Hopp til innholdet

Tilslut og monter stikket på betonsøjlen

montere stikkontakt på betong

I dag skal jeg montere en stikkontakt på en betonsøjle inde i en fabrik. Da fabrikken er fuld af støv og snavs, er jeg nødt til at have en IP44-stikkontakt for at holde det værste støv ude.

Stikkontakten skal stå på en betonsøjle og gå videre til et andet stikkontakt længere på væggen.

Jeg planlægger at bruge 3G PFXP 2,5 mm2 langs væggen, som jeg senere dækker med halve rør af metal for at beskytte kablet, da de ofte placerer udstyr og jernstænger langs væggene.

Det nødvendige udstyr til montering af stikkontakten i beton.
StikkIP44 fra Elko, skruer og DKS 3-13. Se mere på Wattoo.dk.Samt en bankbor til fremstilling af huller i betonen med 5,5 mm2 betonbor til stik og skruer og 6 mm2 betonbor til DKS-fastgørelseselementerne.

Jeg starter med at finde midten af ​​søjlen. Den var ca. 38 cm bred, så midten bliver 19 cm. Dette skal være midten af ​​stikkontakten.

Fjern stikkontakten, og kontroller, at den er i niveau, før jeg markerer monteringshullerne med et tyndt brusebad

Jeg markerer hullerne til soklen og måler også midten af ​​gummipakningen øverst på soklen, hvor ledningerne skal gå ind, fordi jeg har brug for nogle ekstra fastgørelseselementer til selve kablet og vil have, at disse skal være lige.N – ledningen var næsten perfekt længde, kunne sandsynligvis være 1-2 mm kortere.

Jeg tilslutter kablet med DKS 3-13.
Dette er en fantastisk måde at fastgøre kabel i beton, det er bare træer lige over kablet. Køb dem fra Wattoo.dk

Sæt bare stikket i stikket. N = blå, L = brun, jord = gul / grøn.

Sådan fungerer DKS! Strålende system, der også kan stå udendørs

Helt tilfreds med resultatet. Senere monteres metalhalve rør for ekstra beskyttelse over kablet, og en PFXP er ret fleksibel, så det ikke bliver et «pil lige» kabellægning.