Hopp til innholdet

Retro lænestole til stue og hjem – Tips til interiør

lenestol i retro design

Nyd en bog, eller læn dig tilbage for at slappe af i disse smukke, retroinspirerede lænestole i tidløst design og materialer.

Retrobølgen ser ikke ud til at vende rundt med det første, og mange designhuse henter tegninger og tidligere udløbne møbler for at relancere dem. Her kan du se nogle gode lænestole i retrofarver og stil.

HAGA Wales lænestol – vintage brun mikrofiber stof /boboonline.dk

Flair fra Dutchbone er en smuk og retro lænestol med frynser og blødt stof. Fremragende som et dekorativt og afslappende møbel i stuen.

Dutchbone – Flair Loungestol /Unoliving.dk
Dutchbone – Flair Loungestol /Unoliving.dk
Laforma Passo /Unoliving.dk

Den lækre Country Side hvilestol, du ser her, er lavet af tyske KARE Design, der bestemt ikke går på kompromis med hverken kvalitet eller design, og det kan man i den grad også se på denne lækre stol. 

Country side – Kare /boboonline.dk

Country Side hvilestolen er lavet af blødt og eksklusivt læder, der er lavet af koskind, der er med til at gøre det rigtig komfortabelt at sidde i stolen. Noget andet, der i den grad også øger komforten, er de lækre armlæn. 

Orissa er en dejlig retro lænestol med en dejlig 70’ers charme. Stolen har dybe klæbende knapper i ryggen og en kantkant omkring stolens nederste kant. Ud over dets flotte udseende har Orissa også fantastisk siddekomfort.

Orissa / Jotex.dk
Chili Øreklapstol m. Skammel /Unoliving.dk
Woood Bo Loungestol – Art Deco Velour /Unoliving.dk

Nordal Lounge stol findes i fire forskellige farver med dekorative messingben, der minder om elementer fra de tidlige 1900-tallet art-deco og art-novau stilarter.

Lounge – Nordal / Nordlyhome.dk
Lounge – Nordal / Nordlyhome.dk

Grace from Nordal er en hyldest til farverig indretning og den dejlige Art-Deco-stil, hvor geometriske mønstre var en vigtig del af stilen. Som en dekorativ lænestol vil Grace helt sikkert fange din opmærksomhed og skabe en livlig interiørstil med en dejlig retro og vintage fornemmelse.

Grace – Nordal / Nordlyhome.dk
Boom Lænestol, Dusty pink Velour /Unoliving.dk

50’erne design og tidløs klassiker, der ser ud til at komme direkte fra en moderne og ældre lobby i lobbyen. Hollandsk Carousel kombinerer gammel elegance med høj komfort i denne fantastiske lænestol, som også kommer i lysegrå.

Carousel / Unoliving.dk

Bar fra Dutchbone fanger opmærksomheden og er et iøjnefaldende designelement i stuen. Stangen findes i 5 forskellige farver, hvilket gør den fremragende til brug som kontrastelement i interiøret.

Læn dig tilbage i denne meget behagelige stol – vælg mellem blødt fløjl, tekstil eller klassisk læder.

Bar – Dutchbone / Unoliving.dk
Bar – Dutchbone / Unoliving.dk
Bar – Dutchbone / Unoliving.dk
Bar – Dutchbone / Unoliving.dk

Vogue- serien fra BePureHome bringer retro mønstre, farver og velkendt stil tilbage med sin store stoleserie. Vogue findes i flere farverige mønstre.

Vogue – Bepurehome / Unoliving.dk
Vogue – Bepurehome / Unoliving.dk

Valor er en dejlig klassisk lænestol med øreprop af blødt og lækkert fløjl i en retro, gammeldags stil med synlig træstruktur.

Valor Earplug Stol / Jotex.dk

Læs mere? Få inspiration til belysning i stuen, eller se gode kommoder og skænke til gangen eller stuen.

Flip The Rainbow Tæppe /Unoliving.dk

Raining Circle tæppe i bordeaux og hvid fra WOUD designet af Rikke Malling. Det dekorative Raining Circle tæppe er inspireret af Art Deco-stilen kombineret med 1970’ernes materialer, former og farver. Tæppet er lavet i det fineste uld fra New Zealand og Indien og kan anvendes som grafisk gulvudsmykning i de fleste rum.

WOUD – Raining Tæppe – hvid/bordeaux /Unoliving.dk

Here Comes the Sun – Spred nogle sjove med denne designklassiker fra 1970’erne, designet af franske Bertrand Balas.

Here Comes the Sun – DCW (1970) / Lampemesteren.dk
Here Comes the Sun – DCW (1970) / Lampemesteren.dk

Her kommer sollegetøjet med indirekte lys og kommer i to farver, flere størrelser og med hvidt eller kobber inde.

Here Comes the Sun – DCW (1970) / Lampemesteren.dk