Hopp til innholdet

Betonlampe: Smukke lamper i beton til hjemmet.

lamper i betong

Jeg har længe været tilhænger af betonlamper, dette materiale har en ru og industriel fornemmelse, mens nye produktionsmetoder og betonblandinger får lamperne til at komme i nye spændende former og design.

Da beton er et meget farveneutral materiale, passer det ind i de fleste interiører og stilarter, men er især godt egnet til rustikke, industrielle eller moderne interiørstilarter.

Asta og Hakona er et par aflange lamper af beton, hvor beton vedhæng hænger i en lang bjælke af træ. Perfekt til store værelser eller i et hjem eller hytte, hvor du ønsker en unik og rustik belysning.

Sanne – Betonpendel / lampegiganten.dk

Reverse fra dansk Menu er en elegant bordlampe, der ikke er lavet af beton, men alligevel har dette rå og smukke look, som en betonlampe har. Lampen er lavet af travertin, en type kalksten med et fantastisk og ubehandlet udseende.

Reverse – Menu /Lampemesteren.dk

Designhome har et stort udvalg af smukke betonlamper i mange forskellige former, størrelser og farver. Se udvalget på Designhome.dk

Beton pendler /Designhome.dk
Beton pendler /Designhome.dk
Beton pendler /Designhome.dk
Beton pendler /Designhome.dk

Hæng en beton vedhæng over et spisebord – eller en køkkenø for en rustik, industriel fornemmelse. Lenna og Morton er to populære rundformede beton vedhæng, der tappes ind i toppen. Kombiner disse to størrelser sammen over et bord i forskellige højder.

Lenna – Moderne pendellampe i beton / lampegiganten
Morton – Lampe i beton / Lampegiganten
Morton – Lampe i beton / Lampegiganten
Karman Amarcord / Andlight

Heavy Light er en innovativ designserie fra Decode, hvor du opretter betonlamper i innovative nye former, farver og design. Se hele designserien i Andlight’s online butik .

Heavy Light fra Decode / Andlight
Heavy Light fra Decode / Andlight
Heavy Light fra Decode / Andlight

Den smukke og «kupplede»  Carolle-betonlampe  vil være fremragende til en dekorativ, men på samme tid industriel og ru belysning af bordet eller køkkenøen. Denne lampe har også en RGB-funktion, der tillader lys i forskellige farver.

Carolle – Dome-formet beton lampe / lampegiganten.dk
Carolle – Dome-formet beton lampe / lampegiganten.dk

Material – New Works /Lampemesteren

New Works har en række mindre taghæng i forskellige materialer, herunder betonlamper.

JWDA Bordlampe Beton / Lampemesteren

En af de ting, jeg mest kan lide ved betonglamper, er, hvordan den højre pære giver et varmt, gult lys ud af betonpendelen. Det skaber en stor kontrast til den ellers neutrale lampe.

Moderne produktionsmetoder har gjort betonglamperne lettere, mere holdbare og fås i en række nye design. Blandt sådanne flade betonlamper med brede lampeskærme giver disse et godt og spredt lys og passer fint over køkkenbordet.

Aplomb er en moderne og minimalistisk fortolkning af betonglampen i klassisk innovativ og lækker italiensk design af Foscarini .

Aplomb / Lampemesteren
Aplomb / Lampemesteren

Fra Zuiver kommer denne seje gulvlampe i beton – placer den gjerne langs en væg og lad den lyse hjemmet.

Gulvlampe i Betong fra Zuiver /Unoliving.dk
Possio – Betonvæglampe fra Lucide / Lampegiganten