Hopp til innholdet

Varmekabeltermostat fungerer ikke, hvordan finder jeg fejlen?

Når kuldegraderne kryber ned, tændes termostaten, og der sker intet. Det varmekabel, der fungerede fint i foråret, fungerer pludselig ikke? Hvad kan der være galt med varmekablerne?

I dag var jeg hos en kunde, der følte, at der var fejl i tre forskellige varmekabler i hjemmet. Badeværelse, stue og gang.Brug dine fødder, ikke dine øjne, når du indstiller temperaturen.

Se ikke blind på hvad termostaten viser

Den første termostat, jeg kontrollerede, var i badeværelset, her viste målingerne, at termostaten og varmekablerne fungerede korrekt, problemet var, at kunden (forståeligt nok) havde indstillet temperaturen til 20 grader, uden at det var 20 grader i gulvet.

  • Føl dig altid korrekt ved den rigtige temperatur.
  • Du kan få forkerte temperaturnumre på mange ting:
    – Hvordan temperatursensoren ligger i jorden, afstand til varmekabler, monteringshøjde på termostaten, luftcirkulation osv.
Termostaten fungerede, du skulle bare justere temperaturen.

Derfor skal du altid føle den rigtige temperatur på digitale varmekabeltermostater. Selv hvis der står 20 grader på displayet, skal du muligvis indstille det til 24 grader for at få den rigtige temperatur.

Fejl nr. 2 & 3 – Termostat brød ikke igennem strømmen.

Fejl på varmekabel i stue og gang. Selvom termostaten er tændt, går den ikke gennem strøm til varmekablerne. Først skal vi kontrollere, at varmekablerne faktisk fungerer, så bruger vi en eurotester / isoleringstester.Vi tester, at isoleringen er i orden, her er kravet, da ellers 1 megaohm. Vi kontrollerer også modstanden i selve varmekablet, hvis dette er 0 eller 9999 er der selvfølgelig noget galt. 136 ohm kan være fint med størrelsen på rummet.

Isolering Test.
ohming / modstand måling af varmekabel

Fejl i varmekablet kan også skyldes løse forbindelser, men i denne termostat skal du indstille dem godt. Se også almindelige fejl på varmekabler .

Installation af varmekabeltermostat

Ny termostat og gulvføler tilslutning. Klemmernes rækkefølge har intet at sige.

Derfor er der sandsynligvis noget galt med selve termostaten, og jeg monterer derfor en ny.

Træk i den nye gulvføler

Når du installerer en ny varmekabeltermostat, skal du altid installere igen gulvføleren. Den gamle gulvføler kan kalibreres til en anden termostat eller ældre model.

  • Skub gulvføleren så langt som du kan.
  • Klip det så du har 5-6 cm.
  • Træk den lidt op og demonter den forsigtigt i jakken.
  • Træk jakken af, og skub den tilbage helt ned.
  • Derefter slipper du en masse stiv sensorkabel i kassen.
Tilslutning og forsyning af varmekabel.

Skift til en ny termostat løste problemerne . Da det er sjældent, at selve varmekabelsløjfen forårsager problemet, vil det normalt hjælpe med at udskifte varmekabeltermostaten med en ny model.

Læs vejledning til varmekabel – Sådan vælges det rigtige varmekabel til forskellige rum eller fejlfinding af almindelige fejl i varmekablet .

Mtc termostat fra mikromatisk / elektrisk importør
MTC3 – En god, overkommelig og pålidelig termostat med mange funktioner, som jeg ofte bruger på arbejdet / elektrisk importør