Hopp til innholdet

Hvor højt skal lysekronen hænge?

plassering av lysekroner

En lysekrone kan med fordel hænge i ethvert rum, men der er visse anbefalinger og tanker, der skal tages i betragtning ved placering og den rigtige højde.

Lysekronen har en lang historie tilbage til det 9. århundrede, detaljerede eksemplarer var tidligere kun forbeholdt kirker, kongelige og de rige. Men i dag, med introduktionen af ​​elektricitet og nye produktionsmetoder, er der lysekroner i alle prisklasser – for alle værelser.

Manola lysekrone / Lampemesteren.dk

Lysekrone over bord

 • Generelt bør en lysekrone ikke hænge lavere end 75-90 cm over et bord i en lofthøjde på 2,5 meter.
 • Ved højere lofter kan du øge højden over bordet med 8 centimeter pr. 30 cm øget lofthøjde. For eksempel ved en lofthøjde på 4 meter vil lysekronens ideelle højde være 115-130 cm over bordet (+40 cm).
 • Generelt skal lysekronen også være centreret over bordet og have lidt «luft» på siderne / være smalere end bordet. «Reglerne» for dette varierer, men hvis du har en meget kompakt lysekrone, skal den være ca. 30 cm smalere end bordet og hænge 1-1,5 meter fra den nærmeste væg.
 • Når du bærer en lysekrone over hovedniveauet, skal du undgå pærer med højt watt eller en for høj farvetemperatur. Sådan fjernes meget af blænden mod bordet, blandes og uheldige skygger i ansigtet. Den bedste måde at sikre et behageligt lysniveau er at lade lysekronen dæmpe.

Læs også flere tip til, hvordan man lægger på og tilslutter en lampe .


Flos 2097 er en ekstravagant og elegant lysekrone med mange pærer i et moderne design, men som lige så godt passer ind i rustikke omgivelser, i det moderne hjem eller i sommerhuset. 2097 findes i flere størrelser og vil være perfekt som en loftslampe under højt til loftet, ved siden af ​​trappen, over stuen eller over spisebordet. Vælg mellem messing, krom eller mat sort.

Flos 2097 – Smuk og moderne lysekrone / Andlight.dk
Flos 2097 – Smuk og moderne lysekrone / Andlight.dk

Lysekrone i indgang eller trappe

En lysekrone skaber et smukt førsteindtryk for dine gæster og er ideelt egnet til indgang, gang og over / midt i en trappe.

 • Når du monteres på en trappe, hvor lysekronen hænger i midten, er det ideelt at hænge det i omtrent samme højde med dit knæ, mens du står på trappens øverste niveau.
 • Hvis det er ophængt fra loftet eller gangen, skal lysekronens bund ikke hænge lavere end 200-210 cm fra gulvet.

Lysekrone i soveværelset

En lysekrone i soveværelset er ideel til at skabe en behagelig, luksuriøs og romantisk atmosfære. En lysekrone i soveværelset vil også give masser af «omgivende» lys og være god som generel belysning sammen med punkt- / arbejdsbelysning såsom væghængt eller bordlamper.

 • Når det placeres over sengen: Prøv at knæle i sengen under lysekronen. Det bør ikke hænge mindre end 15-20 cm fra toppen af ​​dit hoved.
 • Når du er placeret midt i rummet eller på andre steder, hvor du kan gå under, skal du bare sørge for, at der er tilstrækkelig spillerum under det.


Placering i køkkenet og over baren

Dekorativ belysning såsom en lysekrone eller pendellampe passer perfekt i køkkenet med downlight og gulvbelysning.

 • Når du anbringer et loft, skal du igen give den nødvendige plads til bunden af ​​lysekronen. Den sidste ting, du vil gøre, er at gå rundt i dit eget køkken.
 • Når lampen placeres over køkkenbjælken, skal lampens underside ikke være under 20 cm fra øjenhøjden.
Rockcoco lysekroner kan installeres i badeværelset – og udendørs / Lampemesteren

Placering i badeværelset

Det er fuldstændigt muligt at montere en lysekrone i badeværelset – både moderne og landekrone-varianter er fremragende til at tilføje en dosis luksuriøs spa-fornemmelse til badeværelset.
Men her er det vigtigt at være opmærksom på zoner – og sikkerhed.

 • Ved placering i zone-3 (Andre zoner) (120 cm fra kanten af ​​brusekabinen eller badekaret). Overhold disse krav: Tilsluttet jordfejlkontakt, jordet eller dobbeltisoleret. Min IP: IP20.
 • Disse krav gælder, når de placeres inden for området 60-120 cm fra kanten af ​​bruser og badekar. Hæng ikke under 170 cm fra gulvet, skal have IP44 ud over de øvrige krav. Få lysekroner har IP44, så i de fleste tilfælde er dette ikke muligt.

  Den eneste, jeg har set hidtil, er Rockcoco-lysekronen, der findes i flere farver, denne har IP44 og kan placeres i badeværelset og udendørs.