Hopp til innholdet

Hænge tunge lamper i loftet uden tagkasse

Det er meget muligt at montere og hænge en lampe i loftet, selvom du ikke har en tagkasse eller loftsforbindelse før, og selvom lampen er tung.

Når du hænger en tung lampe uden en tagkasse, såsom en lysekrone eller lignende, skal du sørge for, at vægten er fordelt godt over loftet, dette er især tilfældet, når du monterer en lampe i gipsloft.

Selvfølgelig er den bedste ting at gøre at fæstne lampen til en tagoverlejring, du kan bruge en læktesøger til at finde skjulte lægter i loftet, eller bruge en god magnet til at finde ud af hvor skruerne er placeret i loftet.

En smart løsning er at skubbe et længere stykke træ ind i hullet og fastgøre loftslampen med lange skruer til det. Derefter fordeles vægten jævnt over resten af ​​gipspladen og tillader installation af tunge lamper uden tagkasse.

Skub et stykke træ op, der er i længderetningen over hullet for at fastgøre lampen godt
«Plank i loftet» kan modstå en tung lysekrone

En gipsplade uden skader kan modstå en fin vægt på op til 20 kilo ved hjælp af denne metode.

For lamper med mindre vægt er nogle gipsstik tilstrækkelige. Her kan du læse lidt om forskellige gipsstik, og hvor meget vægt disse kan modstå.Den vigtigste ting at tænke på, når du bruger gipsstik, er at du skal lave et rent hul i den rigtige størrelse til stikkene og bruge tykkere installationsskruer, så stikket ekspanderer godt.

Synlige ledninger og rør

Her kan du se, hvordan overflademonteret downlight , synlige rør og ledninger bruges som et dekorativt element i en lejlighed. Brug f.eks. Stålrør og monter dem på loftet for at få en industriel og rustik fornemmelse af installationen.

En strømledning er et andet godt alternativ til montering af lamper og lys, hvis du ikke har en tagkasse før.

En el-skinne giver dig mulighed for at linse loftet for at rette strømmen til delys, du placerer i det, eller eventuelle hængelamper, der kan hænges i vedhængskort.

Wattoo.dk har et stort udvalg af strømskinner, både forudskårne varianter og konstruktionssæt med forskellige vinkler, længder og farver. En el-skinne kan let ændres til hvert rum og klippes med en bue-fil eller en klip / gær-sag med et passende blad.

pendel adapter

Bemærk, at de fleste har en vægtbegrænsning, der forhindrer dig i at hænge tunge lamper. Hvor meget vægt en pendeldapter kan modstå varierer fra mærke til mærke, men som oftest kan du ikke montere lamper, der vejer mere end 2 kilo i disse.

Trælofter og spontan tåler normalt mere vægt end et gipstak og har ikke brug for en planke, som fordeler vægten. Her holder det normalt med nogle gode skruer.

Nyt hul i træ / spontan.

Her blev et nyt hul boret i en lampe over et spisebord, der ikke havde nogen tagkasse før.

Ledning til ny tagboks

En ny trækker trækker ud til en loftslampe.

Det er vigtigt at bruge den rigtige tråd til en ny tagkasse. Hvis det ikke er muligt at trække et trækrør ud, kan du sætte et kabel direkte i loftet uden rør.

Et kabel, der er godkendt til det, er PFXP , som også kan isoleres uden rør.

At trække nye ledninger til et nyt lampepunkt er normalt den største udfordring, men som oftest får du en god løsning.

Hvis du har et andet tagpunkt i det samme rum, skal du prøve at komme dertil med en ny ledning, kan du også gennemgå eksisterende downlight eller prøve at komme væk til det ene hul, du laver, hvor den nærmeste væg møder loftet.

Tagpunktet til venstre var en tagboks. Den synlige ledningsstrimmel blev fjernet, og en ny ledning blev trukket skjult over loftet i stedet.
Her gik jeg via en downlight i loftet og videre til væggen. På listen borede jeg et lille hul og kom gennem en ledning.

Forskellige tegningsmetoder er beskrevet i nogle andre indlæg, jeg har skrevet nedenfor.