Hopp til innholdet

IP44 Badeværelseslamper – Inspiration og tip

Få inspiration til dit badeværelse og badeværelse belysning. Her er en samling af IP44 lofts- og væglamper og alternative lyskilder, som du kan bruge i badeværelset.

Ved at bruge en IP44-lampe i badeværelset kan du beskytte mod eventuelle fugtproblemer, hvis badeværelset ikke er for ventileret før. Du kan også montere en IP44-lampe i zone 1 og 2, så du kan holde dig inden for reglerne, hvis badeværelset er lille, eller hvis det er lavt under loftet.

Der er også mange pæne ip44 lamper til badeværelset i dag, her er nogle af dem.

Phillips Hue Adore Mirror Light / Lampeguru.dk

Undgå ansigtsskygger

En god badeværelsesbelysning skal ikke kun belyse rummet og overfladerne, det skal også være funktionelt. I badeværelset er der et område, der er vigtigt at tænke på – spejlet.

Phillips Hue spejl med lys / lampeguru

Hvis du kun bruger downlights – eller loftslamper, får du «lette skygger», når lyset rammer toppen af ​​hovedet og skygger dele af ansigtet. Dette opnås ved at installere downlights lige over, hvor man normalt står foran spejlet – eller ved kun at bruge loftmonteret belysning.

Udnyt det naturlige lys

Tænk derfor over, hvor du vil stå, når du installerer downlights og lamper. Monter dem ikke direkte over hovedet, men placer dem nærmere tæt på spejlet. Brug også vægmonterede lamper ved siden af ​​spejlet, de vil ikke kun se pæne ud, de vil også gøre makeup og pleje meget bedre!Overvej indirekte belysning i badeværelset

Med loftslister specielt designet til indirekte belysning kan du skjule lyskilden (ofte LED-strimler) uden at skulle genopbygge loftet.
Sådan får du et blændingsfrit indirekte lys, der skaber en luksuriøs atmosfære. Læs mere og få produkttips om indirekte belysning .

Først lidt om, hvilke lamper du kan bruge, hvor i badeværelset.

Loftlamper og pendellamper i badeværelser, regler.

  • Reglen er at undgå 230V belysning i zone 1 & 0.
  • I zone 2 skal du montere IP44-lampen.
  • I zone 3 kan du montere standard IP20-lampe.
  • Zone 3 betyder uden for de fremhævede områder på billedet og over 225 cm fra gulvet, selvom det er inden for en zone (zonerne går kun op til 225 cm).
  • Hvis lofthøjden er over 225 cm, kan du placere en standard IP20 loftslampe.
  • Hvis loftshøjden er under 225 cm, eller hvis du installerer en hængende lampe, skal du holde dig uden for zonerne eller montere IP44.

Overvej Warmdim Downlight i badeværelset

Warmdim downlights i badeværelser

Warmdim downlights giver et lækkert, varmt lys, der ligner det, du får fra et stearinlys eller en glødepære. Dette lys skaber en afslappende og hyggelig atmosfære. Overvej derfor varme-downlights til badeværelser, hvor du planlægger at bo i et badekar for afslapning.

Stort udvalg af downlights / Wattoo.dk

Dagens moderne Led-downlights har en 230V-forbindelse i føreren over taget, men går ind i 12 / 24V ned til den faktiske downlight (SELV). Montering af spotlights i loftet over bruser og badekar er således ikke noget problem.


Fine IP44 lamper til badeværelset

En samling af flotte lamper, der kan monteres i zoner 1 og 2 i badeværelset.

Phillips Hue Adore

Smart belysning fra Phillips – Hue-lamperne har en fjernbetjening til let og trådløs dæmpning, men kan også tilsluttes en app på telefonen. Hue-systemet findes i mange forskellige lamper og pærer og giver mulighed for drivhusbelysning.

Hue Adore spots /Lampeguru.dk

Zen Series – Marksmanship

Zen kommer i flere farver – og på taget / Homeroom.dk

Zen fra svenske Markslöjd minder om marine lanterner eller gammeldags skibslamper . Væglamperne er fine ved siden af ​​et spejl i badeværelset og giver god ansigtsbelysning.

Zen-serien leveres som både væg- og loftslamper, i klart glas og opal og i sort og krom versioner.

Anton – Klassisk væglampe

Anton fra Lamp giganten er væghængte væglamper i et mere klassisk design. Specielt dejligt til rustikt inspirerede badeværelser.

Surface 300 – Light Point

Surface 300 – Light Point / Lampemesteren
Surface 300 – Light Point / Lampemesteren

Surface 300 fra Light Point har et minimalistisk udseende og kommer i mat-sort eller hvid. Lampen har en IP54-klassificering og kan sikkert monteres i badeværelset, selv under lave lofter.

Gränsö – Markslöjd

Gränsö – Markslöjd / Homeroom

Gränsö er en lysekrone designet specielt til badeværelser. Med IP44 kan dette med sikkerhed hænge på indersiden af ​​zoner 1 og 2. Forkromet metal og maskinskårne krystaller skaber en lysekrone med en vidunderligt luksuriøs fornemmelse.

Helestra – LED spejlbelysning

Helestra / Lampegiganten

Helestra er en tynd og minimalistisk spejllampe, der er monteret over spejlet og lyser ned, kommer i spejle i alle størrelser.

Takplafond Deman 28

Deman 28 / Homeroom

Loftslampe specielt designet til badeværelset fra svenske Markslöjd. Leveres i både sort og hvid, IP44 og indbygget LED, men den kan ikke dæmpes.

Rockcoco lysekroner – Fatboy

Rockcoco Lysekrone IP44 / Lampemesteren

Smuk lysekrone (IP44) fra hollandske Fatboy. 
Rockcoco-lysekronerne findes i 3 forskellige farver og kan hænge pænt inden for badeværelsets zoner – eller udendørs.

Niimi Makeup Mirror – Astro

Niimi make-up spejl / Lampegiganten.dk

Zenit – Markslöjd

Zenit – Markslöjd / Homeroom

Den hvide opale jordklode er en smuk væglampe, der er godkendt til badeværelser, og giver en blød og lysfri fri belysning – perfekt til tidlige morgener.