Hopp til innholdet

Retro & Vintage lamper i gammel stil – Med moderne twist

Smukke lamper i gammel retrostil fra mange lampeproducenter i Skandinavien og Europa.
Det er vanskeligt at definere hvad der er retro & vintage, det kommer lidt anderledes ud for det øje der ser. Definitionen på retro er en efterligning af en mode fra den nære fortid, og derfor ser jeg efter lamper, der indeholder nogle af disse funktioner.

Soleil – Flot starburst pendel med guldfarvede rør fra Markslöjd /Lampegiganten.dk
Soleil – Flot starburst pendel med guldfarvede rør fra Markslöjd /Lampegiganten.dk

Siden 1950’erne har franske Jieldé skabt smuk belysning med et industrielt præg. Lamperne henter meget af deres inspiration fra traditionelle franske industri- og kontorlamper med bevægelige led og store brede lampeskærme, der giver godt lys.

jielde industri og traditionelle lamper /Lampegiganten.dk
jielde industri og traditionelle lamper /Lampegiganten.dk
jielde industri og traditionelle lamper /Lampegiganten.dk
jielde industri og traditionelle lamper /Lampegiganten.dk
jielde industri og traditionelle lamper /Lampegiganten.dk

Oluce Zanuso er en designklassiker fra 1965, der har vundet mange designpriser gennem årene og nu har oplevet en nyvundet popularitet blandt dem, der elsker ægte retro-design og tidløse klassikere. Italiensk Oluce har lavet Zanuso-lampen med en stor halvkugleformet lampeskærm, der er fastgjort med en lang, buet metalarm.

Oluce Zanuso – Designklassiker fra 1965 / Lampegiganten.dk
Oluce Zanuso – Designklassiker fra 1965 / Lampegiganten.dk

Oi Soi Oi silk lampeskærm model Pumpin. Smuk lampe af kit-farvet silke med sorte kontrast bånd.

Oi Soi Oi Pumpkin Silk lampeskærm /Trendbazaar.dk

Gubi Satellite Medium. Anderledes og hyggelig pendel designet af Mathieu Matégot i 1953. Nu i produktion hos danske Gubi.

Gubi Satellite Medium /Trendbazaar.dk

Plivello er en retroinspireret pendel og lysekrone fra Le Klint, der blev designet i 2022 til Le Klints 80 års jubilæum i 2023. Lampen har hentet inspiration fra de klassiske og glamourøse gulvlysekroner i art-deco stil og er håndfoldet af papir af deres fabrik i Odense, Danmark.

Plivello fra Le Klint – Håndbakke af papir /Lampemesteren.se

Plivello-lamperne kommer i en række størrelser og også i flerfarvede gulvlamper med dekorative, tynde ringe af gyldenfarvet aluminium. Lamperne er imponerende og skaber et smukt sart lys, samtidig med at de holder en lav vægt og kan derfor hænges op uden yderligere hensyn.

Plivello er perfekt, hvis du søger at skabe en luksuriøs stil i dit hjem, sommerhus eller til restauranter og hoteller. Perfekt til rum med højt til loftet.

Plivello fra Le Klint – Inspireret af klassiske lysekroner /Lampemesteren.se
Plivello fra Le Klint – Fås i flere størrelser og farver /Lampemesteren.se

Botanica er en smuk, vintage lysekrone med en række detaljer i art-deco stil. Lysekrone, der passer perfekt over et spisebord eller hænger som et blikfang i rummet. Den smukke lysekrone i stål, færdig i guld, er en rigtig iøjnefaldende i rummet og bringer straks atmosfære gennem den varme farve.

Botanica er en lekker, vintage art-deco lysekrone /Lampeoglys.dk

Giuseppe lysekronen har et stilrent design, der passer fint ind i landlige og romantiske rammer. Med sine fine stoflampeskærme vil denne lysekrone kaste et varmt og behageligt lys.Denne robuste lysekrone har en hvid / creme stålramme med en elegant rund finish og inkluderer 8 taupe-farvede lampeskærme.

Giuseppe – Antik og landlig lysekrone /Lampeoglys.dk

Le Klint 306 Bordlampe / Væglampe er en klassiker designet af Kaare Klint i 1945. Denne lampe kan bruges både som en væglampe eller en bordlampe, da monteringer til begge dele er inkluderet. Skærmen og designet har en tidløs fornemmelse og har en traditionel og klassisk lampeskærm, der er håndfoldet på Le Klints fabrik i Danmark.

Fantastisk at bruge som en væg- og bordlampe i et soveværelse, der ligger på en skænk eller ved skrivebordet.

Klassisk og retro lampe fra Le Klint / Lampemesteren.dk

Bank lampe bordlampe fra Karlskrona Lampfabrik har udseendet af en traditionel og gammeldags bibliotek lampe med en metal stativ og en afrundet, vinklet skygge af grønt glas. Bordlampen er fantastisk til at skabe en vintage og retro-følelse i belysningen og passer perfekt som en læselampe ved et sidebord eller på skrivebordet.

Bordlampen skaber et retro-inspireret look i hjemmet og bliver en iøjnefaldende detalje på skrivebordet eller skænken. Takket være det rettet, men samtidig bløde lys, er banklampen både velegnet som en arbejdslampe og atmosfærisk spotbelysning. Fås også i forniklet sølvfarve.

Banklampe fra Karlskrona Lampfabrik / Nordicnest.dk
Fuhrhome Nice Loftslampe /BoBoOnline.dk

Fra 70’erne jordfarver og runde former, til 80’erne stærke farver og overdådighed, endnu længere tilbage i tiden.

TATO Anita Bordlampe / Andlight.dk

Kaiser Idell med sin Bauhaus-inspirerede designstil fås nu i en ny og smuk farve, let grå. Denne subtile, matte farve skaber en stor kontrast til den gyldne lampearm i buet messing og passer samtidig godt ind i moderne vægfarver i mat stil.
Elegant både som skrivebords- og soveværelseslampe, men den kan også bruges som en smuk dekorativ lampe på et sidebord ved siden af ​​lænestolen eller i gangen og indgangen.

Kaiser Idell – Easy Grey /Lampemesteren.dk

Hawaii fra BePureHome er en fascinerende smuk loftslampe med overlappende jernstrå i antik messing. Lampens unikke form og dets overlappende design giver et smukt lys, der spreder sig gennem svævefly og oplyser skærmen med et varmt og hyggeligt lys. Perfekt som dekorativ belysning over et bord.

Hawaii – Jernlampe i antik messingfinish / Homeroom.dk

Atom fra BePureHome er en fantastisk loftslampe i et strålende design fuld af detaljer, der skaber et smukt lys. Lampen er lavet af jern med en antik messingfinish og består af palmeblade, der er indsat i forskellige dybder og i forskellige størrelser, og som skaber en glitrende varm og legende belysning.

Atom fra hollandsk BePureHome / Homeroom.dk
Atom fra hollandsk BePureHome / Homeroom.dk

Soleil fra Globen Lighting er en meget dekorativ bordlampe med designinspiration hentet fra Art-deco stil og klassiske solspejle, der var store i popularitet i 1920’erne. Soleil har en central opal glaskuppel med fremspringende arme af gylden messing og bliver en smuk og dekorativ blikfang, der er perfekt til at bruge som dekorativ belysning rundt i hele hjemmet.

Soleil – Globen Lighting / Nordicnest.dk

SC8 fra & Tradition er designet af Space Copenhagen og er en moderne lampe, der kombinerer traditionelle elementer fra vintage fabrikslamper til et stilfuldt og stilfuldt design, der passer smukt ind som elegant belysning i både den moderne interiørstil og i en vintage-stil.

SC8 fra & Tradition / Nordicnest.dk
SC8 fra & Tradition / Nordicnest.dk

Designet er inspireret af de gammeldags gadebelysning, du kan finde langs molerne i København, og gør sig fremragende over et større spisebord, hvor det spreder et varmt og behageligt lys, når det tændes.

Belle Epoque har et elegant, antikt look takket være den matte overflade, antik messing og silke matte skærme. Det bløde lys er meget behageligt. Både gæster og beboere føler sig godt tilpas i det indbydende, varme lys. En smuk lampe i klassisk stil.

Belle Epoque – Cremasco /Lampegiganten.dk
Belle Epoque – Cremasco /Lampegiganten.dk

De eksklusive lamper fra Cremasco fremstilles for hånd i Italien. Materialerne er omhyggeligt udvalgt for enestående kvalitet.

Belle Epoque – Cremasco /Lampegiganten.dk
Belle Epoque – Cremasco /Lampegiganten.dk

Professor Wagenfelds bordlampe fra 1924 er et stykke tysk industriel designhistorie i den klassiske tyske Bauhaus-stil . Denne elegante bordlampe har en karakteristisk halvkugleformet lampeskærm af mundblæst opalglas, en fin kant i forniklet metal, der strækker sig ind i stangen og den runde glasfodplade.

Professor Wagenfelds – teknolumener / Lampegiganten.dk

Gubis smukke Multi-Lite- serie har været et symbol på funktionelt og smukt dansk design siden 1974 og er en af ​​de mest populære og efterspurgte lamper fra denne designer.
Multi-lite består af halvcirkelformede kugler, der omgiver lyskilden og tillader individuel justering, så du kan ændre både udseendet og det lysbillede, denne smukke lampe skaber.

Multi Lite – Gubi / Andlight.dk

Multi-lite findes i flere farver såvel som bordlampe og gulvlampe.

Multi Lite – Gubi / Andlight.dk
Chic Antique /Nordlyhome.dk

Tynell Collection trækker linjer og inspiration fra den overdådige art-deco og art-nouveau periode i begyndelsen af ​​1900’erne. Denne udsøgte bordlampe med dets naturinspirerede design skaber et dejligt og varmt lys. Se flere art-deco lamper .

Tynell Collection 5321 fra GUBI / Andlight
Tynell Collection 5321 fra GUBI / Andlight
Smukke silke lamper – Oi Soi Oi /trendbazaar.dk

Belt Round loftlampe – Dejlig og klassisk loftslampe i retro 60’ers design.

Belt Round loftlampe /Boboonline.dk

Saloon Flower er den legende og sjove lampe for dem der kan lide en gammeldags og farverig «bedstemor stil» på lamperne i huset. Saloon Flower består af en serie farverige lampeskærme med et smukt retro blomster mønster hængende i en klynge.

Blomster Saloon / Lampegiganten

House Doctor har en spændende ny serie af lamper i antikt design og stil, inklusive bordlamperne Umbra og Desk . 
Dette er bordlamper med et ru, industrialiseret udseende og en smuk patineret overflade i jern.

Desk Antikk – House Doctor / Nordlyhome.dk
Umbra dekorativ lampe – Antik fra House Doctor / Nordlyhome.dk

Kaiser Idell 6631 optrådte først i 1936 og blev designet af den tyske lampefabrikant Gebr. Kaiser & Co. I næsten 85 år har denne udsøgte bordlampe været selve symbolet på ædel tysk design, fremragende materialevalg og præcist håndværk. 

Kaiser Idell 6631 / Andlight
Kaiser Idell 6631 / Andlight

Clava Dine fra Danish Umage er inspireret af 70’erne tendenser og farvepalet med dekorative perforeringer, der udsender lys i et dekorativt mønster.

Clava Dine – Umage /Lampemesteren
Clava Dine – Umage /Lampemesteren

Coolicon har været et britisk ikon siden 1933 og hænger stadig stolt i Churchills krigsrum, som det også har gjort i værksteder, fabrikker og gårdbygninger i næsten 90 år. Læs mere om coolicon-lamperne .

Coolicon Pendant Lights – Håndlavet og håndmalet / Lampemesteren.dk

A1965 blev designet af Paavo Tynell i 1948 og har en eksklusiv stil med rene, bløde former og dens karakteristiske fjerdragt, der ofte findes på vintage designlamper.

A1965 – Gubi / Lampemesteren

Velour – Funky og lækker retro-lampe med velourfunktioner fra Interstil, denne er sikker på at tiltrække venner og besøgende opmærksomhed.

Lampen hylder den lækre 70’erne med sin bløde form – og endnu blødere overflade! Find den ønskede farve på Lampeguru.dk

Velour lampe fra Interstil / Lampeguru
Smuk keramisk bordlampe med tulipanmotiv / Lampegiganten

Here Comes the Sun – Designklassiker fra 1970’erne fra den franske Bertrand Balas, der fandt inspiration fra favoritfloden Garonne til at skabe denne smukke designlampe med dens bløde former og indirekte belysning.

Her kommer solen – DCW (1970) / Lampemesteren
Her kommer solen – DCW (1970) / Lampemesteren

Her kommer solen i et blødt og behageligt lys og kommer i to farver, flere størrelser og med hvidt eller kobber inde.

Her kommer solen – DCW (1970) / Lampemesteren

Petite maskine – lavet for hånd

Inspireret af det populære design i 1930’erne er Petite Machine-lamper et oplagt valg, hvis du vil have en stilfuld, retro-stil i hjemmet. Lamperne fås i flere bløde farver og som væg-, gulv- og bordlamper.

Lille maskine Gulvlampe «Messing» / Lampemesteren
Petite Machine Væglampe / Lampemesteren
Lille maskine Bordlampe / Lampemesteren

Gammeldags Retro fabrikslampe

Dejlig gammeldags lampe med slidte og ujævne former, som om den har været udsat for slid i årevis.

Patina turkis – Retro lampe / Nordlyhome.dk
Fabrikslampe Vintage Hvid / Nordlyhome.dk

Mint grønt retro væglampe

Fantastisk og rund retroinspireret væglampe i myntgrøn fra IB Laursen, flot som læselampe eller som vægdekoration. Gammeldags zigzagmønstret ledning. Fås også i hvidt .

Retro Mint grøn væglampe / Nordlyhome.dk

PH Lamperne

Faktisk designet i 30’erne (som fortæller noget om hvor tidløst dette design er) af Poul Henningsen, disse ph-lamper er fremstillet i spundet aluminium og med en lakeret indvendig, der giver et blødt lysspredning. Skærmene er placeret, så du får en 100% lysfri lys.

Ph Lamperne i røde og blå toner / Lampemesteren
PH 3 1/2 pendler / Lampemesteren
PH 5 & 3 1/2 pendler / Lampemesteren

PH lamper kommer i mange forskellige retro farver og varierende størrelser og designs.

Tiffany frugt

Tiffany Fruit / Lampegiganten.dk
Det kommer også som en langbordsmodel /Lampegiganten.dk

Dejligt vintage og antikt look! Lampen er inspireret af klassiske vintage loftlamper, der i dag kun ser på serier og uden tvivl vil bringe meget glæde uanset hvor den hænger

Bubble – Nordal

Bobler / Unoliving.dk

Vintage / Retro væglampe i bobleformet glas og messing fra Nordal.
Det giver varm og atmosfærisk belysning, pæren kan udskiftes med en traditionel edison-pære for ekstra elegance.

Frans fra Globen

Frynser er tilbage med tilladelse fra den svenske Globen.
Frans er en ny lampeserie med kobberstrimler og frynser i sort / hvid tekstiler, der oser af eksklusivitet og elegance.

Frans – Globen / Homeroom
Frans – Globen / Homeroom
Frans – Globen / Homeroom

Leeds

Retro lampe med en industriel fornemmelse fra svensk PR-Home.

Rustik loftslampe med en rå sølvfølelse, der passer ind i landlige interiørstilarter.

Leeds Råsølv /Homeroom.dk

Alexis

Fingre og blødt fløjl i smuk symbiose – Brug for at sige så meget mere?

Alexis bordlampe fra Homeroom

Når du nævner antikke lamper med retro-charme, slipper du ikke for de franske Lampe Gras-lamper . Oprindeligt blev lamperne lanceret i de tidlige 1900’ere for at forbedre arbejdsvilkårene for franske industriarbejdere, siden disse ikoniske lamper er blevet kendt og efterspurgt for deres rustikke og tilpasningsdygtige design med sin lange historie.

Den originale Lamp Grass N206 / Andlight
Se alle lamper på lamperne på Andlight.dk

Grace fra Globen

Elegant lampeserie med opale glas nuancer, blank messing i næsten guldfarver og buede former. Grace from Globen Lighting henter inspiration fra Hollywood-villaer i midten af ​​70’erne og luksushoteller.

Grace – Globen /Homeroom
Grace – Globen /Homeroom

Grace leveres i en lang række bordlamper, væglamper og loftslamper. Se hele lampeserien på Homeroom (fås også i forkromet udgave)

Grace – Globen /Homeroom

Swing fra House Doctor er en smuk væglampe med et innovativt og smukt look i messing. Væglampens lette form er skabt med asymmetriske og skæve linjer Det giver væglampen et dekorativt og spændende look. Lampen er lavet af messingbelagt jern. 

Swing – House Doctor /Nordlyhome.dk

Living Elegant – Gulvlampe

Gulvlampe i et klassisk og tidløst design med et moderne twist, fordi lampeskærmen kan placeres helt op til en bagvæg, hvilket gør lampen let at placere i hjemmet.

Højkvalitets Menzel, produceret i Europa med hånddekoreret detaljer, inklusive guldblad håndlavet for at give et smukt let leg.

Living gulvlampe /Lampegiganten

Lamella

Fra Le Klint kommer Lamella , en serie lamper i klassisk design – med et moderne twist. Det har smukke buede kurver og lameller, der giver et behageligt lys med varierende lysstyrke.

Lamella – Le Klint / Lampemesteren
Lamella – Le Klint / Lampemesteren

Lamella passer godt til spisebordet, køkkenet eller i indgangspartiet.


Belid Covetto – Elegant retro, produceret i Sverige. / Lampeguru
Belid Covetto – Elegant retro, produceret i Sverige. / Lampeguru

Megatwo

Danske Le Klint har foldet lamper og lampeskærme i Odense siden 1900-tallet og har skabt en række klassikere undervejs.

Papirmaterialet og den unikke krølle giver et smukt lys spil og skygger i krølene. Dette skaber en livlig – og tidløs lampeklassiker.

Megatwo fra Le Klint / Lampemesteren
Megatwo fra Le Klint / Lampemesteren

Doowop

Denne lampe blev designet i 1950’erne til det danske søforsvar og prydede de fleste kantiner og fællesfaciliteter i mange årtier. Doo-Wop er nu relanceret, klar til at tage nye områder med det smukke retro design.

Doo Wop – Louis Poulsen / Lampemesteren
Doo Wop kobber / Lampemesteren
Doo Wop – Louis Poulsen / Lampemesteren

Primus

Primus er designet i midten af ​​1980’erne af svensk Belid og er senere blevet en klassiker omkring mange køkkenøer, spiseborde og ved siden af ​​sofaer og kontorplader. Du kan justere højden på pendellampen via håndtaget.

Primus – Belid / Lampemesteren
Primus – Belid / Lampemesteren
Primus kommer i mange smukke farver, her oxidgrå , men også i sort og messing / Lampemesteren

Valencia

Valencia fra Belid er en smuk og retroinspireret lampe med smukke buede former. Det har hentet inspiration fra hængende drueklaser – og de buede skærme giver et lys uden lys.

Valencia – Belid / Homeroom.dk

Cirque

Med smukke retrofarver og striber kombineret med den legende form på karrusel og balloner har Louis Poulsen skabt Cirque.

En dejlig pendellys-serie i tonede farver og bløde former – en retroinspireret ny klassiker til hjemmet. Se alle farverne på Lampemesteren.

Cirque fra Louis Poulsen / Lampemesteren
Cirque fra Louis Poulsen / Lampemesteren