Hopp til innholdet

Lysekrone Tips & Inspiration. Moderne og klassiske lysekroner

tips og inspirasjon lysekroner

Der er et stort udvalg af lysekroner i mange forskellige størrelser og design. I de senere år har lampefabrikanter taget ideen om lysekrone væk fra den klassiske flerarmede hængende krystalampe og udviklet nye og spændende lysekroner.

Auro er en smuk lysekrone i moderne stil med lange hule stænger af lyserøde glasstænger, der virkelig gør indtryk og giver et smukt lys, hvor den hænger. Lysekronen fanger øjet og skaber en hyggelig atmosfære.

Auro glas lysekrone / Jotex.dk
Auro kommer i pink og klart glas / Jotex.dk

Electra består af en metalbund og glaskugler med en kompakt form, der kaster et smukt lysspil ned på bordet og ud i rummet. Kuglerne er en blanding af runde glaskugler og glaskugler med mønstrede riller, der skaber en flot dynamik i belysningen.

Electra moderne glaslysekrone / Jotex.dk

Apiales fra Nuura er skabt af den prisvindende danske designer Sofie Refer og kombinerer metal og mundblæst glas i en fantastisk kombination af elegance og blødhed. Apiales kommer i en stor serie af størrelser og farveindstillinger og slutter sig til udvalget af smukke og spændende glaslamper fra danske Nuura.

Apiales lysekrone fra Nuura /Lampemesteren.dk
Apiales lysekrone fra Nuura /Lampemesteren.dk
Soleil – Flot starburst pendel med guldfarvede rør fra Markslöjd /Lampegiganten.dk
Soleil – Flot starburst pendel med guldfarvede rør fra Markslöjd /Lampegiganten.dk

Botanica er en smuk, vintage lysekrone med en række detaljer i art-deco stil. Lysekrone, der passer perfekt over et spisebord eller hænger som et blikfang i rummet. Den smukke lysekrone i stål, færdig i guld, er en rigtig iøjnefaldende i rummet og bringer straks atmosfære gennem den varme farve.

Botanica er en lekker, vintage art-deco lysekrone /Lampeoglys.dk

Plivello er en retroinspireret pendel og lysekrone fra Le Klint, der blev designet i 2022 til Le Klints 80 års jubilæum i 2023. Lampen har hentet inspiration fra de klassiske og glamourøse gulvlysekroner i art-deco stil og er håndfoldet af papir af deres fabrik i Odense, Danmark.

Plivello fra Le Klint – Håndbakke af papir /Lampemesteren.se

Plivello-lamperne kommer i en række størrelser og også i flerfarvede gulvlamper med dekorative, tynde ringe af gyldenfarvet aluminium. Lamperne er imponerende og skaber et smukt sart lys, samtidig med at de holder en lav vægt og kan derfor hænges op uden yderligere hensyn.

Plivello er perfekt, hvis du søger at skabe en luksuriøs stil i dit hjem, sommerhus eller til restauranter og hoteller. Perfekt til rum med højt til loftet.

Plivello fra Le Klint – Inspireret af klassiske lysekroner /Lampemesteren.se
Plivello fra Le Klint – Fås i flere størrelser og farver /Lampemesteren.se

Gravity fra Forestier er en udsøgt pendel og lysekrone, der er særdeles velegnet til høje og luftige rum, hvor lampen bliver et eksklusivt blikfang i belysningen. Lysekronen består af en række konvekse former med tynde søjler, der breder sig ud fra den skjulte LED-lyskilde og skaber et utrolig smukt lysspil.

Gravity findes i to modeller og farver, og kan kombineres med hinanden for at skabe en skøn belysning i hallen, stuen eller spisestuen. Læs gerne mere om gravity fra forestier.

Gravity fra Forestier /Lampemesteren.dk
Gravity fra Forestier /Lampemesteren.dk

Giuseppe lysekronen har et stilrent design, der passer fint ind i landlige og romantiske rammer. Med sine fine stoflampeskærme vil denne lysekrone kaste et varmt og behageligt lys.Denne robuste lysekrone har en hvid / creme stålramme med en elegant rund finish og inkluderer 8 taupe-farvede lampeskærme.

Giuseppe – Antik og landlig lysekrone /Lampeoglys.dk

Eichholtz Amazone lysekrone. Denne glamouriøse og stilfulde lysekrone vil være en skinnende smuk og vigtig detalje i et hvert rum i hjemmet. De retangulære røgfarvet glas hænger i flere lag og fanger samt bryder lyset på flotteste vis.

Eichholtz Amazone lysekrone – smoke /Trendbazaar.dk

Utrolig spændende lysekrone fra hollandske Eichholtz med hele 12 E27 fatninger. Fremstillet i matpoleret messing og giver et utrolig smukt spil både når lampen er slukket og tændt. 

Eichholtz Boivin Lysekrone – Messing /Trendbazaar.dk

Portland lysekrone fra Nobelium Lighting med røgfarvet krystaller og sort amatur. Portland er en mellemstor lysekrone med smukke krystaller i tre lag.

Nobelium Portland lysekrone /Trendbazaar.dk

Limassol lysekrone fra Nobelium Lighting har et både elegant og råt udtryk, som tilfører en skøn atmosfære til rummet, med det smukke lysspil gennem de dråbeformede krystaller.

Nobelium Limassol lysekrone – burned black /Trendbazaar.dk

Rockhampton lysekrone fra Nobelium Lighting. Klare krystaller og sort amatur. Rockhampton skaber en betagende Wauw-effekt i ethvert hjem. 

Nobelium Rockhampton lysekrone /Trendbazaar.dk

Megafon fra Konsthantverk er en spektakulær loftslampe og lysekrone af bedste kvalitet fra Konsthantverk, designet af Jesper Ståhl. Megafon-lysekronen er lavet af ægte rå messing, der håndrulles og samles i hånden på fabrikken i Tyringe, Sverige. Denne stilfulde lysekrone med sin unikke og rustikke charme ser godt ud over et spisebord eller over stuebordet.

Håndvalset af rå messing /Lampemesteren.dk
Grov og rustik messinglampe, der til sidst vil udvikle en smuk patina /Lampemesteren.dk

Lampen skaber en stemningsfuld glød præcis der, hvor du har brug for det, over sofabordet eller køkkenbordet, arbejdsbordet eller soveværelset, kun fantasien sætter grænser.

Mr Tubes fra Tonone er en unik og industriel lysekrone, der med sit design vil vise, at traditionel mekanik og håndværktøj kan være en smuk såvel som en funktionel løsning.

Mr.Tubes fra hollandske Tonone / Lampemesteren.dk
Mr.Tubes fra hollandske Tonone / Lampemesteren.dk
Gransø fra Markslojd. En klassisk lysekrone af krystal /Homeroom.dk

Flos 2097 er en ekstravagant og elegant lysekrone med mange pærer i et moderne design, men som lige så godt passer ind i rustikke omgivelser, i det moderne hjem eller i sommerhuset. 2097 findes i flere størrelser og vil være perfekt som en loftslampe under højt til loftet, ved siden af ​​trappen, over stuen eller over spisebordet. Vælg mellem messing, krom eller mat sort.

Flos 2097 – Smuk og moderne lysekrone / Andlight.dk
Flos 2097 – Smuk og moderne lysekrone / Andlight.dk

En lækker moderne lysekrone fra V-tac. Lysekronen består af flere LED-ringe, som du selv kan justere retningen.

Moderne LED-lysekrone /LEDproff.dk
Moderne LED-lysekrone /LEDproff.dk

Pliverre er et lækkert nyt lysekronekoncept fra det traditionelle danske belysningsmærke  Le Klint . Lamperne kombinerer blødt lys fra opalglasmaterialet med industrielle messingdetaljer og en ramme i sort.

Pliverre Concept lysekrone fra Le Klint / Lampemesteren
Plivirre pendler over spisebordet / Lampemesteren
Hæng to lysekroner sammen for kraftig belysning / Lampemesteren

Grace fra Globen

Elegant lampeserie med opale glas nuancer, blank messing i næsten guldfarver og buede former. Grace from Globe Lighting henter inspiration fra Hollywood-villaer i midten af ​​70’erne og luksushoteller.

Grace – Globen /Homeroom.dk
Grace – Globen /Homeroom.dk

Grace leveres i en lang række bordlamper, væglamper og loftslamper. Se hele lampeserien på Homeroom (fås også i forkromet udgave).

Grace – Globen /Homeroom.dk

Luceplan Hope – Smuk og moderne lysekrone /Andlight.dk
Luceplan Hope – Smuk og moderne lysekrone /Andlight.dk

Drops – Globen

Smukt glas vedhæng fra den svenske Globen, lampen består af mange individuelle glaskugler, hængende som i en dråbe eller en masse druer.

Drops – Globes / Homeroom
Drops – Globes / Homeroom

Hero Loftslamper – By Rydéns

Den fantastiske lysekrone Hero af By Rydéns bliver et midtpunkt i det rum, hvor den hænger, og kombinerer de populære farver i messing og sort i et moderne design.

Hero – Lampeguru.dk

Monarque

Fantastisk klar akryl lysekrone, der ser lige så imponerende ud med lyset slukket – som tændt.

Monarque lysekroner / Homeroom.dk

Paris

Elegant klassisk lysekrone med tekstil nuancer og transformerede krystal prismer. Paris efterligner lysekronerne, der ofte blev brugt i udsøgte og glamourøse restauranter og natklubber i 20’erne og 30’erne.

Paris fra Nielsen Light. / Lampeguru

Molecular fra huslæge

Smuk og næsten skulpturel loftlampe fra House Doctor. Molecular findes i to versioner, der er lige så fine med lys tændt som uden.

Molecular – House Doctor /Lampemesteren.dk

Justerbare stænger og messingdetaljer, meget velegnet til dæmpbare dekorative pærer.

Molecular – House Doctor /Lampemesteren.dk

Ballroom molecule

Fra DesignByUs kommer en lækker og lavbygget lysekrone / glas vedhæng med håndblæst glaskugler og håndmalte detaljer. Lampen leveres i forskellige farver, så du kan kombinere den med din interiørstil.

Ballroom Molecule /Lampemesteren.dk

Alle de fantastiske farver er gode til at bryde sammen eller skabe kontraster i et ellers ensfarvet interiør.

Ballroom Molecule /Lampemesteren.dk

Retroinspireret lysekrone – Explosion fra Madam Stoltz

Fantastisk lysekrone i dejlig retro / sputnik-stil fra Madam Stoltz – Lysekronen kommer i glanspoleret gylden messing og bliver en blikfang i det rum, hvor den hænger.

Explosion – Retro lysekrone / Kitchentime.dk

Gross

Fra By Rydens kommer glaslampen Gross.
Denne findes i to varianter, en rund og en aflang lampe. Disse er sat sammen med snesevis af kugler i et smukt «rav» eller champagnefarvet glas.

Gross – By Rydens / Nordicnest.dk
Gross – By Rydens / Nordicnest.dk

Med 32+ glaskugler i ravfarvet glas er “Gross” en smuk lampe, der passer til de fleste interiørstilarter og værelser.

Gross – By Rydens / Nordicnest.dk

Molekyl

Molecule – Aneta / Homeroom.dk

Stilfuld loftslampe lavet af metal- og glaskupler fra Aneta

La Lollona

La Lollona – Slamp / Lampemesteren.dk

La Lollona er en stor og eksklusiv lysekrone fra italiensk Slamp. Denne lysekrone er perfekt til store værelser, stuer eller lobbyer på hoteller eller restauranter.

La Lollona – Slamp / Lampemesteren.dk

La Lollona henter inspiration fra den spændende og farverige glamour og divas fra 50’erne, med sin store størrelse, smukke farver og detaljer, denne lysekrone vil forbløffe og imponere.

MOLLY MARAIS

6-arm lysekrone i en lækker-sort farve med mange detaljer og klare krystaller, se lampen og andre størrelser på Lampeguru.dk

Molly Marais /Lampeguru

Manola – Moderne og ren

Manola / Lampemesteren

Manola er en lækker lysekrone fra danske Herstal med et moderne præg. Lampen skaber en dejlig varm atmosfære i det rum, den bruges af dens mange lyskilder.

Manola kommer i flere farver og størrelser – Bedst sælger i øjeblikket er versionen i guld med 12 lyskilder, se den her på Lampemesteren .

Manola / Lampemesteren

2097 – Moderne lysekrone fra Flos

2097 blev designet af Gino Sarfatti til Flos og er internationalt kendt for sit modernistiske design. 2097 er en af ​​de mest populære lysekroner hos Lampemesteren i øjeblikket.

Lysekronen i 2097 findes i to versioner, en stor version med 50 pærer eller en lidt mindre version med 30 pærer.

Splendor

Meget sensationelt og elegant loftslampe. Splendor består af 15 glaskugler omkring en rund ramme af højglansmetal. Det vil bestemt stjæle opmærksomheden i rummet.

Splendor – højglansloftlampe med 15 glaskugler fra By Rydens / Nordicnest.dk
Splendor – højglansloftlampe med 15 glaskugler fra By Rydens / Nordicnest.dk

Franklin fra Menu

Franklin fra Menu er en minimalistisk lampe, der sætter lyskilderne i fokus. Det blev oprindeligt designet til at sammensætte flere forskellige pærer i den samme lampe på en unik måde, derfor er det fuldt ud muligt at være kreativ og eksperimentere med pærer i forskellige størrelser og former, hvis du ønsker det.

Lampen findes i flere farver, se hele udvalget på Lampemesteren.no

Franklin har justerbare grene, så du kan tilpasse det til dit værelse og få det som du ønsker det.

Mesh fra Luceplan

En virkelig unik lysekrone fra Luceplan. Meshet er sammensat af en serie LED-dioder, der danner et lysende gitter, der hænger fra loftet. Denne findes i flere størrelser, som du kan se mere om på Lampemesteren.dk

Harakiri er en elegant lysekrone fra Design by us, der skaber et smukt lys i store værelser, stue eller indgang. Lysekronen har et moderne og fantastisk design og kommer i farverne sort eller guld.

Harakiri lysekrone sort / Andlight
Harakiri lysekrone guld / Andlight