Hopp til innholdet

Sådan afkortes lampe ledning – indsæt og fjern ledningen på lampen

fjerne ekstra ledning på lampe

Lamper leveres ofte med lange ledninger, hvilket er godt. Det giver dig fleksibilitet, hvis du har det højt under taget. Men hvis ledningerne er for lange og kun er i en klump, er det bedst, hvis du forkorter dem.

Her vil jeg vise dig, hvordan du afkorter en ledning i en lampe og fjerner den. Men hvis du ikke ønsker at tænde lampen i sig selv, kan en ledningsindstiller være et godt alternativ.

Trådjustering fra LeKlint (kommer i mange farver) / Lampemesteren.dk


Kort ind og fjern ledningen fra lampen

Sådan kortlægger jeg ledningen til min lampe i børnehaven. Dette er en lidt speciel lampe med 5 lampeskærme i en hylde, hvilket betyder ekstra arbejde.

Start med at fjerne ledningen fra lampen

Den sorte klump i lampeunderlaget er det stik, hvor ledningsdelene til lampebaserne er forbundet med forsyningen fra stikket.


løsne aflastning

Start med at løsne stammeaflastningen, træk i kablerne og forkort dem. Hold derefter op på lampen og find ud af, hvor kort eller hvor længe du vil have ledningerne.


Klip

Da min lampe har 5 ledninger ned til lampeskærm / pæreuttag og 1 forsyning, har jeg brug for en klemmeklemme med 6 klemmer.
Da jeg ikke har en, bruger jeg en Wago femmer og en treer, jeg tager en ledning mellem en femmer og en treer – og får seks klemmer til rådighed.

For at demontere bruger jeg en demonteringsstang, jeg kan godt lide at bruge en generelt, men især til små strenge og små tværsnit, der findes i lamper.
Det kræver meget lidt at beskadige kobberet, skære nogle tråde osv., Hvilket igen kan forårsage hetetokter.


connect færdig

Da jeg bor i et ældre rækkehus var dette rum ujordet, jeg havde kun to sorte ledninger, som ikke er optimale, men de skulle alligevel være på L og N.