Hopp til innholdet

Tilslut lyskontakt og stik til stofledningen

Her monterer jeg en lyskontakt på en guldfarvet ledning med en stofskærm, kontakten skal monteres 1,5 meter fra stikket, og du skal afskære noget isolering, så jord og blå leder (neutral / L2) ikke går i stykker.

Afmontering af lyskontakt

Først adskilles lyskontakten, der skal monteres. Derefter finder du det sted på ledningen, hvor du vil tilslutte lyskontakten på ledningen.

Her er det klogt ikke at klippe tråden, men hellere fjerne isoleringen halvvejs, så du kommer til hver enkelt leder og jord. Hvis du skærer kablet halvvejs, er der ikke nok tilslutningspunkter i kontakten til f.eks. At føre jording fra stikket til kontakten.

Tape, hvor du planlægger at strippe

Tape rundt om stoffets snor først, før du begynder at fjerne isoleringen. Dette forhindrer stofisolering i at opløses eller blive skubbet ned af tråden. Læg tape på de punkter, hvor ledningen vil møde trækaflastningen.

Derefter kan du foretage et omhyggeligt snit omkring tråden og bryde tråden frem og tilbage, indtil hver ledning er synlig. Derefter kan du klippe tråden på langs.

Stikkontakt, afbryder og el-materiell /Greenline.dk

I dette eksempel bruger jeg brun som omskifterledning i lyskontakten, mens blå (neutral / L2) og jord går hele vejen gennem lyskontakten og fortsætter i ledningen på den anden side.

Når dette er gjort, kan du lirke tapen væk fra stofsnoren.

Tilslut Euro -stikket til stoffets ledning

Et stik er ret let at tilslutte. I dette tilfælde bruger jeg et Euro -stik, der ikke har nogen jord og bruges til dobbeltisolerede lamper eller en standard lampeholder. Hvis du vil have en jordet ledning, skal du bruge et Schuko -stik.

Fjern stoffets snor, og fastgør den til trækaflastningen. Hver leder skal tilsluttes en separat terminal. Euro -stikket er fundet ud, så jordledningen er forkortet og er løs bag på stikket.

Se også Hvilket varmekabel har jeg brug for? – Vejledning til valg af varmekabel , hvad betyder farven på ledningerne eller Led Strips udendørs – Montering i haven under terrassen.