Hopp til innholdet

Verner Panton – Manden bag ikoniske lamper og møbler

Den danske arkitekt og designer Verner Panton (1926 – 1998) rangeres ofte blandt de mest fremtrædende og innovative designere i efterkrigstiden. I løbet af sin lange karriere med sit eget designstudie samarbejdede han med en række europæiske designhuse og producenter.

VP Globe / Lampemesteren.dk

Hans store lidenskab var møbler, her spillede han med geometriske farver og stærke farver på et tidspunkt, hvor plast var et helt nyt materiale. Han står blandt andet bag de ikoniske stole «Cone» og «Panton stol». I belysning var han en modig designer, og hans lamper til Louis Poulsen, Verpan og & Tradition er stadig meget populære årtier efter, at de blev designet.

Verner Panton

VP Globe blev designet af Verner Panton i 1969, men han var allerede en etableret produktdesigner inden den tid, der var kendt for at lege med former og farver på nye måder.

Via sit eget studie stod Verner Panton bag en række ikoniske designklassikere for både Verpan og Louis Poulsen, men han har også udmærket sig i møbeldesign. Han står blandt andet bag den ikoniske Panton-stol , der i 1960 var den første stol lavet af et enkelt stykke plast.

Panton Stol – Verner Panton
Spiral – Elegant loftslampe / Andlight

Phantom Stol

Phantom-stolen var Verner Pantons sidste design, før han døde i 1998. Med denne stol fortsatte han med at spille med geometriske former, som han har gjort i tidligere værker. Fantomet ser anderledes ud fra enhver vinkel og bliver et ægte blikfang i rummet.

Phantom Stol

Flowerpot

Verner Panton overvågede også designet af Flowerpot-lampen, en lampe med bløde former og indirekte lys, der stadig er en af ​​de mest solgte af & Tradition i dag.

Flowerpot- Verner Panton / Lampemesteren
Flowerpot- Verner Panton / Lampemesteren
Læs mere om de smukke VP Globe lamper.

Panthella 

Harmoniske halvcirkelformede former er kendetegnende for Panthella bordlamper. Designet af Verner Panton i 1971 i en vidunderlig postmoderne stil.

Panthella / Lampemesteren
Panthella / Lampemesteren
Verner Panton Fun / Andlight