Hopp til innholdet

Lamp Gras-lamper – Ikoniske franske designlamper i næsten 100 år

Lampe Gras-lamper har været synonyme med funktionalitet og industriel stil siden 1920’erne og revolutioneret, hvordan belysning og lamper kunne drejes, tændes og tændes, hvor de måtte ønske.

Oprindeligt designet og beregnet til verden af ​​kontorer, værksteder og laboratorier, græslamperne, men den ikoniske, enkle og industrielle stil blev hurtigt populær blandt arkitekter og senere offentligheden.

Bordlampe fra Lampe Gras /Andlight.dk

Ved at udskifte den eksisterende lampeskærm med Lampe Gras af metal med en glaskuppel, kan du skabe dit helt eget og unikke look til belysningen i dit hjem, kontor og sommerhus. Glaskuplen passer til alle Lampe Gras modeller, hvilket tilføjer en mere hjemlig følelse. Lyset skinner gennem den hvide glaskugle og oplyser omgivelserne med et behageligt blødt lys.

Glaskuppelskærmen kan monteres på alle Lampe Gras lamper /Andlight.dk
Det hvide glas skaber et blødt og hyggeligt lys /Andlight.dk

Les Acrobates de Gras-serien er på linje med DCW Editions Lampe Gras-serien, og henter sin æstetiske inspiration fra den industrielle stil. Gras’ design fokuserer på praktisk anvendelighed, men fremstår stadig elegant og dekorativ af udseende. De ikoniske Gras-lamper kan hænges fra loftet med skrå og nedhængte kabler, der udgør en integreret del af designet, uanset om de bruges alene eller i en højeffektklynge

Les Acrobates-serien er perfekt til en køkkenø eller et spisebord /Andlight.dk
Les Akrobates fra Lampe Gras /Andlight.dk

I moderne tid kaldes belysningen fra Lampe Gras ofte «den originale arkitektoniske lampe», en lampe, der startede en ny designretning i belysning, der ikke kun var dekorativ, men også praktisk.

Arven fra Lampe Gras-lamper og dens design i næsten 100 år styres i dag af den franske DCW, der siden 2008 har tilføjet et stadigt stigende sortiment, men som samtidig stærkt tvivler på den høje kvalitet og den udsøgte finish. Dette er en af ​​grundene til, at en Lamp Gras-lampe stadig kan have en høj værdi på det brugte marked, hvor den er blevet et populært samlerobjekt verden over.

Lampe Gras er tilpasningsdygtige og passer fint til hele husets værelse /Andlight.dk

Til hvert værelse

Lampe-gras lamper passer perfekt i rustik, industriel eller rå stil og kan placeres i ethvert rum, i ethvert hjem. Andre versioner har et mere romantisk og farverigt look, hvilket betyder, at uanset hvilken interiørstil du har i hjemmet, kan du finde en lampegresslampe, der hører hjemme.

214 Væglampe på stang fra Lampe Gras /Andlight.dk
Til kontor og hjemmekontor /Andlight.dk

Med Lampe Gras du kan sætte din kreativitet på prøve – Brug disse smukke lamper køkken belysning, den soveværelset eller måske som dekorativ kontorbelysning.

411 Lampe Gras Svart Gulvlampe /Andlight.dk
Lamp Gras & DCW er udvidet med flere farver og nye design
Lampe Gras 322 Takpendel /Andlight.dk

Innovativt design siden 1921

Bernard-Albin Gras – Manden bag lampegræs

Bernard-Albin Gras var en af ​​de mest innovative designere i det 20. århundrede. Han var arkitekt, ingeniør og designer og var berømt for oprettelsen af ​​den stadigt populære Gras-lampe.

Lampe gras har en lang historie som bordlamper /Andlight.dk

I Paris, 13. oktober 1921, opnåede Gras patentet, der gjorde det muligt for ham at skabe «en ledelampe til industriel brug». Han designede en serie lamper til brug i kontorer og industrielle miljøer. Senere, lige efter krigen, voksede hans interesse for det arbejde, der var forbundet med dets æstetik og funktionalitet, og Grass-lampen indkapslede guldalderen i den franske designalder og definerede stilen i denne periode.

215 Lampe Gras Gulvlampe /Andlight.dk
222 Lampe Gras Hvid væglampe /Andlight.dk
N312 fra Lamp Gras /Andlight.dk
Gulvlampe fra Lampe Gras med karakteristisk svingarm /Andlight.dk
Lampegras 304 til badeværelse /Andlight.dk

Lampernes popularitet blev meget hjulpet af introduktionen af ​​den såkaldte bauhaus-stil og især franskmanden Le Corbusier, der var et af de største ikoner i bauhaus og en berømt arkitekt.

N214 fra Lampe Gras er en af ​​de mere populære væglamper /Andlight.dk
204 – Rå kobbervæglampe fra Lampe Gras /Andlight.dk

Le Corbusier hyldede Lampe gras-lamperne og brugte selve lamperne og i deres design af bygninger, hvilket gav design og lamper et stort stempel af kvalitet som moderne design.

Lamp Gras giver nye måder at tænke på belysning på /Andlight.dk
302 dobbelt kobber /Andlight.dk

Græslampen, som den senere blev kaldt, var et bemærkelsesværdigt enkelt og robust design, ergonomisk i funktion og havde hverken skruer eller svejste samlinger i basisformen. Hans lampers funktionelle æstetik og især design af detaljer som arme, samlinger og fittings var virkelig original og langt foran hans tid.

Læs mere om dekorativ og smuk belysning til stuen eller se flere flotte hængende lamper til hjemmet og lamper med arm.