Hopp til innholdet

Trappelys – Inspiration og tip til trappebelysning

Med et trappelys kan du både få et godt og praktisk lys, der lyser op ad trappen om aftenen, men som også skaber et godt indtryk og en fantastisk atmosfære. Her gennemgår vi lamper og lys til installation i trapper, der giver både dekorativ og praktisk belysning af trapper.

Der er mange muligheder, når du vil have lys langs trappen, nogle synes det er smukkest med overflademonterede væglamper i et flot design, mens andre måske ønsker forsænkede trappelamper eller indirekte belysning via LED-strips. I trappen kan du derfor være meget fri til at vælge en belysningsmetode, der passer til resten af ​​hjemmet og den stil, du ønsker i hjemmet.

Liila fra Nuura – Elegant væglampe til overflademontering / Andlight.dk

Naturligvis kan du også kombinere traditionelle væglamper med moderne forsænket belysning nede ved støbningen eller sammen med lys, der er monteret under trapperne.

Deli 2 – Eksklusiv trappelys i sort / guld fra Light Point / Lampemesteren

Ginger er en moderne lampe fra Marset , som består af en række runde former, hvor den ydre forhøjning har skjult LED-belysning, der skinner et flot, indirekte lys tilbage mod bagpladen. Væglamperne (ikke træversionen) kan også monteres udendørs.

Ginger væglampe fra Marset i træ og metal /Lampemesteren.dk
Ginger væglampe fra Marset i træ og metal /Lampemesteren.dk
Gips profil til led-lister langs trapp / Lampegiganten.dk
EVN Led profiler til montering langs væg eller loft / Lampegiganten.dk
Her har jeg monteret en smal led profil til montering under rækværk, driver er placeret i rummet bagved trappen / MrPerfect.dk

Oyster-lampen fra danske Ferm Living er en spændende og innovativ væglampe, der er perfekt til dekorativ belysning, der hænger alene på en væg i gangen, stuen eller badeværelset. Les mere om Oyster lampen fra Ferm Living.

Oyster er en stor og aflang væglampe, perfekt som vægdekoration / Lampemesteren.dk

Tavola er en aflang egetræsvæglampe med flad form og forsænket belysning, der skaber et stilrent og moderne indirekte lys. Det gør Tavola til en dekorativ trælampe, der kan monteres i rum, hvor man ønsker moderne belysning, men samtidig med et naturligt udseende. Med sit blændfrie lys er lampen perfekt til montering i stuen, trappen, soveværelset eller gangen og er fantastisk som natlampe.

Tavola – Aflang eg væglampe med led /Lampegiganten.dk

Lion er en stilfuld væglampe, der skaber et fantastisk lysmønster og spreder det ud over væggen på en dekorativ måde. Brug væglampen sammen med en topspejlpære, så lyset spredes ud over væggen uden blænding. Dekorativ væglampe, der passer fint til trapper, i soveværelser eller i gangen og stuen.

Lion – Dekorativ væglampe /Homeroom.dk
Lion – Dekorativ væglampe /Homeroom.dk

Grazyna fra Lindby er en bevægelig og formbar væglampe, der består af en række runde former i sort og guld. Med en baglyskilde bliver denne lampe til en belyst vægdekoration, og væglampen er med sin indirekte belysning velegnet til dekorativ belysning i stuen, trappen og gangen.

Grazyna fra Lindby / Lampegiganten.dk

Indirekte belysning : En anden cool mulighed for et stilfuldt lys i trappen er at folde en tændrørsprofil ind skråt langs trappen og lade LED-strimlerne skinne ud over trappen. For dig, der ønsker en stram, diskret og moderne belysning af trappen, er dette en fantastisk måde at skabe et dekorativt og praktisk lys på.

Husk, at du har brug for plads til senere at montere en LED-driver, der vil være fri i luften til køling, f.eks. Træk et tomt rør til placering skjult inde i en garderobe eller i det næste rum.

R10-R profil til led strips langs en trapp / Lampegiganten.dk

Med ADP- profilen kan du montere indirekte belysning langs gulve, lofter eller i nicher i vægge og lofter. Dette gnistres ind langs kanten af ​​en gipsplade, og fugestrimlen kan senere indsættes i bunden af ​​profilen for at give et smukt indirekte lys.

ADP-profil til indirekte belysning / Lampegiganten.dk

Flex er en fleksibel profil til indirekte belysning og kan monteres langs runde kanter i loftet og væggen og giver en stilfuld lyseffekt.

Flex alu-profil til ledstrips / Lampegiganten.dk

Pordis fra Lucande er et tyndt og moderne trappested, der placeres langs trappen og lyser ned ad trappen. Denne trappelampe gnistres ind i gipset og giver et minimalistisk og rent udseende.

Pordis fra Lucande – Mousserende lampe til trapper / Lampegiganten.dk
Trappelys til indbygning i væggen / Mrperfect.dk

Nitra væglampen fra By Rydéns er en rund og stor væglampe, der fanger opmærksomheden og passer perfekt ind i et moderne og stilfuldt hjem. Nitra er designet i matsort metal med en gylden detalje, der fanger og spreder lyset på en smuk indirekte måde og gør denne væglampe perfekt som en stemningslampe i stuen eller dekorativ lampe i trappen og indgangen.

Nitra dekor væglampe fra By Rydéns / Nordicnest.dk
Nitra dekor væglampe fra By Rydéns / Nordicnest.dk

Clava Up from Umage kommer også i en lofts- eller væglampevariant og har et stilfuldt skandinavisk design med et smukt træmønster. Fås i flere farver, Clava Up er en væg- og loftslampe, der er velegnet som dekorativ belysning og skaber et smukt lysspil, når lyset trænger ind i de mange træsøjler, der omgiver lyskilden.

Clava Wood Up i let træ / Lampemesteren.dk

Clava up-lamperne fås også i to størrelser, som f.eks. Gør det muligt at kombinere store og små hængende sammen på væggen i forskellige højder for ekstra dekorativ effekt.

Clava Wood Up from Umage – To størrelser / Lampemesteren.dk
Clava Wood Up i mørkt træ / Lampemesteren.dk

Montering af væglamper i trapper
Med en kunde, der renoverede stuen og trappen, ønskede han to lamper, der kunne lyse op ad trappen om aftenen, da der var et åbent rum bagpå, kunne jeg bore ind og montere to multikasser, mellem disse trak jeg rør og lod styring af lyset via Plejd.

Vægkasser monteret i væggen /Wattoo.dk

Når du skal oprette væglamper ned ad trapper, placerer du dem gerne, så de er midt i et trin og i samme højde nede langs bjælken. I bredere trin, for eksempel hvor trappen drejer, kan du placere dem midt i trinnet.

Tilslutning af trappelamper
Installation af trappelamper
Væglamper ned ad trapper giver et dejligt lys nedad
Færdig resultat

Væglamperne styres i dette tilfælde af Plejd, disse er nogle små trådløse kontakter og lysdæmpere, der er lette at installere bagefter under renovering, og som kan styres via en trådløs switch eller en app på telefonen. Via appen kan du også tilføje scenarier eller gøre det, så lamperne styres af solopgang / solnedgang.

Plejd pille

LED trappebelysning

LED trappebelysning giver en «ren og moderne» installation, der lyser med et dejligt indirekte lys.

Du kan f.eks. Montere led-strip på undersiden af ​​et gelænder for at lyse ned ad trappen, dette giver en stilfuld effekt, der også er relativt let at eftermontere i eksisterende trapper.

Se udvalget af led-strip/ Wattoo.dk
Se udvalget af led-strip/ Wattoo.dk

Ledstrimler kan også monteres på undersiden af ​​trapperne og trin for at give en meget flot og stilfuld belysning af trappen. Brug gerne svagere LED-strimler, f.eks. Ca. 5W pr. Meter eller 9 watt pr. Meter, og monter dem i en aluminiumsprofil med et opalplastdæksel, dette hjælper med at sprede lyset på en blødere måde og samtidig forlænge levetiden.

Se udvalget af led-strip/ Wattoo.dk

En anden smart løsning til oprettelse af trinvis belysning i trappen er denne løsning fra MrPerfect.dk som er en universal plug and play-løsning. Kan også styres med trådløs lysdæmper, hvis det ønskes. Denne belysningsmetode er meget velegnet til eftermontering i eksisterende trapper, hvor trapperne har samme bredde.

Plug & Play trinlys til trapper / MrPerfect.dk
Plug & Play trinlys til trapper / MrPerfect.dk

LED-belysningen kan også monteres på undersiden af ​​væglister, der løber langs trappen . Fjern i dette tilfælde den eksisterende støbning og installer f.eks. En skråt aluminiumsprofil, så den lyser i en vinkel ned til trinene, hvorover du kan samle vægstøbningen igen. Dette kan ofte være en enklere løsning i mange situationer og vil give et dejligt, blødt lys ned ad trappen.

LED-profiler /MrPerfect.dk
LED strimler ned ad trappen

Ved nye installationer eller komplet renovering kan du også overveje stålprofiler til gnistning, der har deres egen holder til montering af LED-strimler. Her er mulighederne næsten uendelige. Du kan for eksempel installere LED-belysning langs væggen, nede ved gulvet, forsænket belysning langs en loftbjælke eller skjult indirekte belysning langs trappen.
Læs mere om indirekte belysning.

Profiler til LED-lys og indirekte lys / LEDproff.dk
Profiler til LED-lys og indirekte lys / LEDproff.dk

Lofter og bundplader fra Orac Decor er konstrueret i et specielt lavvægtsmateriale, der også har plads til montering af LED-strimler og lys. Med disse kan du skabe en elegant indirekte belysning af lofter, vægge og gulve, og de findes i mange varianter, der også kan kombineres med hinanden.

Hjørneprofil til LED-belysning fra Paulmann / Lampegiganten
Arran – Satinert Messing / Lampegiganten.dk

Dekorative lamper i trapper

En smuk væglampe i hjemmet giver et godt indtryk, skaber stil og skaber et stort lys, der spreder sig i flere lag. Disse kan placeres på den høje mur, hvor trappen drejer, hvis du har en sådan trappe til at skabe en fantastisk blikfang i hjemmet. Du er velkommen til at læse mere om store dekorative væglamper.

Aruba er en fantastisk kurvevæglampe fra Globen Lighting, der skaber et blødt og varmt dekorativt lys i hjemmet. Dette kan med fordel placeres rundt i hjemmet til atmosfærisk belysning, men kan passe særlig godt som en lampe i stuen, gangen eller trappen.

Aruba fra Globen Lighting / Nordicnest.dk
Concentric fra Marset / Lampemesteren.dk
Sinne væglamper fra Belid kommer i mange moderne farver / Nordicnest.dk
Amber Brass fra Hubsch / Lampemesteren

Få flere tip til god belysning i hjemmet, se Interiør og møbler til gangen, hvordan man skaber indirekte belysning, god belysning og lamper til køkkenet eller elegant belysning i stuen.