Hopp til innholdet

Tilslut dataprop. RJ45, Cat5 og Cat6 Ethernet-kabelstik

kobling av dataplugg

Oprettelse af dit eget internetkabel eller patchkabel har mange fordele, du kan få den nøjagtige længde, du ønsker, så du kan falde mange meter med for meget kabel liggende i en spole, du kan klemme det fast på væggen, og du kan let trække datakablet gennem små huller i væggen.

Sådan tilslutter du dit eget datakabel med rj45-stikket og kommer online!Farvekobling på RJ45-stikket

Rj-stik og farvekoblinger. Her vender kontaktfladerne på stikket mod dig.

Rj45-linket er ikke det samme som linket, der findes i vægstik. Vægudgangene følger en såkaldt A / B-forbindelse, mens et patch-kabel følger en separat kombination, der er universal i alle datakabler.

Se på billedet, hvis du kæmper for at huske ordren, for at huske linket, det fungerer for de fleste at bare sige farverne flere gange.

Hvid orange, orange. Hvidgrøn, blå. Hvid blå, grøn, hvid brun, brun.

Til værktøjer bruger jeg en modulær tang, blå tang og tang.
Kjell & Co har et lille værktøjssæt til en rimelig pris.

Tilslut Cat5-kabel

Start med at bruge de blå tang til at skære forsigtigt i isoleringen, 5-6 cm er en pæn længde, jo kortere du klipper den, desto sværere er det at lægge ledningerne i den rigtige rækkefølge.

Afbryd isoleringen og træk den af. Fold de forskellige ledninger ud, og klip plastindsatsen placeret i midten af ​​kablet. Drej dem fra hinanden, og ret dem ud.

Sæt dem derefter i den rigtige rækkefølge. Hold dem fast mellem tommelfinger og finger, bevæg ledningerne op og ned, mens du konstant arbejder for at holde dem i kø og i orden.Fugt f.eks. Den flade side af en tang, så den foldes, og flad ledningerne helt ud til isoleringen.
Skær dem derefter med et skær eller fladtang (de blå tang giver et skråt snit).

Hold ledningerne sammen, og træk Kat5-stikket over, skub det helt ned til bunden og se, at alle ledningerne er kommet ned.
Klem stikket godt sammen, og du er færdig!

Køb Cat 5E-kabel hos Wattoo.dk

Google Wifi Mesh – Et godt alternativ til kabelforbindelser. 

Tilslut et Cat6-kabel

Et Cat6-kabel adskiller sig fra Cat 5, idet ledningerne og isoleringen er lidt tykkere, hvilket gør Cat-6 ikke parallel, men som «logs».
Cat6 kan overføre mere datakapacitet og levere strøm til POE-udstyr. Ellers er linket og farvekoderne de samme.

Her bruger jeg en Cat 6 designet til udendørs brug, denne er sort og har en smule mere kraftfuld udvendig isolering. Demontering på samme måde som kat 5.

Cat6-stikket indeholder en skabelon, der gør trådene i forskellige højder. Den side, hvor de små huller er, skal pege mod kontaktfladerne.Indsæt ledningerne i skabelonen, og skub den ind i resten af ​​Cat 6-stikket. Komprimere det godt, og gør det!

Køb Cat 6 kabel på Wattoo.dk.

Kontroller, at datakablet fungerer

Par kontrol af datakablet

Et godt værktøj til at kontrollere, at kablingen er god på begge sider, er en sådan partytester. Der er flere varianter af dette, også åbenlyst mere avanceret, der kan dokumentere hastigheder.

Fester fra Kjell & Co

Men til let brug er sådan godt nok i 99% af tilfældene.
Partytesteren har en aftagelig ende, som du kan forlade på den ene side, mens du opretter forbindelse i den anden ende.