Hopp til innholdet

Badeværelseslampe – Tips og inspiration til badeværelseslamper og belysning

Badeværelset er et rum, der både skal have en praktisk funktion og gerne også være et sted for mange, hvor du vil kunne slappe af og opleve ”spa -følelsen” i dit eget hjem. I begge tilfælde er valg af lamper og placering af belysning vigtigt for at kunne få den rigtige stemning frem, så her vil du kunne læse om badeværelsesbelysningsideer og tips, så du får den bedst mulige belysning på badeværelset.

Når du planlægger belysning og lamper på badeværelset, er det først klogt at tage hensyn til, hvordan du vil bruge badeværelset, og hvor meget naturligt dagslys der er i rummet. Skal du have et badekar? Hvor stort skal rummet være? Og hvilket humør og lysniveau vil du have på badeværelset?

Bai Ba Ba – Utrolig smuk væglampe fra Parachilna – Meget flot ved siden af ​​et spejl  /Andlight.dk

Indbyggede downlights fra Antidark er en populær variant. Disse moderne downlights med LED er både billige i indkøb, enkle og montere og har IP-grad 44, hvilket betyder, at du også kan bruge dem udendørs og på badeværelset. Downlight kommer i både moderne sort og klassisk hvid.

Indbyggede downlights fra Antidark /Lampemesteren.dk
Indbyggede downlights fra Antidark /Lampemesteren.dk

Oyster-lampen fra danske Ferm Living er en spændende og innovativ væglampe, der er perfekt til dekorativ belysning, der hænger alene på en væg i gangen, stuen eller badeværelset. Les mere om Oyster lampen fra Ferm Living.

Oyster er en stor og aflang væglampe, perfekt som vægdekoration / Lampemesteren.dk

Placering af kasser og rør i badeværelset

Når du skal totalrenovere badeværelset, skal du huske at trække de nødvendige rør og ledninger ud til fremtidigt udstyr. Som standard i et badeværelse trækker du rør til blæseren, loftsbelysning, væglamper, fatning, spejl og varmekabler. Til rør anvendes K-rør i en 16 mm dimension.

Indmuringsdåse til stikkontakt og kontakter /Wattoo.dk

Til blæseren kan du normalt bare trække et rør ud, der stikker ud fra væggen inde i badeværelset. Senere, når der monteres gipsplader eller vådrumsplader, kan der bores huller til selve blæseren, tæt på røret, der stikker ud fra væggen, og som senere kommer ind i blæseren. Hullet til selve blæseren er normalt 100-140 mm i diameter, og vægbøsningen er normalt firkantet og bredere. Noget du skal tage højde for, når du vælger vægventilatorens placering, så du ikke borer for tæt på forhindringer på ydersiden eller indersiden af ​​væggen.

Påfyldning profiler til LED-lys og indirekte lys » 
liste-fri «

Walker væglampe fra danske Menu er en del af Tribeca -serien, designet af Søren Rose Studio. Lampeserien består af en blanding af lamper, der alle er inspireret af 1930’ernes glamour i New York. Walker er en enkel og stilfuld væglampe af messing, stål og opalglas, der kan drejes i alle retninger.

Walker væglampe fra Menu /Nordicnest.dk

Væglamper placeres ofte på hver side af spejlet i en højde af 150-160cm over det færdige gulv og med en 80-100cm plads, men rummet afhænger af bredden af ​​interiøret og størrelsen af ​​det spejl, du vil montere . Væglamper kan også monteres andre steder på badeværelset.

Væglamper i vintage-industriel stil fra Lampe Gras /Lampemesteren.dk

Til spejlbelysning kan du normalt montere en vægboks bagpå, hvor du vil have spejlet monteret i 150-170 cm højde. Fra vægboksen kan du også trække ledningen til lampen over spejlet, hvis det ønskes.

Phillips Hue Spejl med lys /Lampeguru.dk
Liila 1 fra Nuura – Stilfulde væglamper, der kan monteres vandret eller lodret langs et spejl /Andlight.dk

Stikkontakter på badeværelser placeres normalt i en højde på 100 cm over det færdige gulv og 40-50 cm til siden fra midten af ​​vasken. Denne placering passer til standard badeværelsesarmaturer og giver let adgang til hårtørrer, barbermaskine osv. Du er også velkommen til at placere en stikkontakt inde i badeværelsesarmaturerne, dette giver fleksibilitet, hvis du senere vil placere andet udstyr eller gulvlampe i hjørnet ved siden af til badeværelsets beslag eller ønsker at montere samlinger. strimler under badeværelsets beslag.

Når du trækker rør til forskellige lys, er du velkommen til at tænke over, hvordan du vil opdele belysningen i forskellige betjeningselementer, lyskontakter og dæmpere. Træk dine egne rør til væglamper, natlamper, downlights eller ophængte pendler, som du ønsker at styre individuelt, så du kan skabe den stemning, du ønsker i badeværelset.

flexrør med ledninger benyttes til både synlig og skjult installation /Wattoo.dk

Skab lys i badeværelset

Et koncept, der er nyttigt at tænke over, er «lyslag», hvordan lyset breder sig, og hvordan lyset vil ramme overflader. Dette er vigtigt at huske på, når du planlægger belysning generelt i alle husets rum, men er måske især vigtig, når du planlægger badeværelsesbelysning.

Komfortabel belysning på badeværelset med downlight i loftet, der er placeret i forskellige zoner og ikke for mange, suppleret med væggryder

Et eksempel på, hvordan man ikke installerer lys på badeværelset, er bare at «pebre» loftet fuldt af downlights. I dette tilfælde kommer alt lys ovenfra og lyser ned. Når alt lyset kommer fra loftet, vil det få lyset til at kaste skygger ned i ansigtet og opleves som meget endimensionelt og trættende. Så får du en meget dårlig belysning over ansigtet, når du for eksempel står foran badeværelsesspejlet og skal passe på eller sminke.

Et godt eksempel på lagdelt belysning på badeværelset inkluderer lamper og lamper, der er placeret i forskellige højder og lag i rummet. Det kan være en downlight i kombination med vægmonterede lamper, LED-strips, ophængte lamper, bordlamper eller fritstående gulvlamper, hvis du har et stort nok badeværelse.

Du kan bruge loftsvedhæng på badeværelset som et alternativ til væglamper – Damn Fashionista er små og dekorative loftpendler med et smukt rillet glas, der skaber et smukt lysspil /  Lampeguru.dk

Denne kombination af loft-, væg-, gulv- og bordbelysning skaber en mere levende og dynamisk belysning, der opleves som mere naturlig og varieret. En kombination, der er perfekt til både den dekorative og afslappende belysning, samt praktisk lys til make-up og pleje.

Væglampe med glaskuppel i klassisk stil  /Lampegiganten.dk

Antal lyskilder, downlights og lysniveau

Downlights er en praktisk måde at skabe belysning på badeværelset, men du bør undgå at «pebre» loftet fuld af downlights. Overvej i stedet at placere downlights og spotlights langs vægge og over flisebelagte hylder, hvor lyset fra spotlights vil blive reflekteret og spredt ud i rummet på en naturlig måde. Pletter behøver ikke nødvendigvis at placeres symmetrisk som det traditionelt gøres, men en eller to kan stå alene i for eksempel et hjørne, meget tæt på en væg eller over et håndklædeholder.

Led downlights /Wattoo.dk

Brug gerne dybe downlights på badeværelset. Disse typer har lyskilden trukket længere op i downlighten og skaber et mere rettet lys, der ikke opfattes som blændende. Kombiner dybe downlights med væglamper eller ophængte lamper og gulvlamper for at skabe den fine spa -følelse.

Easy Kap asymmetrisk downlight fra Flos – Perfekt til placering og lys langs vægge  /Lampemesteren.dk

Praktiske lamper og lamper på badeværelset

Downlights kan bruges til at skabe en grundbelysning i badeværelset, i kombination med disse bør du også montere vægmonterede eller ophængte lamper til spotbelysning til praktisk brug. Et eksempel på dette kunne være ophængte lamper eller væglamper, der placeres ved siden af ​​spejlet. Når lamperne placeres ved siden af ​​spejlet og skinner udad i rummet, får du lyset rettet mod ansigtet og får et godt lys, der er velegnet til pleje og makeup.

Aballs fra det spanske designhus Parachilna er en serie af pendler, borde og væglamper i et blødt og moderne design, der med sit stilfulde præg passer fantastisk ind som belysning på badeværelset. Lamperne kan hænges ned langs spejlet eller monteres ved siden af ​​spejlet, hvilket vil give et godt lys til ansigtet, når du står, takket være det opalhvide glas vil lyset skinne blødt og ikke virke stærkt eller blændende.

Aballs fra Parachilna /Andlight.dk

Butterfly fra norske Northern giver et sart og blændfrit indirekte lys takket være dets former, der omslutter lyskilden og spreder lyset ud via refleksioner i bagpladen. Lampen kan placeres på en legende eller traditionel måde og passer perfekt til badeværelset. Fås i mange forskellige materialer og farver.

Butterfly væglampe fra Northern med indirekte lys /Nordicnest.dk

Corentin er en smuk, elegant væglampe med et romantisk præg og snirklet metalindretning, der passer perfekt ind i et badeværelse, hvor du vil have en mere klassisk vægbelysning ved siden af ​​spejlet. Lampen har også en ledningsafbryder, så de let kan tændes og slukkes direkte, hvis det ønskes.

Corentin – Romantisk og klassisk væglampe med opal -hvidt glas  /Lampegiganten.dk

Berlind fra Lindby er en dekorativ firkantet væglampe, der passer godt som dekorativ vægbelysning langs en væg på badeværelset. Brug den f.eks. Som spotbelysning langs en enslig væg ud over andre væglamper ved spejle og loftlamper.

Berlind fra Lindby – Pæn som dekorativ væglampe på badeværelset /Lampegiganten.dk

Nicher og LED strips på badeværelser

LED strips har introduceret en helt ny måde at skabe god belysning på badeværelset, disse kan bruges til at skabe et smukt og moderne lys, hvor du installerer indirekte belysning fra nicher, hylder, bag spejle og lofter. LED -strips er enkle, overkommelige og giver et stilfuldt lys, der også øger dybden af ​​rummet.

Hjørneprofil til LED -belysning fra Paulmann – En enkel løsning til skjult belysning /Lampegiganten.dk
Led strips på rull á 5 meter /Lampegiganten.dk

Flex er en fleksibel profil til indirekte belysning og kan monteres langs runde kanter i loft og væg og vil give en stilfuld lyseffekt

Flex alu profil tll led-strips /Lampegiganten.dk

Led strips kan placeres inde i forsænkede hylder eller nicher i væggen, skjult langs et beklædt loft eller skjult i loft og vægstøbning, hvilket er en perfekt løsning til eftermontering eller delvis rehabilitering af badeværelset.

Natlys i badeværelset

I hverdagen bruger du badeværelset på alle tider af døgnet, selv midt om natten. Så er det meget bekvemt at kunne have et natlys enten stående tændt eller tilsluttet en sensor, der tænder, når du kommer ind i rummet. For eksempel kan du montere en LED -strimmel skjult under badeværelsesarmaturerne, der lyser langs gulvet.

In the tube fra franske DCW er en eksklusiv designlampe, der takket være borosilikatglas, aluminium, rustfrit stål og silikone er en af ​​de mest robuste og hårdføre lamper på markedet, alt pakket ind i et fantastisk design, der vil tiltrække opmærksomhed.

In The Tube fra DCW /Andlight.dk
In the Tube fra DCW er vandtæt og skaber et smukt lys i badeværelset /Andlight.dk

Lamperne er allround og kan monteres, så de stikker lidt ud af væggen eller hænges vandret eller lodret fra loftet.

Anton væglampe til badeværelse /Lampegiganten.dk

Harlekin Duo fra Herstal er en fantastisk spejllampe med et stilfuldt og moderne design, der både giver et dejligt lys op og ned, men også ud i rummet. Med sit frostede glas skaber Harlequin Duo et blødt lys, der ikke blænder, men virker behageligt og skaber en stemningsfuld belysning på badeværelset.

Harlekin Duo fra Herstal /Nordicnest.dk
Flos IC CW 1 – Smukke væglamper, perfekte som dekorationslamper på badeværelser /Lampemesteren.dk
SG Spa – Lækker badeværelseslampe med IP44 grad / Wattoo.dk

Les gjerne mer om plassering av spotter på bad og belysning i stuen | Tips og inspiration til lamper i stuen.