Hopp til innholdet

Lamper over køkkenø og spisestue

tips til lys og lamper over kjøkkenøy

Inspiration og tip til, hvordan man bruger lamper og belysning over køkkenøen og i en spisestue. En dekorativ lampe over køkkenøen vil ikke kun være et vigtigt interiørelement, det vil også være et naturligt blikfang for familie, gæster og besøgende, der vil give god belysning under madlavning og fester.

Vælg en lampe, der passer til din interiørstil, så kig efter andre belysningstips i menuen øverst. Herunder » til bordet «, » lysekroner » eller » køkken «.

Dette billede mangler alt-tekst;  dens filnavn er Slot_5-683x1024.jpg
Ballroom Diamond Cut Pendel / Lampemesteren.dk
Dette billede mangler alt-tekst;  dens filnavn er Ballroom-1000x1000-ABCD.jpg
Farverige glaslamper  / Lampemesteren.dk
Maranga fra Marset – Dekorativt vedhæng over køkkenø / Andlight

Auro er en smuk lysekrone i moderne stil med lange hule stænger af lyserøde glasstænger, der virkelig gør indtryk og giver et smukt lys, hvor den hænger. Lysekronen fanger øjet og skaber en hyggelig atmosfære.

Auro glas lysekrone / Jotex.dk
Auro kommer i pink og klart glas / Jotex.dk

Electra består af en metalbund og glaskugler med en kompakt form, der kaster et smukt lysspil ned på bordet og ud i rummet. Kuglerne er en blanding af runde glaskugler og glaskugler med mønstrede riller, der skaber en flot dynamik i belysningen.

Electra moderne glaslysekrone / Jotex.dk

Franske Lampe Gras startede i begyndelsen af ​​1900-tallet som praktisk og ergonomisk belysning til den voksende klasse af kontor- og fabriksarbejdere. Deres ikoniske stil med fokus på praktiske løsninger og industrilignende design har holdt deres lamper populære i over 100 år, og vintagelamper bliver ofte bortauktioneret for høje summer på samlermarkedet.

Lampe Gras er perfekt som belysning over en køkkenø eller et langbord, og passer lige så godt ind i den moderne skandinaviske stil, som en rustik eller industriel indretningsstil.

Les Acrobates fra Lampe Gras /Lampemesteren.dk
Lampe Gras til køkken /Lampemesteren.dk

Ønsker du en anden stil af Lampe Gras lamper, kan du nemt udskifte lampeskærmen med en rund glaskuppel i opal-hvidt glas, der skaber et hyggeligt og varmt lys, der ikke blænder.

Skift udseende på lamperne ved at udskifte skærmen med en glaskuppel /Lampemesteren.dk

Tojaka fra Lindby er en rustik og smuk loftslampe af brændt stål, gran og groft reb, der passer perfekt ind som en dekorativ og stemningsfuld loftbelysning. Med denne lampe er pæren tydeligt synlig, hvilket også betyder, at du nemt kan ændre udseendet blot ved at udskifte pæren. Vælg en gammeldags edison-glødepære for en hyggelig og rustik atmosfære, eller en hvid globuspære for lidt mere elegance.

Tojaka rustik loftslampe lavet af træ og stål /Lampegiganten.dk

Clam/Musling fra Fritz Hansen er en elegant nyhed, der hurtigt er blevet hyldet og nomineret til en række designpriser for sit stilfulde og funktionelle design. Lampen henter sin inspiration fra naturen, hvor lyskilden er perlen og du kan justere lysmængden ved at åbne eller lukke glasskærmene.

Lampen består af to halvkugleformede glasskærme af mundblæst opal-hvidt glas, der spreder lyset på en behagelig og elegant måde. Lampen er derfor perfekt som ophængt lampe i stuen, over en køkkenø eller over et spisebord.

Musling fra Fritz Hansen / Andlight.dk

Stilrent og klassisk design med et jævnt og blødt lys, der ikke blænder. Perfekt til dekorativ og stemningsfuld belysning omkring køkkenbordet og i stuen. Lampen kommer i to størrelser, der kan kombineres med hinanden. Læs gerne mere om Clam fra Fritz Hansen eller se andre flotte glaslamper.

Clam fra Fritz Hansen / Andlight.dk

Manila fra spanske Parachilna er en vidunderlig smuk pendel- og loftslampe, der elegant kombinerer rene materialer som glas og tekstil på en spændende ny måde. Den indvendige tekstilskærm dæmper og spreder lyset, mens den ydre kuppel af mundblæst glas giver glans og smukke reflekser.

Manila glaslampe fra Parachilna med inderskærm af tekstil / Andlight.dk

Manila lamperne kommer i flere størrelser og i farverne klart glas, eller røget glas. De er derfor perfekte til at kombinere hængende sammen eller også gøre sig pæne hængende alene over et stuebord. Navnet kommer fra det spanske «Mantón de Manila». Det er et traditionelt silkesjal, der ofte bruges af flamencodansere.

Manila glaslampe fra Parachilna med inderskærm af tekstil / Andlight.dk

Marika er en meget flot loftslampe med 5 ovale glaskupler i opal-hvidt glas, der skaber en elegant kontrast til det sorte metal og ophænget. Lampen har desuden en let buet form, der skaber et stilrent udtryk og blikfang. En aflang, moderne glaslampe med mange skærme, der passer perfekt til et spisebord eller køkkenø.

Marika aflang glaslampe i moderne design /Lampegiganten.dk

Bai er endnu en spændende glaslampe og pendel fra spanske Parachilna, der har hentet inspiration fra traditionelle kinesiske lanterner, men i en lidt mere udførlig udgave. Her finder du en traditionelt designet indre lanterne inde i en mundblæst kugleformet glaskuppel af klart eller røget glas.

Bai glaslamper fra Parachilna / Andlight.dk

Lamperne kommer som enten nedhængte loftspendler eller som aflange lamper, der passer fint ind over et langbord. Bai-serien er lavet af en gammel bronzemetallisk struktur og et omhyggeligt håndblæst glas, og er et rigtigt smykke i belysningen, der skaber et hyggeligt og smukt lys.

Bai glaslamper fra Parachilna / Andlight.dk
Bai glaslamper fra Parachilna / Andlight.dk

Cintia er en fantastisk træbjælkelampe med rustikke elementer af tykke reb, snoet stofsnor og stærke stålbeslag, der omgiver træbjælken. Passer perfekt som loftsbelysning i en lejlighed, sommerhus eller hjem, hvor du ønsker en landlig, lidt industriel og rustik indretning.

Cintia hængelampe i træ og stål / Lampegiganten.dk

Enrique fra Lindby er en smuk og lang lampe med fire ravfarvede glasskærme, der lyser ned mod bordet, men som også giver en fantastisk glød i hele rummet. Lampen har en moderne kombination af træ og sort metal, der skaber et stilfuldt design og samtidig giver en varme til indretningen.

Enrique fra Lindby – Dekorativ og moderne aflang pendel med farvet glas / Lampegiganten.dk

Fenomen er en elegant glaslampe fra svenske Konsthantverk med rustikke elementer af rå messing, der med tiden vil udvikle en vidunderlig og unik patina. Den gyldne rå messing er kombineret med en mundblæst lampeskærm af klart eller sodet glas og kommer i tre størrelser og former, der kan hænge pænt alene, men over et spisebord eller sofabord vil det være en perfekt kombination, hvis de hænges i forskellige højder.

Fenomen fra Konsthantverk over et spisebord / Andlight.dk

Konsthantverk er en lille lampeproducent fra Tyringe i Sverige, hvor de har håndlavede unikke lamper i over 90 år. Deres lamper har ofte et strejf af rustik og industriel, hvor glas kombineres med råmetal.

Fenomen kommer i klart eller sodet glas / Andlight.dk

Den nye Multi-Lite Matt sort er en helt sort multi-lite lampe med detaljer i gyldent messing og mat sort overflade. Denne smukke nye model passer perfekt ind i den moderne eller skandinaviske interiørstil og passer fint ind i sorte interiørdetaljer eller som et kontrastelement til hvide vægge.

Multilite i mat sort – Gubi / Lampemesteren.dk

Megafon fra Konsthantverk er en spektakulær loftslampe og lysekrone af bedste kvalitet fra Konsthantverk, designet af Jesper Ståhl. Megafon-lysekronen er lavet af ægte rå messing, der håndrulles og samles i hånden på fabrikken i Tyringe, Sverige. Denne stilfulde lysekrone med sin unikke og rustikke charme ser godt ud over et spisebord eller over stuebordet.

Håndvalset af rå messing /Lampemesteren.dk
Grov og rustik messinglampe, der til sidst vil udvikle en smuk patina /Lampemesteren.dk

Lampen skaber en stemningsfuld glød præcis der, hvor du har brug for det, over sofabordet eller køkkenbordet, arbejdsbordet eller soveværelset, kun fantasien sætter grænser.

Acorn fra Northern har hentet sin inspiration fra de nordiske skove og skaber et indbydende smukt lys, der passer fint ind over en køkkenø, spisebord eller som en pendel i stuen. Acorn kommer i en flot mat sort eller hvid farve med et stilfuldt, skandinavisk design.

Acorn – Nordlig, moderne og stilfuld pendel / Nordicnest.dk

Soleil er fransk for solen, og det er tydeligt at se, hvad der er inspiration til både form og navn med denne smukke lampe fra Danske Le-klint.

Dette er en moderne pendel, der passer perfekt over både stuen, spisebordet eller som belysning til køkkenet. Med sin slanke form og smukke håndfoldede lampeskærm får du en unik lampe, der skaber et smukt varmt og diffust lys.

Soleil – Le Klint /Lampemesteren.dk
Soleil – Le Klint /Lampemesteren.dk

Caboche fra Foscarini er en fantastisk lampe, der er håndlavet i Italien af ​​mundblæst glas med et smukt mønster, der giver både en dekorativ effekt og et utroligt smukt refleksionsspil, når lampen tændes om aftenen. Samtidig har Caboche modtaget en opgradering i 2021 og har nu indbygget ny teknologi i lampen, som tilbyder en række nye innovative måder at styre og ændre lyset via en app.

Caboche fra Foscarini af mundblæst glas med smukt mønster / Andlight.dk
Caboche skaber et smukt lys og en hyggelig atmosfære / Andlight.dk
Caboche fra Foscarini kommer i flere glasfarver / Andlight.dk

Clava Dine er en stilfuld serie ophængte lamper, der passer perfekt over et spisebord eller over en køkkenø, der kommer i mange smukke og bløde pastelfarver. En nyhed nu er, at disse lamper nu også er lavet af træ og kommer i tre smukke modeller i forskellige nuancer.

Clava Dine i mørk eg fra Umage / Nordicnest.dk

Siden 1974 har Multi lite fra Gubi været et symbol på smukt dansk design, der er både funktionelt og dekorativt. Lamperne kommer i forskellige smukke farver, og du kan endda dreje på de to halvcirkelformede kugler, der omgiver lyskilden for at ændre stil – og dias.

Multi Lite – Gubi / Andlight.dk
Multi Lite – Gubi / Andlight.dk
Multi Lite – Gubi / Andlight.dk

Cebu lamperne fra PR Home er håndflettet i Filippinerne på den traditionelle måde og lavet af lampakanay. En type plante, der har en smuk og ru overflade. Cebu er derfor smuk som en dekorativ lampe til alle typer indvendige stilarter, moderne såvel som rustikke. Cebu fås i flere størrelser og kan kombineres sammen eller hænges alene, ude såvel som indeni (under et tag).

Cebu fra PR Home over køkkenø / Nordicnest.dk
Cebu – Fantastisk både ude og inde – Pr Home / Nordicnest.dk
Cebu – Fantastisk både ude og inde – Pr Home / Nordicnest.dk

Lian er en aflang trælampe i farverne mørk og lys eg, der passer perfekt over et spisebord eller køkkenø. Lampen er let at justere i højden og har integreret dæmpbar LED.

Lian – Moderne trelampe /Lampegiganten
Lian – Moderne trelampe /Lampegiganten

Clava Dine fra Swedish Umage er designet til at skabe smuk belysning over spisepladsen og kan især passe til mindre, runde borde eller en køkkenø. Clava Dine findes i flere moderne farver med pasteltoner og har små perforeringer, der udsender delikate lysstråler.

Clava Dine – Umage /Lampemesteren

Respiro fra fransk DCW er et andet og stort aflangt pendelys, der egner sig godt til en køkkenø eller aflangt bord. Denne smukke nyhed minder om en åben bog og består af tynde aluminiums blade med en skjult lyskilde. Fås i flere farver og længder.

Respiro – DCW / Lampemesteren
Respiro – DCW / Lampemesteren

De smukke lamper i Diablo- serien fra Swedish Belid fremstilles stadig for hånd på deres fabrik i Vaberg, Sverige. Disse dekorative vedhæng har et smukt design, der tydeligt er inspireret af den futuristiske bølger af belysning i 60’erne og 70’erne og passer godt som smukke lamper over en køkkenø, læs mere om pige diablo-lamper .

Bekend Diablo Gray / LampeGuru
Belid Diablo White / LampeGuru

De langstrakte lamper fra Lucande skaber et elegant lys og passer smukt ind over en køkkenø eller et langstrakt spisebord. Lamperne er lavet af forskellige materialer såsom metal og træ og mange smarte funktioner såsom indbygget berøringsdæmper med hukommelse samt meget enkel og fleksibel højdejustering.

Lian – Lucande / Lampegiganten.dk
Lio – Sort aflang pendel med guld dekoration, der giver et varmt lys / Lampegiganten.dk
Karinja – Aflang pendel i eg og mat nikkel / Lampegiganten.dk
Petyr – Lucande / Lampegiganten.dk
Abu – Lucande / Lampegiganten.dk
Lian – Lucande / Lampegiganten.dk
Pia – Slim lampe i bøg / Lampegiganten.dk
Marija i guld – Lucande / Lampegiganten.dk
Marija i sølv – Lucande / Lampegiganten.dk

Tatou  er en spændende ny lampeserie fra danske Flos, der har et helt unikt og smukt design bestående af en ydre polycarbonatskærm og bikube, der spreder et fantastisk og dekorativt lys over fx en køkkenø. Lamperne har en smuk, moderne og moderne fornemmelse, der kommer i flere farver.

Flos Tatou / Andlight
Flos Tatou / Andlight

Reflektion og kontrast

Hvilken slags køkken og farver har du? Lamperne skal enten reflektere køkkenelementer – eller stå i kontrast til dem.
For eksempel, hvis du har et helt hvidt køkken, ville en hængende lampe, der står i skarp kontrast, være et fremragende valg.

Legesyg og kreativ – Aim fra Flos lamper / Lampemesteren

Diplomat – Aneta

Diplomat er en serie rustikke glaslamper, hvor pærerne får det fulde fokus. Disse lamper leveres i forskellige versioner, herunder bordlamper.

Diplomat – Scan lamps / Homeroom
Diplomat – Scan lamps / Homeroom

Adrian loftslampe med 4 runde kuppelys på række / Homeroom.dk

FL / Y-lamperne er lavet af farvet akryl og kommer i alle verdens farver – perfekt til at skabe kontraster i køkkenet, mens de giver dig et godt lys.

Fl / Y Lampe / Lampemesteren
Bell – stor pendellampe fra Normann Copenhagen / Lampemesteren

spejling

For eksempel, hvis du har en træplade, kan en trælampe være god til dig. Secto-lamperne er fremstillet i Finland og er fremstillet af PEFC-certificeret birkefiner fra de lokale finske skove.

Siden 1995 har Secto været en pioner inden for brug af træ til belysning og tilbyder en række forskellige former, farver og varianter på deres trælamper.

Trelamper i mange former – Secto /Nordicnest.dk
For at hænge lamperne på væggen kan du bruge den justerbare Varsi arm/Nordicnest.dk
Lamper i træ over et spisebord /Nordicnest.dk

To farvede pendellamper

Har du et køkken i to farver, fx sorte skabe og hvid bordplade. Så måske er en lampe i en af ​​disse farver et bedre valg.
Hvis du f.eks. Har en vandhane i bronze, giver en lampe i bronze et pænt helhedsindtryk.

Farver af København Defacto Pendel / Lampeguru

Colours By Copenhagen er bag adskillige tofarvede pendellamper som Defacto-vedhæng og det elegante Bellevue-vedhæng, der kombinerer bløde former med neutrale farver.

Colours By Copenhagen Bellevue Pendel / Lampeguru

Langstrakt pendel til køkkenø

En anden mulighed, hvis du hellere vil have et mere rent og minimalistisk udtryk, er at bruge rene, langstrakte pendler.

Siden 1995 har Danske Light Point specialiseret sig i minimalistiske designlamper med lækker finish. Slim er et tyndt og aflangt ledet vedhæng, der kommer i både sort og hvidt og ville være et perfekt valg for enhver, der ønsker et moderne og stramt look i køkkenet.

Slim – Light Point / Lampemesteren
Aflang lampe i smukt mørktfarvet træ / Lampegiganten
Rafael loftslampe til lange borde eller køkkenbord / Homeroom

Industrielt look

Opret den industrielle og robuste stil i køkkenet med nogle af disse stilfulde industrilamper. Lamperne fra det ikoniske mærke Lampe-Gras er en selvfølge at nævne i denne sammenhæng. Lampe Gras har en lang og interessant historie og var en af ​​pionererne for justerbare lamper designet til at forbedre arbejdsvilkårene for franske industriarbejdere ved århundredeskiftet.

I dag er de industrielle lamper fra Lampe gras anerkendt over hele verden og findes i mange stilfulde varianter.

Lamp Gras industriel stil / Andlight.dk
Lamp Gras industriel stil / Andlight.dk
Ashby dobbeltloftlampe i industriel stil / Homeroom.dk
Vintage kobberlampe / Nordlyhome.dk
Loftslamper Philadelphia / Homeroom

beton Lamper

Betonlamper har en ru og industriel fornemmelse, efter min mening fungerer de godt med alle slags moderne køkkener. Med introduktionen af ​​LED laver flere og flere producenter innovationer og ekstra tynde betonlamper.

Læs mere om smukke betonlamper til hjemmet .

Aplomb fra Foscarini / Lampemesteren
Aplomb fra Foscarini / Lampemesteren

Læs mere om belysning i stuen eller lamper til soveværelser . Hvis du leder efter god belysning, kan du også se artiklen om lamper over spisebord.