Hopp til innholdet

Papir- og rislampe i moderne og traditionel design

Papirlamper eller rispapirlamper og lanterner findes i både traditionelle og moderne varianter, hvor det tynde rispapir skaber et diffust og dæmpet lys, der gør dem velegnede som lamper i soveværelser, men også i stuen.

En nyhed fra den svenske klode er Kyoto-rispapirlamper. Kyoto har en ukonventionel og moderne form og meget tyndt rispapir, der skaber et smukt, glødende lys i hjemmet.

Kyoto – Globen / Homeroom
Kyoto – Globen / Homeroom
Kyoto findes i to størrelser/ Homeroom
Kyoto store Ø60/ Homeroom

Formakami Paper Lamp Series

Formakami er designet af Jaime Hayon til det danske Design House & Tradition og er en lampeserie, der er inspireret af traditionelle asiatiske rislamper, men med et mere moderne look.

De fine tynde rispapirvægge skaber et smukt og hyggeligt lys med dejlig lysdæmpning. Detaljer om sortfarvet eg og 4 meter stofsnor. Rislamperne findes i flere pæne varianter, der passer fint sammen i forskellige højder.

Se alle de fine Formakami rislampene /Lampemesteren
Se alle de fine Formakami rislampene /Lampemesteren
Formakami JH4 /Lampemesteren
Formakami Pendel JH5 /Lampemesteren
Formakami kommer også i en bordlampeversion /Lampemesteren

Vitra Akari designet af japansk-amerikanske Isamu Noguchi og er en del af den populære Akari-serie fra Vitra. Akari-serien består af rispapirlamper i forskellige størrelser og farver. Det lette rispapir bidrager til et varmt, blødt lys og giver lethed til de ellers fulde lamper.

Vitra Akari Gulvlampe /Andlight
Vitra Akari rispapirlamper /Andlight
Vitra Akari rispapirlamper /Andlight
Vitra Akari rispapirlamper /Andlight

Knit-Wit- lamperne fra Made By Hand er en anden serie meget populære lamper inspireret af udseendet af traditionelle rislamper kombineret med moderne skandinavisk design.

De strikede vedhæng findes i mange former og farver, runde, ovale til bord, loft og gulv og består af strikkede lampeskærme.

Strik Wit – Lavet af hånden / Lampemesteren
Strik Wit – Lavet af hånden / Lampemesteren
Smukke silke lamper – Oi Soi Oi /trendbazaar.dk