Hopp til innholdet

Gulvlamper inspiration & tips – Flotte gulvlamper til stue, soveværelse og entré

Stålamper er en vigtig del af belysningen i et rum, med dem får du et godt lys på mellemniveau og fungerer fint i samspil med andre lamper i loftet og dekorative bordlamper. Gulvlamper kan bruges i alle husets rum, i stuen kan du skabe et flot læsehjørne ved at bruge en stålampe med integreret læselampe og i entré og soveværelse kan du lyse hjørner op og gøre rummet mere muntert.

Brass fra Hubsch – Gylden messing og opal hvidt glas, fantastisk som dekorative lamper i hjemmet / Lampemesteren.dk
Skandinavisk gulvlampe sort 5-lys – Facil Tube /Lampeoglys.dk

Indret dit hjem med den smukke Timberline lampe fra danske Gubi . Denne nordisk design inspirerede gulvlampe med smukke buede trædetaljer, støbejernsfod og plisseret lampeskærm vil ikke kun se flot ud, men den vil også skabe en mere dynamisk lagdelt belysning i stuen.

Elegant design med buede, organiske linjer – Timberline fra Gubi /Nordicnest.dk
Nordisk rent design, der skaber behagelig spotbelysning i stuen – Timberline fra Gubi /Nordicnest.dk

Siden 1950’erne har franske Jieldé skabt smuk belysning med et industrielt præg. Lamperne henter meget af deres inspiration fra traditionelle franske industri- og kontorlamper med bevægelige led og store brede lampeskærme, der giver godt lys.

Jieldé industri og traditionelle lamper /Lampegiganten.dk
Jieldé industri og traditionelle lamper /Lampegiganten.dk
Jieldé industri og traditionelle lamper /Lampegiganten.dk

Denne stilfulde Akile gulvlampe fra Kare Design er designet som et fint træ med flotte blade. Gulvlampen er lavet af lamineret stål, og fremstår både yndefuld og spændende med sit varme lys.

KARE DESIGN Akile gulvlampe – guld stål /BOBOonline.dk

KARE DESIGN Bello Sette gulvlampe – Elegant messing gulvlampe med 7 runde glaskupler.

KARE DESIGN Bello Sette gulvlampe /BOBOonline.dk

Kushi fra Kundalini er en smuk og let gulvlampe med smalle linjer i gylden messing og med runde glaskupler i opalhvidt glas, der placeres mod spidsen. Med sit elegante design og smukt lysende glaskupler skaber Kushi gulvlampen et fortryllende blikfang i interiøret.

Kushi fra Kundalini / Lampemesteren.dk
Fås også i sort og kobber – Kushi fra Kundalini / Lampemesteren.dk
Kushi fra Kundalini / Lampemesteren.dk

Auriane fra Lindby er lavet i træ og består af tre snoede træben, der understøtter en klassisk, rund lampeskærm i tekstil. Standerlampen passer fint ind i hjemmet og stuen, og giver et blødt og behageligt lys, der ikke blænder.

Auriane gulvlampe i træ med stativ / Lampegiganten.dk

Cycnus fra AYTM er en enkel, men meget elegant og smuk gulvlampe med et flot design og vil være et smukt dekorativt element i belysningen. Den karakteristiske skærm er inspireret af fuglens vinger, og giver hele serien et let og elegant udtryk. Navnet ‘Cycnus’ betyder ‘svane’ og hylder det majestætiske væsen.

Cycnus fra AYTM / Andlight.dk
Cycnus fra AYTM / Andlight.dk

Nantwin fra Lindby har et stilrent udseende med en lille gulvplade, der gør den nem at placere rundt i hjemmet. Gulvlampens store lampeskærm kan dæmpes med en integreret lysdæmper, mens den lille læselampe kan tændes/slukkes individuelt.

Nantwin gulvlampe i stilren design fra Lindby /Lampegiganten.dk

Cosiness er en ny gulvlampe fra det franske mærke Market Set – Gulvlampen har en elegant bund af tyk, hvid marmor, der holder lampen stabilt på plads. Gulvlampen har en lang bue og en delikat cylindrisk/konisk formet stofskærm lavet af bomuldsbouclé, der spreder lyset på en blød måde.

Cosiness buet gulvlampe med marmorfod og stor stofskærm /Lampegiganten.dk

Barre XL fra Ebb&Flow er en farverig serie af gulvlamper fyldt med mønstre og farver. Her kan du se gulvlampen i Chennai med en Fuchsia farvet stofskærm, der virkelig «popper» ud fra resten af ​​interiøret. Perfekt, hvis du gerne vil skabe lidt mere livlig belysning i dit hjem.

Barre XL med Chennai skærm i Fuchsia farve /Lampegiganten.dk

Ventimiglia er en lækker og luksuriøs gulvlampe med smukke krystalprismer, der skaber et fantastisk lysspil i rummet. Gulvlampen har ellers et moderne præg, med lige linjer og sort metal.

Ventimiglia krystal gulvlampe /Homeroom.dk

Damn Fashionista fra Halo Design er en utrolig smuk serie af lamper med dekorativt mønstret glas, der spreder lyset på en smuk måde. Damn Fashionista kommer i gylden messing eller moderne sort og passer fantastisk som dekorativ belysning.

Stålampe i smukt mønstret glas – Damn Fashionista / Lampeguru.dk
Vinduependler og gulvlampe – Damn Fashionista / Lampeguru.dk

IC fra danske Flos er en super flot stållampe i et lækkert design med enkle linjer og en kugleformet kugle af hvidt glas. Stållampen ser utrolig smuk ud selv når lyset er slukket og passer fint ind i stuen, gangen og soveværelset. IC-serien fra Flos kommer i flere farver, blandt andet sort og krom.

IC gulvlampe i messing fra Flos / Andlight.dk
IC stålampe i soveværelse fra Flos / Andlight.dk
IC Steel lampe – Flos / Andlight.dk

Blossi er en smuk og elegant gulvlampe i klart glas fra Nuura, der både er moderne, men samtidig hyggelig og charmerende. Gulvlampen lyser med et fint indirekte lys, der skaber varme og forhindrer blænding.

Blossi Gulvlampe i glas / Lampemesteren.dk

Også fra danske Flos er Glo Ball en smuk stållampe i enkle former, men som alligevel fanger opmærksomheden. Lampen har et diskret formsprog og er designet af Jasper Morrison, som også har designet pendler og bordlamper i samme stil.

Glo Ball fra Flos / Lampemesteren.dk

Carronade fra Danske Le Klint er en smuk og tidløs stållampe med mange flotte detaljer i træ og messing, alle lavet i ægte håndværk. Carronade henter sin inspiration fra klassiske kanoner og fungerer fint som en dekorativ gulvlampe. Serien kommer også med pendler og bordlamper i samme stil.

Carronade – Le Klint / Lampemesteren.dk
Carronade – Le Klint / Lampemesteren.dk
Carronade kommer også i hvid udgave – Le Klint / Lampemesteren.dk
Carronade gulvlampen kommer i to varianter – Le Klint / Lampemesteren.dk
Herstal Zenta – Stålampe i hvidt glas / Homeroom.dk

Hvis du hellere vil have en standerlampe i en klassisk stil, vil du sandsynligvis elske Imperia fra svensk Markslojd. Den er fri for overdådige detaljer, men er stadig stilren og elegant, hvor den står.

Imperia – Elegant stållampe med stofskærm / Homeroom.dk
Lucande Medira gulvlampe, 2 lyskilder /Lampegiganten.dk

Baya fra Eglo Leuchten er en praktisk og dekorativ gulvlampe i klassisk design med belysning og et praktisk justerbart læselys. Baya kommer i flere farver, herunder antik messing og mat nikkel.

Baya fra Eglo Leuchten / Lampegiganten.dk
Ljusdal Gulvlampe /Homeroom.dk

Jonera er en dekorativ og smuk stållampe med en stor lampeskærm, der hænger fra lampen og ind i rummet. Lampens buede form gør, at den vil være fremragende som læselampe eller som sofabordsbelysning. Læs mere om buede gulvlamper.

Jonera – Buet gulvlampe / Lampegiganten.dk

En anden stor gulvlampe med mange glaspærer er Gyllenheim lampen. Her står glaskuglerne oven på hinanden, hvilket giver en smal og letplaceret lampe, der skaber en masse smukt lys.

Gyllenheim gulvlampe / Homeroom.dk
Alex gulvlampe i moderne design i metal og røgfarvet glas /Homeroom.dk

Hadis er en moderne og sjov stållampe af LED, der også har mulighed for at skifte farver eller bruges i forskellige tilstande, såsom festtilstand, solnedgang med mere. Denne LED gulvlampe er et rigtigt blikfang når den er tændt, da den lyser i farverige RGB farver, der kan vælges individuelt.

Hadis – Stålampe LED med RGB / Lampegiganten.dk
Hadis – Stålampe LED med RGB / Lampegiganten.dk

De tynde skærme med rispapirlamper skaber et smukt og atmosfærisk lys i stuen, en rispapirlampe ville være et godt valg, hvis du ønsker en relativt enkel og minimalistisk belysning i stuen.

Gulvlampe med rispapirskærm – Vitra Akari / Andlight.dk

Diablo fra svenske Belid er en klassisk stållampe, der fylder lidt i rummet og derfor passer særligt godt i hjørner eller ved siden af ​​sofaen. Diablo gulvlampen kommer nu også i en række nye og moderne farvevarianter udover de klassiske og populære farver.

Diablo skinner med et indirekte lys, så du undgår blænding, men i stedet får et behageligt og behageligt lysniveau. Der er derfor ikke noget i vejen for at placere denne gulvlampe ved siden af ​​tv-krogen.

Diablo gulvlampe fra Belid / Lampemesteren.dk
Smukke detaljer – Håndlavet i Sverige / Lampemesteren.dk

Gulvlampen Multi-Lite blev først tegnet i 1972 af Louis Weisdorf. Lampen hylder den danske guldalder med sin karakteristiske form. Basen for lampen består af to cylinder former, hvor metalringen omkring skaber et rotationspunkt for de to ydre mobile skærme. Disse to skærme kan roteres og give lampen flere slags kombinationer og udtryk.

Gubi Multi-lite Gulvlampe /Andlight.dk
Gubi Multi-lite Gulvlampe /Andlight.dk

Multi-lite har siden 1972 vært en av de mest populære designlampene fra Gubi, og kommer idag i syv forskjellige fargekombinasjoner med gjennomgående detaljer av messing og krom.

Multilite – Gubi /Andlight.dk
Bobi – Wavy LED Stålampe / Lampegiganten.dk

Post fra danske Muuto er en populær stållampe i et cool design, der passer perfekt ind i entré, stue og soveværelse. Lampen kommer i sort og har to justerbare lampeskærme, der kan vinkles for at give lys i alle retninger.

Post fra Muuto / Andlight.dk
Post fra Muuto / Andlight.dk

Lilly er en dekorativ stållampe i rustik og industriel stil. Stållampen har tre lampeskærme, som hver kan justeres individuelt, hvilket betyder, at denne lampe kan skabe en masse smukt lys i rummet. Hver lampeskærm er desuden gylden på indersiden, hvilket kaster et særligt varmt og hyggeligt lys ind i rummet.

Lilly gulvlampe i industriel stil med gyldne lampeskærme / Lampegiganten.dk
Lilly gulvlampe i industriel stil med gyldne lampeskærme / Lampegiganten.dk
Ebbi gulvlampe i industriel stil / Lampegiganten.dk

Finske Secto Design har specialiseret sig i lamper i træ, herunder disse smukke stållamper af finsk birk, der udover naturligt også kommer i en række flotte og moderne farver. I denne gulvlampe er lyskilden langt tilbagetrukket, hvilket skaber en flot effekt, når træstolperne lyses op.
Se alle de fantastiske sektolamper.

Stålamper i træ fra Secto Design / Lampemesteren.dk

Få tips til flere gulvlamper, herunder Store gulvlamper med buer til lys over bord og sofa, Batteridrevne lamper – Smukke lamper med batteri til dekoration og fest eller Smukke lamper med mange pærer – Inspiration og tip.