Hopp til innholdet

Flere downlights i loft: Eftermontering af downlights

Montering af downlights i loftet, som du nogle gange ønsker at gøre, efter at du har boet et stykke tid i lejligheden eller hjemmet. Måske går du glip af eller ønsker, at du havde nogle mere downlight og spotlights til bedre belysning af visse områder.

Heldigvis er det normalt ikke et problem at eftermontere flere downlights i loftet. Isoleringssikker downlight, som du kan installere uden en kasse eller overflademonterede downlights er gode muligheder for eftermontering.

Indbyggede downlights fra Antidark er en populær variant. Disse moderne downlights med LED er både billige i indkøb, enkle og montere og har IP-grad 44, hvilket betyder, at du også kan bruge dem udendørs og på badeværelset. Downlight kommer i både moderne sort og klassisk hvid.

Indbyggede downlights fra Antidark /Lampemesteren.dk
Indbyggede downlights fra Antidark /Lampemesteren.dk


I dag er jeg i en lejlighed, hvor beboerne ønskede to ekstra downlights i en forsænket niche, der går langs en stuevæg. Her vil jeg eftermontere to downlight af samme type som i resten af ​​hjemmet.

Downlight kaldes Leo Cavo og leveres af Qlight
LED Downlight for vanlig og indbygning direkte i isoleringen /Wattoo.dk

Eftermontering af loftets downlight

Denne forsænkede niche strækker sig fra den ene ende af den ene stuevæg og forbindes til resten af ​​loftet i spisestuen, som er forsænket gipsloft. I resten af ​​stuen er der malede betontag.

Da taget kun er nedfældet, og der ikke er nogen isolering, hvor rampelysene skal sidde, kan du montere den normale downlight. Hvis der havde været isolering i loftet, skal du have installeret isoleringssikker downlight, som du kan installere uden en kasse.

En dejlig og fælles afstand fra væggen til det første sted er normalt 50-60 centimeter. Jeg måler 60 centimeter stuevæg og 60 centimeter fra hjørnet af væggen, så markerer jeg med to båndstykker i loftet for at få en bedre illustration af, hvad der vil se ud.

Normalt er sådanne nicher ganske fri for forhindringer og pramme i midten, men for at kontrollere to gange går jeg først med en magnet.

  • Med magneten ved jeg, hvor skruerne er. Hvis en række skruer krydser, hvor jeg skal montere downlight, indikerer det pramme i bagkanten.
  • Efter at have kontrolleret med magneten, laver jeg et lille hul med skruetrækkeren og bøjer en kobbertråd, som jeg indsætter i hullet.
  • Jeg drejer kobbertråden rundt, og hvis den ikke støder på nogen forhindringer, vil der være god plads til at montere en downlight.
  • Hvis der kommer noget i vejen på toppen, vil dette lille hul være let at se.


Derefter borer jeg to nye huller til downlight og bruger derefter den geniale Spotless pro fra Toolsinvent for at undgå støv og svin i lejligheden.

Nye ledninger, jeg fisker over, her bruger jeg en PR-wire til at komme over nogle stål lækager, der er i loftet.

  • Jeg deltager i eksisterende downlight-kurser i stuen / spisestuen og har brug for en ledning fra mine nye huller.
  • PR-ledningen er stiv, men alligevel fleksibel og meget god at bruge til at komme fra det ene hul til det andet.
  • Når jeg får PR-tråden til mit første nye hul, mister jeg på en PLS 90-ledning og trækker den nye ledning tilbage.
  • Se el-materiel: Wattoo.dk

På den lige linje mellem disse to huller skubbede jeg loggen og mistede en ny ledning på denne.

Derefter forbinder jeg de nye downlights til loftet. Kablet skal demonteres, så der er isolering omkring, hvor spændingsaflastningen klemmer.

Og gjort. To nye downlights er blevet monteret i loftet.

Se flere guider om downlighting i dit hjem , eller overveje at installere downlight , hvis du ikke har muligheden for at folde spotlights i loftet.