Hopp til innholdet

Art Deco-møbler, belysning og interiør: Få Art-Deco-stil i dit hjem

Art Deco var en moderne designretning inden for arkitektur og design, der varede fra de tidlige 1920’ere til omkring 1940. Art Deco bruger ofte moderne former med strømlinjer og geometri, symmetri og gentagelse af elementer.

Solspejl fra Homeroom.dk

Art deco hentede en masse inspiration fra bauhaus, art nouveau og kubisme, så der er mange ligheder mellem disse forskellige stilarter, men art deco skiller sig ud mere, når man bruger feminine figurer, dyr, løv og solstråler.

Trinløs Deco / Artfinder

Botanica er en smuk, vintage lysekrone med en række detaljer i art-deco stil. Lysekrone, der passer perfekt over et spisebord eller hænger som et blikfang i rummet. Den smukke lysekrone i stål, færdig i guld, er en rigtig iøjnefaldende i rummet og bringer straks atmosfære gennem den varme farve.

Botanica er en lekker, vintage art-deco lysekrone /Lampeoglys.dk

Art deco bordlampe messing med opalglas er en rigtig cool, retro blikfang i dit soveværelse eller i stuen.En rigtig fin bordlampe til soveværelse, entre og stue. Lampen skaber et blødt og atmosfærisk lys. Monter gerne en lysdæmper på ledningen, hvis du ønsker et ekstra flot lys.

Art Deco bordlampe med opalglas /Lampeoglys.dk

Hawaii fra BePureHome er en fascinerende smuk loftslampe med overlappende jernstrå i antik messing. Lampens unikke form og dets overlappende design giver et smukt lys, der spreder sig gennem svævefly og oplyser skærmen med et varmt og hyggeligt lys. Perfekt som dekorativ belysning over et bord.

Hawaii – Jernlampe i antik messingfinish / Homeroom.dk

Atom fra BePureHome er en fantastisk loftslampe i et strålende design fuld af detaljer, der skaber et smukt lys. Lampen er lavet af jern med en antik messingfinish og består af palmeblade, der er indsat i forskellige dybder og i forskellige størrelser, og som skaber en glitrende varm og legende belysning.

Atom fra hollandsk BePureHome / Homeroom.dk
Atom fra hollandsk BePureHome / Homeroom.dk

Soleil fra Globen Lighting er en meget dekorativ bordlampe med designinspiration hentet fra Art-deco stil og klassiske solspejle, der var store i popularitet i 1920’erne. Soleil har en central opal glaskuppel med fremspringende arme af gylden messing og bliver en smuk og dekorativ blikfang, der er perfekt til at bruge som dekorativ belysning rundt i hele hjemmet.

Soleil – Globen Lighting / Nordicnest.dk

Flair fra Dutchbone er en smuk og retro lænestol med frynser og blødt stof. Fremragende som et dekorativt og afslappende møbel i stuen.

Dutchbone – Flair Loungestol /Unoliving.dk
Dutchbone – Flair Loungestol /Unoliving.dk

Tynell Collection 5321  fra GUBI henter inspiration fra Art Deco-perioden i sin nye konceptbordslampe, Tynell 5321. Den dekorative, men samtidig funktionelle lampeskærm i form af en havskal, kaster et varmt lys ned og ind i rummet.

Tynell Collection 5321 fra GUBI / Andlight
Tynell Collection 5321 fra GUBI / Andlight

Den dekorative og store skærm på Quento gulvlampe er besat med firkantede perlemorsskiver og har buede stænger, der stikker ud fra det runde element i midten af ​​lampeskærmen, hvilket skaber en dynamisk fornemmelse.

Quento – Dekorativ gulvlampe med mange detaljer /Lampegiganten

Gentagelse af geometriske former med stor brug af symmetri er en stor del af art deco-stilen.

Chrysler akrylmaleri / Artfinder

Den ikoniske spir i Chrysler-bygningen designet af William Van Alen i New York citeres ofte som selve definitionen på art deco-inspireret arkitektur.


Winnipeg retro stol fra Homeroom

Spirit Nordal er et stort spejl i en smuk kombination af art-deco og industrielt design. Spejlet er skabt af det danske Nordal og har en ramme af jern med sort finish.

De firkantede detaljer gør Spirit spejlet moderne, og skaber en ekstra dimension. Det er derfor lige så dekorativt som det er anvendeligt. Spejlet er oplagt at bruge i entreen eller i soveværelset,

Nordal – Spirit Spejl – Svart /Unoliving.dk
Woood Bo Loungestol – Art Deco Velour /Unoliving.dk

Art deco-inspireret reol i smukt design fra det dygtige, danske brand Nordal. Denne reol har en flot oval form. Rammen er lavet i jern med flot gyldent finish, mens de fem niveau hylder alle er lavet i sort glas. Tilsammen skaber de to materialer et eksklusivt udseende møbel, som vil passe ind i mange indretninger.

Nordal – Reol Oval m. sorte glashylder /Unoliving.dk
Flamina bordlampe / lampegiganten.dk

Statuer af kvinder var et almindeligt element i moderne art-deco lamper og indretning. Her kombineret med glassmalerier i typisk moderne geometrisk stil.

Zeus Unleashed Oljemaleri / Artfinder
Flip The Rainbow Tæppe /Unoliving.dk

Raining Circle tæppe i bordeaux og hvid fra WOUD designet af Rikke Malling. Det dekorative Raining Circle tæppe er inspireret af Art Deco-stilen kombineret med 1970’ernes materialer, former og farver. Tæppet er lavet i det fineste uld fra New Zealand og Indien og kan anvendes som grafisk gulvudsmykning i de fleste rum.

WOUD – Raining Tæppe – hvid/bordeaux /Unoliving.dk

Orbit – Art Deco væg- og bordlampe

Indendørs belysningslamper var et hit i begyndelsen af ​​1900’erne, hvor den svenske globusbelysning genforener os med Art-Deco-stilen i den dejlige lampe designet af Tess Palm.

Orbit væglamper / homeroom
Orbit Bordlampe / Homeroom

Palm – HK Living

Skulptureret gylden messinglampe i form af et palmetræ

Gwynn gylden krystal vedhængslampe

Dekorativt loftslampe, hvor typiske art-deco-former er tilbage i designet. Lavet med store mousserende krystaller.

Savoy High – Triumphant bordlampe

Dette billede mangler alt-tekst;  dets filnavn er b-28-680x1024.jpg
Savoy High Modern Art Deco / Homeroom

Art Deco lysestage

Palm er en lækker og retro art deco-inspireret lysestage fra 1920’erne, som du kan placere på bordet, skænken eller på bordet.

Læs mere om Retro lænestole til stue og hjem, Rustikke lamper og belysning, Vintage & Retro møbler eller Retro & Vintage lamper i gammel stil.