Hopp til innholdet

Rustikke lamper og belysning

Lamper og belysning i rustik stil beskrives ofte som enkle og grove, men samtidig slående smukke. Naturlige materialer som rå træ, sten og metal dominerer lamper med en rustik fornemmelse. Den vigtigste filosofi bag belysning i rustikt design er enkel. Designet skal være funktionelt, men ru i kanterne og upoleret.

Big Fellow – Antik glas og jern bordlampe / Nordicnest.dk

Boston fra House Doctor er en dekorativ pendel med et rustikt og industrielt look. Lampen er fremstillet af oxideret jern, aluminium og glas med en elegant og unik patina, der giver et gammelt look.Robuste materialer og tykke befæstigelser understreger den industrielle stil.

Boston industriel pendel fra House Doctor / Nordicnest.dk
Boston industriel pendel fra House Doctor / Nordicnest.dk

Siden 1950’erne har franske Jieldé skabt smuk belysning med et industrielt præg. Lamperne henter meget af deres inspiration fra traditionelle franske industri- og kontorlamper med bevægelige led og store brede lampeskærme, der giver godt lys.

jielde industri og traditionelle lamper /Lampegiganten.dk
jielde industri og traditionelle lamper /Lampegiganten.dk
jielde industri og traditionelle lamper /Lampegiganten.dk
jielde industri og traditionelle lamper /Lampegiganten.dk
jielde industri og traditionelle lamper /Lampegiganten.dk

Akola by House Doctor er en ru og rustik loftslampe lavet af ubehandlet aluminium med et groft og industrielt look. Lampen kommer i flere længder og farver og er fin alene, eller hængende sammen i forskellige højder.

Akola – House Doctor / Nordicnest.dk

Franske Lampe Gras startede i begyndelsen af ​​1900-tallet som praktisk og ergonomisk belysning til den voksende klasse af kontor- og fabriksarbejdere. Deres ikoniske stil med fokus på praktiske løsninger og industrilignende design har holdt deres lamper populære i over 100 år, og vintagelamper bliver ofte bortauktioneret for høje summer på samlermarkedet.

Lampe Gras er perfekt som belysning over en køkkenø eller et langbord, og passer lige så godt ind i den moderne skandinaviske stil, som en rustik eller industriel indretningsstil.

Les Acrobates fra Lampe Gras /Lampemesteren.dk
Lampe Gras til køkken /Lampemesteren.dk

Ønsker du en anden stil af Lampe Gras lamper, kan du nemt udskifte lampeskærmen med en rund glaskuppel i opal-hvidt glas, der skaber et hyggeligt og varmt lys, der ikke blænder.

Skift udseende på lamperne ved at udskifte skærmen med en glaskuppel /Lampemesteren.dk

Fenomen er en elegant glaslampe fra svenske Konsthantverk med rustikke elementer af rå messing, der med tiden vil udvikle en vidunderlig og unik patina. Den gyldne rå messing er kombineret med en mundblæst lampeskærm af klart eller sodet glas og kommer i tre størrelser og former, der kan hænge pænt alene, men over et spisebord eller sofabord vil det være en perfekt kombination, hvis de hænges i forskellige højder.

Fenomen fra Konsthantverk over et spisebord / Andlight.dk

Konsthantverk er en lille lampeproducent fra Tyringe i Sverige, hvor de har håndlavede unikke lamper i over 90 år. Deres lamper har ofte et strejf af rustik og industriel, hvor glas kombineres med råmetal.

Fenomen kommer i klart eller sodet glas / Andlight.dk

Svep fra Konsthantverk er en stor, rund loftslampe med et interessant rustikt og industrielt look. Den udvendige ramme af råjern eller messing har en smuk patina og oxidation, der giver et unikt og spændende look, perfekt til dig, der leder efter en loftslampe eller loft til et landligt hjem eller til dig, der simpelthen leder efter noget unikt og rustikt .

Svep loftslampe i rustik stil fra Konsthantverk / Lampemesteren.dk

Konsthantverk er en lille lampeproducent med base i Tyringe i Sverige. Her har de i 90 år produceret lamper på deres egen fabrik, hvor der ofte bruges håndlavede detaljer og ru materialer.

Cintia er en fantastisk træbjælkelampe med rustikke elementer af tykke reb, snoet stofsnor og stærke stålbeslag, der omgiver træbjælken. Passer perfekt som loftsbelysning i en lejlighed, sommerhus eller hjem, hvor du ønsker en landlig, lidt industriel og rustik indretning.

Cintia hængelampe i træ og stål / Lampegiganten.dk

Wallpipe lysekronen er en ru og rå lysekrone med en base af oxideret kobber, der med sin patina og rustne områder vil være en lysekrone og lampe, der tiltrækker opmærksomhed og sætter stemningen. For dem af jer, der ønsker en atmosfære af industri og rustik, vil denne lysekrone være et fantastisk blikfang i interiøret.

Vægrør lysekrone med oxideret kobber / Lampemesteren.dk
Vægrør rustik væglampe / Lampemesteren.dk

Walker væglampe fra danske Menu er en del af Tribeca-serien, designet af Søren Rose Studio. Lampeserien består af en blanding af lamper, der alle er inspireret af 1930’ernes glamour i New York. Walker er en enkel og stilfuld væglampe af messing, stål og opalglas, der kan drejes i alle retninger.

Walker væglampe fra Menu / Nordicnest.dk

Megafon fra Konsthantverk er en spektakulær loftslampe og lysekrone af bedste kvalitet fra Konsthantverk, designet af Jesper Ståhl. Megafon-lysekronen er lavet af ægte rå messing, der håndrulles og samles i hånden på fabrikken i Tyringe, Sverige. Denne stilfulde lysekrone med sin unikke og rustikke charme ser godt ud over et spisebord eller over stuebordet.

Håndvalset af rå messing /Lampemesteren.dk
Grov og rustik messinglampe, der til sidst vil udvikle en smuk patina /Lampemesteren.dk

Lampen skaber en stemningsfuld glød præcis der, hvor du har brug for det, over sofabordet eller køkkenbordet, arbejdsbordet eller soveværelset, kun fantasien sætter grænser.

Triplet er en ny og spændende gulvlampe med tre lampeskærme i klar rustik og industriel stil fra BePureHome. Lampen har en fantastisk overflade og finish i antik messing.

Triplet gulvlampe – antik messing / Homeroom.dk

House Doctor har en spændende ny serie af lamper i antikt design og stil, inklusive bordlamperne Umbra og Desk . 
Dette er bordlamper med et ru, industrialiseret udseende og en smuk patineret overflade i jern.

Desk Antikk – House Doctor / Nordlyhome.dk
Umbra dekorativ lampe – Antik fra House Doctor / Nordlyhome.dk

Hawaii fra BePureHome er en fascinerende smuk loftslampe med overlappende jernstrå i antik messing. Lampens unikke form og dets overlappende design giver et smukt lys, der spreder sig gennem svævefly og oplyser skærmen med et varmt og hyggeligt lys. Perfekt som dekorativ belysning over et bord.

Hawaii – Jernlampe i antik messingfinish / Homeroom.dk

Atom fra BePureHome er en fantastisk loftslampe i et strålende design fuld af detaljer, der skaber et smukt lys. Lampen er lavet af jern med en antik messingfinish og består af palmeblade, der er indsat i forskellige dybder og i forskellige størrelser, og som skaber en glitrende varm og legende belysning.

Atom fra hollandsk BePureHome / Homeroom.dk
Atom fra hollandsk BePureHome / Homeroom.dk

Cebu lamperne fra PR Home er håndflettet i Filippinerne på den traditionelle måde og lavet af lampakanay. En type plante, der har en smuk og ru overflade. Cebu er derfor smuk som en dekorativ lampe til alle typer indvendige stilarter, moderne såvel som rustikke. Cebu fås i flere størrelser og kan kombineres sammen eller hænges alene, ude såvel som indeni (under et tag).

Cebu fra PR Home over køkkenø / Nordicnest.dk
Cebu – Fantastisk både ude og inde – Pr Home / Nordicnest.dk
Cebu – Fantastisk både ude og inde – Pr Home / Nordicnest.dk

Jamina er en fantastisk rustik serie lamper fra Lindby med et ru design og ru detaljer. Her blandes jern og træ sammen for at skabe smukke lamper med et ru, rustikt udseende.

Jamina – Rustikke lamper fra Lindby /Lampegiganten.dk
Bowl – industriel pendel i messing fra House Doctor / Lampemesteren.dk
Bowl – industriel pendel i Gunmetal fra House Doctor / Lampemesteren.dk

SC8 fra & Tradition er designet af Space Copenhagen og er en moderne lampe, der kombinerer traditionelle elementer fra vintage fabrikslamper til et stilfuldt og stilfuldt design, der passer smukt ind som elegant belysning i både den moderne interiørstil og i en vintage-stil.

SC8 fra & Tradition / Nordicnest.dk
SC8 fra & Tradition / Nordicnest.dk

Designet er inspireret af de gammeldags gadebelysning, du kan finde langs molerne i København, og gør sig fremragende over et større spisebord, hvor det spreder et varmt og behageligt lys, når det tændes.

Dek fra Zuiver er en rustik og ru pendel med industrielle detaljer i metal og læder. Vedhængslampen kommer i tre farver og to størrelser og vil være fantastisk at bruge både som et kontrastelement eller til at fremhæve indretningen i hjemmet.

Dek fra Zuiver /Unoliving.dk
Dek fra Zuiver /Unoliving.dk

De smukke og rå lamper fra svensk kunst og håndværk er perfekte, hvis du vil have en rustik inspireret belysning i dit hjem, café eller butik. Håndværk står bag en række imponerende design, nogle af den seneste vintage, mens andre har været klassikere siden 1926.

Konsthantverk – Rustikke pendellamper / Andlight.dk
Konsthantverk / Andlight.dk
Konsthantverk / Andlight.dk
Konsthantverk / Andlight.dk
Konsthantverk / Andlight.dk
Upptown / Homeroom.dk
Upptown / Homeroom.dk

Esther er en dejlig gulvlampe i metal med en tekstil lampeskærm, men det er de store plader af akacietræ, der får fokus. Hver acacia træplade har sit eget unikke fibermønster og sin unikke skygge

Esther / Homeroom.dk

Pisa – Lysekrone af top kvalitet fra Fischer & Honsel. Landlig stil giver et rustikt præg og en hyggelig atmosfære i enhver stue.

Pisa – FH / Lampegiganten
Dundee – Eglo / Lampegiganten.dk

Skærmen på Ahrendale består af et jerngitter, der er afskærmet omkring de ravfarvede teksturlamper . Glasstrukturen giver også et meget behageligt lys.

Ahrendale / Lampegiganten
Ahrendale / Lampegiganten

Townsend med sine egeformede vedhæng har et råt og ru udseende, som med de rigtige lyspærer skaber en fortryllende atmosfære og et hyggeligt lys.

Townshend – Med 6 lyskilder / Lampegiganten.dk
Eglo Townshend Rustik bordlampe / Lampeguru.dk

Townshend leveres nu også i en cool metalvariant, der minder om en rusten stålbjælke, hvilket skaber et elegant industrielt look. Flere ledninger er tæt viklet omkring bjælken og åbnes i seks lyskilder

Townshend – Taglampe af metal / Lampegiganten.dk
Townshend – Rustikke væglamper / Lampegiganten.dk

Cleveland er en vidunderlig stor loftslampe, der henter inspiration fra det industrielle. Af blankt metal med mange smukke detaljer.

Cleveland / Homeroom.dk

Stor, rustik og vintage industrielampe, der henter inspiration fra klassiske fransk-industrielle lamper.

Vintage industrilampe / BOBOonline.dk
Nielsen Light Garage Pendel / Lampeguru

Radio Væglampen har et rustikt udseende med åbent og enkelt design, der omslutter pæren. Lampen er inspireret af de industrielle elektriske apparater fra det foregående 20. århundrede og med lyskildens placering og metalnet oprettes et fascinerende spil med lys og skygger.

Radio – Watt A Lamp / Lampemesteren.dk

Job Væglampen fra Frandsen i Matt Black er inspireret af den klassiske arkitektlampe og er en yderst funktionel lampe. Med den fleksible arm kan lampen trækkes ud af væggen, perfekt til soveværelser eller køkkener.

Job – Frandsen /Lampemesteren.dk
Rustic Master – Eglo / Lampegiganten.dk

Ferre er en dejlig, rund loftslampe med rustfarvet lampeunderlag og champagnefarvet glas i alabaster-look fra Lindby.

Ferre – Lindby / Lampegiganten.dk

Bikkel er en industriel pendel fra Steinhauer, der findes i mange varianter, herunder en utraditionel industriel lampe med en glasskærm. Bikkel-lamperne har ellers en autentisk stil og er fulde af detaljer, der skaber et vintage-look – perfekt til dig, der ønsker den industrielle stil i belysningen.

Bikkel fra Steinhauer / Lampegiganten.dk
Bikkel fra Steinhauer / Lampegiganten.dk

Eiffel- lampen fra Frama imponerer med sin enkle og ukomplicerede form. Eiffelen er lavet af rå, vokset metal og har et rustikt industrielt look over det. Leveres også som væglampe.

Eiffel – Frama / Andlight.dk
Eiffel – Frama / Andlight.dk
Eiffel – Frama / Andlight.dk

Grundlagt af Luca Liberali og Maurizio Navone i 2010, har RestartMilano  ønsket at gøre historisk italiensk design relevant igen siden starten. 

Væglampe fra RestartMilano / Andlight.dk

SC7 fra & Tradition er en stilfuld belysningsserie med lamper i elegant retro og rustik charme. Designet består af enkle elementer med en opal glasskærm eller farvet og patineret metal og med synlige fastgørelsespunkter.

SC7 – &Tradition /Lampemesteren.dk

Alaska er en vidunderlig og rustik lampeserie fra Scan Lamps. Vintage ledninger, metal og ubehandlet træ skaber smuk og dekorativ belysning.

Alaska – Scan lamps / Homeroom.dk
Alaska – Scan lamps / Homeroom.dk

Sybille er en lækker serie lamper og belysning i en rustik landstedstil, hvor detaljer i smedejern og frostet glas går tilbage.

Sybille – Rustic Manor / Lampegiganten.dk
Sybille – Rustic Manor / Lampegiganten.dk

Denne fine bordlampe har en moderne metalfinish og et klassisk design med en industriel fornemmelse. Denne seje kommer fra det vidunderlige danske designmærke Ib Laursen og er fantastisk på både skrivebordet og på sengen.

Bordlampe – IB Laursen /Nordlyhome.dk
Bordlampe – IB Laursen /Nordlyhome.dk

Liberty Bell er en ru og rustik trælampe, der indeholder en række smukke detaljer.

Liberty Bell / Lampegiganten.dk
Liberty Bell / Lampegiganten.dk
Karlstad – Aneta /Homeroom.dk

Braided fra Ferm Living er nogle smukke og delikate flettede lamper af rattan, der er perfekte, hvis du vil have en lampe med blød belysning i soveværelset eller over et bord. Lamperne er designet af Ferm Living og skaber et blødt og fint lys, hvor tusindvis af lysstråler finder vej gennem den håndflettede rattan og skaber en smuk lyseffekt. Læs mere om lamper til soveværelser.

Flettede rottinglamper – Ferm Living / Lampemesteren.dk

Se også vores interiør- og designtips , f.eks. Interiør til sommerhus eller havemøbler i bambus .