Hopp til innholdet

Smukke loftshæng og pendellamper i glas – Inspiration & tip

pendellampe glass og takpendler av glass

For dem af jer, der ønsker en loftloftelampe eller pendellampe, har vi samlet et stort antal smukke lamper til inspiration. Vælg mellem klassiske, moderne, farverige eller klare glas pendellamper. Her vil du forhåbentlig være i stand til at få inspiration og tip til at finde din næste glaslampe til hus og hjem.

En loftslampe i glas er ikke kun pæn som belysning i stuen eller køkkenet, men også i soveværelset. Hvad med at hænge et glas vedhæng i et hjørne eller oprette et vedhæng af disse fantastiske glas vedhæng fra berømte designere.

Auro er en smuk lysekrone i moderne stil med lange hule stænger af lyserøde glasstænger, der virkelig gør indtryk og giver et smukt lys, hvor den hænger. Lysekronen fanger øjet og skaber en hyggelig atmosfære.

Auro glas lysekrone / Jotex.dk
Auro kommer i pink og klart glas / Jotex.dk

Electra består af en metalbund og glaskugler med en kompakt form, der kaster et smukt lysspil ned på bordet og ud i rummet. Kuglerne er en blanding af runde glaskugler og glaskugler med mønstrede riller, der skaber en flot dynamik i belysningen.

Electra moderne glaslysekrone / Jotex.dk

Clam/Musling fra Fritz Hansen er en elegant nyhed, der hurtigt er blevet hyldet og nomineret til en række designpriser for sit stilfulde og funktionelle design. Lampen henter sin inspiration fra naturen, hvor lyskilden er perlen og du kan justere lysmængden ved at åbne eller lukke glasskærmene.

Lampen består af to halvkugleformede glasskærme af mundblæst opal-hvidt glas, der spreder lyset på en behagelig og elegant måde. Lampen er derfor perfekt som ophængt lampe i stuen, over en køkkenø eller over et spisebord.

Musling fra Fritz Hansen / Andlight.dk

Stilrent og klassisk design med et jævnt og blødt lys, der ikke blænder. Perfekt til dekorativ og stemningsfuld belysning omkring køkkenbordet og i stuen. Lampen kommer i to størrelser, der kan kombineres med hinanden. Læs gerne mere om Clam fra Fritz Hansen eller se andre flotte glaslamper.

Clam fra Fritz Hansen / Andlight.dk

Fenomen er en elegant glaslampe fra svenske Konsthantverk med rustikke elementer af rå messing, der med tiden vil udvikle en vidunderlig og unik patina. Den gyldne rå messing er kombineret med en mundblæst lampeskærm af klart eller sodet glas og kommer i tre størrelser og former, der kan hænge pænt alene, men over et spisebord eller sofabord vil det være en perfekt kombination, hvis de hænges i forskellige højder.

Fenomen fra Konsthantverk over et spisebord / Andlight.dk

Konsthantverk er en lille lampeproducent fra Tyringe i Sverige, hvor de har håndlavede unikke lamper i over 90 år. Deres lamper har ofte et strejf af rustik og industriel, hvor glas kombineres med råmetal.

Fenomen kommer i klart eller sodet glas / Andlight.dk

Enrique fra Lindby er en smuk og lang lampe med fire ravfarvede glasskærme, der lyser ned mod bordet, men som også giver en fantastisk glød i hele rummet. Lampen har en moderne kombination af træ og sort metal, der skaber et stilfuldt design og samtidig giver en varme til indretningen.

Enrique fra Lindby – Dekorativ og moderne aflang pendel med farvet glas / Lampegiganten.dk

Lacrima fra italienske Vistosi er mundblæst af eksklusivt hvidt muranoglas med en lækker og lang dråbeform, der spreder lyset på en smuk og jævn måde. Det diffuse lys, der skabes, gør lamperne perfekte som dekorative elementer og blikfang i den moderne indretning. Kombiner dem gerne sammen for at skabe hængende lysskulpturer rundt i hjemmet, over trapper eller langs store vinduer.

Lacrima Glasspendel fra Vistosi /Lampegiganten.dk

Manila fra spanske Parachilna er en vidunderlig smuk pendel- og loftslampe, der elegant kombinerer rene materialer som glas og tekstil på en spændende ny måde. Den indvendige tekstilskærm dæmper og spreder lyset, mens den ydre kuppel af mundblæst glas giver glans og smukke reflekser.

Manila glaslampe fra Parachilna med inderskærm af tekstil / Andlight.dk

Manila lamperne kommer i flere størrelser og i farverne klart glas, eller røget glas. De er derfor perfekte til at kombinere hængende sammen eller også gøre sig pæne hængende alene over et stuebord. Navnet kommer fra det spanske «Mantón de Manila». Det er et traditionelt silkesjal, der ofte bruges af flamencodansere.

Manila glaslampe fra Parachilna med inderskærm af tekstil / Andlight.dk

Bai er endnu en spændende glaslampe og pendel fra spanske Parachilna, der har hentet inspiration fra traditionelle kinesiske lanterner, men i en lidt mere udførlig udgave. Her finder du en traditionelt designet indre lanterne inde i en mundblæst kugleformet glaskuppel af klart eller røget glas.

Bai glaslamper fra Parachilna / Andlight.dk

Lamperne kommer som enten nedhængte loftspendler eller som aflange lamper, der passer fint ind over et langbord. Bai-serien er lavet af en gammel bronzemetallisk struktur og et omhyggeligt håndblæst glas, og er et rigtigt smykke i belysningen, der skaber et hyggeligt og smukt lys.

Bai glaslamper fra Parachilna / Andlight.dk
Bai glaslamper fra Parachilna / Andlight.dk

Marika er en meget flot loftslampe med 5 ovale glaskupler i opal-hvidt glas, der skaber en elegant kontrast til det sorte metal og ophænget. Lampen har desuden en let buet form, der skaber et stilrent udtryk og blikfang. En aflang, moderne glaslampe med mange skærme, der passer perfekt til et spisebord eller køkkenø.

Marika aflang glaslampe i moderne design /Lampegiganten.dk

Apiales fra Nuura er skabt af den prisvindende danske designer Sofie Refer og kombinerer metal og mundblæst glas i en fantastisk kombination af elegance og blødhed. Apiales kommer i en stor serie af størrelser og farveindstillinger og slutter sig til udvalget af smukke og spændende glaslamper fra danske Nuura.

Apiales lysekrone fra Nuura /Lampemesteren.dk
Apiales lysekrone fra Nuura /Lampemesteren.dk

Eichholtz Amazone lysekrone. Denne glamouriøse og stilfulde lysekrone vil være en skinnende smuk og vigtig detalje i et hvert rum i hjemmet. De retangulære røgfarvet glas hænger i flere lag og fanger samt bryder lyset på flotteste vis.

Eichholtz Amazone lysekrone – smoke /Trendbazaar.dk

Utrolig spændende lysekrone fra hollandske Eichholtz med hele 12 E27 fatninger. Fremstillet i matpoleret messing og giver et utrolig smukt spil både når lampen er slukket og tændt. 

Eichholtz Boivin Lysekrone – Messing /Trendbazaar.dk

Portland lysekrone fra Nobelium Lighting med røgfarvet krystaller og sort amatur. Portland er en mellemstor lysekrone med smukke krystaller i tre lag.

Nobelium Portland lysekrone /Trendbazaar.dk

Limassol lysekrone fra Nobelium Lighting har et både elegant og råt udtryk, som tilfører en skøn atmosfære til rummet, med det smukke lysspil gennem de dråbeformede krystaller.

Nobelium Limassol lysekrone – burned black /Trendbazaar.dk

Rockhampton lysekrone fra Nobelium Lighting. Klare krystaller og sort amatur. Rockhampton skaber en betagende Wauw-effekt i ethvert hjem. 

Nobelium Rockhampton lysekrone /Trendbazaar.dk
Dette billede mangler alt-tekst;  dens filnavn er limana-large-aflang-lamp-in-crystal-1000x1000.jpg
Limana – Stor og langstrakt lampe med krystaller / Lampegiganten.dk

Miraia fra Lucande er en smuk nyhed af glamourøse krystallamper, der kombinerer dekorative geometriske former i gyldent eller sølvmetal med store og mousserende krystaller. Lamperne kommer både som loftslofter eller som nedhængte lofter og vil uden tvivl skabe et blændende smukt lys med et smukt lysspil og refleksioner fra dets mange krystaller.

Dette billede mangler alt-tekst;  dens filnavn er Lucande-Miraia-lampe-i-krystal-og-guld-1000x1000.jpg
Miraia fra Lucande / Lampegiganten.dk

Alobani er en tilsvarende spændende nyhed, der kombinerer glamour og eksklusivitet med et tidløst og stilfuldt look, der ikke virker for prangende. Med sine mange smukke krystaller skaber lamperne et smukt lys, når aftenen sætter sig, og lyset reflekteres ud i rummet.

Dette billede mangler alt-tekst;  dets filnavn er alobani-vedhæng lampe-krystaller-1000x1000.jpg
Alobani pendel i krystal / Lampegiganten.dk
Dette billede mangler alt-tekst;  dets filnavn er alobani-lamp-crystal-1000x1000.jpg
Alobani pendel i krystal / Lampegiganten.dk

Caboche fra Foscarini er en fantastisk lampe, der er håndlavet i Italien af ​​mundblæst glas med et smukt mønster, der giver både en dekorativ effekt og et utroligt smukt refleksionsspil, når lampen tændes om aftenen. Samtidig har Caboche modtaget en opgradering i 2021 og har nu indbygget ny teknologi i lampen, som tilbyder en række nye innovative måder at styre og ændre lyset via en app.

Caboche fra Foscarini af mundblæst glas med smukt mønster / Andlight.dk
Caboche skaber et smukt lys og en hyggelig atmosfære / Andlight.dk
Caboche fra Foscarini kommer i flere glasfarver / Andlight.dk

Hobo fra Örsjö Belysning er en smuk loftslampe i rå messing med en dråbeformet skygge af mundblæst opalglas, produceret på traditionel vis i Sverige. Lampen er designet af Gustaf Nordenskiöld og inspirationen kommer fra Småländska glasblæser kultur. Loftets ekspanderende form reflekterer lufttrykket, når glasset afkøles og hærder, og har gennem dette fået sit unikke udtryk.

Hobo – Örsjö Belysning / Nordicnest.dk
Hobo – Örsjö Belysning / Nordicnest.dk

Den lette og elegante Blossi- serie fra Nuura består af bord-, væg-, gulv- og loftslamper og passer perfekt ind som belysning i stuen såvel som indgangen, køkkenet eller som delikat vinduesbelysning. Blossi kommer i en smuk klar glasvariant, men også i en version med frostet hvidt glas.

Blossi pendel fra Nuura / Lampemesteren.dk
Blossi pendel i glas / Lampemesteren.dk
Blossi i stor version over spisebord / Lampemesteren.dk

Tessi er en elegant og enkel pendellampe i hvidt glas fra Lucande med bløde former, der minder om et kraftigt dråbe. Tessi kommer også som et loftslampe og fungerer godt i ethvert rum, hvor du ønsker, at lyset skal udstråle i alle retninger på en behagelig og dæmpet måde.

Tessi – Elegant hængende lampe i hvidt glas /Lampegiganten.dk
Tessi hvidt glasloftlys /Lampegiganten.dk
FURBO loftslampe – glas og krom /BoBoOnline.dk

Se mere store pendel lamper eller glaslamper .

Lilly fra danske Nordlux er en smuk og smuk serie lamper til både væg, loft og gulv i et moderne design. Lamperne består af metalrammer i både sort metal eller messing og opal-hvide glaskupler, der spreder lyset på en stor lampe.

Lilly – Messing vedhæng / Lampeguru.dk
Lilly – Designserie fra Nordlux / Lampeguru

Tyske Dreizehngrad har oprindeligt specialiseret sig i trælamper , men har siden udvidet til også at skabe smukke glaslamper, inklusive denne store «industrielle» serie, hvor Dreizehngrad har hentet inspiration fra industrielle lamper og værkstedslamper til design af glaslamper.

Dreizehngrad glaslampe / andlight.dk
Dreizehngrad glaslampe / andlight.dk

Nobb- serien fra Halo-design har et smukt glasmønster og passer perfekt over et spisebord eller hænger ved et vindue. Sortimentet findes i flere størrelser, former og farver, der gør dem gode til forskellige kombinationer.

Nobb Edgy fra Halo design / Lampeguru.dk
Pendler i nobb-serien / Lampeguru

Amp vedhæng røg / messing

Fra Normann Copenhagen kommer en serie lamper i mørkt glas og opalglas med smukke messingdetaljer. Se hele serien på Lampemesteren.dk


Lampe Ball – House Doctor /Nordlyhome.dk

Doge – Håndlavet italiensk glaslampe

Smukt loftslampe i håndblæst glas fra italienske Siru. Lampen er blæst i murano glas og vil være unik for dig med udsøgte detaljer og mønstre i glasset.

Doge – Håndlavet italiensk glaslampe / Lampegiganten.dk

Grøn / guld loftlampe

Fantastisk loftslampe i mønstrede grønne glas og gulddetaljer, det fine mønster i glasset skaber en hyggelig lysspil i rummet.

Grøn / guld loftlampe / Bydahlliving.dk

Ocean fra Swedish Belid er et smukt glas vedhængslys, der kommer i en mørk eller opal-hvid version. Ocean henter sin inspiration fra sten og har et blødt, afrundet look og et farverigt glas, der skaber en smuk og dæmpet belysning

Belid – Shuttle Ocean / Homeroom
Belid – Loftlampe i hvidt glas / Homeroom
Smukke buede former – vedhæng Ocean / Homeroom

Opale hvide lanterner

Hvis du vil have det enkle eller minimalistiske, kan disse enkle, men alligevel vidunderlige opale glaspendelys være ideelle. De nye arbejdslamper er lavet af opalt hvidt glas og henter deres inspiration fra østlige lanterner og ser ud som minder om traditionelle rispapirlamper, kun i glas.

Opalglas-lanterner fra New Works / Andlight

Bellissimo – by Rydens

Bellissimo pendellampe i farvet glas med sort, snoet lampesnor / Homeroom.dk

Adrian loftslampe med 4 runde kuppelys på række / Homeroom
Adrian loftslampe med 4 runde kuppelys på række / Homeroom

Gyllenheim Giant

Eksklusiv, mat sort loftslampe med 24 klare glaskupler, der spreder sig ud i rummet og giver et godt lys og smukt lysleg.

Gyllenheim Giant / Homeroom
Gyllenheim Giant / Homeroom

Gross – By Rydens

Gross er en loftslampe fra Danske By Rydens, der består af 30+ håndblæst glasskupler og kommer i farverne champagne, klar og flerfarvet.

En fantastisk glaslampe i champagnefarvet glas /Lampemesteren.dk
Brutto Multi /Lampemesteren.dk
Brutto – Bourgogne /Lampemesteren.dk

Sugegasa – Studio Italia

Fra det italienske Studio Italia Design kommer Sugegasa-shuttle. Denne lampe har smukke facetter, der kaster lys i mange retninger og kommer i tre farver. Se lampen på Lampemesteren.no

Sugegasa – Studio Italia / Lampemesteren.dk
Sugegasa – Studio Italia / Lampemesteren

Ballroom

Ballroom vedhæng er nogle små og meget dekorative vedhæng i glas med håndmalte detaljer fra Design By Us. Disse findes i mange forskellige farver og er dejlige til at hænge sammen i et vedhæng.

Ballroom loftlamper i mange farver fra Lampemesteren.dk

Opal – House Doctor

Smuk og enkel opal glasslampe med messingdetaljer / Lampemesteren
Smuk og enkel opal glasslampe med messingdetaljer / Lampemesteren

Damn Fashionista – Watt A Lamp

Damn Fashionista-lampeserien passer lige ind i et mørkt, varmt og hyggeligt interiør. Eventuelt en moderigtig jazzklub!

Disse smukke lysarmaturer i glas er designet af «Design By Us» og lavet af Watt A Lamp. Dejlige riller i glasskyggerne skaber et diffust og smukt lys.

Damn Fashionista / Lampeguru.dk
Damn Fashionista / Lampeguru.dk

Hvorfor ikke lave din egen glaslampe?

Sæbe boble lyspærer fra Lampeguru.dk

Der er et utroligt antal store pæreåbninger, lyspærer og stoftråde på markedet. Her kan du se en oversigt, jeg har lavet af forskellige produkter, du kan bruge, og her kan du se, hvordan du forbinder dem .

Læs mere om belysning online og få inspiration, læs mere om smukke pendellamper til dit hjem , eller hvordan man får en dejlig belysning i stuen.