Hopp til innholdet

Installation af downlight i overbygningen over indgangen

En husejere udvider indgangspartiet foran sin enebolig med en overbygning, i taget af denne overbygning vil jeg montere ny downlight i loftet.

Ny overbygning over indgangen

I den tidligere ydre væg var der monteret en væglampe, røret til dette vil jeg bruge til at sammenføje et nyt rør, der vil gå op til lygterne i loftet. Vi fjerner derfor denne planke og fejer den direkte under den limede støvsuger.

Fjernelse af bord og gammel lampe

Nordtronic Low Profile ECO indbygningsspot, mat hvid, 2700K. Denne LED-indbygningsspot er godkendt til direkte installation i isolering og andre brændbare materialer, hvilket sikrer en sikker og pålidelig brug. Med fjedre på siden er den let at montere, og den medfølgende aftagelige driver gør det enkelt at tilslutte selve spotten igen, hvilket er særligt praktisk efter f.eks. malerarbejde.

Nordtronic Low Profile ECO indbygningsspot, mat hvid, 2700K /Greenline.dk

Indbyggede downlights fra Antidark er en populær variant. Disse moderne downlights med LED er både billige i indkøb, enkle og montere og har IP-grad 44, hvilket betyder, at du også kan bruge dem udendørs og på badeværelset. Downlight kommer i både moderne sort og klassisk hvid.

Indbyggede downlights fra Antidark /Lampemesteren.dk
Indbyggede downlights fra Antidark /Lampemesteren.dk
LED Downlight for vanlig og indbygning direkte i isoleringen /Wattoo.dk


Når planken fjernes, bruger jeg en samlingskontakt til at forbinde et nyt rør, der går op til taget på den nye overbygning.

Røret satte jeg i store skrånende vendinger, så kan jeg trække ekstra rør ud, efter at hullerne til pletterne er boret.

Tre downlights installeres i overbygningen, overbygningen er bredere på højre side af døren.

Jeg synes, at det smukkeste valg ville være at montere den midterste downlight lige over hoveddøren med en lige stor afstand til pletterne på hver side.

Rørene lægges i store bøjer, hvor de skal bores ud, og de fastgøres løst med en tc, så tømreren får et lettere job med montering af borde.Pletterne bores ud, og rørene trækkes ned

Når du borer i et tagbord skal du bore midt i planken, det ser ganske dårligt ud, hvis du borer lidt af begge planker..

Nem forbindelse –
Rørene monteres direkte på føreren

Kunden ville senere også have en ekstra væglampe på den ydre væg, så jeg trak et ekstra rør, hvorfra lampen skulle placeres i et af downlight-hullerne.

Her monterer jeg en lille IP65 koblingsboks, der er smal nok til at skubbes ind i downlight-hullet. Fra kontakten på indersiden skal jeg trække 5 ledere. 1 jordforbindelse, L + N til downlight og L + N til væglampe.

Sådanne skjulte forbindelsesbokse og deres placering skal dokumenteres i papirer, så de senere kan undersøges, hvis der er noget galt, eller hvis installationen skal tegnes igen.

Formonteret downlight

Se udvalget af Indbygningsspots / LavprisEL.dk

Læs mere om LED-downlight-tip og inspiration , hvilken ledning til downlight , store overflade downlight eller mere om downlight, du kan installere downlight lige i isoleringen .