Hopp til innholdet

Antikke lamper – Lamper med sjæl og antik design

antikk lamper til bolig

Et udvalg af antikke lamper, der henter deres inspiration fra 20 & 30’erne, og lamper med moderne fortolkninger. Messing, opalglas og bløde former er almindelige elementer i disse antik-inspirerede lamper.

Hvis du elsker den gammeldags stil, der oser af elegance, vil lamper med et antikt design passe godt ind.

Art deco bordlampe messing med røgglas / Lampeoglys.dk
Podium fra Hubsch /Lampemesteren.dk

Nesso – Nesso blev designet i 1964 til Artemide og var et produkt fra 60’ernes futurisme og efterforskning af nye materialer. Oprindeligt fremstillet i fiberglas, blev det senere erstattet med «uknuseligt» hammerglas.

Nesso – Artemide /Lampemesteren.dk

Siden 1950’erne har franske Jieldé skabt smuk belysning med et industrielt præg. Lamperne henter meget af deres inspiration fra traditionelle franske industri- og kontorlamper med bevægelige led og store brede lampeskærme, der giver godt lys.

jielde industri og traditionelle lamper /Lampegiganten.dk
jielde industri og traditionelle lamper /Lampegiganten.dk
jielde industri og traditionelle lamper /Lampegiganten.dk
jielde industri og traditionelle lamper /Lampegiganten.dk
jielde industri og traditionelle lamper /Lampegiganten.dk

Oluce Zanuso er en designklassiker fra 1965, der har vundet mange designpriser gennem årene og nu har oplevet en nyvundet popularitet blandt dem, der elsker ægte retro-design og tidløse klassikere. Italiensk Oluce har lavet Zanuso-lampen med en stor halvkugleformet lampeskærm, der er fastgjort med en lang, buet metalarm.

Oluce Zanuso – Designklassiker fra 1965 / Lampegiganten.dk
Oluce Zanuso – Designklassiker fra 1965 / Lampegiganten.dk

Eichholtz Amazone lysekrone. Denne glamouriøse og stilfulde lysekrone vil være en skinnende smuk og vigtig detalje i et hvert rum i hjemmet. De retangulære røgfarvet glas hænger i flere lag og fanger samt bryder lyset på flotteste vis.

Eichholtz Amazone lysekrone – smoke /Trendbazaar.dk

Utrolig spændende lysekrone fra hollandske Eichholtz med hele 12 E27 fatninger. Fremstillet i matpoleret messing og giver et utrolig smukt spil både når lampen er slukket og tændt. 

Eichholtz Boivin Lysekrone – Messing /Trendbazaar.dk

Art deco bordlampe messing med opalglas er en rigtig cool, retro blikfang i dit soveværelse eller i stuen.En rigtig fin bordlampe til soveværelse, entre og stue. Lampen skaber et blødt og atmosfærisk lys. Monter gerne en lysdæmper på ledningen, hvis du ønsker et ekstra flot lys.

Art Deco bordlampe med opalglas /Lampeoglys.dk
Big Fellow – Antik glas og jern bordlampe / Nordicnest.dk

Boston fra House Doctor er en dekorativ pendel med et rustikt og industrielt look. Lampen er fremstillet af oxideret jern, aluminium og glas med en elegant og unik patina, der giver et gammelt look.Robuste materialer og tykke befæstigelser understreger den industrielle stil.

Boston industriel pendel fra House Doctor / Nordicnest.dk
Boston industriel pendel fra House Doctor / Nordicnest.dk

Akola by House Doctor er en ru og rustik loftslampe lavet af ubehandlet aluminium med et groft og industrielt look. Lampen kommer i flere længder og farver og er fin alene, eller hængende sammen i forskellige højder.

Akola – House Doctor / Nordicnest.dk

Megafon fra Konsthantverk er en spektakulær loftslampe og lysekrone af bedste kvalitet fra Konsthantverk, designet af Jesper Ståhl. Megafon-lysekronen er lavet af ægte rå messing, der håndrulles og samles i hånden på fabrikken i Tyringe, Sverige. Denne stilfulde lysekrone med sin unikke og rustikke charme ser godt ud over et spisebord eller over stuebordet.

Grov og rustik messinglampe, der til sidst vil udvikle en smuk patina /Lampemesteren.dk
Håndvalset af rå messing /Lampemesteren.dk

Lampen skaber en stemningsfuld glød præcis der, hvor du har brug for det, over sofabordet eller køkkenbordet, arbejdsbordet eller soveværelset, kun fantasien sætter grænser.

Tynell Collection 5321 fra Gubi er en udsøgt gylden messing bordlampe i en lækker gammeldags, antik art deco-stil. Lampen med sin skalformede, buede lampeskærm kaster et varmt gyldent lys ind i rummet.

Tynell Collection 5321 fra GUBI / Andlight.dk
Tynell Collection 5321 fra GUBI / Andlight.dk

Portland lysekrone fra Nobelium Lighting med røgfarvet krystaller og sort amatur. Portland er en mellemstor lysekrone med smukke krystaller i tre lag.

Nobelium Portland lysekrone /Trendbazaar.dk

Limassol lysekrone fra Nobelium Lighting har et både elegant og råt udtryk, som tilfører en skøn atmosfære til rummet, med det smukke lysspil gennem de dråbeformede krystaller.

Nobelium Limassol lysekrone – burned black /Trendbazaar.dk

Rockhampton lysekrone fra Nobelium Lighting. Klare krystaller og sort amatur. Rockhampton skaber en betagende Wauw-effekt i ethvert hjem. 

Nobelium Rockhampton lysekrone /Trendbazaar.dk

Oi Soi Oi silk lampeskærm model Pumpin. Smuk lampe af kit-farvet silke med sorte kontrast bånd.

Oi Soi Oi Pumpkin Silk lampeskærm /Trendbazaar.dk

Gubi Satellite Medium. Anderledes og hyggelig pendel designet af Mathieu Matégot i 1953. Nu i produktion hos danske Gubi.

Gubi Satellite Medium /Trendbazaar.dk

Muse fra Tala er en spændende og dekorativ trådløs bordlampe, som du nemt kan stille på et bord, i en vindueskarm eller tage med ud i haven som bordbelysning. Lampen er inspireret af gamle britiske lanterner og har et flot retro-look samtidig med, at den er fuld af moderne teknologi.

Med sit varme og behagelige varmedæmpede lys, der nemt justeres via dæmperknappen, er lampen perfekt som dekorativ havebelysning, eller som bord- og vindueslampe i sommerhus, hjem og café.

Muse fra Britiske Tala / Lampemesteren.dk

Med trådløs opladning, vandtæthed, stor batterikapacitet, der holder i 24 timer og varm-dæmpende funktion, har The Muse funktioner, der gør den attraktiv både som natbordslampe og vindueslampe, men også som havelampe til sensommeraftener.

IP44 og 24 timers batterilevetid / Lampemesteren.dk

Muse er en retro og smuk batterilampe, som du nemt kan tage med dig, hvor du vil have lidt lys og hygge. Du kan også lade den stå på ladepladen i vinduesrammen eller på kommoden. Warmdim lyset skaber et utrolig varmt og behageligt lys, der fjerner det meste af det blå lysspektrum, det er derfor også velegnet som aftenbelysning på natborde og i stuen.
Les gerne mer om Muse fra Tala.

Trådløs batterilampe med varmt og hyggeligt lunt lys / Lampemesteren.dk

Fenomen er en elegant glaslampe fra svenske Konsthantverk med rustikke elementer af rå messing, der med tiden vil udvikle en vidunderlig og unik patina. Den gyldne rå messing er kombineret med en mundblæst lampeskærm af klart eller sodet glas og kommer i tre størrelser og former, der kan hænge pænt alene, men over et spisebord eller sofabord vil det være en perfekt kombination, hvis de hænges i forskellige højder.

Fenomen fra Konsthantverk over et spisebord / Andlight.dk

Konsthantverk er en lille lampeproducent fra Tyringe i Sverige, hvor de har håndlavede unikke lamper i over 90 år. Deres lamper har ofte et strejf af rustik og industriel, hvor glas kombineres med råmetal.

Fenomen kommer i klart eller sodet glas / Andlight.dk

Hawaii fra BePureHome er en fascinerende smuk loftslampe med overlappende jernstrå i antik messing. Lampens unikke form og dets overlappende design giver et smukt lys, der spreder sig gennem svævefly og oplyser skærmen med et varmt og hyggeligt lys. Perfekt som dekorativ belysning over et bord.

Hawaii – Jernlampe i antik messingfinish / Homeroom.dk
Hawaii – Jernlampe i antik messingfinish / Homeroom.dk

Atom fra BePureHome er en fantastisk loftslampe i et strålende design fuld af detaljer, der skaber et smukt lys. Lampen er lavet af jern med en antik messingfinish og består af palmeblade, der er indsat i forskellige dybder og i forskellige størrelser, og som skaber en glitrende varm og legende belysning.

Atom fra BePureHome / Homeroom.dk
Atom fra BePureHome / Homeroom.dk

Soleil fra Globen Lighting er en meget dekorativ bordlampe med designinspiration hentet fra Art-deco stil og klassiske solspejle, der var store i popularitet i 1920’erne. Soleil har en central opal glaskuppel med fremspringende arme af gylden messing og bliver en smuk og dekorativ blikfang, der er perfekt til at bruge som dekorativ belysning rundt i hele hjemmet.

Soleil – Globen Lighting / Nordicnest.dk

A1965  blev designet af Paavo Tynell i 1948 og har en eksklusiv stil med rene, bløde former og dens karakteristiske fjerdragt, der ofte findes på vintage designlamper. A1965 findes i tre farver såvel som en ren hængende lampe uden meget.

A1965 Gubi / Lampemesteren.dk
A1965 Gubi / Lampemesteren.dk

Kaiser Idell med sin Bauhaus-inspirerede designstil fås nu i en ny og smuk farve, let grå. Denne subtile, matte farve skaber en stor kontrast til den gyldne lampearm i buet messing og passer samtidig godt ind i moderne vægfarver i mat stil.
Elegant både som skrivebords- og soveværelseslampe, men den kan også bruges som en smuk dekorativ lampe på et sidebord ved siden af ​​lænestolen eller i gangen og indgangen.

Kaiser Idell – Easy Grey /Lampemesteren.dk

Doge – Smukt loftslampe i håndblæst glas fra italienske Siru. Lampen er mundblæst i murano glas og vil være unik for dig med udsøgte detaljer og mønstre i glasset.

Doge – Håndlavet italiensk glaslampe /Lampegiganten.dk

Coolicon har været et britisk ikon siden 1933 og hænger stadig stolt i Churchills krigsrum,  som det også har gjort i værksteder, fabrikker og gårdbygninger i næsten 90 år. Læs mere om coolicon-lamperne.

Coolicon Pendant Lights – Håndlavet og håndmalet /Lampemesteren.dk
Coolicon Pendant Lights – Håndlavet og håndmalet /Lampemesteren.dk
Objekt – Stor lysekrone i antik stil /lampegiganten.dk
Belle Epoque – Flot & Gammeldags / lampegiganten.dk
Belle Epoque – Flot & Gammeldags / lampegiganten.dk
Belle Epoque – Flot & Gammeldags / lampegiganten.dk
AUGUST bordlampe 28 cm, antik/beige./Homeroom.dk

Hubsch – Retroinspireret bordlampe

Bordlampe i antik messing /Lampemesteren.dk

Eclisse – Artemis

Inspireret af månen og dens bane over nattehimmelen designet Vico Magistretti «Eclisse» i 1965. Dens popularitet og det store retro look gør lampen til en af ​​de mest solgte af Artemide.

Eclisse – Artemis /Lampemesteren.dk

Frynsebord og væglampe fra Nordal

Elegant vintage lampeserie fra Nordal, i messing og grønne, smukke frynser fra lampeskyggen. Leveres som bord og væglampe.

Frynser – Nordal / Nordlyhome.dk

Matin bordlampe / HAY

Matin bordlampe fra HAY kombinerer gamle designelementer med moderne teknologi og kommer i mange spændende farver.

Matin bordlampe fra HAY /Lampemesteren.dk

Danske Le Klint & Lyngby Porcelain har slået sig sammen med denne fantastiske, rene og funktionelle lampe. Den har en hvid porcelænslampefod og en håndfoldet LeKlint-tekstilskærm. Denne lampe blev først designet i 1950, men er nu genstartet.

Lyngby Klint / Lampemesteren.dk

Glas – FontanaArte

Designet af Fontana Arte og den franske glasproducent Max Ingrand i 1954. Lampen var revolutionerende, fordi den brugte hvidt glas i næsten hele lampen, inklusive displayet.

Fontana Glasslampe /Lampegiganten.dk

SC8 fra &Tradition er designet af Space Copenhagen og er en moderne lampe, der kombinerer traditionelle elementer fra vintage fabrikslamper til et stilfuldt og stilfuldt design, der passer smukt ind som elegant belysning i både den moderne interiørstil og i en vintage-stil.

SC8 fra & Tradition /Nordicnest.dk
SC8 fra & Tradition /Nordicnest.dk

Designet er inspireret af de gammeldags gadebelysning, du kan finde langs molerne i København, og gør sig fremragende over et større spisebord, hvor det spreder et varmt og behageligt lys, når det tændes.

New York – Tiffanystil

New York /Lampegiganten.dk
Frieda Gulvlampe i detaljrik tiffany stil /Lampegiganten.dk

Elegant loftslampe i klassisk Tiffany-stil fra Searchlight.

Esmee – Håndlavet bordlampe i Tiffany-stil /Lampegiganten.dk

Kavalerieserie fra Konsthantverk

Kavaleribordlampe /Andlight.dk
Kavalleri Pendellampe /Andlight.dk
Cavalry Væglampe /Andlight.dk

Taccia – Flos

Selvom designerne Achille og Pier Giacomo Castiglioni designet Taccia til at symbolisere «enkelhed», var ironisk nok produktionsprocessen langt fra enkel. Da de tilgængelige materialer i 1958 ikke modtog varmen fra pæren godt nok, smeltede lampens inderside ofte.

Flos løste dette ved hjælp af aluminium og glas indtil 2010, hvor nye plastmaterialer og LED’er gjorde det muligt at implementere den originale designidee.

Taccia – Flos / Lampemesteren.dk
Mansion bordlampe /Homeroom.dk
Art Deco – House Doctor /Lampemesteren.dk

Botanica er en smuk, vintage lysekrone med en række detaljer i art-deco stil. Lysekrone, der passer perfekt over et spisebord eller hænger som et blikfang i rummet. Den smukke lysekrone i stål, færdig i guld, er en rigtig iøjnefaldende i rummet og bringer straks atmosfære gennem den varme farve.

Botanica er en lekker, vintage art-deco lysekrone /Lampeoglys.dk

Giuseppe lysekronen har et stilrent design, der passer fint ind i landlige og romantiske rammer. Med sine fine stoflampeskærme vil denne lysekrone kaste et varmt og behageligt lys.Denne robuste lysekrone har en hvid / creme stålramme med en elegant rund finish og inkluderer 8 taupe-farvede lampeskærme.

Giuseppe – Antik og landlig lysekrone /Lampeoglys.dk

Verpan Pantop

Verpan Pantop Gulvlampe /Nordicnest.dk
Pantop pendellampe /Nordicnest.dk
Bordlampe af boblet klart glas med mesing /Homeroom.dk

Spring er en fantastisk lampeserie fra Globen Lighting.
Denne antikinspirerede lampeserie har pendler, gulvlamper og bordlamper med klart, boblende glas for at skabe et livligt let leg og godt lys.

Spring Takpendel /Homeroom.dk

Superæg fra Piet Hein

Superæg fra Piet Hein er den klassiske ægformede loftslampe, der var meget populær i 20 og 30’erne.

SuperÆg /Andlight.dk

Coupe fra Oluce: Designer Joe Colombo har vundet adskillige priser for denne lampe fra 1968 og er en del af den permanente udstilling på MoMA i New York og «Neue Sammlung» -museet i München.

Coupé fra Oluce /Lampemesteren.dk
Antik lysekrone /Lampegiganten.dk

Gulvlampe i Florentinerstil

Utroligt detaljeret gulvlampe fra Menzel med smukke detaljer i en smuk florentinsk stil. Gulvlampen består af buet smedejern dekoreret for hånd med guldblad og røgfarvet scavoglass for en eksklusiv finish.

Florence Gulvlampe /Lampegiganten.dk

Romantiske keramiske lamper i bonde-stil

Smukke lamper med antikke detaljer og håndlavede keramiske lampeskærme giver den gode og gammeldags bondestil nyt liv.
Fremstillet i Italien, hvor lamperne er håndlavet og dekoreret, se alle de store Ceramiche lamper på Lampegiganten.dk

Ceramiche – Håndlavede keramiske lamper /Lampegiganten.dk
Ceramiche – Håndlavede keramiske lamper /Lampegiganten.dk

Ceramiche er dekorative keramiske lamper til dem, der vil have den gammeldags og romantiske bondestil i dit hjem. Lamperne har fantastiske detaljer, udskæringer og mønstre.

Nonna dobbeltkeramisk væglampe /Lampegiganten.dk
Ceramiche – Håndlavede keramiske lamper /Lampegiganten.dk

Du er velkommen til at se smukkere lamper i retrostil, og hvordan man skaber en god belysning i stuen .