Hopp til innholdet

Vindueslamper – Dekorative lamper og pendellamper til vinduer

Gør det pænt og hyggeligt i stuen med nogle dekorative lamper til vinduet . Uanset om du vil dekorere med en bordlampe i vindueskarmen eller et hængende vinduespendel, kan du finde inspiration og tip i vores blog. Oplev spændende og smuk vinduesbelysning til dit hjem og din lejlighed, se de gode nyheder – eller ældre klassikere.

Design bordlampe sort med ravgult glas – Qara /Lampeoglys.dk
  • Hvis du vil hænge tæt på vinduet, skal du vælge vedhæng i mindre størrelse.
  • Tænk på blænding, prøv at finde lamper, der ikke gør det umuligt at se ud af vinduet, hvis det er vigtigt for dig.
  • Mål vindueskarmen, så du er sikker på, at enhver ny bordlampe passer foran vinduet.
  • Hvis det er højt mellem vindueskarmen og vinduet, kan du vælge en bordlampe, der har en højere fod.
  • Hvis du vælger skodder, kan du hænge flere i forskellige højder eller sprede ud langs vinduet.

Pendellampen Ardere med sin usædvanlige skærm af træfinerstrimler bliver hurtigt fokus i ethvert rum. Træet falmer ikke, selv når det udsættes for sollys, f.eks. når Ardere er placeret tæt på et vindue, fordi finerstrimlerne er beskyttet med en særlig UV-lak.

Lacrima fra italienske Vistosi er mundblæst af eksklusivt hvidt muranoglas med en lækker og lang dråbeform, der spreder lyset på en smuk og jævn måde. Det diffuse lys, der skabes, gør lamperne perfekte som dekorative elementer og blikfang i den moderne indretning. Kombiner dem gerne sammen for at skabe hængende lysskulpturer rundt i hjemmet, over trapper eller langs store vinduer.

Lacrima Glasspendel fra Vistosi /Lampegiganten.dk

Candlelight fra Le Klint
Le Klint har skabt to nye smukke bærbare lamper på batteri, der passer perfekt i både hus og sommerhus såvel som bådehuset, til terrassebordet eller i båden. Disse smukke genopladelige lanterner kommer i naturlig eg med et smukt træmønster eller i en moderne smuk sort variant. Med sin mundblæste glaskuppel, fine mønster og en «levende flamme» -effekt kan du skabe en hyggelig og atmosfærisk belysning på bordet og vindueskarmen.

Candlelight fra Le Klint / Lampemesteren.dk
Candlelight fra Le Klint / Lampemesteren.dk

Radiant fra Eva Solo er en moderne og smuk bordlampe i eg med bløde former, der kan bruges både indendørs og udendørs. Lampen har desuden indbygget batteri, så den kan bruges med eller uden ledning og nemt kan flyttes rundt i rummet eller bruges som borddekoration udendørs. Lampen kan dæmpes i tre niveauer via touch-funktion, så du kan justere lysniveauet for at få den rette atmosfære.

Radiant Oak fra Eva Solo med batteri / Nordicnest.dk
Radiant Oak fra Eva Solo / Nordicnest.dk
Radiant Smoked Oak fra Eva Solo / Nordicnest.dk

Snowball fra Spring Copenhagen er en smuk batteridrevet bordlampe, der oplades via USB på 3-4 timer, og som derefter kan tændes i op til 10 timer i træk. Perfekt som en dekorativ lampe ved vinduet, på et bord eller til brug som en bærbar dekorativ lampe udendørs, når det ikke regner. Snowball har en mundblæst glaskugle i opalt hvidt glas, der spreder lyset og en naturlig lampebund i lys birk.

Snowball – genopladelig bordlampe /Homeroom.dk
Snowball – genopladelig bordlampe /Homeroom.dk

Flowerpot VP3 by & Tradition er en klassiker af den berømte designer Verner Panton, der siden 1968 har tændt vinduer, sideborde og natborde med deres store lys. VP3 bruger geometriske former for at sprede lyset nedad i fine vinkler uden at blænde eller skabe blænding i vinduet, hvilket gør det til en smuk lampe at placere i vindueskarmen.

Flowerpot VP3 /Lampemesteren.dk
Flowerpot VP3 /Lampemesteren.dk

Muse fra Tala er en spændende og dekorativ trådløs bordlampe, som du nemt kan stille på et bord, i en vindueskarm eller tage med ud i haven som bordbelysning. Lampen er inspireret af gamle britiske lanterner og har et flot retro-look samtidig med, at den er fuld af moderne teknologi.

Med sit varme og behagelige varmedæmpede lys, der nemt justeres via dæmperknappen, er lampen perfekt som dekorativ havebelysning, eller som bord- og vindueslampe i sommerhus, hjem og café.

Muse fra Britiske Tala / Lampemesteren.dk

Med trådløs opladning, vandtæthed, stor batterikapacitet, der holder i 24 timer og varm-dæmpende funktion, har The Muse funktioner, der gør den attraktiv både som natbordslampe og vindueslampe, men også som havelampe til sensommeraftener.

IP44 og 24 timers batterilevetid / Lampemesteren.dk

Muse er en retro og smuk batterilampe, som du nemt kan tage med dig, hvor du vil have lidt lys og hygge. Du kan også lade den stå på ladepladen i vinduesrammen eller på kommoden. Warmdim lyset skaber et utrolig varmt og behageligt lys, der fjerner det meste af det blå lysspektrum, det er derfor også velegnet som aftenbelysning på natborde og i stuen.
Les gerne mer om Muse fra Tala.

Trådløs batterilampe med varmt og hyggeligt lunt lys / Lampemesteren.dk

Nobb- serien fra dansk Halo-design har et smukt klassisk glasmønster  , der passer perfekt hængende ved siden af ​​eller foran et vindue. Nobb-serien findes i mange størrelser, former og toner, der gør dem gode til at kombinere hinanden eller hænge dem sammen.

Nobb – Pendler fra Halo Design / Lampeguru
Kombiner flere loft-pendler sammen. Nobb – Halo Design / Lampeguru

Fra den svenske Belid kommer nu det populære Picasso vedhæng i en lidt mindre version, der er beregnet til at hænge ved vinduet. Picasso er en serie lamper, der bruger bløde buer til at skabe et blødt lys, der ikke smelter sammen med et smukt design.

Picasso – Ny vinduependel og bordlampe /Homeroom.dk

Miss K fra den danske producent Flos er en elegant mundblæst glaslampe, der let kan placeres i vindueskarmen, på et natbord eller et sidebord. Miss K kommer i mange friske farver ud over de populære farver sort eller gennemsigtig. Miss K har blandt andet vundet den prestigefyldte Red Dot Award.

Miss K – Flos /Andlight.dk
Miss K – Flos /Andlight.dk

Hvis du vil have et pendellampe hængende ved vinduet, er de vidunderlige Ballroom lamper fra Design By Us muligvis for dig. Ballroom vedhæng findes i to størrelser, hvor den mindste af dem egner sig pænt til at hænge et vindue, måske endda i kombination med det store?

Bland de farver, du bedst kan lide – Ballroom kommer i en række smukke farver og har et mundblæst glas og fine detaljer, inklusive en håndmalet ring rundt om glasskanten.

Ballroom – Design By Us / Lampemesteren.dk

Ballroom er blevet en populær lampe, og serien er også senere blevet udvidet til også at omfatte disse dejlige bordplader til høj fod, der også er velegnet som dekoration og lys i vinduet.

Ballroom bordlamper i mange farver / Lampemesteren.dk

Svenske Marksløjd har for nylig præsenteret sin nye bordlampe » Sober «, og vi troede, vi gerne kunne være i stand til at dekorere vindueskarmen til nogen, der er tilfreds med elegant belysning.
Sober har en elegant, tynd base af messing og en mønstret glasskygge, der kommer i to farver.

Sober bordlampe fra Markslöjd /Homeroom.dk

Den fantastiske Matin- serie fra Danske Hay klarer sig meget godt som dekorativ og farverig belysning i vindueskanten. Denne elegante bordlampe er en moderne fortolkning af et klassisk design, hvor den dekorative lampeskærm er fastgjort til en smal og tynd messingunderlag i en messingfinish.

Matin – Hay /Lampemesteren.dk
Matin – Hay /Lampemesteren.dk

Opret smukke refleksioner og et varmt lys med de elegante kobbervedhæng fra Tom Dixon hængende i vindueskarmen. Lamperne er lavet i en kompliceret vakuummetallisering, der gør det muligt for lamperne at reflektere resten af ​​rummet og skabe dybde, ellers lyser lamperne blødt og kaster det meste af lyset direkte nedad, hvilket ikke skaber blænding, når de for eksempel hænger i vindueskarmen.

Tom Dixon – Kobber /Lampemesteren.dk

Den legende Bird lampe fra italienske Seletti gøre pænt i både en bogreol eller i en vindueskarm. Placer den oven på nogle bøger, eller lad den holde pæren i næbben over vindueskarmen for en sjov og anderledes belysning.

Bird Lamp – Seletti / Lampemesteren.dk

Marset Bicoca er en spændende og bærbar bordlampe, der kører på batteri (eller du kan efterlade den i USB-kablet). Bicoca har enkle, retro-udseende linjer og et varmt lys, der kan tages og placeres uden en ledning i for eksempel vindueskarmen. Det interne batteri giver 100% lys i 5 timer, 50% i 10 timer og 20 timer til 25% baggrundsbelysning, praktisk hvis du ikke har en stikkontakt lige ved vinduet. 
Det kan også være en god ide at se nogle fantastiske batterilamper.

Marset Bicoca – Genopladelig USB-lampe /Lampemesteren.dk
Marset Bicoca – Genopladelig USB-lampe /Lampemesteren.dk

Kan du lide jazzy retro-stil, der aldrig går ud af mode? Så vil du elske Damn Fashionista! Disse smukke vedhæng og bordlamper er designet af Danish Design By Us og produceret af Watt A Lamp . De smukke riller og mønster i glasskyggen skaber et diffust og smukt lys, der skaber en dejlig belysning i vindueskarmen.

Damn Fashionista /  Lampeguru.dk

Hvis du på den anden side foretrækker den enkle og afslappede skandinaviske stil, foretrækker du måske disse dekorative vindues vedhæng i et rent design.

Ekman vinduelampe /Homeroom.dk

Anni fra tyske Fischer & Honsel er en smuk og stilfuld bordplade med høj fod, der let kan stå i vindueskarmen, hvis du ønsker en landlig eller herlig stil. Anni har en dekorativ messinglampefod og en smuk firkantet tekstilskærm, der dæmper lyset.

Anni – Fischer & Honsel /Lampegiganten.dk

Læs mere om tip til, hvordan man skaber dejlig belysning i stuen, hvordan man får en praktisk og god køkkenbelysning eller opdag et smukt interiør i huset .