Hopp til innholdet

Belysning til køkkenet – Dejlige lamper til køkkenet

Opret en god belysning i køkkenet smukke og spændende lamper, der passer perfekt i køkkenet, ved køkkenøen og til spisepladsen.
Ved at vælge en lampe, der passer til dit køkken og din indvendige stil, kan du skabe en helhed i resten af ​​huset og samtidig få en god og praktisk belysning ned på køkkenbordet og overfladerne.

Discoco Wood – Marset / Lampemesteren.dk
Doo Wop – Kobber / lampemesteren.dk

Clam/Musling fra Fritz Hansen er en elegant nyhed, der hurtigt er blevet hyldet og nomineret til en række designpriser for sit stilfulde og funktionelle design. Lampen henter sin inspiration fra naturen, hvor lyskilden er perlen og du kan justere lysmængden ved at åbne eller lukke glasskærmene.

Lampen består af to halvkugleformede glasskærme af mundblæst opal-hvidt glas, der spreder lyset på en behagelig og elegant måde. Lampen er derfor perfekt som ophængt lampe i stuen, over en køkkenø eller over et spisebord.

Musling fra Fritz Hansen / Andlight.dk

Stilrent og klassisk design med et jævnt og blødt lys, der ikke blænder. Perfekt til dekorativ og stemningsfuld belysning omkring køkkenbordet og i stuen. Lampen kommer i to størrelser, der kan kombineres med hinanden. Læs gerne mere om Clam fra Fritz Hansen eller se andre flotte glaslamper.

Clam fra Fritz Hansen / Andlight.dk

Franske Lampe Gras startede i begyndelsen af ​​1900-tallet som praktisk og ergonomisk belysning til den voksende klasse af kontor- og fabriksarbejdere. Deres ikoniske stil med fokus på praktiske løsninger og industrilignende design har holdt deres lamper populære i over 100 år, og vintagelamper bliver ofte bortauktioneret for høje summer på samlermarkedet.

Lampe Gras er perfekt som belysning over en køkkenø eller et langbord, og passer lige så godt ind i den moderne skandinaviske stil, som en rustik eller industriel indretningsstil.

Les Acrobates fra Lampe Gras /Lampemesteren.dk
Lampe Gras til køkken /Lampemesteren.dk

Ønsker du en anden stil af Lampe Gras lamper, kan du nemt udskifte lampeskærmen med en rund glaskuppel i opal-hvidt glas, der skaber et hyggeligt og varmt lys, der ikke blænder.

Skift udseende på lamperne ved at udskifte skærmen med en glaskuppel /Lampemesteren.dk

Marika er en meget flot loftslampe med 5 ovale glaskupler i opal-hvidt glas, der skaber en elegant kontrast til det sorte metal og ophænget. Lampen har desuden en let buet form, der skaber et stilrent udtryk og blikfang. En aflang, moderne glaslampe med mange skærme, der passer perfekt til et spisebord eller køkkenø.

Marika aflang glaslampe i moderne design /Lampegiganten.dk

Enrique fra Lindby er en smuk og lang lampe med fire ravfarvede glasskærme, der lyser ned mod bordet, men som også giver en fantastisk glød i hele rummet. Lampen har en moderne kombination af træ og sort metal, der skaber et stilfuldt design og samtidig giver en varme til indretningen.

Enrique fra Lindby – Dekorativ og moderne aflang pendel med farvet glas / Lampegiganten.dk

Clava Dine er en stilfuld serie ophængte lamper, der passer perfekt over et spisebord eller over en køkkenø, der kommer i mange smukke og bløde pastelfarver. En nyhed nu er, at disse lamper nu også er lavet af træ og kommer i tre smukke modeller i forskellige nuancer.

Clava Dine i mørk eg fra Umage / Nordicnest.dk

Fenomen er en elegant glaslampe fra svenske Konsthantverk med rustikke elementer af rå messing, der med tiden vil udvikle en vidunderlig og unik patina. Den gyldne rå messing er kombineret med en mundblæst lampeskærm af klart eller sodet glas og kommer i tre størrelser og former, der kan hænge pænt alene, men over et spisebord eller sofabord vil det være en perfekt kombination, hvis de hænges i forskellige højder.

Fenomen fra Konsthantverk over et spisebord / Andlight.dk

Konsthantverk er en lille lampeproducent fra Tyringe i Sverige, hvor de har håndlavede unikke lamper i over 90 år. Deres lamper har ofte et strejf af rustik og industriel, hvor glas kombineres med råmetal.

Fenomen kommer i klart eller sodet glas / Andlight.dk

Caboche fra Foscarini er en fantastisk lampe, der er håndlavet i Italien af ​​mundblæst glas med et smukt mønster, der giver både en dekorativ effekt og et utroligt smukt refleksionsspil, når lampen tændes om aftenen. Samtidig har Caboche modtaget en opgradering i 2021 og har nu indbygget ny teknologi i lampen, som tilbyder en række nye innovative måder at styre og ændre lyset via en app.

Caboche fra Foscarini af mundblæst glas med smukt mønster / Andlight.dk
Caboche skaber et smukt lys og en hyggelig atmosfære / Andlight.dk
Caboche fra Foscarini kommer i flere glasfarver / Andlight.dk

Her vil vi se på, hvordan du kan få et godt og smukt lys i køkkenet ved hjælp af forskellige lamper og lysmetoder.
Når du planlægger belysning til køkkenet, er der flere måder at gå, her kan du gå din egen vej med traditionel basisbelysning, ledede strimler langs gulvet eller bruge loftslamper og væglamper på nye måder.

Devin – Basisarmatur med sensor / Lampegiganten.dk
Væglamper fra Lampe Gras / Lampemesteren.dk

De langstrakte lamper fra Lucande skaber et elegant lys og passer smukt ind over en køkkenø eller et langstrakt spisebord. Lamperne er lavet af forskellige materialer såsom metal og træ og mange smarte funktioner såsom indbygget berøringsdæmper med hukommelse samt meget enkel og fleksibel højdejustering.

Lian – Lucande / Lampegiganten.dk
Lio – Sort aflang pendel med guld dekoration, der giver et varmt lys / Lampegiganten.dk
Karinja – Aflang pendel i eg og mat nikkel / Lampegiganten.dk
Petyr – Lucande / Lampegiganten.dk
Abu – Lucande / Lampegiganten.dk
Lian – Lucande / Lampegiganten.dk
Pia – Slim lampe i bøg / Lampegiganten.dk
Marija i guld – Lucande / Lampegiganten.dk
Marija i sølv – Lucande / Lampegiganten.dk
Tamina – Loftslampe i farvet glas / Lampegiganten.dk

Dek fra Zuiver er en rustik og ru pendel med industrielle detaljer i metal og læder. Vedhængslampen kommer i tre farver og to størrelser og vil være fantastisk at bruge både som et kontrastelement eller til at fremhæve indretningen i hjemmet.

Dek fra Zuiver /Unoliving.dk
Dek fra Zuiver /Unoliving.dk

Soleil er fransk for solen, og det er tydeligt at se, hvad der er inspiration til både form og navn med denne smukke lampe fra Danske Le-klint.

Dette er en moderne pendel, der passer perfekt over både stuen, spisebordet eller som belysning til køkkenet. Med sin slanke form og smukke håndfoldede lampeskærm får du en unik lampe, der skaber et smukt varmt og diffust lys.

Soleil – Le Klint /Lampemesteren.dk
Soleil – Le Klint /Lampemesteren.dk
Smukke trælamper fra Dreizehngrad /  Andlight.dk

En væglampe kan passe meget godt i køkkenet og skabe flot, dekorativ belysning i områder, hvor du ikke har eller ikke vil have vægskabe.

De populære lamper fra Lampe-Gras i industriel stil passer f.eks. Meget pænt ind i køkkener med både rustik, landlig eller moderne stil.

Lampe Gras kan tilpasses og passer pænt ind i alle husets værelser / Andlight.dk
Mantis – Schottlander /Lampemesteren.dk

Cato slim er en smuk og moderne spotskinne i mat sort med slanke og stilfulde pletter, som du kan vende i alle retninger. En sådan spotskinne er fantastisk at bruge i køkkenet til at skabe en god grundbelysning, især hvis du ikke har downlights i loftet fra før.

Cato spotskinne til køkken / Nordicnest.dk
Cato mat sort pletskinne / Nordicnest.dk
Cato mat sort pletskinne / Nordicnest.dk

De fleste køkkener har overskabe, og disse kan bruges til at skabe et godt lys ned mod køkkenbordet og overflader. Der er flere muligheder her, både små møbelpletter, armaturer, ledstrimler eller LED-lysstrimler kan bruges med stor effekt.

Diskret LED-lysstrimmel monteret under hylder i køkkenet / Wattoo.dk
Se udvalget af LED-lysstrimler / Wattoo.dk

LED-lysstrimler er et produkt, der passer fint ind i køkkenet og bliver hurtigere og lettere at installere sammenlignet med traditionelle LED-strimler, du selv installerer. LED-lysstrimler kommer i færdige længder, der kan kombineres for bedst at tilpasse længden af ​​køkkenet og skabe.

LED- lysstrimler, der kan sættes sammen / Lampegiganten.dk
Møblerspotter, der er eftermonteret / Lampegiganten.dk

Traditionelle møbelpletter er runde og kan monteres forsænket eller overflademonteret. Hvis du skal montere møbelpletter langs underskabet, så de lyser ned mod køkkenbordet, monteres disse normalt ovenpå.

Der er også andre muligheder i andre designs, fx Amaryll fra Lindby, som er rektangulære møbelpotter, der giver et godt lys ned til køkkenbordet.

Benkarmatur Amaryll / Lampegiganten.dk
Helena / Lampegiganten.dk
Lian – Moderne trælampe, perfekt til et spisebord eller køkkenø / lampegiganten.dk

Møbler spotlights til køkkenet kan også monteres inde i de øverste skabe, hvis du har glasfronter i køkkenet. Disse bores op i loftet på de øverste skabe og giver en god baggrundsbelysning i køkkenet.

Her har jeg installeret møbelspotter i skabene
Køkkenspot- overflademonteret og forsænket / Wattoo.dk
Enkel underskabsbelysning i køkkenet med armaturstik / Wattoo.dk

Hvis du ikke har så mange vægskabe i dit køkken, eller bare vil have en elegant belysning, der tiltrækker opmærksomhed, kan du gå til baseboard-belysning. Her placerer du LED-strimler eller LED-lysstrimler langs den nederste kant af underskabene i køkkenet.

LED-strips – Du er velkommen til at bruge en diffusorliste for bedre lys og længere levetid / LEDproff.dk

Glow  er et firkantet LED-panel, der passer godt som en dekorativ vægbelysning bag køkkenbordet. Disse ultraflade ledede paneler giver en dæmpet og god belysning til køkkenet og er velegnede til eftermontering.

Glow – Paulmann / Lampegiganten.dk

Resultatet er en eksklusiv og smuk grundbelysning i køkkenet.
Læs mere om indirekte belysning.

Se led-strimler og lysstrimmel / LEDproff.dk

I køkkener uden overskab er LED downlights ofte en god måde at skabe god belysning på. Der er et stort udvalg af typer downlights på markedet, her har de valgt dobbelt hvide downlights, men de kunne måske bruge sorte downlights, som sammen med det mørke køkken havde skabt en cool designdetalje.

Dual LED Downlights – Få tip til LED Downlights
Se smukke loftslamper i glas

Til belysning af loftet og lamper til køkkenet er der mange muligheder og kombinationsmuligheder. Mange mennesker ønsker et «rent» udtryk med kun minimalistisk loftsbelysning , for eksempel kan et elegant og moderne loftloft eller overflademonteret downlight gøre tricket.

Overflade downlight kommer i mange højder, farver og former. Disse giver et godt lys ned til overflader og kan være et spændende design.

Se flere tip til downlight på overfladen
Surface 300 – Sorter lavtbyggende Takplafond / Lampemesteren.dk
Sorter Phillips Hue Loftlampe / Lampemesteren.dk

Ellers kan en kombination af ophængte lamper med anden køkkenbelysning skabe et godt helhedsindtryk.

Hvis du har et betontag, kan synlige ledninger og rør blive til noget køligt – PH5 Lamper / Lampemesteren.dk
Kobberlamper fra Lampe Gras / Andlight.dk

Cebu lamperne fra PR Home er håndflettet i Filippinerne på den traditionelle måde og lavet af lampakanay. En type plante, der har en smuk og ru overflade. Cebu er derfor smuk som en dekorativ lampe til alle typer indvendige stilarter, moderne såvel som rustikke. Cebu fås i flere størrelser og kan kombineres sammen eller hænges alene, ude såvel som indeni (under et tag).

Cebu fra PR Home over køkkenø / Nordicnest.dk
Cebu – Fantastisk både ude og inde – Pr Home / Nordicnest.dk
Cebu – Fantastisk både ude og inde – Pr Home / Nordicnest.dk

Diablo fra Swedish Belid er en velkendt og efterspurgt serie af smukke lamper, der kommer i en række moderne farver og materialer, samtidig med at de har klare og smukke designlinjer. Diablo har ligesom den ikoniske  verpan-Globe hentet inspiration fra den futuristiske bølge, der inspirerede en række europæiske designere i 60’erne og 70’erne.

Diablo White / Lampeguru.dk
Diablo Blue fra Belid / Lampeguru.dk

Hvis du vil have en hårdere stil til dit køkken, kan du også overveje nogle gode betonlamper. Med sin unikke karakter og varme lys passer en betonlampe pænt ind i et køkken i moderne eller industriel stil.

Morton – Lampe i beton / Lampegiganten.dk

Vaasa er et godt alternativ, hvis du leder efter et moderne og slankt loft vedhæng i sort med integrerede samlinger. Perfekt at have over spisepladsen eller at trække lidt højere op i køkkenloftet.

Vaasa – Moderne og slank pendel / Lampegiganten.dk

Aplomb er en moderne og minimalistisk fortolkning af betonlampen  i et klassisk innovativt og smukt italiensk design fra Foscarini .

Aplomb / Lampemesteren.dk
Aplomb / Lampemesteren.dk

PH Septima er et utroligt smukt og eksklusivt loftvedhæng i glas fra danske Louis Poulsen, der er en relancering af et næsten 100 år gammelt design, men som stadig er lige så elegant og smukt den dag i dag.

PH Septima fra Louis Poulsen / Nordicnest.dk

Multi-lite  blev designet af Louis Weisdorf, der ønskede en lampe, der kunne ændre form og glide via et par enkle hånd.

Ved selv at justere / dreje lampen kan du opnå forskellige kombinationer, hvor lyset kan pege i forskellige retninger.
Multi-lite har været en af ​​de mest populære designlamper fra Gubi siden 1972 og findes i dag i syv forskellige farvekombinationer med ensartede detaljer i messing og krom.

Multi-Light fra Gubi / Andlight.dk
Multi-Light fra Gubi / Andlight.dk

Respiro er en utrolig smuk nyhed fra fransk DCW, der produceres i tynde, aflange og farvede blade af aluminium, der spreder og reflekterer lys i et fantastisk smukt lysspil uden blænding. Smuk aflang lampe, der passer fint i køkkenet, kommer i flere farver.

Skjult lyskilde med smuk lysspil / Lampemesteren.dk

Flowerpot Vp1 fra & Tradition er trods sin modne alder stadig et meget populært valg, når du vil have dekorativ belysning. Disse mellemstore vedhæng passer perfekt over et lille rundt bord eller hænger sammen i en linje, for eksempel ved siden af ​​køkkenvæggen eller over et spisebord.

Se alle Flowerpots farver på Andlight.dk
Legende og kreativ køkkenbelysning – Aim by Flos lamper / Lampemesteren.dk

Du er velkommen til at læse flere tip om lamper og indretning til køkkener . Se smukke væglamper til køkkenet eller lamper til spisebordet.