Hopp til innholdet

Betonlamper – Moderne og ru

Betonlamper er vokset i popularitet i de senere år – stort set takket være nye produktionsmetoder, der gør dem mere holdbare, lettere og mindre tilbøjelige til revner, men også fordi mange kan lide «råheden» af beton som materiale.

Synlige mærker, den ru overflade og et farveneutral råmateriale gør, at lamperne passer i de fleste hjem og interiørstilarter.

Langbordspendel i beton og kobber /Designhome.dk
Betong Pendel /LEDproff.dk

Sanne er et populært vedhæng med beton med et smalt, langstrakt design, der passer til mange værelser. Hæng det f.eks. På en række over en aflang køkkenø eller et langt spisebord, eller lad flere hænge tæt sammen i forskellige højder over et rundt bord – eller hjørne af stuen.

Sanne – Betontransport / Lampegiganten.dk
Sanne – Beton vedhæng i industriel stil / Lampegiganten

Heavy Light er en stor og lækker serie betonlamper fra designhuset Decode. Her bruges beton til at skabe innovative og smukke designlamper til hjem, bar og kontor.

Heavy Light Beton pendel fra decode / Andlight.dk
Heavy Light Beton pendel fra decode / Andlight.dk
Heavy Light Beton pendel fra decode / Andlight.dk
Heavy Light Beton pendel fra decode / Andlight.dk

Designhome har et stort udvalg af smukke betonlamper i mange forskellige former, størrelser og farver. Se udvalget på Designhome.dk

Beton pendler /Designhome.dk
Beton pendler /Designhome.dk
Beton pendler /Designhome.dk
Beton pendler /Designhome.dk

Lenna fra Lindby er en dejlig og moderne pendellampe i umalet, ru beton, der passer fint over et spisebord eller køkkenø. Lampen har en rund form, der tilspidser opad, før den ender i et øje, der forankrer betonglampen til loftet.

Lenna – Moderne pendellampe i beton / lampegiganten

Morton er et stort pendellys med en glat og fin overflade i beton, der giver et køligt, industrielt præg på hjemmet. Hæng det gjerne med Lenna i forskellige højder.

Morton – Lampe i beton / Lampegiganten.dk
Morton – Lampe i beton / Lampegiganten.dk

Dekorer et bord eller skænk med denne gode nyhed fra den svenske klode. Rumble kombinerer ru beton med utæt, lakeret metal i sort eller gylden messing. Den perforerede lampeskygge skaber et behageligt og smukt lysmønster i rummet.

Rumble fra kloden / homeroom

Karman Amarcord er et smukt sortiment af gulv- og væglamper, der kombinerer glas og beton på en delikat og stilfuld måde.

Karman Amarcord / Andlight
Material – Bordlampe Lysegrå Beton / Lampemesteren

Den smukke «kuppelformede» betonlamper Carolle vil være fremragende til en dekorativ, men på samme tid industriel og ru belysning af bordet eller køkkenøen. Denne lampe har også en RGB-funktion, der tillader lys i forskellige farver.

Carolle – Dome-formet beton lampe / lampegiganten.dk
Carolle – Dome-formet beton lampe / lampegiganten.dk

Nye teknikker og samlinger har givet nye muligheder for design – Noget italiensk Foscarini har draget fordel af.

I Aplomb-serien finder vi et antal forskellige betonlamper i forskellige varianter. På nært hold kan du se den store ujævnhed i betonen, mens den i afstand ser ren og delikat ud. Se Aplomb-samlingen på Lamp Master .

Aplomb fra Foscarini / Lampemesteren
Aplomb fra Foscarini / Lampemesteren

Fra Zuiver kommer denne robuste og industrielle betongulvlamper, placer den helst langs en væg og lad den kaste lys op ad muren.

Gulvlampe i Betong fra Zuiver /Unoliving.dk

Beton og træarbejde er en smuk kombination, der gør væglampen Possio fra Lucide synlig. Denne fantastiske væglampe i grå beton og lyst træ er perfekt i værelser, hvor du ønsker en uslebne stil.

Possio – Betonvæglampe fra Lucide / Lampegiganten

Male beton lampe?

Betonlamperne kan males, hvis du ønsker det. Mange mennesker vælger at male dem i blå toner, kalkhvid eller sort – prøv gerne at skabe din egen variant.

Vi anbefaler at bruge en fortyndet vandbaseret maling, hvorved du beholder den smukke struktur fra betonen.

Se flere flotte lamper i beton , få tip til, hvordan man skaber god belysning i stuen – eller læs om vores interiørtip til sommerhus.

.