Hopp til innholdet

Coolicon Pendellamper – Smukke retro emalje lamper fra 1933

Coolicon-lamperne er en britisk designklassiker med over 80 års historie. Dagens Coolicon-lamper er stadig håndlavet i Skotland og er blevet anvendt på en holdbar, poleret emalje. Emaljen påføres manuelt over den faste stålramme.

Stilfulde retro pendellamper fra Coolicon / Lampemesteren

Her får du en dejlig lampe i et gammeldags retro design, mens det store udvalg af tilgængelige farver giver et moderne touch til lamperne. Coolicon pendellamper har et udluftningshul i toppen, der slipper lys ud, mens de smukt kaster lyset nedad på et bord eller et gulv.

Coolicon findes i flere farver og størrelser / Lampemesteren

De elegante Coolicon® pendellamper blev oprindeligt designet i 1933 og har ændret sig lidt siden da. De blev tidligt en foretrukken lampe til belysning af fabrikker, værksteder, møller og forsamlingshaller. Disse ikoniske lamper hænger stadig på loftet i Churchills «krigsrum.»

Ikonisk design siden 1933 / Lampemesteren

Efter at have forsvundet fra bevidstheden i løbet af 1980’erne vendte lamperne tilbage på markedet, nu med flere spændende farver, der passer til både klassisk og moderne interiør.

Originale cooliconlamper fra en auktionssite
Det originale design bevares /  Lampemesteren

Coolicon anvender emaljen med et traditionelt håndværk fire gange for at sikre en solid konstruktion og holdbar overflade. De mange anvendelser af emalje over lampen skaber også en mærkbar farvedybde.

Håndlavet og håndmalet med emalje / Lampemesteren

Se flere flotte retrolamper eller få tip til belysning af stuen.