Hopp til innholdet

Loft pendel til stuen – Smuk pendler, perfekt til stuen

En pendel loftlampe hjælper med at skabe et dejligt lys og vil være et dekorativt element, der understreger den indvendige stil i resten af ​​hjemmet. I stuen kan du hænge et loft pendel langs væggen, ved et vindue, i hjørnet af stuen eller over et sidebord.

Her kan du finde inspiration og se et udvalg af smukke og populære pendel lamper til stuen. Opret et dekorativt og atmosfærisk lys med disse pæne pendler i flotte farver, materialer og design.

Art deco hængelampe sort med røgglas 8 lys – Sandra /Lampeoglys.dk
Kombiner flere tag-skodder sammen. Nobb – Halo Design / Lampeguru

Et taghæng kan passe ind i det meste af stuen , men måske passer de især godt ind i belysningen i stuen . Med et loft vedhæng kan du vælge flere forskellige måder at skabe et dekorativt lys på, for eksempel:

  • Hæng flere små tagpendler sammen. Kombiner gerne forskellige størrelser med samme design og lad dem hænge i en klynge af forskellige højder.
  • Du kan bruge store loftshæng, såsom belysning over spisebordet eller et rundt sofabord .
  • Og hænge vedhæng ved siden af ​​vinduer eller hjørner i stuen for at skabe plads og dybde.

Opret for eksempel en unik og hyggelig belysning med disse smukke graypants paplamper . Dette enkle materiale med sine naturlige perforeringer og glider skaber et unikt og dekorativt lys.

Smukke kartonlamper fra Graypants / Andlight.dk
Smukke kartonlamper fra Graypants / Andlight
Soleil – Flot starburst pendel med guldfarvede rør fra Markslöjd /Lampegiganten.dk
Soleil – Flot starburst pendel med guldfarvede rør fra Markslöjd /Lampegiganten.dk

Clam/Musling fra Fritz Hansen er en elegant nyhed, der hurtigt er blevet hyldet og nomineret til en række designpriser for sit stilfulde og funktionelle design. Lampen henter sin inspiration fra naturen, hvor lyskilden er perlen og du kan justere lysmængden ved at åbne eller lukke glasskærmene.

Lampen består af to halvkugleformede glasskærme af mundblæst opal-hvidt glas, der spreder lyset på en behagelig og elegant måde. Lampen er derfor perfekt som ophængt lampe i stuen, over en køkkenø eller over et spisebord.

Musling fra Fritz Hansen / Andlight.dk

Stilrent og klassisk design med et jævnt og blødt lys, der ikke blænder. Perfekt til dekorativ og stemningsfuld belysning omkring køkkenbordet og i stuen. Lampen kommer i to størrelser, der kan kombineres med hinanden. Læs gerne mere om Clam fra Fritz Hansen eller se andre flotte glaslamper.

Clam fra Fritz Hansen / Andlight.dk

Auro er en smuk lysekrone i moderne stil med lange hule stænger af lyserøde glasstænger, der virkelig gør indtryk og giver et smukt lys, hvor den hænger. Lysekronen fanger øjet og skaber en hyggelig atmosfære.

Auro glas lysekrone / Jotex.dk
Auro kommer i pink og klart glas / Jotex.dk

Electra består af en metalbund og glaskugler med en kompakt form, der kaster et smukt lysspil ned på bordet og ud i rummet. Kuglerne er en blanding af runde glaskugler og glaskugler med mønstrede riller, der skaber en flot dynamik i belysningen.

Electra moderne glaslysekrone / Jotex.dk

Plivello er en retroinspireret pendel og lysekrone fra Le Klint, der blev designet i 2022 til Le Klints 80 års jubilæum i 2023. Lampen har hentet inspiration fra de klassiske og glamourøse gulvlysekroner i art-deco stil og er håndfoldet af papir af deres fabrik i Odense, Danmark.

Plivello fra Le Klint – Håndbakke af papir /Lampemesteren.se

Plivello-lamperne kommer i en række størrelser og også i flerfarvede gulvlamper med dekorative, tynde ringe af gyldenfarvet aluminium. Lamperne er imponerende og skaber et smukt sart lys, samtidig med at de holder en lav vægt og kan derfor hænges op uden yderligere hensyn.

Plivello er perfekt, hvis du søger at skabe en luksuriøs stil i dit hjem, sommerhus eller til restauranter og hoteller. Perfekt til rum med højt til loftet.

Plivello fra Le Klint – Inspireret af klassiske lysekroner /Lampemesteren.se
Plivello fra Le Klint – Fås i flere størrelser og farver /Lampemesteren.se
Collar – Gubi / Lampemesteren
Den populære Flowerpot Vp1 lampe i stuen / Andlight.dk

Fenomen er en elegant glaslampe fra svenske Konsthantverk med rustikke elementer af rå messing, der med tiden vil udvikle en vidunderlig og unik patina. Den gyldne rå messing er kombineret med en mundblæst lampeskærm af klart eller sodet glas og kommer i tre størrelser og former, der kan hænge pænt alene, men over et spisebord eller sofabord vil det være en perfekt kombination, hvis de hænges i forskellige højder.

Fenomen fra Konsthantverk over et spisebord / Andlight.dk

Konsthantverk er en lille lampeproducent fra Tyringe i Sverige, hvor de har håndlavede unikke lamper i over 90 år. Deres lamper har ofte et strejf af rustik og industriel, hvor glas kombineres med råmetal.

Fenomen kommer i klart eller sodet glas / Andlight.dk

Manila fra spanske Parachilna er en vidunderlig smuk pendel- og loftslampe, der elegant kombinerer rene materialer som glas og tekstil på en spændende ny måde. Den indvendige tekstilskærm dæmper og spreder lyset, mens den ydre kuppel af mundblæst glas giver glans og smukke reflekser.

Manila glaslampe fra Parachilna med inderskærm af tekstil / Andlight.dk

Manila lamperne kommer i flere størrelser og i farverne klart glas, eller røget glas. De er derfor perfekte til at kombinere hængende sammen eller også gøre sig pæne hængende alene over et stuebord. Navnet kommer fra det spanske «Mantón de Manila». Det er et traditionelt silkesjal, der ofte bruges af flamencodansere.

Manila glaslampe fra Parachilna med inderskærm af tekstil / Andlight.dk

Bai er endnu en spændende glaslampe og pendel fra spanske Parachilna, der har hentet inspiration fra traditionelle kinesiske lanterner, men i en lidt mere udførlig udgave. Her finder du en traditionelt designet indre lanterne inde i en mundblæst kugleformet glaskuppel af klart eller røget glas.

Bai glaslamper fra Parachilna / Andlight.dk

Lamperne kommer som enten nedhængte loftspendler eller som aflange lamper, der passer fint ind over et langbord. Bai-serien er lavet af en gammel bronzemetallisk struktur og et omhyggeligt håndblæst glas, og er et rigtigt smykke i belysningen, der skaber et hyggeligt og smukt lys.

Bai glaslamper fra Parachilna / Andlight.dk
Bai glaslamper fra Parachilna / Andlight.dk

Acorn fra Northern har hentet sin inspiration fra de nordiske skove og skaber et indbydende smukt lys, der passer fint ind over en køkkenø, spisebord eller som en pendel i stuen. Acorn kommer i en flot mat sort eller hvid farve med et stilfuldt, skandinavisk design.

Acorn – Nordlig, moderne og stilfuld pendel / Nordicnest.dk

Som med al lysplanlægning er det klogt at tænke, at belysningen skal være «lagdelt», dvs. at du kombinerer loftshæng med andre lyskilder, for eksempel sammen med downlight, bordlamper, væg- og gulvlamper.

Hero – Af Rydens / Lampeguru

Caboche fra Foscarini er en fantastisk lampe, der er håndlavet i Italien af ​​mundblæst glas med et smukt mønster, der giver både en dekorativ effekt og et utroligt smukt refleksionsspil, når lampen tændes om aftenen. Samtidig har Caboche modtaget en opgradering i 2021 og har nu indbygget ny teknologi i lampen, som tilbyder en række nye innovative måder at styre og ændre lyset via en app.

Caboche fra Foscarini af mundblæst glas med smukt mønster / Andlight.dk
Caboche skaber et smukt lys og en hyggelig atmosfære / Andlight.dk
Caboche fra Foscarini kommer i flere glasfarver / Andlight.dk

Ekman er en enkel og pæn lampe, perfekt som diskret og dekorativ vinduesbelysning. Dette lille og runde loft vedhæng har en opal glasskuppel, der spreder lys og detaljer i messing på toppen.

Ekman vindupendel / Homeroom.dk

En anden sjov variation af den klassiske vindueslukker har svenske Globen lavet. Planter kombinerer vindueslamper med hængende gryder til planter og blomster.

Planter – Globen lighting / Homeroom

Damn Fashionista er et dejligt lille glas vedhæng fra dansk halo-design med en smuk og mønstret glasskærm og fine detaljer. Vedhænget kommer i messing eller sort varianter og giver en stilfuld og smuk belysning. Størrelsen tillader også, at loft vedhæng hænger pænt ved siden af ​​et vindue, eller kombineres med det samme vedhæng i andre størrelser.

Serien findes i flere farver og størrelser samt væg- og bordlamper af samme design.

Gross – Burgunder /Lampemesteren.dk

Gyllenheim Giant er en eksklusiv og moderne tagtransport fra Jotex. Denne lampe har flere arme og mange pærer, der skaber en utrolig varm og atmosfærisk belysning.

Gyllenheim Giant / Homeroom.dk
Gyllenheim Giant / Homeroom.dk
Gloria – Belid / Lampeguru

Den smukke Atom pendul lampe er en anden mulighed, hvis du ønsker en moderne og åben loft vedhæng belysning i stuen. Lampen leveres i en røgfarvet version eller med hvide pærer og en sort metalramme.

Atom – Halo design / Lampeguru.dk

For dem, der ønsker det tidløse og eksklusive, måske den ikoniske klodetransport fra Verpan frister dig? En smuk lampe med en lang historie, som du kan læse mere om her .

Eksklusivt siden 1969 – VP Globe / Lampemesteren.dk

Eller måske vil du have noget naturligt, men alligevel moderne i din belysning? Lamper i træ har gjort store fremskridt i de senere år, nye produktionsmetoder og teknologi har åbnet for, at moderne design nu kan kombineres med naturlige råvarer på helt nye måder.

De populære lamper fra Secto / Nordicnest.dk
Lamper fra Showroom finland / Designlite

En sort og lækker nyhed er Pyra Pendel fra Dyberg Larsen i sort. Lampen passer fint til moderne interiør, eller til dem, der ønsker et moderne loft vedhæng med et dæmpet look, kan du læse mere om lamper i sort .

Pyra Pendant 29 Matt Black / Lampemesteren

Læs mere om belysning til stuen , find flere store lofthæng og pendellamper i menuen eller få inspiration til lampe over spisebordet.