Hopp til innholdet

Pendelys til køkken – Inspiration og tip

pendellamper til kjøkken

De fleste boliger og lejligheder i dag bruger en åben køkkenløsning som et samlingssted for familien. Desværre ser jeg ofte i mit arbejde, hvordan ejendomsudviklere og sælgere hos det udførende elektriske selskab ofte forsøger at sælge downlights i hele lejligheden i stedet for at anbefale lamper til pendellamper.

Ballroom er nogle smukke håndblæst glaslamper fra DesignByUs, der findes i mange flotte farver, perfekt til at skabe kontraster i køkkenet /Lampemesteren.dk

Men der vil efter min mening være et andet indlæg, enhver, der bygger nye køkkener – eller som har et køkken, burde overveje vedhængslamper som en del af belysningen.

Til store borde og overflader passer den fint til et par større lamper, her er Spinning Sort fra &Tradition /Lampemesteren.dk
Art deco hængelampe sort med røgglas 8 lys – Sandra /Lampeoglys.dk
Soleil – Flot starburst pendel med guldfarvede rør fra Markslöjd /Lampegiganten.dk
Soleil – Flot starburst pendel med guldfarvede rør fra Markslöjd /Lampegiganten.dk

Clam/Musling fra Fritz Hansen er en elegant nyhed, der hurtigt er blevet hyldet og nomineret til en række designpriser for sit stilfulde og funktionelle design. Lampen henter sin inspiration fra naturen, hvor lyskilden er perlen og du kan justere lysmængden ved at åbne eller lukke glasskærmene.

Lampen består af to halvkugleformede glasskærme af mundblæst opal-hvidt glas, der spreder lyset på en behagelig og elegant måde. Lampen er derfor perfekt som ophængt lampe i stuen, over en køkkenø eller over et spisebord.

Musling fra Fritz Hansen / Andlight.dk

Stilrent og klassisk design med et jævnt og blødt lys, der ikke blænder. Perfekt til dekorativ og stemningsfuld belysning omkring køkkenbordet og i stuen. Lampen kommer i to størrelser, der kan kombineres med hinanden. Læs gerne mere om Clam fra Fritz Hansen eller se andre flotte glaslamper.

Clam fra Fritz Hansen / Andlight.dk

Enrique fra Lindby er en smuk og lang lampe med fire ravfarvede glasskærme, der lyser ned mod bordet, men som også giver en fantastisk glød i hele rummet. Lampen har en moderne kombination af træ og sort metal, der skaber et stilfuldt design og samtidig giver en varme til indretningen.

Enrique fra Lindby – Dekorativ og moderne aflang pendel med farvet glas / Lampegiganten.dk

Marika er en meget flot loftslampe med 5 ovale glaskupler i opal-hvidt glas, der skaber en elegant kontrast til det sorte metal og ophænget. Lampen har desuden en let buet form, der skaber et stilrent udtryk og blikfang. En aflang, moderne glaslampe med mange skærme, der passer perfekt til et spisebord eller køkkenø.

Marika aflang glaslampe i moderne design /Lampegiganten.dk

Soleil er fransk for solen, og det er tydeligt at se, hvad der er inspiration til både form og navn med denne smukke lampe fra Danske Le-klint.

Dette er en moderne pendel, der passer perfekt over både stuen, spisebordet eller som belysning til køkkenet. Med sin slanke form og smukke håndfoldede lampeskærm får du en unik lampe, der skaber et smukt varmt og diffust lys.

Soleil – Le Klint /Lampemesteren.dk
Soleil – Le Klint /Lampemesteren.dk

Franske Lampe Gras startede i begyndelsen af ​​1900-tallet som praktisk og ergonomisk belysning til den voksende klasse af kontor- og fabriksarbejdere. Deres ikoniske stil med fokus på praktiske løsninger og industrilignende design har holdt deres lamper populære i over 100 år, og vintagelamper bliver ofte bortauktioneret for høje summer på samlermarkedet.

Lampe Gras er perfekt som belysning over en køkkenø eller et langbord, og passer lige så godt ind i den moderne skandinaviske stil, som en rustik eller industriel indretningsstil.

Les Acrobates fra Lampe Gras /Lampemesteren.dk
Lampe Gras til køkken /Lampemesteren.dk

Ønsker du en anden stil af Lampe Gras lamper, kan du nemt udskifte lampeskærmen med en rund glaskuppel i opal-hvidt glas, der skaber et hyggeligt og varmt lys, der ikke blænder.

Skift udseende på lamperne ved at udskifte skærmen med en glaskuppel /Lampemesteren.dk

Pendelys passer perfekt i køkkenet

At have kun downlights og spotlights som belysning i køkkenet giver en flad, kedelig og nedadgående belysning.

  • Pendellamper er dekorative
  • De bliver et naturligt blikfang

Og de giver et godt og koncentreret arbejdslys, især over en køkkenø eller arbejdsplads.

Respiro – DCW. Fås i flere farver og størrelser. / Lampemesteren

Fenomen er en elegant glaslampe fra svenske Konsthantverk med rustikke elementer af rå messing, der med tiden vil udvikle en vidunderlig og unik patina. Den gyldne rå messing er kombineret med en mundblæst lampeskærm af klart eller sodet glas og kommer i tre størrelser og former, der kan hænge pænt alene, men over et spisebord eller sofabord vil det være en perfekt kombination, hvis de hænges i forskellige højder.

Fenomen fra Konsthantverk over et spisebord / Andlight.dk

Konsthantverk er en lille lampeproducent fra Tyringe i Sverige, hvor de har håndlavede unikke lamper i over 90 år. Deres lamper har ofte et strejf af rustik og industriel, hvor glas kombineres med råmetal.

Fenomen kommer i klart eller sodet glas / Andlight.dk

Cebu lamperne fra PR Home er håndflettet i Filippinerne på den traditionelle måde og lavet af lampakanay. En type plante, der har en smuk og ru overflade. Cebu er derfor smuk som en dekorativ lampe til alle typer indvendige stilarter, moderne såvel som rustikke. Cebu fås i flere størrelser og kan kombineres sammen eller hænges alene, ude såvel som indeni (under et tag).

Cebu fra PR Home over køkkenø / Nordicnest.dk
Cebu – Fantastisk både ude og inde – Pr Home / Nordicnest.dk
Cebu – Fantastisk både ude og inde – Pr Home / Nordicnest.dk

Moderne og aflang lampe i træ

Lian er en aflang trælampe i farverne mørk og lys eg, der passer perfekt over et spisebord eller køkkenø. Lampen er let at justere i højden og har integreret dæmpbar LED.

Lian – Moderne trelampe /Lampegiganten
Lian – Moderne trelampe /Lampegiganten

Hvis du ikke har tagpunkter i dag, er det meget muligt alligevel at installere taghæng. Jeg har endda brugt hans spotlights flere gange til at trække nye ledninger til nogle nye loftslamper.
Der er også mange trådløse kontakter, der gør dette job endnu lettere og uden at skulle bore nye vægbokse til kontakter.

Overvej disse smukke kartonlamper fra Graypants for en unik belysning af køkkenet og spisebordet . Lamperne er også i hvidt, hvilket skaber et vidunderligt smukt lys takket være deres naturlige perforeringer og smalle lysbilleder.

Smukke og moderne former / Andlight
Hvide kartonlamper / Andlight
Små perforeringer og glider skaber et vidunderligt smukt lys / Andlight

Tips til pendelys i køkkenet

Acorn fra Northern har hentet sin inspiration fra de nordiske skove og skaber et indbydende smukt lys, der passer fint ind over en køkkenø, spisebord eller som en pendel i stuen. Acorn kommer i en flot mat sort eller hvid farve med et stilfuldt, skandinavisk design.

Acorn – Nordlig, moderne og stilfuld pendel / Nordicnest.dk

Carronade – Le Klint

Carronade-serien startede oprindeligt med en bordlampe, der hentede inspiration fra en antik kanon. Efter populariteten «skudt» i vejret, er serien blevet opdelt i to-formede pendellamper og gulvlamper.

Carronade har bevaret sit kanoninspirerede udseende med ledninger, der minder om kanonlygter og indehavere af valnødfarvet træ.

I baggrunden kan du se gulvlampen i samme serie / Lampemesteren.dk
Carronade metal og eg / valnød / Lampemesteren.dk

De langstrakte lamper fra Lucande skaber et elegant lys og passer smukt ind over en køkkenø eller et langstrakt spisebord. Lamperne er lavet af forskellige materialer såsom metal og træ og mange smarte funktioner såsom indbygget berøringsdæmper med hukommelse samt meget enkel og fleksibel højdejustering.

Lian – Lucande / Lampegiganten.dk
Lio – Sort aflang pendel med guld dekoration, der giver et varmt lys / Lampegiganten.dk
Karinja – Aflang pendel i eg og mat nikkel / Lampegiganten.dk
Petyr – Lucande / Lampegiganten.dk
Abu – Lucande / Lampegiganten.dk
Lian – Lucande / Lampegiganten.dk
Pia – Slim lampe i bøg / Lampegiganten.dk
Marija i guld – Lucande / Lampegiganten.dk
Marija i sølv – Lucande / Lampegiganten.dk

Gubi er et dansk designfirma med fokus på eksklusive produkter, de skræddersyr også specielt designet lamper til hoteller, restauranter og virksomheder, der ønsker noget ekstravagant.

Lampen fra 1965 blev designet til «Det finske hus» i New York, 1948. Lampen er dekoreret med mange små huller, der udsender lys, og som er med til at skabe en dekorativ effekt.

1965 Lampen har mange små huller i metalskærmen for at udsende lys. /Lampemesteren
Det findes i mange farvevarianter, her i messing.

Acorn – Northern

Norske Northern har designet Acorn med smukke strømlinede linjer og naturlige former, der henter deres inspiration fra egnødden. For at vælge den rigtige lampe kommer den i 3 farver, og du får også hovedstykket i både lys birk og mørk valnød. 

Acorn leveres i Offwhite, Black and Grey / Lampemesteren

Baroner – Ellight

Baroni er et moderne og lækkert taghæng lavet af glas og metal. Baroni-lampen leveres med detaljer om messing, kobber eller krom. Med 3 tilgængelige størrelser kan du finde den rigtige til dig, uanset om du har brug for en stor lampe til køkkenbordet eller 2 mindre på hver side af køkkenøen.
Se lamperne på Glas og Interiør .

Ellight Baroni

Artist – Nordlux

Artist er et minimalistisk pendellampe i et tyndt diskformet design. Lampen bruger en integreret LED på 27W, der udsender en tilsvarende 220W i lys.

Artist findes i to størrelser og 3 farvevariationer, grå, sort og kobber. Denne moderne lampe er fantastisk til ethvert moderne og minimalistisk køkken.

Artist sort – tynde ledlamper fra Nordlux / Lampeguru.dk

Strap

Fra Nordlux kommer også stroppelampen . Dette er et populært loft vedhæng med pæne former, der kommer i forskellige farver, herunder messing og børstet stål.

Strap 27 / Lampeguru.dk

Splendor

Splendor – højglansloftlampe med 15 glaskugler fra By Rydens / Nordicnest.dk
Splendor- højglans loftlampe med 15 glaskugler fra By Rydens / Nordicnest.dk

Hvilke farver skal lampen i køkkenet have?

Vælg med hjertet  – eller vælg efter farve.

Se på dit køkken i dag, er der nogen farveelementer der findes i dag? Der er muligvis en hylde i dit køkken, der er i en anden farve eller materiale, eller måske er apparater og opvaskemaskine i en anden farve, som du vil matche lamperne med?

kontrast

Hvis du i dag har et køkken, der er farvet i hvidt eller sort, kan du ofte bruge pendellamper i lyse farver til at bryde sammen og skabe kontraster.

Gode ​​all-round lamper til køkkener

Glas vedhængslamper passer normalt til de fleste indvendige stilarter, her er lyskilden sat i fokus, så det er vigtigt at vælge en dekorativ glødepære, som efter min mening giver det varmeste og smukkeste lys.

Gloria- lamper fra svensk Belid er klare, runde glaslamper, der passer til de fleste interiørstilarter. /Lampeguru

Ud over glaslamper er betonlamper også gode «allroundere» med deres farverneutrale materiale. Ved hjælp af moderne produktionsmetoder fås nu betonlamper i en række spændende og smukke design. Se vores vejledning til betonlamper .

Aplomb Foscarini – Lampemesteren

Trelamper til køkken

Trelamper er også et alternativ, især hvis du vil have den varme og varme følelse af komfort, eller hvis du ønsker at blødgøre et ellers minimalistisk hjem og interiør.

Det ekstra tynde træ i Tom Rossaus lamper fungerer som en slags lampeskærm, hvor lyset filtreres ud gennem træet og skaber dybde og et fantastisk lysspil.

Som en selvlært designer har Tom Rossau arbejdet med lamper i træ siden 2004 /Lampemesteren.dk

Et industrielt præg

Hvis du leder efter en industriel fornemmelse, er Volumen from House Doctor en af ​​de mere populære varianter.

Lampen har en ru og industriel fornemmelse af aluminium og passer smukt til den moderne eller rustikke stil.

Volumen, en industri-inspireret pendellampe /Lampemesteren.dk

Varier stilen – Små pendler

Hvis du vil have flere mindre pendellamper i køkkenet, er Materialelamper fra New Works noget at anbefale. Disse lamper leveres i spændende materialer som beton, kork, marmor, teracotta og mere.

Materiale – mindre pendelys i mange materialer / lampemesteren

Du er velkommen til at læse mere om belysning til stue , hvordan du kan bruge led downlight i belysning eller inspiration om flere smukke vedhæng lamper derhjemme.