Hopp til innholdet

Væglampe til stue – Smukke væglamper til dekoration og brug

I stuen vælger du normalt en væglampe til dekorative formål, men du har muligvis også brug for en væglampe med funktion. Især hvis du har et skrivebord eller et læsehjørne i stuen, hvor du vil have en dekorativ, men også praktisk vægbelysning.

Væglamper er en stor del af belysningen i et hjem og i stuen, vi har tidligere skrevet om, hvordan lyset helst skal bestå af flere «lag» af lys, og væglamper er en vigtig del af det. Du kan placere en væglampe hvor som helst du ønsker i stuen, dekorative lamper kan placeres langs alle vægge, men helst ved terrassedøre, trapperum eller ved siden af ​​vinduer og sofaer.

Tavola er en aflang egetræsvæglampe med flad form og forsænket belysning, der skaber et stilrent og moderne indirekte lys. Det gør Tavola til en dekorativ trælampe, der kan monteres i rum, hvor man ønsker moderne belysning, men samtidig med et naturligt udseende. Med sit blændfrie lys er lampen perfekt til montering i stuen, trappen, soveværelset eller gangen og er fantastisk som natlampe.

Tavola – Aflang eg væglampe med led /Lampegiganten.dk

Ginger er en moderne lampe fra Marset , som består af en række runde former, hvor den ydre forhøjning har skjult LED-belysning, der skinner et flot, indirekte lys tilbage mod bagpladen. Væglamperne (ikke træversionen) kan også monteres udendørs.

Ginger væglampe fra Marset i træ og metal /Lampemesteren.dk
Ginger væglampe fra Marset i træ og metal /Lampemesteren.dk

Oyster-lampen fra danske Ferm Living er en spændende og innovativ væglampe, der er perfekt til dekorativ belysning, der hænger alene på en væg i gangen, stuen eller badeværelset. Les mere om Oyster lampen fra Ferm Living.

Oyster er en stor og aflang væglampe, perfekt som vægdekoration / Lampemesteren.dk

Lion er en stilfuld væglampe, der skaber et fantastisk lysmønster og spreder det ud over væggen på en dekorativ måde. Brug væglampen sammen med en topspejlpære, så lyset spredes ud over væggen uden blænding. Dekorativ væglampe, der passer fint til trapper, i soveværelser eller i gangen og stuen.

Lion – Dekorativ væglampe /Homeroom.dk
Lion – Dekorativ væglampe /Homeroom.dk

Grazyna fra Lindby er en bevægelig og formbar væglampe, der består af en række runde former i sort og guld. Med en baglyskilde bliver denne lampe til en belyst vægdekoration, og væglampen er med sin indirekte belysning velegnet til dekorativ belysning i stuen, trappen og gangen.

Grazyna fra Lindby / Lampegiganten.dk

Nitra væglampen fra By Rydéns er en rund og stor væglampe, der fanger opmærksomheden og passer perfekt ind i et moderne og stilfuldt hjem. Nitra er designet i matsort metal med en gylden detalje, der fanger og spreder lyset på en smuk indirekte måde og gør denne væglampe perfekt som en stemningslampe i stuen eller dekorativ lampe i trappen og indgangen.

Nitra dekor væglampe fra By Rydéns / Nordicnest.dk
Nitra dekor væglampe fra By Rydéns / Nordicnest.dk

Clava Up from Umage kommer også i en lofts- eller væglampevariant og har et stilfuldt skandinavisk design med et smukt træmønster. Fås i flere farver, Clava Up er en væg- og loftslampe, der er velegnet som dekorativ belysning og skaber et smukt lysspil, når lyset trænger ind i de mange træsøjler, der omgiver lyskilden.

Clava Wood Up i let træ / Lampemesteren.dk

Clava up-lamperne fås også i to størrelser, som f.eks. Gør det muligt at kombinere store og små hængende sammen på væggen i forskellige højder for ekstra dekorativ effekt.

Clava Wood Up from Umage – To størrelser / Lampemesteren.dk
Clava Wood Up i mørkt træ / Lampemesteren.dk

Blossi er en smuk og moderne væglampe i klart og matteret glas fra Nuura, der skinner med et smukt indirekte lys. Væglampen passer fint ind som en dekorativ belysning i korridoren, indgangen, badeværelset eller stuen og skaber et smukt, varmt og behageligt lys.

Blossi – Væglampe i glas fra Nuura / Lampemesteren
Blossi væglampe i glas / Lampemesteren.dk

Skrivebord fra House Doctor er en serie lamper til væg og bord med et groft antikt og industrielt look. Væglamperne har en lang arm, så den kan placeres langs væggen i køkkenet eller over køkkenøen og stuen. Skrivebordet leveres i en rå antik messing finish med en smuk patina og passer fint ind i enhver indretningsstil.
Du er velkommen til at læse mere om lamper i antik stil og væglamper til køkkener.

Skrivebordsvæglampe fra House Doctor – Patina antik messing / Nordlyhome.dk
Skrivebordsvæglampe fra House Doctor – Patina antik messing / Nordlyhome.dk

Hvis du har et skrivebord langs en stuevæg, kan du placere en væglampe der samt langs væggene i køkkenet eller en køkkenvask. Se også mere om lamper og belysning til køkkener.

Nogle væglamper kan drejes for at lyse op eller ned – Secto lampe / Nordicnest.dk
Splendor – aflang glaslampe fra By Rydens / Nordicnest.dk

Den elegante og søde Blush- væglampe fra Northern har et dejligt og legende look med fine subtile former og smukke farver, der passer perfekt ind som en dekorativ og moderne væglampe til stuen.

Blush væglampe fra Northern / Nordicnest.dk

Ginger er en spændende nyhed fra Marset, der indeholder runde dekorative lamper lavet af glas, metal og træ sammensat på en visuelt fascinerende måde. Disse kan stå alene, men giver mest indtryk, hvis du bruger et tilhørende vægbeslag til at «stable» 3 forskellige væglamper oven på hinanden.

Ginger fra Marset / Lampemesteren
Ginger fra Marset / Lampemesteren
IC C / W1 fra Flos / Andlight.dk
IC C / W1 fra Flos / Andlight.dk
Twice væglampe fra Halo Design / Nordlyhome.dk

Aruba er en smuk og dekorativ væglampe, hvor flettet rotting filtrerer lyset på en behagelig, blid måde. Aruba er en fantastisk lampe til brug som dekorativ belysning og vil være lige så flot med lyset slukket som tændt.

Aruba fra Globen Lighting / Nordicnest.dk
Aruba fra Globen Lighting / Nordicnest.dk
LED-væglampe til stue / Lampegiganten.dk

Astoria fra svenske Globen Design kombinerer en væglampe og hylde på en spændende og dekorativ måde, perfekt til stuen, hvor du også kan vise dekorative genstande eller potteplanter. Læs mere om væglamper med hylde.

Astoria – Globen Lighting / Nordicnest.dk

265 fra Flos er en velkendt og smuk væglampe, der også fungerer fremragende som et alternativ til en loftslampe i stuen. 265 balancerer elegant på et fremspringende vægbeslag og kan vinkles og vippes over f.eks. Et stue- eller sofabord.

265 fra Flos / Andlight.dk

Matteo fra Lindby er en slank og moderne væglampe til stuen med op- og nedlys lavet af gips, hvilket betyder, at du kan male den i en farve, der matcher stuen eller tapet med samme mønster som den væg, den er på. Læs mere om malbare lamper lavet af gips.

Matteo – Malbar gipslampe / Lampegiganten.dk
Wanted – Design By Us / Lampemesteren

Game fra House Doctor er en smuk og moderne væglampe i mat sort, der har en meget fleksibel og justerbar vægarm, som du kan svinge i alle retninger. Denne væglampe passer således perfekt ind som en dekorativ lampe eller som en praktisk læselampe ved siden af ​​skrivebordet eller køkkenbaren.

Spilvæglampe – House Doctor / Nordicnest.dk
Game – House Doctor / Nordicnest.dk

Cavaliers fra Konsthantverk er en dejlig væglampe, der ofte passer fint ind i køkkenvæg eller til en rustik eller landlig interiørstil i stuen. Lamperne har et traditionelt udseende i smuk mat sort og rå messing.

Cavaliers væglampe fra Konsthantverk / Lampemesteren.dk

Light Air fra Kartell har et fortryllende smukt udseende og skaber måske et endnu smukkere og mousserende lys, når det tændes. Lys luft kommer i flere smukke farver, der passer godt til både hvid eller mørk interiørstil og vil være et smukt kontrastelement til stuen.

Let luft fra Kartell / Lampemesteren
Let luft fra Kartell / Lampemesteren

Chrona  er en smuk rund væglampe, der består af skiver lavet af messing eller børstet stål. Lyset kommer fra en ring omkring urskiven, hvor en LED-strip er skjult væk af en akryl diffusor, der spreder lyset jævnt.
Se flere store væglamper.

Chrona – Graypants / Andlight.dk
Chrona – Graypants / Andlight.dk

Swing er en rå og rustik-inspireret væglampe, hvor lyskilden er i fokus, denne enkle og ukomplicerede væglampe fungerer meget godt som belysning i stuen, og du kan nemt ændre lampens udseende ved blot at bruge forskellige dekorative pærer .

Swing – House Doctor / Nordicnest.dk

Haldir er en smuk og elegant væglampe i klassisk stil med en flot lampeskærm af tekstil, en smuk og dekorativ væglampe til stuen og indgangen.

Haldir – klassisk væglampe fra Lindby / Lampegiganten.dk

Secto 4231  er en del af de populære sektolamper i træ, der kommer i en række variationer, farver og former. Lamperne er håndlavede i Finland og passer perfekt ind som væglamper i stuen, hvis du leder efter noget naturligt, men samtidig moderne. Du kan bruge disse væglamper som på billedet eller dreje 180 grader og bruge som belysning langs vægge.

Secto 4231 – Secto Design / Nordicnest.dk
Secto 4231 – Secto Design / Nordicnest.dk
DC væglampe justerbar med arm / Lampeguru.dk
Butterfly væglampe fra Northern / Nordicnest.dk

New Wave fra Design By Us er en super flot væglampe, der er perfekt til dekorativ vægbelysning i stuen, gangen og køkkenet. Lampen har et strålende blik slukket og giver et vidunderligt smukt lys med bølger og mønstre, når den tændes.

New Wave – Dekorativ væglampe / Lampemesteren
New Wave – Dekorativ væglampe / Lampemesteren
Fullmoon – Decor væglampe / Nordicnest.dk

Flos Ktribe er et smukt valg, hvis du vil have en væglampe i stuen i klassisk stil, men som også har et moderne touch og materialer. Ktribe kommer i flere smukke farver

Flos Ktribe / Lampemesteren.dk
Flos Ktribe / Lampemesteren.dk

Rafailia har et stilfuldt look med en blød bue i træ, der fungerer godt med en skandinavisk og ren indretningsstil. Lampen skaber et flot lys og har en super flot overflade af træmønster, se gerne andre lamper i træ .

Rafailia væglampe i træ / Lampegiganten.dk
Orbit – Sort væglampe med gyldent lys / Nordicnest.dk

Få flere gode tip til smuk belysning, læs mere om bordlampe i sort , antikke lamper med soul eller skænk og kommode til stue.