Hopp til innholdet

En svensk klassisk lænestol siden 1956 – Lamino fra Swedese

Lamino fra Swedese er en svensk designsucces og klassiker, der siden 1956 har prydet mange hjem verden over og også vundet århundredets design af læserne af det svenske magasin «Sköna hem».
Lamino er en tidløs designklassiker, der er fantastisk at placere ved vinduet og i læsehjørner i hjem og sommerhuse.

Lænestolens lamino er designet med en form, der skal være tilpasset personen og følge kroppens naturlige konturer. Derfor er denne lænestol både enkel og elegant, samtidig med at den er meget behagelig og behagelig at sidde i. Dette er derfor både et dekorativt møbel at placere i hjemmet, samtidig med at den opfylder sin vigtigste funktion – at skabe et behageligt sted at sidde og slappe af.

Tag den med hjem eller nyd roen i sommerhuse /Nordicnest.dk
Lamino i olieret eg og blødt fåreskind /Nordicnest.dk

Det var Yngve Ekström, der i 1956 designede denne lænestol og med den lagde grunden til en succesfuld svensk designvirksomhed. Stolen er bygget med lag af presset finer i bøg, eg eller valnød og med behagelige betræk i fåreskind, tekstil eller læder.

Produceret i Småland, Sverige
Lamino lænestol og fodskammel i Charcoal farve /Nordicnest.dk
Lamino fra Swedese /Nordicnest.dk

Smuk, enkel, behagelig – og elsket.  Da et svensk indretningsmagasin bad sine læsere om at stemme på «et møbel fra det 20. århundrede», valgte de Lamino-lænestolen designet af Yngve Ekström, grundlæggeren af ​​det svenske firma Swedese. «At have designet en god stol er måske ikke et dårligt liv,» havde han sagt mange år før.

Den klassiske Lamino lænestol fra Swedese /Nordicnest.dk

Lamino er et typisk eksempel på tidløst design, hvor naturens egne materialer og moderne håndværk har resulteret i et møbel, der er lige så attraktivt i dag, som det er for kommende generationer.

Læs gerne mere om smukt interiør i hjemmet, herunder Wulff – Stilfuld og eksklusiv loungestol inspireret af 1930’erne fra &Tradition, Loungestol med stil – Conversation Piece fra Umage eller Retro Interiør – Skab smukt interiør og stil med retro-følelse.