Stoflampe: Fantastiske lamper i stof og tekstil

lamper i stoff og tekstil

Stoffer og tekstillamper har en særlig varme, den dæmpede belysning i hele stoffet giver en behagelig og diffus belysning, derfor er stofflamper især velegnede som stemningsbelysning, til soveværelset eller over et spisebord, hvor lyset ikke vil blende eller tage for meget opmærksomhed.

Der er utroligt mange fine tekstiler og stofflamper i dag, her er nogle af mine favoritter.

Oi Soi Oi silk lampeskærm model Pumpin. Smuk lampe af kit-farvet silke med sorte kontrast bånd.

Oi Soi Oi Pumpkin Silk lampeskærm /Trendbazaar.dk

Gubi Satellite Medium. Anderledes og hyggelig pendel designet af Mathieu Matégot i 1953. Nu i produktion hos danske Gubi.

Gubi Satellite Medium /Trendbazaar.dk

BonBon fra Hay er en række smukke små lamper, der er meget velegnede til dekoration på gulvet, på et bord eller på en hylde. BonBon er håndlavet ved, at tynde tråde med garn lægges over rammen i fine mønstre og farvekombinationer.

BonBon fra Hay / Lampemesteren.dk
BonBon fra Hay / Lampemesteren.dk

Ellipse fra Watt & Veke er en smuk og elegant stoflampe i bomuldsjersey, der har en smuk elliptisk form med store søjler, der skaber dejlig dybde og smukke skygger. Ellipse skaber et smukt lys og er fantastisk, når du dæmper lyset, kommer i flere bløde farver, der passer godt ind i soveværelset eller stuen og gangen.

Ellipse – Watt & Veke / Nordicnest.dk
Ellipse – Watt & Veke / Nordicnest.dk
Ellipse – Watt & Veke / Nordicnest.dk

Hashira fra danske Menu er en serie smukke og elegante lamper lavet af linned. Her er inspiration hentet fra japansk design og traditionelle rispapirlamper til at skabe lamper der giver et smukt og behageligt lys når de er tændt. det tynde linnestof slipper gennem lysstråler og passer pænt i et soveværelse eller stue for at skabe atmosfærisk belysning.

Hashira – Menu /Lampemesteren.dk
Hashira – Menu /Lampemesteren.dk

Ticon fra Globo er en smuk serie af farverige stoflamper i fløjl, der smider et smukt og behageligt lys ind i rummet. Perfekt til både stue, soveværelse eller som dekorativ belysning i gangen og indgangen.
Ticon har smukke lampeskærme af fløjlstof med en gylden inderside, der giver et ekstra varmt og hyggeligt lys. Med sine mange mønstre udsendes lys på samme tid, hvilket skaber smukke mønstre i rummet.

Ticon – Farvede fløjlelamper med gylden inderside / Lampegiganten.dk
Ticon – Farvede fløjlelamper med gylden inderside / Lampegiganten.dk
Ticon – Farvede fløjlelamper med gylden inderside / Lampegiganten.dk

Flora – Fischer & Honsel

German Fischer & Honsel har specialiseret sig i mønstrede stoflamper, hvor de kombinerer tekstiler og tekstiler i forskellige farver for at skabe smukke mønstre, når lyset tændes.

Flora Stofflampe / Lampegiganten.dk

Casta – Stort langstrakt pendulstof

Casta er en stor og aflang loftlampe i tekstil / hvidt stof fra tyske Fischer & Honsel. Det har en moderne form, der giver et godt lys nedad til et bord eller køkkenbord, men på samme tid dæmper tekstilskærmen lyset sidelæns.

Casta / Lampegiganten

Loftslampe Akito med et dejligt behageligt lys

Loftslamper Akito / Homeroom

Vedhæng i landligt stof

Landlige og hyggelige tagpendler omgivet af flagrende blåtonet linned.

Fraser stoffpendel / Homeroom

Frans – Globen Lighting

Frans fra Globen er en serie lamper med en luksuriøs fornemmelse fra 70’erne og 80’erne. Lamperne har lange tynde frynser og pæne messingbånd. Se hele Frans-serien på Homeroom.dk

Frans – Globen Belysning / Homeroom

Lampe i sort og guld

Bona / Lampeguru

Melia – Stoflampe med flere skærme

Melia er en dejlig loftslampe lavet af stof med flerfarvede tekstilskærme, der ser lige så gode ud, uanset om lyset er slukket eller tændt.

Melia – Flerskjermet stofflampe / Lampegiganten

Hvidt loftslampe i hvidt tekstil

Aneta er et smukt og elegant hvidt tekstilloft.

Hvidt Lampe i hvid tekstil / Homeroom

Mousserende stofskærm – Thor

Fra tyske Honsel Leuchten kommer lampen «Thor», den er lavet af tekstil med en akryl diffusor i bunden. Lampen har små huller på skærmen, der får lampen til at glitter.

Rebecca, i sort stof – Lampenwelt

Rebekka er en stor væglampe med op / ned-lys. Det har en firkantet lampeskærm i sort stof samt sin egen bevægelige læselampe.

Rebekka stoflampe til soveværelse / lampegiganten

Oslo Wood

Dejlig gulvlampe med stofskærm fra Norske Northern. Oslo er en meget populær oplyst gulvlampe, der findes i mange farvevarianter.

Se hele Oslo Wood på Lampemesteren

Nica Stof & tekstil bordlampe

Nica-bordlampen består af to tekstilskærme, den ydre er brun og næsten gennemsigtig, mens den indvendige stofskærm er hvid og tykt vævet.

Nica Stof & tekstil bordlampe / lampegiganten
Anni – Tekstil bordlampe med elegante messingben. / Lampegiganten.dk