Hopp til innholdet

LED lysstofrør | Godt lys for mindre strøm

Moderne LED-lysstofrør begynder nu at komme på markedet og byder på mange gode fordele. De nye LED-lysstofrør giver lige så meget og lige så godt lys, som traditionelle lysstofrør har givet, men de har også en række andre fordele.

Udover at et LED-lysstofrør vil bruge meget mindre strøm end traditionelle lysstofrør, kræver de også mindre vedligeholdelse i form af udskiftning af lysstofrør og indvendige komponenter. Samtidig udsender et LED-lysstofrør ikke UV-lys og udvikler lige så meget varme som et ældre lysstofrør. Disse faktorer betyder, at et led lysstofrør vil kunne give store besparelser over tid, især i store lokaler.

Lyskilderdirekte.dk har et stort lagerudvalg af forskellige lysstofrør af samlinger i alle typer, størrelser og styrker.

Flere varianter

Der findes flere forskellige typer LED-lysstofrør på markedet. Nogle af disse kræver, at man skal bygge selve armaturet om, andre kræver nye komponenter, mens andre fungerer lige så godt uden at bygge om eller udskifte dele.

Inde i en led fluorescerende lampe /Lyskilderdirekte.dk

LED-lysstofrøret består hovedsageligt af et glasrør og en LED-strimmel, der skal vende nedad fra lampen. Lysstofrøret har også noget intern elektronik placeret i hver ende af lysstofrøret, men det afhænger meget af, hvilken type lysstofrør du vælger at bruge.

  • Type A – LED-rør, der har en integreret driver, der fungerer med eksisterende forkobling i forskellige armaturer.
  • Type B – LED-rør med indbygget driver for direkte tilslutning af 230V til lysstofrørsholderen.
  • Type C – Led rør med ekstern driver som monteres i armaturet.

Du behøver ikke nødvendigvis at ombygge loftsarmatur/lampe, når du skifter fra lysstofrør til LED-rør, der findes produkter, der fungerer med eksisterende forkoblinger.

Men så skal man huske på, at flere ting kan gå i stykker gennem årene, med en type-A vil både fugerør og den gamle ballast kunne gå i stykker.

T8 fluorescerende LED med egne tænder /Lyskilderdirekte.dk

Fordele ved LED fluorescerende lamper

Et lysstofrør med LED koster mere end et almindeligt lysstofrør, men teknologien udvikler sig og produktionsmetoderne bliver bedre, så denne pris vil kun falde i fremtiden, og i dag kan man faktisk finde lysstofrør med LED, der ikke koster en formue.

Den åbenlyse største fordel ved at skifte til LED-lysstofrør er, at du sparer strøm. Et lysstofrør med LED bruger cirka 1/3 af effekten af et almindeligt lysstofrør, men her er der variationer mellem flere producenter og hvilken type lampe du vælger.Andre fordele er lang levetid, cirka dobbelt så lang som en almindelig lysstofrør, og visse LED lysstofrør er endda dæmpbare.

150 armaturer skal skiftes til LED

Skift af armaturer til LED lysstofrør

150 loftsarmaturer skiftes fra almindelige lysstofrør til LED-lysstofrør. Her bruger vi Phillips Master LEDtube 26W, disse erstatter gamle 80W almindelige lysstofrør og vil give en daglig besparelse (hvis butikken er åben i 12 timer) på 195 Kwh .

LED fluorescerende lampe med direkte tilslutning /Lyskilderdirekte.dk

Disse LED lysstofrør har indbygget driver og skal have 230V direkte ind i lysstofrøret. Så afbryder vi blot forsyningen (L1 og L2 / N), der går ind i den eksisterende ballast og forbinder den med stik.

Da lysstofrøret kun skal have strøm på den ene side, skal du også frakoble de to ledninger, der går til hver lysstofrørholder. Disse går ind i deres respektive stik.Direkte tilslutning af 230V i LED lysstofrør

Da et LED-lysstofrør består af en LED-strimmel, vil det ikke lyse i alle retninger. Det er derfor vigtigt, at du får den rigtige side nedad.

LED fluorescerende lamper er retningsbestemte, men har alligevel god lysspredning.

Se udvalget af LED lysstofrør til gode priser på Lyskilderdirekte.dk.

Læs også mere om belysning i stuen , få gode køkken belysning eller LED strips til garagen.