Hopp til innholdet

Læg varmekabler direkte på masterboard eller betonen

I dag lægger jeg nye varmekabler i et badeværelse og et lille toilet / vaskerum. Varmekablerne skal lægges direkte på bundplader og limes.

Det store badeværelse består af et hovedrum plus en lille indgang, hvor bruser skal placeres. Der er også flere forhindringer, herunder et badekar, hvor varmekablet ikke skal ligge.

Hoveddelen af ​​badeværelset, hvor varmekablet skal lægges
Brusekabine

Beregninger varmekabel

Start med at finde ud af området
Badeværelset har flere vægge og vinkler, flere forhindringer og et lille hak, der skal tages i betragtning. I sådanne rum kan jeg lide at opdele rummet i firkanter eller rektangler, hvor jeg individuelt beregner arealet, før jeg multiplicerer disse i det samlede areal.

Dette rums effektive areal var 9,82 m2

Beregn watt pr. M2
For at beregne watt pr. M2 skal du dele varmekablets effekt med kvadratmeteren i badeværelset. Her var kablet 1350 watt, hvilket gav 137 watt pr. M2.

Beregn CC-afstand
For at beregne CC-afstand skal du tage rumets område og dele kablets længde. Dette kabel var 74 meter langt, hvilket giver en CC på 13,2 cm.
Læs mere om beregning af CC-afstand på varmekabel .

13,2 cm bliver således afstanden fra varmekablet til varmekablet i løkken. Afstand til væg eller anden hindring er halvdelen af ​​CC.

Fibreplade 1200x600x6mm / Wattoo.dk

Varmekabel på masterboard

Grunder til masterboard og betongulv / Wattoo.dk

Masterboardplader er en god base til varmekabler i et badeværelse. Pladerne er ikke-brændbare og bygger samtidig lidt.

Før lægning af varmekabler på masterboardplader eller betongulve, skal underlaget være grundet.
For at gøre dette, bland en primer med vand og rulle den ud over borde med en kost eller en malervals.

Kablet skal kontrolleres, at det er ok, før det lukkes ned.

Før du lægger varmekablet, skal du sørge for, at det er i orden. Her kontrollerer man først isoleringsmodstanden (megging) og kontinuiteten.

Dette skal også kontrolleres, når kablet er færdig. Dette er for at dokumentere, at kablet var i orden, før varmekablet blev kastet.

Jeg starter med at skubbe den kolde ende af varmekablet op i et 16 mm2 bølgepaprør, der kommer ud i bundryggen og går op i vægboksen.

Du kan skubbe den kolde ende af varmekablet helt ind i røret, så kun forbindelsen limes på underlaget. Du kan også trække den ud og forbi en hindring, som jeg valgte at gøre i dette badeværelse.

Det tomme 16 mm2 korrugerede rør er sensorkablet, enden er tapet så ingen støbning fylder den. Du kan også bruge et 13 mm2 sensorrør, hvis du planlægger at støbe så lavt som muligt.

Placer sensorrøret i midten af ​​en varmekabelsløjfe for den mest nøjagtige temperaturlæsning.

På masterboard og beton kan du lime varmekablet direkte på gulvet / Wattoo.dk

På bundkortet og betonen kan du lime varmekablet direkte på underlaget. Husk at prima.

Lav CC-mærker for hurtigere lægning. Jeg kan godt lide at klippe til en limpind og bruge den som en CC-skabelon

Du kan bue varmekablet, hvis afstanden i løkken til forhindring eller væg bliver for høj, men for kort til at sætte løkken en ekstra gang frem og tilbage.

Afstand til dræning

Man skal holde en vis afstand til drænet, cirka halvdelen af ​​CC er en god afstand. Afstanden er primært for at forhindre udtørring af dræn / vandstopperen, således at dårlig lugt i sidste ende kan stige op fra rørene.

I badeværelser, hvor så lidt støbning som muligt skal holdes endnu længere afstand, så mureren kan bygge det rigtige fald på drænet.

Ind og ud af et lille brusekabine med varmekabel