Hopp til innholdet

Gulvlamper: En allsidig og dekorativ belysning for ethvert hjem

Gulvlamper er en tidløs og alsidig belysningsløsning, der tilbyder både funktionalitet og stil. Disse lysarmaturer giver ikke kun et behageligt og varmt lys i rummet, men fungerer også som et dekorativt element, der kan give rummet karakter og personlighed. Med et væld af designs og materialer at vælge imellem, kan du nemt finde den perfekte gulvlampe, der passer til både din egen smag og dit hjems interiør.

Siden 1950’erne har franske Jieldé skabt smuk belysning med et industrielt præg. Lamperne henter meget af deres inspiration fra traditionelle franske industri- og kontorlamper med bevægelige led og store brede lampeskærme, der giver godt lys.

Jieldé industri og traditionelle lamper /Lampegiganten.dk
Jieldé industri og traditionelle lamper /Lampegiganten.dk
Jieldé industri og traditionelle lamper /Lampegiganten.dk

Indret dit hjem med den smukke Timberline lampe fra danske Gubi . Denne nordisk design inspirerede gulvlampe med smukke buede trædetaljer, støbejernsfod og plisseret lampeskærm vil ikke kun se flot ud, men den vil også skabe en mere dynamisk lagdelt belysning i stuen.

Elegant design med buede, organiske linjer – Timberline fra Gubi /Nordicnest.dk
Nordisk rent design, der skaber behagelig spotbelysning i stuen – Timberline fra Gubi /Nordicnest.dk

Akari fra Vitra er en populær gulvlampe designet af japansk-amerikanske Isamu Noguchi og har hentet meget inspiration fra traditionelle rispapirlamper. Med en tynd lampeskærm af rispapir får du et blødt, varmt og hyggeligt lys, der spreder sig rundt i hele rummet.

Akari gulvlampe med rispapirskærm /Lampemesteren.dk

Nantwin fra Lindby har et stilrent udseende med en lille gulvplade, der gør den nem at placere rundt i hjemmet. Gulvlampens store lampeskærm kan dæmpes med en integreret lysdæmper, mens den lille læselampe kan tændes/slukkes individuelt.

Nantwin gulvlampe i stilren design fra Lindby /Lampegiganten.dk

Denne stilfulde Akile gulvlampe fra Kare Design er designet som et fint træ med flotte blade. Gulvlampen er lavet af lamineret stål, og fremstår både yndefuld og spændende med sit varme lys.

KARE DESIGN Akile gulvlampe – guld stål /BOBOonline.dk

KARE DESIGN Bello Sette gulvlampe – Elegant messing gulvlampe med 7 runde glaskupler.

KARE DESIGN Bello Sette gulvlampe /BOBOonline.dk

Cosiness er en ny gulvlampe fra det franske mærke Market Set – Gulvlampen har en elegant bund af tyk, hvid marmor, der holder lampen stabilt på plads. Gulvlampen har en lang bue og en delikat cylindrisk/konisk formet stofskærm lavet af bomuldsbouclé, der spreder lyset på en blød måde.

Cosiness buet gulvlampe med marmorfod og stor stofskærm /Lampegiganten.dk

Barre XL fra Ebb&Flow er en farverig serie af gulvlamper fyldt med mønstre og farver. Her kan du se gulvlampen i Chennai med en Fuchsia farvet stofskærm, der virkelig «popper» ud fra resten af ​​interiøret. Perfekt, hvis du gerne vil skabe lidt mere livlig belysning i dit hjem.

Barre XL med Chennai skærm i Fuchsia farve /Lampegiganten.dk

Hashira fra Menu er en ny og smuk serie af lamper, der bruger enkle og naturlige materialer kombineret med et stilrent og tidløst design. Lamperne har en træramme og en tynd hørlampeskærm, der lyser naturligt op, når lampen er tændt. Resultatet er en serie af lamper, der skaber et jævnt og blændfrit lys, fuld af varme og karakter.

Hashira fra Menu /Nordicnest.dk

PH80 fra Louis Poulsen er en kendt og tidløs designklassiker, der kan spore sin oprindelse tilbage til de første PH-lamper designet i 1920’erne. PH80 gulvlampen blev skabt i 1974 for at fejre seriens skabers 80 års fødselsdag og har alle de smukke linjer og praktiske funktioner, der gør PH lamper unikke og populære.

PH80 – Ikonisk gulvlampe fra Louis Poulsen /Lampemesteren.dk
KARE DESIGN Flexible Mokka Cinque gulvlampe – multifarvet stof og stål /BOBOonline.dk

Ocean fra danske Dyberg Larsen har et charmerende retro-look, der kombinerer klassiske farver og former fra 60’erne & 70’erne i et legende design, der skaber liv og lys i rummet. Lampens justerbare skærm kan vippes i den retning du har brug for, hvilket gør den ideel som læselampe i sofahjørnet, i børne- eller soveværelset.

Ocean retro gulvlampe /Lampemesteren.dk

Grain fra Herstal er en stilfuld nyhed, der kommer i moderne matsort metal og rene, bløde linjer. Gulvlampen har opal-hvide diffusorer, der spreder lyset op og ned og har en perforeret lampeskærm med mange små huller, hvilket også gør, at metalskærmen slipper noget lys ud sidelæns.

Grain fra Herstal /Lampemesteren.dk

Gulvlamper kommer i forskellige designs og stilarter, fra klassisk og minimalistisk til moderne og industrielle. En klassisk gulvlampe, ofte kendt som læselampe, har en justerbar arm og hoved, så du nemt kan rette lyset derhen, hvor du ønsker det. Denne type lampe er ideel til steder, hvor du har brug for direkte belysning, for eksempel ved siden af ​​en lænestol eller sofa til læsning eller håndarbejde.

Grain fra Herstal kommer også i en mindre udgave, der har et justerbart hoved – Dette er perfekt at placere ved siden af ​​en lænestol eller sofa som praktisk belysning.

Grain fra Herstal /Lampemesteren.dk

For dem, der foretrækker en mere moderne stil, findes der gulvlamper med slanke og enkle linjer, lavet af materialer som metal og glas. Disse lamper kan give et rum en følelse af elegance og sofistikering. Til gengæld giver industrielle gulvlamper, ofte lavet af grovere materialer som træ og jern, et groft og urbant udtryk, der passer godt ind i loftslejligheder og moderne interiør.

Floor F1 fra Antidark er en moderne og slank gulvlampe, der passer til den moderne og minimalistiske stil. Gulvlampen læner sig blidt frem, hvilket både giver et stilrent udtryk, men også skaber praktiske placeringsmuligheder.

F1 gulvlampe i moderne stil fra Antidark /Andlight.dk

DL12 fra Dyberg Larsen er en populær gulvlampe, der har et rent og elegant design. Lampen har en skrå lampeskærm, produceret på deres fabrik i Danmark. Gulvlampens skærm kan nemt vinkles, hvis du ønsker at justere læselyset. Med sit delikate og stilrene design passer denne gulvlampe ind i stuen, gangen og soveværelset. Lampen er ellers slank og fylder lidt.

DL12 Gulvlampe fra Dyberg Larsen /Lampemesteren.dk

Oslo  fra det norske  Northern  er en populær designgulvlampe med en elegant uplight lampeskærm, der skaber et dekorativt lys i hjemmet. Gulvlampen har elegante og slanke ben, der kommer i sort metal og andre eksklusive materialer såsom gylden messing.

Oslo Wood fra Northern /Nordicnest.dk

Fra Finske Secto kommer denne håndlavede og eksklusive gulvlampe i finsk birk, malet med sorte striber og sort top, mens den bibeholder noget af sit originale og gyldne træ.

Secto 4210 /Andlight.dk

En anden populær stilart er den skulpturelle gulvlampe, der fungerer som et kunstværk i sig selv. Disse lamper kan være store og iøjnefaldende og skabe et dramatisk omdrejningspunkt i rummet. Skulpturelle gulvlamper kan komme i forskellige former og størrelser, fra organiske og buede former til geometriske og kubistiske designs.’

Sitting Man er en unik og moderne gulvlampe, der fungerer som et dekorativt element i hjemmet. Bestående af geometriske former minder dette om omridset af en siddende mand og er designet af Kristian Sofus Hansen & Tommy Hyldah. Gulvlampen er en dekorativ lysskulptur med en lysende glaskugle placeret i midten af ​​en spiralform og er lavet af finkornet fiberbeton.

Sitting Man gulvlampe fra 101 Copenhagen /Lampemesteren.dk

Handvärk Studio  er en spændende og anderledes gulvlampe inspireret af foto- og studiebelysning. Lampen kommer i helt sort eller en kombination af sort og messing.

Handvärk Studio /Andlight.dk

Gulvlamper fås også i forskellige materialer lige fra metal og træ til plast og glas. Materialevalget påvirker både lampens udseende og kvalitet. For eksempel giver lamper af messing eller bronze en varm og klassisk atmosfære, mens krom og stål giver en mere moderne og industriel stil.

Pearl fra 101 Copenhagen er en smuk og vintage-inspireret gulvlampe, der har hentet meget inspiration fra gamle lanterner i sit design. Lampen har en smuk skærm af perforeret messing, der kan drejes for at skabe lys, hvor du vil, mens den opalhvide glaskuppel skaber et blødt lys. Lampeskærmen er monteret på en elegant metalramme, som giver lampen en vis lethed.

Pearl fra 101 Copenhagen /Lampemesteren.dk
Pearl fra 101 Copenhagen /Lampemesteren.dk
Matin 500 fra HAY /Lampemesteren.dk

Tom Rossau er en britisk designer, der har skabt mange smukke lamper af træ og metal. Hans lamper bruger ofte lameller, der drejer og drejer i dekorative former for at skabe anderledes lysspil. Det går igen i hans TR7 gulvlamper, som består af tynde lameller af birkefiner, der snoer sig i en «8-figur» og skaber lyspunkter over og under.

Disse moderne trælamper er perfekte til dem, der ønsker naturlige og neutrale lamper i et moderne design. Læs gerne mere om smukke trælamper.

TR7 gulvlampe i træ fra Tom Rossau /Andlight.dk
TR7 gulvlampe i træ fra Tom Rossau /Andlight.dk

HerzBlut  er en tysk lampeproducent fra den traditionelle og landlige region Sauerland i Westfalen. Regionens store, tætte skove har inspireret HerzBluts design, som gerne inkorporerer lokalt FSC-certificeret træ i sin produktion og lamper. Disse smukke lamper har en moderne finish, men er samtidig rustikke og traditionelle på mange måder. Lamperne er derfor nemme at placere i et hjem eller sommerhus med både en moderne eller en mere traditionel stil.

Herzblut laver en fantastisk buet gulvlampe med en håndlavet stilk af buet eg, som så bæres op i en tynd sort metalstang, der holder en rund og traditionel lampeskærm af hvid bomuld op. Kombinationen af ​​mørkt træ med sit smukke træmønster og bomuldsskærmen skaber en elegant gulvlampe, der passer lige så godt ind i hjemmet som i kabinen.

HerzBlut buet gulvlampe – Håndlavet /Lampegiganten.dk

Når du vælger en gulvlampe, er det vigtigt at overveje lyskilden. LED-lys er energieffektive og har en lang levetid, hvilket gør dem til et miljøvenligt og omkostningseffektivt valg. Pærer med varmt hvidt lys giver en hyggelig og indbydende atmosfære, mens køligt hvidt lys er bedre egnet til arbejdsområder og opgaver, der kræver fokus.

Singapour  er en elegant serie af orientalsk og asiatisk inspirerede lamper til hjemmet. Disse charmerende lamper er ofte lavet i en kombination af naturlige og traditionelle materialer som hør, rattan og bambus, og skaber et varmt og dejligt lys i hjemmet. Perfekt til dem, der gerne vil kombinere det stilfulde med det naturlige.

Singapour gulvlampe /Lampegiganten.dk

Gräshoppa fra Gubi blev produceret første gang i 1947 og er en fantastisk gulvlampe at placere i et hjem, hvor du ønsker unik gulvbelysning. Gräshoppa gulvlampen vippes bagud, hvilket giver indtryk af, at lampen på en eller anden måde er i live og forfølger sit bytte. Som et af Grossmans mest ikoniske designs har den autentiske lampe en aflang konisk skærm, der roterer for at rette lyset derhen, hvor det er nødvendigt.

Gräshoppa fra Gubi /Nordicnest.dk
Gräshoppa fra Gubi /Nordicnest.dk

Gulvlamper giver en æstetisk og funktionel tilføjelse til ethvert hjem. Uanset om du ønsker et ekstra lyspunkt i stuen, en læselampe ved siden af ​​sengen eller en iøjnefaldende skulpturel lampe som et kunstnerisk udtryk, så findes der en gulvlampe, der passer til alle behov og præferencer.

Læs gerne mere om smuk belysning og gulvlamper, læs blandt andet Batteridrevne lamper – Smukke lamper med batteri til dekoration og fest, Belysning i stuen | Tip og inspiration og Trælamper til hus – Smukke og naturlige lamper i træ.