Hopp til innholdet

Led Strips udendørs – Montering i haven under terrassen

led strips terrasse utendørs

LED-strips er gode at bruge som dekorativ belysning både udvendigt og indvendigt. En af de store fordele er den store fleksibilitet, du har, disse kan bruges som slynger langs gangstier, til at belyse levende vægge eller til at lyse op siddepladser i haven og terrassen.

I dag vil jeg installere LED-strips langs en bebygget terrasse med en Le-væg, hvor de også vil have en udendørs stikkontakt til vaffelbagning og elektrisk udstyr. Jeg vil styre LED-strips med Plejd, et nyt smart system fra Sverige, der er både simpelt, smart og overkommeligt på samme tid.

Først skal jeg få strøm, i jorden var der kun et tyndt 16 mm rør lagt fra husvæggen til den levende væg, sådan et tyndt rør gør det så langt som muligt at trække et pfsp 2 × 2,5 mm2 kabel, der kan modstå fugt (der vil altid være fugt, uanset om der er lagt rør).
Hvis du selv planlægger noget lignende, skal du bruge et rør på 20 mm eller derover.

Installation af udendørs stikkontakt på levende væg. PFSP kommer op i venstre hjørne af leveggen.
PFSP trækkes gennem røret og op til husvæggen, senere lægges denne op langs husvæggen og tilsluttes en fast strøm i udendørssoklen.

Efter at have trukket igennem et PR 2 × 2,5 mm2 kabel til udendørs udtag, et PR 2 × 1,5 mm2 kabel til LED-strimler og lagt forsyningskablet (PFSP), lagde jeg alt i en IP68-koblingsboks, der var bred og stor nok til at huse LED-driveren og Plejd-pillen. Jeg monterede samledåsen på den anden side af leveggen, så den ikke var så synlig.

Koblingsboks, der holder pleje og driver.
LED-driver / LED-Proff.dk

Jeg bruger en 9.6W per meter LED strip og længden er 8 meter (80W i alt) , jeg derefter anvendt en LED føreren af 100W . Men du kan også bruge en svagere ledstrimmel i dette tilfælde, fordi det var så kort afstand til jorden, desværre var leverandøren udsolgt, så da måtte det være en mere kraftfuld variant.

LED strips i mange forskellige lysstyrker / MrPerfect.dk
Se udvalget af ledstrimler og tilbehør / LED-Proff.dk

I ovenstående forbindelse kommer PFSP ind og leverer fast strøm til den udendørs stikkontakt og Plejd-pillen. Den plisserede pille kan bryde strømmen, der fortsætter til den ledede driver, som igen går videre til den ledede strimmel langs terrassen på den anden side.

Skrå LED-profiler til at kaste lyset længere ud ad jorden / MrPerfect.dk

En LED-profil bruges ikke kun til at dreje lyset, hvor du vil have det, det forlænger også LED-stripens levetid ved at absorbere den varme, der skabes af LED’erne. Derudover beskytter de lidt ekstra mod snavs og snavs, og du kan montere en opal diffusor, der hjælper med at sprede lyset mere jævnt.

LED-profil / MrPerfect.dk
LED-strips monteret i profilen langs jorden / MrPerfect.dk

Da LED-strimlerne leveres på ruller på 5 meter, og min terrasse var 8 meter, måtte LED-strimlerne sammenføjes og udvides. I dette tilfælde var lodning den bedste måde at skabe en så problemfri overgang til en ny LED-strip som muligt. Her skal du bruge elektro-lodde.

Da LED-strimlen er IP54 og derfor er dækket af et lag gennemsigtig «gummi», skal du først skrabe noget af den, så loddet kommer i kontakt med fugefladerne. Når du er færdig, er det også smart at dække over lodningen. Jeg bruger derefter en TEC7 gennemsigtig silikone i loddefeltet og binder et lille stykke tape rundt, så noget lodde ikke kommer i kontakt med resten af ​​ledeprofilskinnen.

Hvis du har en multitester eller et voltmeter, er det en god ide at ohme mellem + og +, og – og – for at sikre, at du har en god overgang.

Lodning af LED-strimler. Ikke mit smukkeste arbejde, men det fungerede fint og hang godt.

Da ledstrimlen var færdig, og opallågene blev monteret, tilsluttede jeg strømforsyningen og fik strøm på en ny udendørskontakt og førte strimler langs terrassen.

LED-strips langs terrassen
Formonteret og godt lys

Over den udendørs stikkontakt på husvæggen var der tidligere en tusmørkesensor, der styrede resten af ​​udendørs lamper til hjemmet. Jeg udskiftede dette med en Plejd-pille, så kunden kunne styre både LED-strimler langs terrassen og udendørslamperne langs væggen på en enklere måde.

Plejd har også en indbygget astrour-funktion, så lamperne tændes eller slukkes i henhold til hvordan solen bevæger sig. I dette tilfælde tænder de to timer før solnedgang og slukker igen to timer efter solopgang.

Udskiftet tusmørkesensor og monteret Plejd-pille i en AP9-boks

Plejd kommunikerer med hinanden via Bluetooth, og når du installerer flere Plejd-piller, skaber disse automatisk en «bro» mellem dem, hvilket øger den afstand, disse kan reguleres på.
Da jeg nu har en pille på husvæggen, en pille bag levende væg og en trådløs afbryder i entreen, kan ejeren styre systemet via bluetooth fra sofaen på anden sal.

Plejd

Forbindelse via Plejd

Efter at udstyret var installeret og testet, gik jeg ind i Plejd-appen for at opsætte systemet til kunden.

Screenshots fra plejd-appen
Trådløs plejekontakt. I stand til at kommunikere med pillerne udendørs
LED-strips kan bruges på mange måder – Læs mere om trappebelysning

Du er velkommen til at læse mere om tip til udendørs lamper og belysning.
Se blandt andet genopladelige lamper på batteri, installation af LED-strips over garagen eller smukke havemøbler i bambus.

Hvis du overvejer at renovere, kan du læse en guide til belysning i stuen eller tip til belysning til køkkenet.