instruktionerne fra downlight-producenten, se efter dette symbol:

Gode ​​downlight-modeller

De fleste producenter tilbyder nu alle meget gode downlight-produkter til montering i isolering uden kasse. Her er nogle af de pletter, jeg ofte bruger, når jeg installerer direkte isoleret.

LEO Isola fra QLight er en meget god allrounder, der har en IP54-klassificering, så den kan bruges udendørs, indendørs og badeværelser. Meget høj CRI (farvegengivelse 95/100).
Dette er downlight, som vi ofte bruger i nye elektriske installationer og har brug for noget, der er isoleringssikkert, gode garantiordninger og lang levetid.

  • Råb: 95
  • Farvetemperatur: 2700K
  • IP54
  • Levetid: 50.000 timer
/ Lavprisel.dk

Gyro Warmdim fra Unilamp er en downlight af meget god kvalitet fra Unilamp. Unilamp er en forholdsvis nykommer på det norske marked, men har taget større aktier i de senere år.

Warmdim-funktionen gør den fremragende til belysning, f.eks. Stue og soveværelse, hvor du vil have et behageligt lys om aftenen.

  • Shout: 95+
  • Farvetemperatur: 2000 – 3000K
  • IP44
  • Levetid: 50.000 timer

Se downlights på Wattoo.dk

Overflade downlight – et stilfuldt alternativ

Hvis du ikke har mulighed for at installere ny downlight forsænket i loftet, vil overflademonteret downlight være et godt alternativ. Disse findes i en række gode designs, også i marmor og træ.

Se udvalget af Indbygningsspots / LavprisEL.dk