Hopp til innholdet

Panthella bordlampe og gulvlampe – ikonisk design siden 1971

Panthella er et design, der første gang så dagens lys i 1971, og lampens stil og former er kendetegnet ved den futuristiske og farverige postmoderne tidsånd. Lampen er i dag en moderne klassiker, og gamle modeller er en meget efterspurgt kollektion for entusiaster. der ønsker en vintage og retro lampe med design og historie.

Designet af den ikoniske danske designer Verner Panton. Panthella er kendetegnet ved sine harmoniske halvcirkelformede former i lampeskærm og lampebase, hvor lampebase reflekterer lyset fra lampeskærmen. I dag videreføres arven efter Verner Pantons design af Louis Poulsen, et andet traditionelt og berømt dansk designhus.

Panthella Mini i sort / Lampemesteren.dk
Panthella af Verner Panton / Lampemesteren.dk

Panthella fra danske Louis Poulsen kommer stadig i sine stærke originale farver, men er også blevet udvidet til nye og elegante materialer som højglans krom og messing. Oprindeligt kom Panthella som en bordlampe, men er siden også kommet i en version med høj gulvlampe. Perfekt til blændfri og behagelig belysning.

Elegant og blændfri – Panthella Gulvlampe / Lampemesteren.dk
Panthella Gulvlampe / Lampemesteren.dk

I sit design har Verner Panton ladt både foden og skærmen fungere som lysreflektorer. Den halvkugleformede skærm leder lyset nedad, mens det trompetformede fort til gengæld reflekterer lyset opad.

Perfekt til at skabe nogle farver i indretningen / Lampemesteren.dk

Panthella Portable : For ekstra bærbarhed og fleksibilitet er Panthella-lampen også tilgængelig med et indbygget batteri. Denne bærbare batterilampe i sit ikoniske design er perfekt som borddekoration både ude og inde. Du kan også nemt placere den i hylder eller i trapper uden at tænke på ledninger eller elektricitet. Den har flere lysindstillinger og lyser i fuldt lys i 5 timer.

Panthella Bærbar på batteri / Nordicnest.dk
Panthella Bærbar på batteri / Nordicnest.dk

Panthella MINI bordlampe kan f.eks. Placeres i vinduet, på sidebordet eller på sengebordet og fås i forskellige farver – hvilken er din favorit?

Panthella Mini i Krom / Nordicnest.dk

Du er velkommen til at læse mere om historien og det fantastiske design af Verner Panton, en mand, der står bag et antal ikoniske lamper og møbler. Du kan også se flere tip til lamper i stuenlamper og belysning til soveværelser eller Retro & Vintage lamper i gammel stil – Med moderne twist.