Hopp til innholdet

Norsk design, italiensk håndværk – Stochastic lysekrone fra Luceplan

Perfekt til elegant og stemningsfuld belysning – Stochastic fra italienske Luceplan er en moderne og smuk lysekrone bestående af op til 72 glaskugler, der omgiver lyskilden og oplyser rummet med lækker og varm indirekte belysning.

I modsætning til en traditionel lysekrone, hvor hver del følger et strengt symmetrisk regime, omfavner Stochastic tilsyneladende kaos med hængende mundblæste borosilikatglaskugler placeret tilfældigt.

Stochastic fra Luceplan med opal hvide glaskugler /Lampemesteren.dk

Lyset, der skabes via den centralt placerede LED-lyskilde, spredes, reflekteres og hopper tilfældigt gennem og ud af lampen. Dette skaber en utrolig smuk lyseffekt, hvor den inderste del lyser uden at blænde.

Denne asymmetriske og vidunderlige glaslampe er perfekt til dig, der ønsker at bryde en ellers stram indretningsstil op med unikt design, smukke reflekser og dejlig belysning.

Mundblæste borosilikatglaskugler /Lampemesteren.dk

Designet af Daniel Rybakken

Daniel Rybakken er en norsk designer, der udover Stochastic i flere omgange har samarbejdet med Luceplan, blandt andet gulvlampen i Counterbalance-serien og Ascent bordlampen.

Daniel Rybakken har vundet en række priser gennem sin karriere, herunder en af ​​verdens mest prestigefyldte designpriser inden for belysning «Compasso d’Oro» to gange.

Den første skitse – Foto udlånt af © DanielRybakken / DanielRybakken.com
1:7,5 Skalamodel – Foto udlånt af © DanielRybakken / DanielRybakken.com

I Chrome & Opal

Stochastic kommer også med fortryllende smukke, forkromede glaskugler, der ikke kun reflekterer lyset fra lampen, men også vil modtage og danne refleksioner fra resten af ​​rummet. Resultatet er en utrolig glamourøs og smuk belysning, der hele tiden ændrer indtryk og udseende i løbet af dagen og fra hvilken vinkel man ser det.

Stochastic med forkromede glaskugler /Lampemesteren.dk
Oplev unikke refleksioner fra rummet – Stochastic i Krom fra Luceplan /Lampemesteren.dk

Hver glaskugle kommer i forskellige længder og du kan frit placere dem som du ønsker, hvilket giver dig frihed til at sætte dit eget spin på det færdige produkt.

Perfekt til atmosfærisk belysning /Lampemesteren.dk

Stochastic fra Luceplan er skabt til at nydes – brug den til at skabe et blikfang i belysningen over bordet, i trappeopgangen, foyeren eller hvor du nu ønsker dekorativ og elegant belysning. Lampen kommer også i en stor udgave med 72 glaskugler, der omgiver lyset. Perfekt til rum med højt til loftet.

Stochastic stor udgave fra Luceplan /Lampemesteren.dk
Stochastic fra Luceplan /Lampemesteren.dk

Læs gerne mere om smuk belysning, se blandt andet Ikoniske italienske designlamper gennem tidene. Del 1: 1929-1969Inspirerende & Flotte Moderne Lysekroner eller Belysning i stuen | Tip og inspiration.