Hopp til innholdet

Glamourøse og elegante lamper – Skab en belysning med stil

Leder du efter en lampe, der er unik, iøjnefaldende og glamourøs? For at skabe den rette atmosfære og stil i et rum vil belysning og især lamper være en meget vigtig del af interiøret. Lamper fungerer som et blikfang i indretningen, og med den rigtige belysning kan du skabe en atmosfære af glamour, elegance og fremhæve den stil, du ønsker i rummet.

Uanset om du ønsker at skabe den rette atmosfære i dit hjem, til en bar, klub og restaurant eller til en hotellobby eller foyer på arbejdspladsen, kan du finde nogle gode tip til specielle lamper med glamour og stil her.

Soleil – Flot starburst pendel med guldfarvede rør fra Markslöjd /Lampegiganten.dk
Soleil – Flot starburst pendel med guldfarvede rør fra Markslöjd /Lampegiganten.dk

Auro er en smuk lysekrone i moderne stil med lange hule stænger af lyserøde glasstænger, der virkelig gør indtryk og giver et smukt lys, hvor den hænger. Lysekronen fanger øjet og skaber en hyggelig atmosfære.

Auro glas lysekrone / Jotex.dk
Auro kommer i pink og klart glas / Jotex.dk

Electra består af en metalbund og glaskugler med en kompakt form, der kaster et smukt lysspil ned på bordet og ud i rummet. Kuglerne er en blanding af runde glaskugler og glaskugler med mønstrede riller, der skaber en flot dynamik i belysningen.

Electra moderne glaslysekrone / Jotex.dk

Den ikoniske PH Artichoke fra danske Louis Poulsen er en lampe med over 50 års popularitet som kan være uden for de fleste budgetter, men er stadig et naturligt førstevalg på denne liste over glamourøse og sensationelle lamper.

Artichoke fra Louis Poulsen / Lampemesteren.dk

PH Artichoke blev lanceret i 1958 og består af 72 individuelle blade af massivt kobber med en lyserød finish på indersiden. Placeringen via 12 rækker sikrer blændfri belysning uanset vinkel og giver enestående varme og smukt lys. Den høje kvalitetsstandard hos Louis Poulsen betyder, at meget af arbejdet med lampen udføres manuelt i hånden af ​​dygtige håndværkere.

Artichoke fra Louis Poulsen / Lampemesteren.dk
Louis Poulsen – PH Artichoke 480 Kobberrosa / Lampemesteren.dk

Lacrima fra italienske Vistosi er mundblæst af eksklusivt hvidt muranoglas med en lækker og lang dråbeform, der spreder lyset på en smuk og jævn måde. Det diffuse lys, der skabes, gør lamperne perfekte som dekorative elementer og blikfang i den moderne indretning. Kombiner dem gerne sammen for at skabe hængende lysskulpturer rundt i hjemmet, over trapper eller langs store vinduer.

Lacrima Glasspendel fra Vistosi /Lampegiganten.dk

Plivello er en retroinspireret pendel og lysekrone fra Le Klint, der blev designet i 2022 til Le Klints 80 års jubilæum i 2023. Lampen har hentet inspiration fra de klassiske og glamourøse gulvlysekroner i art-deco stil og er håndfoldet af papir af deres fabrik i Odense, Danmark.

Plivello fra Le Klint – Håndbakke af papir /Lampemesteren.se

Plivello-lamperne kommer i en række størrelser og også i flerfarvede gulvlamper med dekorative, tynde ringe af gyldenfarvet aluminium. Lamperne er imponerende og skaber et smukt sart lys, samtidig med at de holder en lav vægt og kan derfor hænges op uden yderligere hensyn.

Plivello er perfekt, hvis du søger at skabe en luksuriøs stil i dit hjem, sommerhus eller til restauranter og hoteller. Perfekt til rum med højt til loftet.

Plivello fra Le Klint – Inspireret af klassiske lysekroner /Lampemesteren.se
Plivello fra Le Klint – Fås i flere størrelser og farver /Lampemesteren.se

Eichholtz Amazone lysekrone. Denne glamouriøse og stilfulde lysekrone vil være en skinnende smuk og vigtig detalje i et hvert rum i hjemmet. De retangulære røgfarvet glas hænger i flere lag og fanger samt bryder lyset på flotteste vis.

Eichholtz Amazone lysekrone – smoke /Trendbazaar.dk

Gravity fra Forestier er en udsøgt pendel og lysekrone, der er særdeles velegnet til høje og luftige rum, hvor lampen bliver et eksklusivt blikfang i belysningen. Lysekronen består af en række konvekse former med tynde søjler, der breder sig ud fra den skjulte LED-lyskilde og skaber et utrolig smukt lysspil.

Gravity findes i to modeller og farver, og kan kombineres med hinanden for at skabe en skøn belysning i hallen, stuen eller spisestuen. Læs gerne mere om gravity fra forestier.

Gravity fra Forestier /Lampemesteren.dk
Gravity fra Forestier /Lampemesteren.dk

Utrolig spændende lysekrone fra hollandske Eichholtz med hele 12 E27 fatninger. Fremstillet i matpoleret messing og giver et utrolig smukt spil både når lampen er slukket og tændt. 

Eichholtz Boivin Lysekrone – Messing /Trendbazaar.dk

Portland lysekrone fra Nobelium Lighting med røgfarvet krystaller og sort amatur. Portland er en mellemstor lysekrone med smukke krystaller i tre lag.

Nobelium Portland lysekrone /Trendbazaar.dk

Limassol lysekrone fra Nobelium Lighting har et både elegant og råt udtryk, som tilfører en skøn atmosfære til rummet, med det smukke lysspil gennem de dråbeformede krystaller.

Nobelium Limassol lysekrone – burned black /Trendbazaar.dk

Rockhampton lysekrone fra Nobelium Lighting. Klare krystaller og sort amatur. Rockhampton skaber en betagende Wauw-effekt i ethvert hjem. 

Nobelium Rockhampton lysekrone /Trendbazaar.dk

Oi Soi Oi silk lampeskærm model Pumpin. Smuk lampe af kit-farvet silke med sorte kontrast bånd.

Oi Soi Oi Pumpkin Silk lampeskærm /Trendbazaar.dk

Gubi Satellite Medium. Anderledes og hyggelig pendel designet af Mathieu Matégot i 1953. Nu i produktion hos danske Gubi.

Gubi Satellite Medium /Trendbazaar.dk

Megafon fra Konsthantverk er en spektakulær loftslampe og lysekrone af bedste kvalitet fra Konsthantverk, designet af Jesper Ståhl. Megafon-lysekronen er lavet af ægte rå messing, der håndrulles og samles i hånden på fabrikken i Tyringe, Sverige. Denne stilfulde lysekrone med sin unikke og rustikke charme ser godt ud over et spisebord eller over stuebordet.

Håndvalset af rå messing /Lampemesteren.dk
Grov og rustik messinglampe, der til sidst vil udvikle en smuk patina /Lampemesteren.dk

Lampen skaber en stemningsfuld glød præcis der, hvor du har brug for det, over sofabordet eller køkkenbordet, arbejdsbordet eller soveværelset, kun fantasien sætter grænser.

Dette billede mangler alt-tekst;  dens filnavn er limana-large-aflang-lamp-in-crystal-1000x1000.jpg
Limana – Stor og langstrakt lampe med krystaller / Lampegiganten.dk

Miraia fra Lucande er en smuk nyhed af glamourøse krystallamper, der kombinerer dekorative geometriske former i gyldent eller sølvmetal med store og mousserende krystaller. Lamperne kommer både som loftslofter eller som nedhængte lofter og vil uden tvivl skabe et blændende smukt lys med et smukt lysspil og refleksioner fra dets mange krystaller.

Dette billede mangler alt-tekst;  dens filnavn er Lucande-Miraia-lampe-i-krystal-og-guld-1000x1000.jpg
Miraia fra Lucande / Lampegiganten.dk

Alobani er en tilsvarende spændende nyhed, der kombinerer glamour og eksklusivitet med et tidløst og stilfuldt look, der ikke virker for prangende. Med sine mange smukke krystaller skaber lamperne et smukt lys, når aftenen sætter sig, og lyset reflekteres ud i rummet.

Dette billede mangler alt-tekst;  dets filnavn er alobani-vedhæng lampe-krystaller-1000x1000.jpg
Alobani pendel i krystal / Lampegiganten.dk
Dette billede mangler alt-tekst;  dets filnavn er alobani-lamp-crystal-1000x1000.jpg
Alobani pendel i krystal / Lampegiganten.dk

Caboche fra Foscarini er en fantastisk lampe, der er håndlavet i Italien af ​​mundblæst glas med et smukt mønster, der giver både en dekorativ effekt og et utroligt smukt refleksionsspil, når lampen tændes om aftenen. Samtidig har Caboche modtaget en opgradering i 2021 og har nu indbygget ny teknologi i lampen, som tilbyder en række nye innovative måder at styre og ændre lyset via en app.

Caboche fra Foscarini af mundblæst glas med smukt mønster / Andlight.dk
Caboche skaber et smukt lys og en hyggelig atmosfære / Andlight.dk
Caboche fra Foscarini kommer i flere glasfarver / Andlight.dk

Hvid eller guld? Sun Light Of Love fra italienske Foscarini kommer i begge farver og har en unik, ekstravagant stil, der med sine fremspringende metalstifter i gyldent metal skaber en fantastisk iøjnefaldende og bliver en glødende, gylden sol af elegance i indretningen.

Sun Light of Love har også et direkte lys ned, så det kan placeres overbord eller i trapper, samtidig med at lampen har et dekorativt, indirekte lys, der omgiver resten af ​​lampen, så du får de unikke detaljer.

Sun Light of Love fra Foscarini / Andlight.dk

Harakiri fra Design By Us er en smuk serie af eksklusive vedhæng og lysekroner, der med deres mundblæste rillede glas skaber et slående glamourøst udtryk, der bliver centrum for enhver belysning.

Hæng gerne flere vedhæng sammen i forskellige højder for en kreativ og unik belysning / Andlight.dk
Eksklusiv Harakiri lysekrone i guld / sort / Andlight.dk

Denne smukke lampe fra italienske Masiero er dekoreret med ægte bladguld og bliver et unikt smykke, der udstråler elegance og luksus i indretningen.

Ola – Masiero / Lampegiganten.dk

Med sine mange fint udformede og lakerede glaselementer, der skinner i lyset, skaber denne smukke lampe en stemningsfuld belysning. Lamperne fra den italienske producent Masiero står for elegance og eksklusivitet, hvor kun materialer af høj kvalitet bruges, og hvor både designprocessen og produktionen finder sted i Italien.

Eksklusiv lampe med flerfarvede glaskrystaller / Lampegiganten.dk

Electra er en stor og smuk loftslampe med kugler af lysende glas, der med sine riller og mønstre skaber et smukt, elegant lys i rummet.

Electra loftslampe med glaskuppler / Jotex.dk

Polaris fra den svenske globus er en lampe, der skiller sig ud og vil være ideel, hvis du vil have en futuristisk og overdådig lampe, der tiltrækker gæster og besøgende opmærksomhed. Denne vidunderlige lampe vil gnistre og skinne lige så smukt som selve North Star.

Polaris – Globen / Nordicnest.dk

Spiral er et eksempel på, hvordan den danske designlegende Verner Panton eksperimenterede med former og farver. Som mester i den flydende futuristiske 60’ers stil introducerede han Pop-æstetik til belysning og møbler.

Spiral fremstilles stadig i Danmark af Verpan og består af spiralformede vedhæng i mousserende akryl og metal. Akryl vælges på grund af sin meget lave vægt og bevæger sig let, når luften i rummet bevæger sig. Lysbevægelsen resulterer i et fantastisk spil af lys og refleksioner.

Spiral fra Verpan / Lampemesteren.dk
Spiral fra Verpan / Lampemesteren.dk

Plate fra Normann Copenhagen er en smuk guldfarvet væg- og bordlampe i et enkelt design, der passer perfekt som dekorativ dekorativ lampe på gangen, stuen og soveværelset. Bordlampen kan placeres oven på en kommode eller skænk for at skabe et vidunderligt lag af lys og et omdrejningspunkt i indretningen. I denne lampe vil pæren være det fremtrædende element, og du kan bruge en traditionel edisonlampe med synlige filamenter, se tips til dekorative pærer.

Tallerken guldfarvet bordlampe – Normann Copenhagen / Lampemesteren.dk
Plade guldfarvet væglampe – Normann Copenhagen / Lampemesteren.dk

Septima fra Louis Poulsen er lavet af italiensk borosilikatglas, hvor skærmene er lagdelt omkring lyskilden og behandles, så der dannes matfelter i glasset. Det frostede glas hjælper med at sprede lyset fra lampen på en mere diffus og blændfri måde, som PH-serien fra Louis Poulsen er kendt for.

PH Septima fra Louis Poulsen / Nordicnest.dk

Varme fra Norwegian Northern er en iøjnefaldende, der lyser op som en ildkugle i hjemmet og har et helt unikt look med sin messingfarvede, gyldne mesh, der også udsender lys og varme. Med varme kan du eksperimentere med forskellige dekorative pærer for at finde den stil, du bedst kan lide. Brug for eksempel dæmpede til varme pærer for at få ekstra varm belysning.

Heat – Northern / Nordicnest.dk

Ombrello kombinerer den klassiske tiffany-stil med inspiration fra lige linjer, der er typiske for japansk arkitektur og er håndlavet på den traditionelle måde af svenske Globen Lighting . Ombrello er en klassisk kuppelformet pendel med en diameter på 60 cm og passer pænt over et bord eller en køkkenø.

Ombrello – Globen Lighting / Nordicnest.dk

Leder du efter noget, der fanger din opmærksomhed? Magenta lampen fra Metallux vil helt sikkert være belysningens centrum og skabe et strålende lys med sin glamourøse stil. Magenta er lavet af flere spiralformede glaskæder, der hænger sammen og omkranser lampens lyskilder og skaber et helt fantastisk lys. Perfekt til store værelser, mørke toner og til at skabe en luksuriøs atmosfære i indretningen!

Magenta – Med farvet spiralformet glas / Lampegiganten.dk

Italiensk kartel er kendt for sine glamourøse designs, hvor de bruger materialer på nye måder til at skabe ekstravagante lamper, der tiltrækker opmærksomhed og beundring.

Designet af Ferruccio Laviani består Bloom- lamperne fra Kartell af farvede krøller af plast, der omgiver en central lyskilde og skaber et fantastisk lysspil, når lyset trænger gennem lampeskærmen.

Bloom – Flerfarvede lamper med et smukt lys / Lampemesteren.dk

Bloom kommer i sofistikerede og spændende flerfarvede nuancer og også som en guldfarvet lampe, perfekt hvis du vil have lidt mere ekstravagant og glamourøs belysning i hjemmet, foyeren eller baren og restauranten.

Bloom – Flerfarvede lamper med et smukt lys / Lampemesteren.dk

Christophe Mathieu har designet Discoco til Marset, og det er en lampe, der tiltrækker opmærksomhed og beundring med sin unikke stil. Lampen er sammensat af flere søjler, der hver især har sit eget reflekterende blad og omkranser lyskilden. Discoco kommer i flere smukke og moderne farver samt en ny version lavet af træ, perfekt til en kabine eller for at skabe en hyggelig atmosfære.

Discoco kommer også i en ekstra stor version med en diameter på 1,32 meter.

Disko i blank sort / Lampemesteren.dk
Diskotek i træ med et smukt træmønster / Lampemesteren.dk

Skygarden fra Danish Flos er en stor kuppelformet lampe med et smukt mønster på indersiden. Lampen lyser med indirekte belysning, så den ikke blænder og samtidig belyser det indvendige mønster på en meget dekorativ og stemningsfuld måde.

Skygarden – Flos / Lampemesteren.dk
Respiro – DCW. Fås i flere farver og størrelser. / Lampemesteren.dk

Tatou  er en spændende ny lampeserie fra Danish Flos, der har et helt unikt og smukt design bestående af en ydre skærm i polycarbonat og bikubemønster, der spreder et fantastisk og dekorativt lys over for eksempel en køkkenø. Lamperne har et smukt, moderigtigt og moderne touch, der kommer i flere farver.

Flos Tatou / Andlight.dk
Flos Tatou / Andlight.dk

La Lollona  er en stor og eksklusiv lysekrone fra Italian Slamp. Denne lysekrone er perfekt til store værelser, lounger eller lobbyer på hoteller eller restauranter, hvor du vil have et centralt og stort blikfang i belysningen.

La Lollona – Slamp / Lampemesteren.dk

La Lollona tager sin inspiration fra den spændende og farverige 50’ers glamour og divaer med sin store størrelse, smukke farver og detaljer, denne lysekrone vil forbløffe og imponere.

La Lollona – Slamp / Lampemesteren.dk

Hope fra Luceplan genopliver glansen og elegancen fra klassiske krystallamper, men med et moderne twist og innovative materialer, der giver et krystallinsk og kraftigt lys – hvilket giver lamperne en utrolig unikhed. Hope skaber en luksuriøs, mousserende og festlig atmosfære, uanset hvor lamperne er placeret.

Smuk glød – også i dagslys / Andlight.dk

Fun fra Verpan er en elegant og imponerende lampe, der er perfekt til at skabe en luksuriøs og glamourøs atmosfære over middagsbordet eller hænge i en foyer. Designet af den ikoniske danske designer Verner Panton, er sjov en lampe, der leger med et reflekterende vedhæng og skaber et smukt lys i det rum, hvor lampen hænger.

Fun fra Verpan / Andlight.dk
Fun fra Verpan / Andlight.dk

Stream er en stor håndlavet lysekrone med tynde tråde af reflekterende kæde og dekorative bånd fra italienske Terzani . Men med sin høje pris på næsten en kvart million kroner kan denne ikke ses i tusinder af hjem med det samme.

Stream – Terzani / Lampegiganten.dk

Fra  By Rydens  kommer  glaslampen Gross . Denne smukke glaslampe findes i to varianter, en rund og en aflang lampe og består af snesevis af kugler i et smukt rav, røg eller champagnefarvet glas.

Af Rydens Gross /  Nordicnest.dk

Flos 2097 er en ekstravagant og elegant lysekrone med mange pærer i et moderne design, men som lige så godt passer ind i rustikke omgivelser, i det moderne hjem eller i sommerhuset. 2097 findes i flere størrelser og vil være perfekt som en loftslampe under højt til loftet, ved siden af ​​trappen, over stuen eller over spisebordet. Vælg mellem messing, krom eller mat sort.

Flos 2097 – Smuk og moderne lysekrone / Andlight.dk
Flos 2097 – Smuk og moderne lysekrone / Andlight.dk

Minerva er en storslået og stor lysekrone bestående af hundreder af tynde metalkæder af nikkel, der skaber et smukt og eksklusivt look.

Minerva – Schuller / Lampegiganten.dk

Galaxy er en fascinerende moderne pendel fra Danske Nielsen Light. Denne moderne lampetolkning af universet får garanteret sin andel af gæsternes opmærksomhed. Lampen har en række smukke detaljer og integrerede lysdioder.

Galaxy – Nielsen Light / Lampeguru.dk
Galaxy – Nielsen Light / Lampeguru.dk

Candela  fra Trio Leuchten er en smuk og dekorativ moderne lysekrone med en rund form, der er indsat med krystaller, der glitrer i lyset fra de centralt placerede lyskilder i lampen. Den kommer i flere farver, inklusive denne smukke messingvariant.

Candela lysekrone / Lampegiganten.dk

VL RIng Crown: Eksklusiv lysekrone fra Danske Louis Poulsen, der fås i 5 & 7 lampeskærm version, samt i væglampe og pendel version.

Basen i messing er en flot kontrast til opalglas og giver lysekronen et elegant skandinavisk look. Messing er et elegant materiale, der sammen med de hvide glaskupler gør lysekronen til et godt supplement til den moderne indretning.

VL Ring Crown 7 Opal – Louis Poulsen / Lampemesteren.dk

Apiales fra Nuura er skabt af den prisvindende danske designer Sofie Refer og kombinerer metal og mundblæst glas i en fantastisk kombination af elegance og blødhed. Apiales kommer i en stor serie af størrelser og farveindstillinger og slutter sig til udvalget af smukke og spændende glaslamper fra danske Nuura.

Apiales lysekrone fra Nuura /Lampemesteren.dk
Apiales lysekrone fra Nuura /Lampemesteren.dk

Hobo  fra  Örsjö Belysning  er en smuk loftslampe i rå messing med en dråbeformet skygge af mundblæst opalglas, produceret på den traditionelle måde i Sverige. Lampen er designet af Gustaf Nordenskiöld og inspirationen kommer fra Småländska glasblæser kultur. Loftets ekspanderende form reflekterer lufttrykket, når glasset afkøles og hærder, og har gennem dette fået sit unikke udtryk.

Hobo  – Örsjö Belysning / Nordicnest.dk

Splendor fra By Rydens er en smuk glaslampe lavet af rav eller røgfyldte glaskugler i træk, der skaber en smuk og atmosfærisk belysning over spisebordet.

Splendor Bar – By Rydéns /  Nordicnest.dk

Få flere tip til smuk belysning, se tip til pendellamper og lysekroner, eller læs mere om ikoniske italienske designlamper. Brug gjerne en dekorativ lampe til at skabe en hyggelig atmosfære og et behageligt lys.