Hopp til innholdet

PH5 Lampe fra Louis Poulsen – Ikonisk pendellampe fra 1958

ph5 lampe fra louis poulsen

Når du nævner Louis Poulsen, tænker du ofte på to ikoniske lamper, PH-lampen og den smukke artiskoke lampe . Her ser vi på den ikoniske PH5 lampe fra Louis Poulsen, en smuk og populær pendel lampe siden 1958.

PH 5-lampen er et af de mest imponerende design af Poul Henningsen til det danske belysningsmærke Louis Poulsen. Lampen blev designet i 1958 til at hænge som et vedhæng fra loftet og har en smuk, tre-lags lampeskygge, der henter inspiration fra 1920’erne, men med detaljerede detaljer og høj finish.

PH 5 Pendellampe Hvid / Lampemesteren

Kombinationen mellem det smukke udvendige og det smarte design er ikke tilfældigt. Poul Henningsen var en af ​​Danmarks mest anerkendte arkitekter og møbeldesignere, både før og efter 2. verdenskrig.

Han var en nyskabende person, der altid søgte efter nye måder at skabe lamper, der minimerede blænding og gav et behageligt og atmosfærisk lys.

PH 5 kommer i mange fine retrofarver / Lampegiganten.dk
Ph5 fra Louis Poulsen

Ph 5 lampen er lavet af en serie aluminiumsformer, der varierer i størrelse. De pulverlakerede overflader reflekterer lyset nedad og omdanner det lyse lys til en behagelig glød.

På samme tid er selve lampen og dens skærme utroligt dejlige at se på, selv i dag over 50 år efter dens design, lamperne ser futuristiske ud.

Ph5 Mini fra Louis Poulsen i blå /Lampemesteren

PH 5-serien findes i to størrelser, der varierer lidt i størrelse.

  • PH 5 mini har en diameter på 30 cm.
  • Ph 5 har en diameter på 50 cm.

PH5 vedhæng kommer i en række bløde toner, der passer til enhver interiørstil. PH5 lampen introduceres nu også i en lækker messing og kobber version.

Ph 5 Messing /Lampemesteren
Ph 5 kobber /Lampemesteren

Montering af PH5 fra Louis Poulsen

PH5 skal sættes sammen som de fleste andre lamper. Den første ting at gøre er at indsætte pæreholderen med ledningen i en rund rød ring og derefter trække ledningen ud fra toppen af ​​lampen.

Den lille røde ring centrerer ledningen i lampen og sikrer, at PH5-lampen hænger lige. Derefter skrues toppen af ​​lampeskærmen ind i resten af ​​lampen.

Når du drejer toppen af ​​PH5-lampen til resten af ​​lampen, skal du sørge for, at de tre holdere får et godt nok greb på skærmen. Selvom lyset er relativt let, kan det slukke, hvis det ikke sidder korrekt.

Herefter placeres glasdiffusoren i bunden af ​​lampen, som presses på plads ved let at dreje den.

PH5 hængt op og klar til tilslutning

Når dette er gjort, kan PH5-lampen hænges op og tilsluttes i tagboksen.

PH 5-4 1/2

PH 5-4 1/2 er en større variant af PH5-lampen, der blev lavet til det koncertbyggede Århus musikhus. De tilføjede et lille, blå skærmelement for at overvinde blændingsproblemer. Sådan blev det vidunderlige pendelys PH 5-4 1/2.

PH5-4 1/2 / Lampegiganten.dk

Læs mere om lampe over spisebord , se, hvordan du tilslutter andre lamper, eller læs mere om belysning til stuen .

Se alle de fantastiske PH5 lamper på Lampemesteren