Hopp til innholdet

Gulvlampe til stue – Ideer og inspiration til gulvlamper, der passer perfekt ind i stuen

En gulvlampe i stuen er fantastisk til at skabe et omdrejningspunkt i indretningen, men også som et praktisk lys i hverdagen. Her er nogle af vores tips til flotte og praktiske gulvlamper i stuen, der både giver et praktisk hverdagslys, men også giver et element af indretning og stil i boligens styling.

Når du planlægger belysningen i boligen og stuen, er gulvlamper en vigtig del. Forestil dig, at lyset i hjemmet skal have flere lag, hvor både loftslamper, bordlamper, væg- og gulvlamper spiller en vigtig rolle. Vil du have flere tips og inspiration, har vi mange indlæg om netop det, se blandt andet tips til planlægning af belysning i stue.

Skandinavisk gulvlampe sort 5-lys – Facil Tube /Lampeoglys.dk

Indret dit hjem med den smukke Timberline lampe fra danske Gubi . Denne nordisk design inspirerede gulvlampe med smukke buede trædetaljer, støbejernsfod og plisseret lampeskærm vil ikke kun se flot ud, men den vil også skabe en mere dynamisk lagdelt belysning i stuen.

Elegant design med buede, organiske linjer – Timberline fra Gubi /Nordicnest.dk
Nordisk rent design, der skaber behagelig spotbelysning i stuen – Timberline fra Gubi /Nordicnest.dk

Siden 1950’erne har franske Jieldé skabt smuk belysning med et industrielt præg. Lamperne henter meget af deres inspiration fra traditionelle franske industri- og kontorlamper med bevægelige led og store brede lampeskærme, der giver godt lys.

Jieldé industri og traditionelle lamper /Lampegiganten.dk
Jieldé industri og traditionelle lamper /Lampegiganten.dk
Jieldé industri og traditionelle lamper /Lampegiganten.dk

Margin fra New Works er designet af John Ashbury og er en klassisk lampeserie af tekstil og stof med tidløst design og subtil brug af farver. Skærmen af ​​jordfarvet stof dæmper lyset og giver en blød, beroligende belysning i hjemmet.

Margin fra New Works – Bordlampe og gulvlampe i tekstil /Lampemesteren.dk

Denne stilfulde Akile gulvlampe fra Kare Design er designet som et fint træ med flotte blade. Gulvlampen er lavet af lamineret stål, og fremstår både yndefuld og spændende med sit varme lys.

KARE DESIGN Akile gulvlampe – guld stål /BOBOonline.dk

KARE DESIGN Bello Sette gulvlampe – Elegant messing gulvlampe med 7 runde glaskupler.

KARE DESIGN Bello Sette gulvlampe /BOBOonline.dk

Nantwin fra Lindby har et stilrent udseende med en lille gulvplade, der gør den nem at placere rundt i hjemmet. Gulvlampens store lampeskærm kan dæmpes med en integreret lysdæmper, mens den lille læselampe kan tændes/slukkes individuelt.

Nantwin gulvlampe i stilren design fra Lindby /Lampegiganten.dk

Cosiness er en ny gulvlampe fra det franske mærke Market Set – Gulvlampen har en elegant bund af tyk, hvid marmor, der holder lampen stabilt på plads. Gulvlampen har en lang bue og en delikat cylindrisk/konisk formet stofskærm lavet af bomuldsbouclé, der spreder lyset på en blød måde.

Cosiness buet gulvlampe med marmorfod og stor stofskærm /Lampegiganten.dk

Barre XL fra Ebb&Flow er en farverig serie af gulvlamper fyldt med mønstre og farver. Her kan du se gulvlampen i Chennai med en Fuchsia farvet stofskærm, der virkelig «popper» ud fra resten af ​​interiøret. Perfekt, hvis du gerne vil skabe lidt mere livlig belysning i dit hjem.

Barre XL med Chennai skærm i Fuchsia farve /Lampegiganten.dk

Singapore er en elegant serie af østlige og asiatisk inspirerede lamper til hjemmet. Disse charmerende lamper er ofte lavet i en kombination af naturlige og traditionelle materialer som hør, rattan og bambus, og skaber et varmt og smukt lys i hjemmet. Perfekt til dig, der gerne vil kombinere det stilrene med det naturlige.

Singapore gulvlampe / Lampegiganten.dk

PH80 fra Iconic Louis Poulsen er en anerkendt og tidløs designklassiker, der kan spore sine aner tilbage til de første PH-lamper, der blev designet i 1920’erne. PH80 gulvlampen blev skabt i 1974 for at fejre 80 års jubilæet for seriens skaber og besidder alle de smukke linjer og praktiske funktioner, der gør PH lamper unikke og populære.

PH80 – Ikonisk gulvlampe fra Louis Poulsen /Nordicnest.dk

Ved at bruge glas og metal i smarte geometriske former, spredes lyset på en jævn og blændfri måde, uanset hvor du befinder dig. Lamperne er derfor populære over spiseborde og i stuen, hvor lamperne skaber hygge og dekorerer hjemmet med deres ikoniske design.

PH80 – Ikonisk gulvlampe fra Louis Poulsen /Nordicnest.dk

Carronade fra Danske Le Klint er en smuk og tidløs stållampe med mange flotte detaljer i træ og messing, alle lavet i ægte håndværk. Carronade henter sin inspiration fra klassiske kanoner og fungerer fint som en dekorativ gulvlampe. Serien kommer også med pendler og bordlamper i samme stil.

Carronade – Le Klint / Lampemesteren.dk
Carronade – Le Klint / Lampemesteren.dk
Carronade gulvlampen kommer i to varianter – Le Klint / Lampemesteren.dk

Hashira fra Danske Menu er en ny og smuk serie af lamper, der bruger enkle og naturlige materialer kombineret med et stilrent og tidløst design. Lamperne har en træramme og en tynd hørstof-lampeskærm, der lyser naturligt op, når lampen er tændt. Resultatet er en serie af lamper, der skaber et jævnt og blændfrit lys, fuld af varme og karakter.

Hashira – Elegante stoflamper fra Menu /Nordicnest.dk
Hashira – Elegante stoflamper fra Menu /Nordicnest.dk

Multi-lite  har været en af ​​de mest populære designlamper fra Gubi siden 1972, og kommer i dag i syv forskellige farvekombinationer med gennemgående detaljer af messing og krom.

Gubi Multi-lite Gulvlampe /Andlight.dk

Marija er en stor og elegant moderne gulvlampe, der passer perfekt som dekorativ belysning i stuen. Lampen har moderne og stilrene former med buet sort metal og en gylden guldfarvet inderside, der er med til at skabe et varmt lys, der reflekteres ud i rummet.

Marija – Moderne LED gulvlampe med indirekte lys /Lampegiganten.dk

Med sit indirekte lys skaber Marija-lampen et blændfrit og jævnt lys, fantastisk når du ønsker en lampe, der skaber et fokuspunkt i interiøret.

Marija – Moderne LED gulvlampe med indirekte lys /Lampegiganten.dk

Hvis du har lidt gulvplads i dit hjem eller din lejlighed, eller blot ønsker en praktisk lampe, der kan placeres tæt på væggen i stuen, er denne Arretona hyldelampe måske noget for dig? Denne gulvlampe er designet som en praktisk væghylde og fylder meget lidt, samtidig med at den har praktiske hylder, hvor du kan placere bøger eller planter.

Arretona Gulvlampe med praktiske hylder / Lampegiganten.dk

Arretona har et stilrent antik look og passer fantastisk ind i alle indretningsstile, men måske især til dig, der kan lide noget retro og sjælfuldt.

Arretona Gulvlampe med praktiske hylder / Lampegiganten.dk

Finske  Secto Design  har specialiseret sig i lamper i træ, herunder disse smukke stållamper af finsk birk, der udover naturligt også kommer i en række flotte og moderne farver. I denne gulvlampe er lyskilden langt tilbagetrukket, hvilket skaber en flot effekt, når træstolperne lyses op.
Se gerne alle de smukke secto lamper.

Trægulvlampe fra Secto Design /Andlight.dk
Stålamper i træ fra Secto Design /Andlight.dk

Diablo  fra svenske Belid er en klassisk stållampe, der fylder lidt i rummet og derfor passer særligt godt i hjørner eller ved siden af ​​sofaen. Diablo gulvlampen kommer nu også i en række nye og moderne farvevarianter udover de klassiske og populære farver.

Diablo gulvlampe fra Belid /Lampemesteren.dk

Diablo skinner med et indirekte lys, så du undgår blænding, men i stedet får et behageligt og behageligt lysniveau. Der er derfor ikke noget i vejen for at placere denne gulvlampe ved siden af ​​tv-krogen.

Smukke detaljer – Håndlavet selv i Sverige /Lampemesteren.dk

Ruben er en åben og dekorativ gulvlampe, der giver et indbydende og smukt lys i stuen. Med sin åbne ramme af sort metal og synlige lyspunkter placeret i forskellige højder er denne gulvlampe ideel til at skabe et stemningsfuldt og flot lys midt i rummet eller placeret i et hjørne. Med sit relativt enkle og stilrene design kan du hurtigt ændre udseendet ved at skifte pærerne.

Ruben – Åben og dekorativ gulvlampe til stue / Lampegiganten.dk
Jaro gulvlampe med rattan lampeskærm /Lampegiganten.dk

Læs gerne mere om smuk belysning til stuen, eller opdag måske tips til belysning i køkkenet? Se også Flotte hylder til køkkenet – Til opbevaring og dekoration og Gulvlamper inspiration & tips – Flotte gulvlamper til stue, soveværelse og entré.