Hopp til innholdet

Væglampe til gang og entré – Inspiration for Lampe til hall

Væglampe i entre og entre er en god måde at skabe dekorativ og praktisk belysning på. Ikke alene vil en væglampe være forholdsvis nem at installere efterfølgende, den vil også være med til at skabe et behageligt «lyslag» i samspil med loft-, gulv- og bordlamper i rummet. Med en væglampe får du lyset i skulderhøjde, hvilket er ideelt specielt ved siden af ​​et spejl for at undgå lysskygger ned i ansigtet.

Her har vi samlet flere flotte væglamper, der er særdeles velegnede til montering i entre og entré fra en række anerkendte designere og producenter.

Regal fra svenske Belid er en stilfuld serie af lamper med et industrielt og rustikt præg, med lampeholdere af børstet messing eller matsort metal, der viser nøgne pærer. Det betyder også, at du nemt kan ændre udseendet på væglampen blot ved at udskifte pærerne. Vælg fx gammeldags edison-pærer med synlige glødetråde for en lidt mere industriel og gammeldags stil, eller vælg pærer med hvidt glas for at få mere blødhed og elegance i belysningen.

Regal XL væglampe i gang / Nordicnest.dk
Væglamper i rustik stil / Nordicnest.dk

Regal er en større serie af flotte væg- og loftlamper, der kan kombineres i hinanden i entre, soveværelse, badeværelse, stue og køkken. Alle lamperne er udsøgt produceret på Belids egen fabrik i Sverige.

Vælg mellem mat sort eller gylden messing / Nordicnest.dk
Regal væglampe fra Belid / Nordicnest.dk

Clava Up fra Umage er en meget smuk væglampe lavet i træ med tynde træsøjler, der udskilles fra midten og skaber et glødende smukt lysspil med et smukt mønster langs væggen. Lampen giver et smukt indirekte lys, der fungerer rigtig godt som en praktisk og diskret natlampe. Perfekt som et dekorativt blikfang i entre og entré for en smuk og naturlig følelse.

Clava Up væglampe fra Umage / Lampemesteren.dk
Clava Up væglampe fra Umage / Lampemesteren.dk

Tavola er en aflang egetræsvæglampe med flad form og forsænket belysning, der skaber et stilrent og moderne indirekte lys. Det gør Tavola til en dekorativ trælampe, der kan monteres i rum, hvor man ønsker moderne belysning, men samtidig med et naturligt udseende. Med sit blændfrie lys er lampen perfekt til montering i stuen, trappen, soveværelset eller gangen og er fantastisk som natlampe.

Tavola – Aflang eg væglampe med led /Lampegiganten.dk

Cycnus fra AYTM er en smuk og elegant væglampe, der med sin dekorative form skaber et unikt og smukt lysbillede i rummet. Fantastisk at bruge som dekorativ væglampe i stuen, trappen eller entre og entré.
Den karakteristiske skærm er inspireret af fuglens vinger, og giver hele serien et let og elegant udtryk. Navnet ‘Cycnus’ betyder ‘svane’ og er en hyldest til det majestætiske væsen.

Cycnus – AYTM / Lampemesteren.dk
Cycnus – AYTM / Lampemesteren.dk

Andrik er en praktisk og smuk væghylde med integreret lampe, der består af to flettede cirkler med hyldeplads nok til enkel indretning og et praktisk sted at stille tingene væk, når du kommer hjem fra arbejde og skole. Med sin blottede pære kan du nemt ændre lampens udseende ved at udskifte pæren, vælg for eksempel en hvid glaspære for at blødgøre belysningen.

Andrik væglampe rund med lys / Lampegiganten.dk

Lys indgangspartiet op på en blændfri måde med det smukke Aruba vægloft fra Globen Lighting . Lampen er lavet i naturrattan og skaber et blødt og blændfrit lys i entre og entré.

Aruba væglampe i naturrattan / Nordicnest.dk

Splendor fra By Rydens er en elegant og dekorativ væglampe med glaskupler i rav eller røget glas, der kan monteres både vandret eller lodret på en væg. En flot og dekorativ lampe, hvis du ønsker en lidt glamourøs belysning i entre og entré.

Splendor væglampe fra By Rydens / Nordicnest.dk
Splendor-væglampe i gang hos spejl / Nordicnest.dk

Rafaila har en stilren form, der passer nemt ind i den skandinaviske og moderne indretningsstil, væglampen har en afrundet form, der sidder tæt på væggen og lyser flot op til alle sider, men primært op og ned. Væglampen kommer også i en helt hvid udgave.

Rafaila væglampe med afrundet form / Lampegiganten.dk

Cono fra danske Woud er en stilren og moderne udgave af den klassiske læselampe, der sættes på en væg. Væglampen er fantastisk til at skabe spotbelysning i rummet og kan vinkles, hvor du har brug for lyset. Dette fungerer især godt, hvis du kombinerer væglampen med gulv- eller loftlampen i samme stil.

Cono fra Woud / Nordicnest.dk

Discouri fra italienske Artemide er ideel til dig, der gerne vil være lidt kreativ og sætte dit eget præg på belysningen i entre og entré. Disse glaskuppellamper kommer i flere størrelser og vil være gode at kombinere på væggen, eller placeres efter hinanden op langs det ene spejl i gangen.

Discouri fra Artemide – Placer dem som du ønsker / Lampemesteren.dk

Shelfie fra svenske Globen Lighting er en smart og praktisk væglampe med hylde, så du kan lægge dine nøgler og småting væk, pynte med planter og få lys. Hylden kommer i sort og hvid, og fås også i en aflang model, der også kan hænges på væggen. En god løsning til dig med mindre plads i indgangspartiet og som ønsker at udnytte arealet.

Shelfie væghylde med lys / Homeroom.dk

Le Klint 204 er en smuk og eksklusiv væglampe med en håndfoldet lampeskærm, der skaber et glødende smukt lys. Væglampen har en egebund, messingdetaljer og en håndfoldet plisseret skærm. Væglampen blev oprindeligt designet i 1957 og blev engang brugt i nobelprisvinderen og fysikeren Niels Bohrs æresbolig i København.

Le Klint 204 væglampe / Lampemesteren.dk

Post fra Muuto er en stilren og anderledes væglampe, der skaber en ny fortolkning af, hvordan en væglampe skal se ud. Post fastgøres nemt til væggen, hvor du ønsker det, mens du draperer ledningen med ledningsbeslaget. Denne enkle løsning inviterer til kreative placeringer at vælge imellem.

Post fra Muuto / Nordicnest.dk

Aruba lyser op som en sol i indgangspartiet og skaber et dekorativt skær i rummet. Med sin dekorative form og enkle montering kan denne nemt monteres i entre og entré, hvor du måske har brug for lidt ekstra lys. Denne kan sættes i en stikkontakt med det medfølgende kabel, eller den kan tilsluttes direkte, hvis du allerede har en stikkontakt. For den bedste effekt skal du vælge en pære, der har et ravfarvet glas.

Aruba væglampe fra By Rydens / Homeroom.dk
Aruba væglampe fra By Rydens / Homeroom.dk

AnnaLisa fra Lindby har et stilrent design med en traditionel lampeskærm af stof, fantastisk til enkel og behagelig belysning af entré og gang. Væglampen står tæt på væggen hvilket giver et moderne indtryk.

AnnaLisa væglampe med stofskærm / Lampegiganten.dk

Colby fra By Rydens er en stilren rund væglampe, der slipper lyset ud langs siderne og gennem de mange perforeringer i fronten. Væglampen udsender en passende mængde lys, så den fungerer rigtig godt som lysbelysning i entre og entre, også om natten.

Colby væglampe / Homeroom.dk

Tips. Som elektriker har jeg ofte installeret væglamper skjult for kunder, som ikke har vægpunkter i dag. Det gøres nemmest ved at finde en stikkontakt ned ad væggen, så finde ud af hvordan stolperne i væggen sidder og så fiske en ledning op fra stikkontakten til et nyt vægpunkt. På den måde kan du få et skjult vægpunkt til en væglampe uden synlig ledning ned langs væggen. Med en trådløs lysdæmper kan du nemt styre væglampen.

Oplev tips og inspiration om indretning og interiør i hjemmet, læs gerne mere Bænk til entre – Flotte bænke og opbevaringsbænke til entre og entré, Gulvlampe til stue – Ideer og inspiration til gulvlamper, Skænk og kommode til gangen og stuen – Inspiration og tip og Belysning til køkkenet – Dejlige lamper til køkkenet.